Отговори
# 135
Много странно да се качва от плодове чак толкова , направи си обезателно изследвания, колкото и да са ти се побъркали хормоните , не вярвам чак толкова да може да се качи от некалорична храна  Shocked
незнам и аз от какво е понеже имам проблеми с бъчреците и ограничавам някои храни които са ми забранени но стомаха ми стои малък не  трупам на стомах а на дупе и на бузи хаха

# 136
Здравейте и честито на всички нови мами   bouquet

Снощи си  легнах към 1 часа и като почнаха едни контракции на 20 мин. и така до 3.30 часа. После изведнъж всичко спря и съм заспала. Ве4е си представях как тръгвам към болницата и звъня на нашите да ги  информирам  Laughing

Преди няколко месеца бях сънувала, че раждам на 30-ти, а такова число остана само утре. Синът ми пък каза, че братчето щяло да се появи в понеделник  Simple Smile Само не можем да се разберем за името, малкия настоява за Маттео, Маттиа, ние последно сме на Давид  Thinking

# 137
Гале, мажи се и ако можеш ползвай силиоконови зърна. Гадно е знам, но така ще е (да те успокоя). Най-важното е да не стават бучки, че следва АБ, нагревки... Поизцеждай се, ама не много, само до облекчаване. Но не допускай да ти се препълват гърдите. Абе до 20-30 дена нещата се нормализират. Давай му да яде когато иска, опитай се да не го дохранваш, така ще цока повече и ще ти се регулира кърмата.
За секциото - какво да кажа, просто ми е смешно, когато някои го искат по желание. Ама и това се забравя, я ме виж, няма и 2 години и пак ще лягам под ножа!
Почивай колкото можеш докато бебо спи, за да се възтановиш бързо!

# 138
Мерси за подкрепата, със сигурност имам въпроси, но всичко излетя. Имам кърма,кърмя, но са адски болки.А мажех с Лансинох и продължавам. Но зърната ми кървят. Досега се цедих,но бях станала на бучки и правих топли компреси.  Не разбирам колко изяжда, дохранвам с АМ. Заспива на цица,но се буди  на час през ноща и се дере. Днес чакам педиатър да дойде да разпитвам. В Болницата казаха,че са ни хванали колики,но мислех,че е рано.
Много пръцка, много хълца Mr. Green
За коликите.Бъди внимателна какво ядеш.Това може да е една от основните причини за коликите.Зърното не е биберон.20 мин на едната гърда 20 мин на другата,редуваш ги и задължително уригваш.Ако бебето плаче гушкай го но не и да ти виси на цицата.КОлко изяжда ще преценяваш по памперса.Трябва при всяко преобуване да е пълнил памперса,а и не е лошо и да дрисва.АМ което даваш може да не влияе добре на бебе!За зърната съвета ми е преди всяко кърмене да се измиваш с топла вода,и ако можеш едно кърмене поне да пропуснеш,за да си оправиш зърната да не ти кървят.Запиши си въпросите на едно листче и като дойде педиатъра я питай за нещата,че иначе всичко ще ти изфиряса и ще забравиш,а не е лошо и да си запишеш какво ти казва,защото се забравя на секундата какво са ти обяснили.Успех и по скоро да се видим с количките на разходка  Grinning

# 139
Mwpo, внимавай много, когато сваляш бебето от гърдата. Първо трябва да "прекъснеш вакуума" - лекичко отвори устата му с пръстче и така. Иначе като го отлепяш, докато си суче, боли.

Другото, което ти препоръчвам да правиш, е да слагаш възглавница под бебето (върху коленете си), докато суче. Трябва да бъде достатъчно близо до тебе, за да не опъва гърдата.

После, като свалиш бебето, намажи зърното с малко кърма и го остави да изсъхне така.
Тези неща би трябвало да решат проблема за седмица. Ако не стане, свържи се с консултант на ЛЛЛ.

# 140
Ето виж тук пише за разранени зърна:
http://lalechebg.com/2011/02/bf-basics-problems/

# 141
  • Сопот, Пловдив
Честито бебче на И_Валентинова   smile3525  ylinfant

babybu, аз бях на ЖК на 9-ти март, днес и на 12-ти април, ако евентуално не съм родила. И на мене ми се вижда много нарядко, на всеки лекар май по свое осмотрение си измисля графиците. И на мен не ми правят запис на тоновете, нито го гледат колко е голямо. И аз мисля, да си пусна едно изследване на хемоглобина от себе си, последното такова ми е от началото на февруари, а оттогава сума ти Феро-фолгамма съм изпила.

Копирам си поста от фейса за днешното ЖК, извинявам се за повторението:
Бебо е добре, стои си главично, отдясно (но това се вижда и с просто око, имам си гърбица отдясно) и мърда много. Пак не ми казаха колко показва, че тежи, но и аз забравих да питам, та малко или голямо бебе - ще си остане изненада до края. Водите били в норма, според АГ раждането няма да се случи в близката седмица, но може и да не дочакам следващата ЖК, която е на 12 април. Взе ми вагинален секрет, в петък ще знам има ли нещо. Даде ми направлението за болницата, всички изследвания, картона. Обиколката на корема пак си ми е 118см. Килограми вече съм +16кг, но за последните три седмици съм качила само 1кг. Заветните 99 кг съм Simple Smile)) ! Сигурно ще мина 100, докато родя, но се надявам да не е с много. Та това е общо взето, всичко изглежда наред. Simple Smile

# 142
добро утро и от мен бъдещи майчета  Hug
ох само чакам днес да мине  Praynig вече ви писах вчера де, дано не досаждам но много ми е зор да мине  Praynig Praynig Praynig засега нямам признаци, но снощи като ме стегна корема и си викам край излиза   Cry но слава богу си стои още на топличко. иначе едни сънища чудо..покрай темата за кърмене все това сънувам.
бабибу и аз усещам такива рязки прорязвания ниско доли, но лекарката ми ми казва че са нормални, нали се подготвяме  smile3534
за тоновете на мен също ми ги записват всяка седмица, но преглед ми правят всяка втора. вазно е наистина да ги имат мен даже ме карат да я събуждам ако спи, че било необходимо и в будно състояние да и имат тоновете. а тя напоследък така рита, че и аз си мисля че ще се появи някоя ръчица  hahaha
приятен ден и мнго усмивки ви желая днес коремчета...а и да не забравя да са ни живи и здрави новите бебоци  Hug Hug Hug Hug Hug

# 143
Малко позитивно настроение:
http://www.podkrepazakarmene.com/twins-246.html

# 144
Ленито, благодаря ти за отговора. Днес ще отида за една последна консултация в Шейново и ще питам там за съвет също. Какво имаш предвид като казваш, че за Токуда няма да кажеш нищо? И един глупав въпрос, ма като не знам отговора..  Какво е това родоразрешение? Нищо не ми обясни доки, а като питам - всичко е ок и да сме чакали по-близка до термина дата. При условие, че е ясно, че ще е секцио, вместо 17-ти термина решихме някъде около 11-ти. Да не се окаже късно и така и не съм си взела аспирина, дали да го взимам? Много станаха въпросите, но тук поне има към кого да се обърнеш за съвет. Отново благодаря :]]]

# 145
  • София
sonita, предложенията за име от братчето много ми харесват!!! Усех ако бебето тръгне!!!

# 146
Привет момичета!
Честито на майчетата на новите бебенца!Да са живи и здрави и много да ги слушкат!
И тази нощ изкарах една ужасна ,безсънна нощ.Ставах сто пъти ,въртях се като луда ,пък и тези болки в гърба .....нараво не се издържа Cry
Става все по-тежко,но няма начин ,трябва да се търпи smile3514  да обаче края му си вижда newsm51

# 147
Мишела, много интересен материал. Това е най-хубавото, което може да се направи за бебчетата- събота и неделя на чист въздух в гората. Аз ткака го планирам, най- вече защото тук има един завод, който трови въздуха- Биовет. От него хората в Пещера масово развиват алергии, резистентност към антибиотиците и др. гадости. Та за това мисля бебка честичко да я извеждаме оттук. Е, предимство разбира се ще има Велинград, където е моята мама и ще си почивам хем на чист въздух, хем без пари Simple Smile

# 148
# 149
Честити ни бебоци На мамите и татковците много сили и здрави дечица newsm51
Мони много кураж мила  Hug и всичко да се оправи бързо и по най-добрия начин за детенце Praynig
Утре сме на запис и ще мина и на консултация, че да го определяме тоя ден вече. Вчера много се изнервихме и двете аз си наумих че ще ударя един епилатор и резултата беше, че девойката ми се навря в сутиена JoyПредната вечер такова въртене беше- аз на ляво, тя на дясно и след акробатиката вчера сноща се трупясах към 11 и до 6 не мръднах. После си доспахме до 10 Embarassed не се е случвало от много време и много ми хареса Wink
Мисля да си потърся хороскопче за датата на раждане на бебето, че свеки ми пуска разни мухи hahaha

Общи условия

Активация на акаунт