Отговори
# 345
Не че нещо съществено ама да си кажа Simple Smile

Цялата бременност си свиркам .. а сега високо кръвно ще вардя ... ама няма пълно щастие...
Повече няма да се изследваме каза лекарката ... само да не ми се накарат нещо в болницата ... че само това ще ми трябва...
Изписа ми Допегит ... май доста бременни са минали през него ... естествено и диета ... та така ... сега лепвам един списък на хладилника и по-него ... че то не остана Simple Smile
И да взема да си приготвя вече чантата за болницата ... крайно време е Simple Smile

А като гледам времето ... ще направя още една разходка днес ... като ви гледам и вие не сте заседнали пред компютрите Simple Smile
  bouquet

# 346
МОмичета имам спешно нужда от помощ.Трябва ми образец на приложение 13 за бащинство.Ако някой го има моля ви се пратети ми го на файл , по възможност pdf формат , че тези които ги има във нета не мога да ги отворя и идея нямам какво става.Пощата ми е vidapeneva@abv.bg.

# 347
  • София
Ленито много хубави линкове  Peace
Меморандума на едно дете го видях за първи път преди около 11г, когато дъщеря ми тръгна на детска градина. Там стоеше на стената където бяха гардеробчетата на децата - така всеки родител можеше всеки ден да го препрочита. От тогава ми е останал в съзнанието, мерси, че си го споделила    Hug

Вида ето тук е в док формат http://www.noi.bg/ - отиваш на нормативни актове и после си избираш Нормативни актове по социалното осигуряване а след това НАРЕДБА за изчисляване и изплащане на паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване , но ще ти го пусна и на файл

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 16:28 от fishi_fishi

# 348
FireBall много хубав разказ, много искрен и ми
big mamma Като се замисля пък с тези твоите мъже после пък ще си имаш 4 снахи, които бих казала, че си пак бонусче.
delilah_qk В крайна сметка при кого мислиш да раждаш? Ако не е тайна разбира се. Питам от чисто любопитство.
Да е жив и здрав малкият Радостин
elil Това с кръвното постоянно авление или от време на време. Аз имах един период от 3-4 дни когао бях с над 130 на 70 кръвно после всичко си дойде на мястото. А ако са ти само молентни състояния ти препоръчвам канела с кисело мляко аз в предишната си бременност с това се спасих бях се притеснила н работа нещо и ударих 150 на 110 кръвно с тази комбенация след 2 часа имах пак нормалното за бременността ми кръвно от 100 на 70.

# 349
Имам едно въпросче, което мисля ,че не е обсъждано и ако може опитните мами да споделят как стои въпроса с бебешките пудри, подходящо ли е да се слагат след всеки памперс ? newsm78

# 350
fish-fish Много благодаря Simple Smile Но пак не мога да го отворя и ще накарам някой да ми го извади на хартия.
Сега да попитам и нещо друго мамите с повече опит.МОята Лили има много силни пристъпи на хълцане.На често и по много.Кажете какво да я правя.Знам че е полезно , ама е много силно и цялата се тресе.Освен това имаме и колики за които пием чай на Хипп от копър , ама нещо не ни помага.Някакви предложения по тези въпроси?

# 351
sosmy,
ама въобще нямах предвид, че ти си ме засеганала, мила! Просто използвах репликата ти, за да кажа какво мисля по въпроса за избора и за секциото!

Между другото като чета коментара ти за снахите на big mamma и веднага се сещам за леля Ог на Тери Пратчет с нейните много на брой снахи Wink

mishelaa,
не е от кафето. Просто по време на бременността утайката може много да се ускори. Миналият път раждах със СУЕ 72 ( и като им го заявих при постъпването в болницата, отговорът беше - "Чудо голямо!") , сега от 7 месец ми е 60 и нагоре. Левкоцитите също могат да се увеличат - и моите последно бяха 11.4. Както биха ти казали в някои държави по-назапад от нас "That's normal!"
Преди за всеки случай (за изключвяне на инфекция) обиколих зъболекари, Уши-нос-гърло, стерилни урини и т.н., но всичко си беше на 6.

jenq007,
това което аз знам е, че пудри сега не се препоръчват - бебешко олио , а ако е нужно - цинково кремче. Пудрата изсушава много, а и с олиото образува филм от който кожата не може да диша.

Вида,
бебчетата често хълцат от преяждане. Та можеш да опиташ да я уригваш 2-3 пъти по време на едно кърмене. Това ще намали и коликите.
http://www.noi.bg/content/laws/07/Pril.13.doc

( Ей...ама съм на всяка манджа мерудия днес...)

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 17:15 от Ленито

# 352
Мерси Лени ,а ако бебчето е с подсечено дупе ,само цинкова паста или може и пудра, нали уж абсорбира?  newsm78 Съжалявам, ако въпроса е глупав, аз и фб го постнах (дано не съм досадна)  Embarassed

# 353
А сега имам един въпрос към ЛЛЛ консултантите:
Нужно ли е всеки път да му давам да суче и от двете гърди и след това да се доизцеждам - така ме посъветва педиатърката ни?
По колко време от всяка гърда да суче, както и 20 мл остатък след старателно изцокване от него дали е добре или показва, че имам малко кърма?
Използването на мокри кърпи за гърди на Чико за отмиване на Гарместан от гърдите нали не е опасно на бебето и така не поглъща вредни вещества?
Благодаря за отговорите предварително  Hug

Здравей e.damyanova и честит едноседмичен юнак  Simple Smile

Няма строго правило дали да се предлагат и двете или само едната гърда на едно хранене. Важното е бебето хубаво да изсуче едната гърда преди да предложиш втората. Много майки намират за по-лесно в един период или по едно време на денонощието да предлагат само едната гърда, а в моментите, когато бебетата им са по-нервни и търсят да сучат по-често, да предлагат и двете. Ти сама ще усетиш, а и ритъмът на Жорко ще те насочи кое сработва най-добре при вас.

Рутинното доизцеждане на гърдите след кърмене, при положение, че бебето има чест достъп до гърдите, суче добре, ефективно е излишно, доста досадно и трудоемко, а може да доведе и до нежелани проблеми. След раждането, между 2-7 ден коластрата преминава в зряла кърма, често така нареченото "слизане" на кърмата е доста бурно, в много случаи гърдите се препълват, напрегнати са. След първоначалното тръгване на кърмата под въздействието на хормони, това което определя количеството произвеждана кърма е количеството изсукана от бебето кърма. Търсенето определя предлагането. Този принцип позволява една майка да кърми както едно, така и две или три бебета, а понякога и по-голямо дете заедно с новото бебе. Този принцип позволява на производството на кърма в един момент да се регулира по нуждите на бебето, апетитът на бебето ти определя колко кърма да произвеждаш. Ако доизцеждаш рутинно гърдите си, така даваш сигнал на организма, че е нужна да се произвежда повече и повече кърма. Възможно е това да "спомогне" за по-чести запушвания, препълване, а понякога дори мастит. Съвсем нормално е след няколко седмици от началото на кърменето, гърдите да се усещат комфортно меки.

Ако обаче усещаш препълване и дискомфорт, ако в този момент Жорко не е склонен да помогне, не е лоша идея да поизцедиш леко гърдите си. Важното е да се изцежда винаги когато има напрежение, но само по мъничко, до леко облекчение. Ако цедиш до край, това ще стимулира гърдите да произвеждат още кърма.

За това дали имаш достатъчно кърма, адекватен показател не е това, което си успяла да изцедиш от гърдите си. Гърдите не са съд, те са по-скоро нещо като поточна линия. Кърма се произвежда и докато бебето суче, когато гърдата се изпразни, това дава сигнал на организма да произведе още кърма и така може до няколко пъти в рамките на едно кърмене да "слизат" дози мляко. Ако има кой да изпразва гърдата, ако бебето продължи да суче "на празно" или помпата да цеди гърдата, практически тя може и да не спре да произважда мляко. Не, че е добра идея, просто така работи   Wink

За да си спокойна, че бебето ти получава достатъчно кърма, би могла да следиш за няколко показателя. Ето част от тях, взети от тази статия "Сито ли е бебето ми?" :

-- 8-12 пъти на ден бива кърмено
-- има на ден 6-8 мокри пелени от които поне 1,2 са наакани (до 6 седмица)
-- прави впечатление на доволно и бодро (не отпуснато) бебе, има силен и ясен плач
-- има кожа с добър цвят и еластичност
-- плавно и постепенно наддава

Ако тези показатели са налице, няма причина да се притесняваш за това колко кърма имаш. Би могла да оставиш бебето си да води  Peace

За отмиването на лекарството за зърна, вариант ли е да използваш крем, който не изисква отмиване, като например такъв от пречистен ланолин? Как са зърната ти, имат ли рани, усещаш ли болка? Ще ми разкажеш ли малко по-подробно за позата в която кърмиш и ако усещаш болка, по кое време я усещаш? Честото миене на зърната може допълнително да ги изсуши и разрани и за това кремовете, които изискват отмиване може да не са особено добра идея. Но ако използваш това лекарство, добре е да го отмиваш с чиста вода, за да не се поема от бебето.

Ако имаш още въпроси, питай на воля  Peace

# 354
  • София
Вида    виж си е-майла пуснах ти го в ПДФ  Peace дано успееш

# 355
jenq007,
само цинкова пастичка.
Ако не се оправя, смени пастичката. Освен това някои деца не понасят и мокрите кърпички. Измивай с чиста вода, сега има и сухи кърпи за бебета, които може да намокряш с чиста вода. Между другото и качествена домакинска хария ще ти свърши същата работа.
Самото цинково кремче понеже по-трудно се отстранява, ако не ползваш мокри кърпички, можеш да го махаш с кърпичка, напоена с малко зехтин или друго бебешко олио. Измиваш с водичка и пак мажеш пастичка за подсичане.

# 356
добър ден и от мен гледам напредвате и с тази темичка newsm10 newsm51

# 357
ЛЕНИТО мерси за помоща, пудрата значи е излишна  smile3525

# 358
тумбачета искам да ме посаветвате за някоя марка бебешка козметика която е наи качествена

# 359
  • Варна
Хелоучета и от мен, в края на деня се наканих да драсна.

Много благодаря за милите пожелания покрай моя рожденик!  Hug

Днес, след голямото суетене вчера, съм просто "разплута", макар да спах много добре. Все още съм по пижама, в леглото..всъщност цял ден съм в леглото, само ставам да ям и до тоалетна! Laughing

И както си стоя, забелязвам, че имам контракции на подозрително равен интервал от 15-20 мин., но доста леки (по-леки от обичайните ми даже като болка и времетраене), та засега не им обръщам много внимание... Whistling

Общи условия

Активация на акаунт