Отговори
# 330
Здравейте и от мен!
Аз ви "позабравих",но от еуфорията вкъщи и от беба не остава много време...Кротка,кротка,ама започна да си показва рогцата Twisted Evil Laughing Laughing
Яде на 2 часа и половина и ми виси на гърдата по 1 час,направо откачам...Вече започнах да се чудя дали кърмата ми й стига...Та взех,че се изцедих 1 път и видях,че имам общо от двете гърди 130 мл.,така че явно си й стига кърмата....А просто е много лакома...Ама то си проблича на прегледа,за 10 дни е качила 250 грама,вече е 3,550...Ще видим на 21.04 на ДК какво ще стане...
Нощем поне се буди на 4 часа,обаче е като по часовник ooooh!
Не сме излизали още на разходка с количката,защото времето взе че се развали...Та само на терасата и то за малко....
И в общи линии е това...Сега ще кача и малко нови снимки...

# 331
Здравейте и от мен ,
тази вечер и аз се наспах newsm68 след 4 нощи мъки!

Честит Радостин на мама pebo Да и носи много радост и щастие!

Хайде момичета,избутахме и март месец и сега идва нашият месец,да ни донесе само хубави емоции и здрави и сладки бебенца!

# 332
Здравейте момичета!

Днес съм малко сантиментална. Слънцето ме радва след няколкото ужасно сиви дни.

По повод появата на новите ни слънчица - пожелавам на всички да бъдат здрави и да растат щастливи.
Ще се отплесна малко философски, но за мен това пожелание е най-същественото. Здравето като даденост е нещо, което е само от части в наш контрол, но същевременно е база за благоденствие. Затова се моля да бъдем дарени със здрави деца. Моля се и Борис на Мони скоро да бъде по-добре.
От друга страна съм убедена, че най-важното което трябва да дадем на децата си е щастие - не просто да им осигуряваме условията, но и да ги научим да бъдат щастливи. Може би затова и сама аз не съм от родителите, които са твърде строги и дисциплиниращи ( да не кажа дресиращи).
Между другото всички изследвания в тази област показват, че единствения начин да увеличим собственото си чувство на щастие е да увеличим съчувствието, емпатията, да помагаме.
И в тази връзка много се зарадвах вчера когато видях това в интернет - Кой ни учи да бъдем щастливи?. Има и препратка към филмче, което искрено ме развълнува. Мисля, че това, което прави този учител много точно отговаря на моите разбирания.
Тези дни намерих и едни писания, които преди почти 15 години бях виждала за първи път в клиниката по педиатрия, където имаше много болни дечица.
"Меморандум на едно дете"
По-късно бях намерила и това - "Децата научават това, което са изпитали"
Мисля, че майките с по-големи деца ще ме разберат добре.
Но за да се върна в бебешката тема ще кажа, че този начин на мислене беше и в основата на това да кърмя и то дълго, защото смятам, че това е още нещо, което дава спокойствие и щастие на детето ми. Тези мисли ми помагаха да съм по-търпелива и толерантна, да не спирам да показвам любовта си, макар че отглеждам момче и някой може да каже, че ще стане глезен.
Е, след лиричното ми отклонение - желая ви чудесен ден и много радостни мигове с рожбите, които очаквате или вече гушкате!

# 333
  • Сопот, Пловдив
Да е жив и здрав бебе Радостин!    smile3525 newsm07

# 334
Ето и нас, вече на седмичка Simple Smile Малкият Жорко вече си показва овненските рогца, но мама толкова го обича, че просто не може да му се сърди изобщо. Кара жълтеницата сега и макар всички доките да казват да му давам вода той просто пие много малко с 300 зора и това е! Като не иска не знам какво да го правя  newsm78 Вече ни падна и пъпчето и сме много щастливи, защото ще може да се къпем на спокойствие  Peace
Качила съм снимчици в албума с Нашите бебчета, така че можете да го видите моя хубавец - http://aprilki2011.snimka.bg/baby/nashite-bebcheta.568483.22892371 A само да попитам как се правят таговете с имената на бебчетата, за да го отбележа следващия път?

А сега имам един въпрос към ЛЛЛ консултантите:
Нужно ли е всеки път да му давам да суче и от двете гърди и след това да се доизцеждам - така ме посъветва педиатърката ни?
По колко време от всяка гърда да суче, както и 20 мл остатък след старателно изцокване от него дали е добре или показва, че имам малко кърма?
Използването на мокри кърпи за гърди на Чико за отмиване на Гарместан от гърдите нали не е опасно на бебето и така не поглъща вредни вещества?
Благодаря за отговорите предварително  Hug

Честит да бъде и Радостин на неговото семейство - много радост и усмивки да внесе в дома им!

# 335
Добро утро и добре дошъл на Радостин,да е кротък и да носи голяма радост на мама и тати!!!А аз имам един страничен въпрос,спешно търся прегнил 5000,някой знае ли къде мога да намеря...

Можеш да го намериш в аптека Диана до болница Света София( Тина Киркова)

Работно време:
Понеделник - Петък: 09:00-20:00
Събота - Неделя: 10:00-14:00

Телефон: 029201208; 0888527630

Аз от там си взех при мойто забременяване. Само звънни да ти потвърдят да не се разкарваш излишно.

# 336
Здравейте мамчета,

Честито на новопоявилото се бебоче-нека да е живо и здраво и да има най-прекрасното детство!!!

Аз вече съм малко по-добре,бях изпаднала в едно мнооого кофти настроение...не пишех,за да не ви товаря..ама така ми беше писнало,че....
След последната микробиология ми откриха поредните коки..и сега съм на АБ, това направо ме разби вече-никога не съм имала такива проблеми,а тази бременност си наваксах за цял живот-какво ли не беше....едно лекуваш,идва друго... бях се вкарала в едни филми...постонянно имах едни странни мисли в главата..но сега се поочовечих- и кавото е писано,това ще стане...
Иначе на запис всичко е Ок, бебока си е супер, но почти постоянно и мен ме боли корема ниско, а и главичката му била толкова ниско разположена, че нямало накъде повече...
Колркото ида исках да е до края на март-....май няма да ме огрее..въпреки,че има още броени часове де Rolling Eyes

И така- желая на всички приятен ден.. аз ще излезна малко..пък по-късно ще намина за новинки !
Simple Smile

# 337
Честитo синче Радостин на мама pebo!

# 338
Днес определено не ми е ден за писане тук. Нещо ме е налегнала летаргия. Въпреки това ми се иска да ви поздравя с една песен на моя племенник Simple Smile

# 339
Честита радост на мама Пебо.Да ви е живо и здраво момченцето и да ви носи много радост като името,което сте му дали!
На мен днес от сутринта като ми е тръгнало..това дете направо ще го набия-една след друга само бели.Заключи ни в една стая,не можем да излезе сума ти време-нито до тоалет -нито да се облечем,а таткото е на 300 км от тук.Голяма нерва ме втресе-на косъм бях #2gunfireПосле и с други работи ме "позарадва  " и сега лягам да почивам,докато и тя спи....ако спи де Laughing.Аз съм много доволна .Една мама тук ме зарадва с хубава новина и ако стане както го планираме ще ви изненадаме ! Simple SmileЛягам,докато не съм чула-Мамоооооооооооооооооооооо

# 340
Аз имам 1 въпрос към Петя или Ленито  (да те върна в реалността). Днес си пуснах ПКК и СУЕ-то ми е доста високо - 61. Възможно ли е да е толкова високо, защото изпих 1 кафе сутринта? ( Embarassed съвсем бях забравила, че ще ходя да ми вземат кръв). Иначе другите показатели са горе долу в норма, единствено левкоцитите са 11,8, друго всичко е в референтните граници. Благодаря предварително.

# 341
nikita_02,благодаря ти,но там вече търсихме,няма в момента,но могат да поръчат,ако на някой му се налага да знае...bvl,племенникът ти пее страхотно...ако и текста е негов е направо гении...

# 342
Честито на новородилите и новородените!
Вчера бях на запис на тонове и нацелих и ден на отворените врати в Окръжна болница, та успях да питам кога най-рано мога да си получа бебето за закърмване; отговорът беше удовлетворителен - още в родилното.
За съжаление ме погледна акушерката като извънземно, като попитах мога ли да използвам душа в родилно отделение за обезболяване на преходната фаза, но когато попитах втори път "а забранено ли е", каза, че не било забранено. Имам ясен спомен от първото раждане какво облекчение носи.
Няма много място в родилното къде да се изпробват различни пози, ама да видим.
Още не съм решила за епидуралката.

# 343
Ленито Не съм искала да накърнявам ничий чувства - просто изразих мнение как се чувствам. Аз също не съм искала секцио зареди самото секцио, а защото по преценка на лекарите това е било правилният начин. Единственото което ме дерзаеше е факта, че при първо дете се наложи тази манипулация и не можах да изпитам тръпката на естественото раждане. Пак извинямай ако съм те засегнала.
Бобо и Алекс че какво толкова си подгатвяла, че чак сега са ти платили еднократната.
VelislavaCH Аплодисменти - кратко, точно и ясно. Аз също си мислех да направя нещо подобно, за да се изяснят нещата, ама нещо не ми идваше музата.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 15:49 от sosmy

# 344
Наталиаиа, незнам текста дали е негов  Embarassed На него пеенето му е хоби.

Общи условия

Активация на акаунт