Мамо, тати, стягайте забава, АПРИЛчето на 2 годинки става!

• 47 985
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Миме, моите вече ядат ВСИЧКО. Та не съм го мислила особено. Ние периодично събираме тайфата и са яли какво ли не - солети, бисквити, последния път бях правила баница, правила съм и соленки, сладки, а още на миналия РД се черпиха с пица. Обикновено се черпят и със сокове от кутия, но сме цедили и фрешове. Става дума за 4-6 деца, де. За РД ще се съберат 10-на (поне поканени). Та ще го мисля пиенето. Моите пият и чай - билково-плодов, без захар или съвсем малко, което също ми е опция.
При нас дилемата къде да се празнува е голяма, защото Великден се е настанил на техния ден тази година. Та не върви навръх Великден да каним дечковците у нас. Вероятно ще е на два пъти и на самия 24-ти ще сме с баби и дядовци, а на 25-ти ще съберем дечурлигата. Въпросът е дали в къщи или в клубче. Въпросът е и финансов (много повече, отколкото друг), но пък и наоколо не знам нищо, което да ми грабне окото и сърцето.

# 61
Миме,РД на Ави ще го правим на открито ЖЗ и ще си подготвям сама(т.е. няма да е в клуб с определено меню).Та съм решила-за деца-соленки,най вероятно бутерки,сладки,плодове(банани,ябълки),моркови на лентички в чашка с малко л имонов сок евентуално(видях го на един др детски РД и ми допадна),краставички на лентички.Може да взема от дебелите солети със сусамови семена за разнообразие.Сокчета от малките в кутийка със сламка.Удобни и за децата и за родителите.Няма да ги дебнеш постояно да не се залеят с някоя чаша или да я счупят.За големите-соленки,сладки,някакви кашакавлчета,саламчета луканки,безалкохолно,мин.вода,за алкохол май няма да има обмислям го още.И тортата за финал. Grinning

# 62
Честит рожден ден на Влади на Емануела!  Heart Eyes
Честити рождени дни на бабка на Боби и Светли и на деди на Ени и Вели!  bouquet Все така да слушат деца и внуци, особено вторите.  Grinning
Миме, ние ще разчитаме на кетерингът на клубчето. А те в клубовете ги гощават задължително със солети (единственотол което Мария яде  Laughing) и сандвичи/пица. Тези дни да взема да уточня вече с хората какво ще ядат Laughing малките и големите.

# 63
Честит рожден ден на Влади!

Честити рождени дни на бабка на Боби и Светли и на деди на Ени и Вели!  bouquet Все така да слушат деца и внуци, особено вторите.  Grinning
И от мен, още веднъж!  bouquet

Мимето*, аз черпя вдъхнoвение от тук - Да украсим храната с храна, менюто ще е: сандвичи-хапки, плодове, сладки, соленки, торта, сок. Сламки няма да давам, вчера скорестрелно си тръгнахме от РД заради духане в чашата, не само Анелия, а и голямото ми бебе. Решиха да се окъпят в сок, буквално. ooooh!
И въпреки всичките ми планове и идеи, при нас започва започва да стои въпросът ще ли има парти, или не, защото Анелия прави опити за разболяване. Надявам се да ги стопирам.

# 64
ЧЕСТИТ ВТОРИ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ(малки и големи), ПРАЗНУВАЩИ ПРЕЗ ТАЗИ СЕДМИЦА (4-10 април)

Аз напоследък черпя идеи от новия канал на FOX Utilisima 
Има предаване "Кухнята на мама" в което предлагат идеи и хитринки как да направим храната по-привлекателна за децата, полезна, бърза за приготвяне...
Например пилешки хапки. Сварени пилешко филе и ориз, пасираме и подправяме. Добавяме яйце за спойка. Изстудяваме малко сместа, разстиламе и оформяме (на "пръстчета" или пък с формичките за сладки...) После панираме(брашно, яйце, галета) и печем във фурна...
Или качамак на скара- царевично брашно сварено в прясно мляко- да стане гъсто. Добавя се накрая кашкавал(те сложиха настърган пармезан). Разстила се в тава загражда се и се изстудява. От кората се изрязват триъгълничета, които нанизаха на шишчета. Запекоха ги на скарата...
Ей такива неща...

# 65
Честит рожден ден на Влади!
Да бъде все така усмихнат и слънчев!

Момичета, направо ви се възхищавам как ви се занимава с такива неща, аз едва успявам да приготвя нещо, че да не умрат децата и мъжът ми от глад ooooh! аз съм всеядно Animal Pig
Ние вече резервирахме в едно детско клубче, ще бъдем много тесен кръг.

И да допълня, че отдавна не съм виждала снимки на Танита77-много е порастнал Крис, направо друго детенце Heart Eyes И тортата е страхонта, не знам защо не я хареса и аз ще поръчвам този път при Галя с мини мауз, но дизайнът винаги си го измислям сама.

# 66
Вери, май по-правилно щеше да е "аз СЕ черпя с идеи от..." лежейки си на дивана и точейки лиги...  Mr. Green
Чуствам се като кашалот на сушата и нищо не ми се прави... Simple Smile

# 67
Здравейте минали, настоящи и бъдещи 2-годишни рожденичета и техните майчици!  wavey
От месеци не съм се разписвала, само от време на време надниквах с половин око...Виновна съм, спор няма.  Whistling

Сърдечни благодарности на ben78, Жабче и Desiree, които се сетиха за моя малък палавник на 27 март.   bouquet

Гледам, че сте на тема памперси и гащи..при нас има регрес - казваше си за голямата работа, обаче от известно време го мързи и ако не го уцелим с някое слагане на детската седалка на тоалетната - никакъв шанс. Иначе я ползва по предназначение, когато го сложим, но спря да си казва самичък.  Sad Правих няколко неуспешни опита за махане на памперса, проблемът е, че не му дреме, че е напикан...И след поизхабени нерви и пълен кош с мръсни дрехи за отрицателно време (зимата съхнат бавно, сушилня нямаме), се отказах. Сега пролетта дали няма пак да го пробвам - не знам, не съм решила. За всеки случай поне се постопля. Но все ми се ще да е някакъв по-продължителен процес, а като ходи на ясла, освен уикендите...през останалото време малко ми се струва, че каузата е загубена.  newsm78

Виждам, че пак има болнички дечица и мами.... Confused Оздравявайте бързо! ooooh!
Хайде да пусна някоя снимка, че отдавна не съм
кой чисти удома
малък чистник
хаос в детската стая
с пантофите на мама

П.П. Стихчето в началото на темата и прекрасно! Поздравления!   bouquet

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 14:57 от no_name

# 68
no_name, ние се разбрахме с госпожите в яслата и там да го махнат памперса и да я слаат по-често на гърне, но тя влезе пак в крив/зъбиникнещ период и реших да спра.  Иначе като се маха, трябва навсякъде. Докато я пробвах тези няколко дни, една от вечерите се напика над 6-7пъти за 2-3ч., какво беше това пикане не знам. Иначе от 1 г. не ака в памперса, а само в гърнето или тоалета (по-рядко там), но проблема е, че си мисли, че тези места са само за акане и, ако няма ако не сяда.
Но има светлина в тунела, снощи сама не поиска да й сложим памперса и се напика само веднъж като вечеряхме, после преди сън й казах: хайде да се изпишаш на гърнето и тя седна и се изпиша.
Въпроса е да не е насила, а да е осъзнато, не ми се занимава да я дебна и да я карам през 5-10 мин да  си прекъсва играта и да сяда на гърне (с Габи беше така, махнаха й на яслата памперса на 1г.6м и постоянно се напикаваше, явно не беше готова). Олях се се подробностите. Crazy
Голям крсавец е Преско, с тези сини очи Heart Eyes

# 69
  • София
no_name, много ти е пораснал сладуркото, голям красавец. Heart Eyes Радвам се, че не сте ни забравили.
НаднИк. Blush

# 70
Ехоооооо, къде сте?

Я, да видим дали тази салатка по обедно време няма да събере народа Wink

Аз имам още една седмица на работа и ще изляза 10 дни в почивка, за да чистим и да се нанасяме в новия апартамент. ЖЗ да сме там точно за Великден. Като си помисля само, че си бяхме определили срок Коледа 2009 Tired Чак не смея да се отпусна и да се зарадвам, ама като се нанесем ще се отпуснем вече, че този стрес се отразява на всичко-нервите, здравето, семейните отношения Close

# 71
ღолчеღ , мерси  Hug

very nice и на Прес като му махна памперса и почва през 20-тина мин. да пишка, направо се виждам в чудо...колко панталони трябва да имаме, не знам.... Joy Не съм сигурна госпожите в яслата до колко радушно биха приели идеята да го слагат по-често на гърне и да участват в процеса по приучване... Thinking

Хайде, вече сагата с апартамента да приключва и от тук насетне само хубави емоции!  Praynig

# 72
Аз да пошушна за памперсите... Оня ден след сън следобеда Боби ме ядоса - виках го да седне на гърнето, но той НЕЕЕЕ. И се изпишка в памперса. А той ми е държал памперс сух за цяло денонощие и съм го сменяла защото е станал на топчета, а иначе - сух. И така - от тогава сме без памперс. На вън пишкаме по храстите, днес бяхме и на гости, та им "откраднахме" дъската за тоалетната,  че и Светльо прояви ентусиазъм... Вече 2 от дни, само вчера следобед се напишка 3 пъти, но от онзи ден това му е. Стискайте палци да се задържи така. И аз не знам дали в яслата ще скачат от радост, но сега използвам, че ми сервираха ремонт и принудително стоене в къщи, та да действам. За сега не си казва, но поне спря да се противи като го викам да се изпишка.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 09:29 от villyh

# 73
  • София
Здравейте, мами,
Да поздравя и аз на патерица всички априлчета, които празнуваха последните 10ина дни.
Честит втори рожден ден, дечица! Бъдете здравички, усмихнати и носете радост на семействата си!!!
И специално за утрешните (а вече май днешни Simple Smile ) рожденички :
Честит рожден ден на Анито на ани4ка, на Мишето на Мамочка и на Дидито на Мимето! Здрави и щастливи, весели и засмяни да сте! Да имате вълшебни празненства  newsm59 Честит празник и на майките ви!   bouquet

Честит празник и на останалите рожденичета !!!(видях от първа страничка, че има доста, непознати за мен  Embarassed)
Виждам за махането на  памперс говорите. И на мен ми се ще да я пробвам вече, но ни се разместиха малко плановете и от днес сме с ново двуетажно легло за детската стая, в която вече планираме да нанесем и момата. Имаме матраци, остава утре да взема и една преграда. Важното е, че беше прието много положително, дори искаше от сега да спи там. Разбира се гушната с мама, защото все още така заспива. Аз обяснявах, че няма преграда и не може още там, но накрая реших да не се опъвам толкова, да не би да постигна обратен ефект и полежахме на нейното, докато се поунесе и после я преместих в кошарата. Дано свикне лесно с новата обстановка и постепенно се надявам да минем на четене на книжки само и без гушкане да заспива. После и бибата да махнем, че и ние сме в този отбор... Планове, въздъх, а нейните какви ли са  newsm78 ?
Лека нощ на всички.  Hug

# 74

Добро утро! Да споделя закуската с вас и
Честито на днешните рожденици. Здраве, много късмет и само хубави емоции!

Общи условия

Активация на акаунт