Как да се устроим в чужбина?

• 30 557
  • 374
  •   1
Отговори
# 255
Ей , с тая кола име ще ми излезе, съсипахте ме:)
Съвсем друго писах.

# 256
Аз пък в ЮАР изкарах близо година и половина без кола, което беше доста неприятно. То и като дойдох тук не можех и да карам като хората, защото никога не бях имала кола преди. Но наистина животът ти коренно се променя като се сдобиеш с надежна кола и със свободата да се придвижваш навсякъде. Иначе познавам жени, които и след 10 години тук трябва да разчитат на мъжете си да ги карат насам натам.
Що се отнася до Австралия една моя колежка ми беше казала за Сидни че там имали много уреден градски транспорт, дори бил и безплатен.
Иначе тук и аз не знам за какво плащаме данъци като социалните придобивки поне за бялото население са минимални. Отделно си плащаш за здравна застраховка, защото дървавните болници не са най приятното място на света, както и за училища. Някои от държавните училища тук са толкова зле че и пари да ми дават не бих си пратила децата там.

# 257
Някой да е казал че от 4000 бруто остават 3800 нето? Не четете  Stop
ti ne 4ete6  Twisted Evil

Цитат
ИНЖЕНЕРИТЕ и то кадърните такива са най търсени за момента,момчето бачка в германия и подминава 4 евро в момента 

Цитат
4000 евро в германия бруто , нето .. ?
Цитат
  3800 нето  

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 13:30 от MamaEli4ka

# 258
Рокси, не ми е насочен специално към теб поста. Напротив, разбирам гледната точка на всички в Европа.
Аз лично съм живяла в няколко държави там в последните 10 години и бях навъртяла скромните 500 км. с кола.
И на ум не ми идваше, че колака ще ми стане необходимост.
Венус също е права - в Австралия в сититата има дори безплатен транспорт, но той обслужва наистина само Ситито - все едно в София от Руски паметник до Университета.
Аз живея на 35 км. от местоработата си и нямам удобен транспорт. Освен това винаги се съобразявам с водене и взимани на детето. И тук има хора, които разчитат на градски транспорт, но са предимно млади хора без деца, които живеят по-близо до работата си.
Венус, с теб сме си говорили, не е до списъка на търсени професии в Австралия.
Моята хич я няма - тези списъци са по-скоро свързани с легалната емиграция и с даването на виза, но съм съгласна с теб, че статутът е важен.
В Австралия нелегална работа почти няма, трябва да имаш статут на постоянно пребиваващ, но аз и за това я избрах - легално съм тук и получавам всички права и задължения на местните.
За това и пак казвам, устройването е много различно.
За ме е било едно, за човек, без документи и налични средства ще е друго.

# 259
Венус, с теб сме си говорили, не е до списъка на търсени професии в Австралия.
Моята хич я няма - тези списъци са по-скоро свързани с легалната емиграция и с даването на виза, но съм съгласна с теб, че статутът е важен.
Винаги съм смятала че тези списъци в имиграционните сайтове на Австралия са списъци за търсени специалности. И тъй като и моята специалност я нама не съм се и пробвала да подвам документи.
Това което съм чувала за легалната имиграция в Австралия е че струва доста, отнема доста време и че са ти необходими солидни спестявания за да не си понижиш прекалено много жизнения стандарт.
Някой ми беше казал за Австралия пък че било пълно с азиатци, а те били още по досадни и от черните.

# 260
Венус, списъците са само с емиграционна цел. те са за да получиш легален статут, после няма значение.
За азиатците, не бих коментирала, защото предполагам, че твоята гледна точка към "черните" е различна.
Тук не се прави разлика по раса, но знам, че в ЮАР не е така по обективни причини.
Най-добрият ми приятел е "черен". Имам приятелка от Малайзия и приятел индиец.
Пак опира до избор на среда и държава.
Имам приятели - бели - от ЮАР и те не понасят "черни", но ги разбирам, защото са се нагледали, а и вкусили насилието и престъпността.
Аз лично не бих живяла там, но ти си заминала много отдавна и тази промяна те е заварила там.
Знай, че имаш шанс и в други държави, само трябва да го пожелаеш.
Ако решите нещо за Австралия ми пиши.
С удоволствие ще ви помогна.

# 261
Някой да е казал че от 4000 бруто остават 3800 нето? Не четете  Stop
ti ne 4ete6  Twisted Evil

Цитат
ИНЖЕНЕРИТЕ и то кадърните такива са най търсени за момента,момчето бачка в германия и подминава 4 евро в момента 

Цитат
4000 евро в германия бруто , нето .. ?
Цитат
  3800 нето  

Напротив - но ти още не го разбираш. Фитилчо каза че негов познат получавал 4000евро, питат го дали това е бруто или нето и той уточнява че става въпрос за 3800нето (които в предишен пост ги беше закръглил на 4000). Сега ясно ли ти стана?

# 262
Венус, списъците са само с емиграционна цел. те са за да получиш легален статут, после няма значение.

И в Канада е така Peace

# 263
4000 евро на месец е много добре за инж.
Мой приятел завърши в Германия и получава около 2000 евро чисто,
информацията ми е на около седмица.
Явно зависи от много показатели каква заплата ще получиш.
Мен ме заинтригува само разликите в заплащането.

# 264
  • в колонките
Mr.Runener,за седмица ли са тези 2000 евро? Щото,ако това е месечната му заплата не е хич много за Германия.

# 265
Не е за седмица, това е месечна заплата.

# 266
Mr.Runener,за седмица ли са тези 2000 евро? Щото,ако това е месечната му заплата не е хич много за Германия.
Как седмична ?Естествено , че месечна ..

# 267
  • в колонките
Mr.Runner,струва ми се,че са съвсем малко,едва ли ще си покрие месечните разходи.Дано по-късно му я увеличат.  bouquet

# 268
Сивила, ти какви впечатления имаш за цените в Германия, че се изказваш така?  newsm78
2000 чисто за неженен, това са към 3500 бруто, годишно 42.000, за начинаещ е нормално и със сигурност може да си покрие месечните разходи.

# 269
Заплатите в Германия на средностатистическото население не са толкова високи,
и аз преди бях на друго мнение, но напоследък имам доста мои бивши съученички омъжени за германци и ми казват някакви цифри като 1500–2000 евро, това за човек без висше,
само с аусбилдунг, това е тяхното професионално обучение.

Общи условия

Активация на акаунт