Отговори
# 570
Цитат
Биг мама Джо ни изпревари с зъбчето.На Рони от лятото и се клатят 2.Едното вече доста,но не е за вадене все още.Всеки ден го клатим и чакаме с нетърпение Феята на Зъбчетата. 

На нас ни беше много рано да останем без зъбче,но така се случи и нашата феичка плаща в евро. smile3533

# 571
Ленито, питаш за 5тия етаж, нали? Мисля че са същите, но неудобството по-скоро идваше от дюшека. Моят беше тънък и много неудобен, но на момичето до мен беше двойно по дебел и не потъваше така.
Честито на Мирта и Ася! Много здрави и весели да са бебоците!!!
Аз си купих Арника от една малка аптечка на ул. Княз Борис, в близост до Алабин. От Алабин, тръгваш по Борис, посока Стамолийски и се оглеждаш за аптеки в ляво. Мисля , че са 2. В едната има Арника на Боарон 9 и нагоре потенции.
BVL, опитай се да се успокоиш и да се настроиш положително мила. Телефоните помоли акушерката, която ще присъства на раждането да ти ги вземе и да и ги даде в реанимация. Аз лично постъпих с торбичка багаж, който ми беше донесен в реанимация. Там можеш да си оставиш телефоните и арниката. Съветвам те да си вземеш поне 6 малки бутилки вода, с дозатор, спортни  сещаш се! Успех!
Sosmy, стискаме палци и сме мислено с теб и бебче.
Пожелавам на всички моето успешно, безболезнено раждане и бързо възстановяване.

# 572
Здравей Мирелка 123456,

Моя термин е днес и сутринта бях при лекаря.
Направи ми запис и каза, че тоновете са добри, нооо никакви контракции, така че ще чакаме (макар че при вагиналния преглед разкритието ми е 4см), но каза че мога да си откарам така и седмица.
Търпение Hug по-добре нещата да се случат естествено Peace

И честито на всички бебешори и майчета  baby_neutral baby_neutral  bouquet
ох и аз нямам грам контракция даже корема ми не се е смъкнал надоло  #Crazy #Crazy

# 573
...
Нещо не мога да намеря Арника,където минах и питах все няма.
Със сигурност има по складовете (произдвоство на Боарон) и можеш да я поръчаш в аптека която ти е удобна. Доставя се или в рамките на деня или на следващия ден  Peace.

# 574
Цитат
Аз си купих Арника от една малка аптечка на ул. Княз Борис, в близост до Алабин. От Алабин, тръгваш по Борис, посока Стамолийски и се оглеждаш за аптеки в ляво. Мисля , че са 2. В едната има Арника на Боарон 9 и нагоре потенции
Това да го разбирам ли, че започвам търсенето зад съдебна палата?А това за доставката никой не ми предложи такава опция.

# 575
Благодаря много на всички Simple Smile Казва се Максим и се роди 3160 гр и 52 см дълъг.
От вчера сме си вкъщи и свикваме, бавно но славно! Още съм много де-организирана и незнам откъде да започна, добре че майка ми е тук да помага, макар че успях да се скарам с нея два пъти днес, много съм изнервена и май само и се карам, после се чувствам виновна, но и тя не спря да наставлява все нещо Simple Smile
Освен това и кърменето ме притеснява, опитвам се да съм спокойна, само 3ти ден сме, още нямам мляко, и до днес на обяд не бях сигурна дали имам и коластра и много се притеснявах дали въобще яде нещо като суче. Но сега съм малко по-спокойна като видях коластрата по устничките и зърното и също така леко жълтеникав оттенък в иначе черно-зеленикавото ако хаха...

Така да разкажа, сори ако е дълго!
В поделник през нощта ми изтекоха водите, или по-точно започнаха, тъй като се точиха още два дни. Събудих се мокра, веднага разбрах какво е, бях спокойна, нямах контракции, но зачаках, скоро и те са появиха и като засякох, че бяха приблизително на 5 мин се обадих в родилното. От там ме разпитаха и казаха да отидем, но ни предупредиха, че раждане сигурно не е започнало още и ще ни върнат, но си взехме багажа за всеки случай.
В болницата ми взеха кръв, урина, кръвно и ме сложиха да слушат тонове. От 4 сутринта до 9:30. Не ми правиха преглед за разкритие защото се притесняваха да не инфектират нещо след като водите са изтекли, но ми взеха секрет да проверят за евентуална инфекция. Имах контракции на 5 мин, но слаби, и болката постепенно намаля, дори изчезна. По едно време се разтревожиха нещо, че пъпната връв може да е около врата, защото тоновете му падаха понякога и почти ме пратиха за предизвикване, но после за оказа, че е било защото бях легнала по гръб, а не седнала и това се отразяваше. Накрая ме пратиха вкъщи, с добри резултати от изследванията и казаха да отидем на другият ден сутринта за още прегледи, но ме предупредиха, че освен ако не държа да ме предизвикат, те искат да изчакат за естествено раждане.
На другият ден се повтори процедурата и ме изпратиха отново вкъщи като този път ми записаха час за 8 сутринта в четвъртък за предизвикване, ако не родя дотогава Simple Smile Исках раждането да започне естествено и затова от болницата тръгнахме по магазините с майка, на кафе с приятелка, после пак магазини и разходки цял ден, после кучето разходихме в парка...но нито контракции, нито друг знак, бебо неискаше да излиза още и това е Simple Smile
И така на другият ден, вече с пълен багаж, сравнително спокойна, майка и мъж под ръка се появихме в родилното. Всички много мили, взеха ми пак изследвания и да слушат тоновете и към 10 часа се появи доктора да ми сложи гел Простадин вагинално за предизвикване. Нямах разкритие все още, ама никакво. Сложи гела, каза да лежа 45 мин после да се разходя ако искам, донесоха ми чай, а след 30 мин и обяд, засега се чувствах като на хотел....незнаеща още какво ми предстои. Пуснахме си филм да гледаме..по едно време започнаха болките от контракции. Още първата ме шокира, помислих си - е то наистина боляло. Преди това обсъдих болкоуспокояващите с акушерката и казах, че неискам епидурал и други, може би само газ, тя ми каза недей да се правиш на героиня, заради гела ще те боли двойно, така че ако си промениш мнението ми кажи  Laughing Към 1 следобед вече скимтях и почти ревях от болка при всяка контракция, които бяха на 5 мин, а след около един час вече виех от болка. Към 4 часа си поисках газ, който не помагаше въобще и само даваше още един повод за оплакване от моя страна, акушерките после се шегуваха, че не съм спряла да ги питам и мрънкам за какво за бога го предлагат този фалшив газ. В 6 следобед ми направиха преглед за разкритие, аз вече незнаех къде се намирам, заспивах между всяка контракция за да се събудя след 5 мин от адски болки и така...безконечно. А да...разкритие 2 см за тези 8 часа почти, идеше ми да скоча през прозореца. Много болеше и си поисках протадин, болкоуспокояващо. Бях чела, че не било хубаво за бебето, но ми казаха, че е ок, само щял да бъде поспалив първите 2 дни след раждането. След тази инжекция вече наистина не помня всичко, само че болките бяха ужасни, хора идваха, излизаха, питаха ме нещо, аз само с мимики към Джо и той превеждаше  Grinning По едно време вече си поисках епидурала, трябва да е било към 9 часа, защото чух акушерката да казва, ще ти направя преглед за разкритие първо. Направиха ми преглед, и изведнъж настана паника, още някой ме прегледа, след което чух, ама тя ще роди всеки момент! Бях направила 8 см разкритие за последните 2 часа, което явно беше изненада за всички. Съблякоха ме набързо, аз си бях с моите дрехи през цялото време. Бях си скъсала чорапа междувременно и акушерката си направи майтап, че моите чорапи били виждали и по-добри дни, общо взето си правиха доста майтап на мой гръб.
Облякоха ми нощницата и ме закараха до родилната стая. Там вече всичко стана много бързо. С няколко напъна в 9:25 се роди Максим. Беше трудничко защото главата излезе трудно, беше се запънал посредата и си спомням, че напъвах, но нищо не ставаше. По-едно време чух, че ще ме резнат защото бебо започнал да се мъчи, незнам как ще прозвучи, но само като чух, че той се мъчи и някакси извиках всичките си сили в мен, изчаках следващият напън, напънах с всички сили и той се появи. Красиво син  Grinning Проплака, всичко му беше наред. Мама с вътрешни, външни разкъсвания обаче и ме шиха през следващите 40 мин. Все още бях захапала маркуча на газта и не пусках за нищо на света, казаха че нямало смисъл вече, но на мен ми беше трудно да се разделя с него  Grinning
Сложиха Максим на гърдите ми, донесоха ми чай и препечени филийки с масло и сладко, и таткото ги наразя на малко триъгълничета да ми било лесно да ги хапвам Simple Smile А той също се прояви геройски, да го похваля, показа си ръцете целите надрани от мен където съм го стискала като ме е боляло, но нито гък не каза през цялото време.
След като се изкъпах ни преместиха в отделението с родилите вече и в следващите 2 дни бяхме под наблюдение за някакви усложнения, защото е стоял с малко води през последните 2 дни, но всичко е наред надявам се, и вече сме си в къщи.
Преди малко имахме и първото домашно посещение от акушерка, да видят как се храним и конците ми. През първите 10 дни ще идват в нас, после май ние ще ходим на разни прегледи, а и мен ме очакват разни цитонамазки и чудеса.
Пак изв за дългият разказ. Надявам се, че всички сте добре кой 2/3в1 или 1+1/2.
Ще се върна назад да ви чета и ще се включвам пак по-късно.
 Hug

# 576
А да, така и не стигнах до епидуралната, за което се чувствам малко горда, поне едно болкоуспокояващо си спестих, както бях планувала преди това  Grinning

# 577
  • Свиленград
Atrakcia  Анастасия още не са я изписали тя се роди 1950гр, а Дамян се роди 3250гр, но при изписването беше 3040гр.Позата ми е като на третата картинка с коремчето към мен и си засуква детето много добре.Чувам го как лакомо гълта.Пробвах като се изцедих един път преди хранене но едва събирам 30мл и от двете гърди.След ядене не заспива а продължава да плаче преди не беше така.Замислих се и за коликите да не би да е от това, но определено не му стига кърма.След всяко хранене имаме пълен памперс, но се опитвам да му давам и малко АМ,колкото и да се мръщи на него.Поне два пъти сменям само напишкани памперси.Имаме лека жълтеница.Ами това е.Продължавам с опитите.

# 578
Здравейте!

Влизам за малко само, за да се похваля!

НА 29,03,2011 СЕ РОДИ СИНА НИ ИВАЙЛО - 3000гр и 50см!   ylinfant

Вече сме си вкъщи и си свикваме лека по-лека Simple Smile

ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ НА ВСИЧКИ И УСПЕХ НА ОЧАКВАЩИТЕ МАМИ!

# 579
yancheva, честито, да ви е жив и здрав Ивайло и много да ви радва!   bouquet

# 580
  • София/Варна
А да, така и не стигнах до епидуралната, за което се чувствам малко горда, поне едно болкоуспокояващо си спестих, както бях планувала преди това  Grinning

maleean, разказа ти е страхотен! Каква разлика с действителността тук! Аз също съм за максимално естествено раждане, по възможност без разни екстри като система с окситоцин, упойка и епизиотомия Praynig Незнам обаче има ли лекар или болница в БГ, които биха оставили родилка с изтекли води почти три дни преди да индуцират раждане... Доста си се измъчила с Простагландина, но поне са ти дали възможност нещата да тръгнат от самосебе си. Пожелавам ти късмет с кърменето!

Аз хич не съм редовна в писането, но през 5 мин проверявам за нови бебчета Laughing

Честито на всички мами, които вече са си гушнали малките ангелчета и стиснати палци за онези, които ги чака секцио в следващите дни!

Аз преговарям с бебка да изчака  до термин, абе между Цветница и Великден ме устройва... Засега нямам никакви признаци за наближаващо раждане, АГ-то каза, че и корема ми е още високо. Другата седмица трябва да се видя с д-р Киров от Св.София да обсъдим раждането, дано не ме изненада по-рано...

# 581
Биг мама, аз съм помощник-фармацевт, не се притеснявай да попиташ дали ще ти поръчат и доставят арниката. По разни причини не са ти предложили, но са можели да го сторят!

yancheva, ЧЕСТИТО ТИ СИНЧЕ   bouquet! ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ, МНОГО ХУБАВА НОВИНА!!! Д!ОБРЕ ТЕ СИ ДОШЛИ У ДОМА

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 19:34 от Gigi_vn

# 582
Ето един полезен линк

http://vesela.moetodete.bg/blogpost_5725_0.html

Честито на yancheva  smile3525 да е жив и здрав малкият юнак  smile3501

# 583
нашата феичка плаща в евро. smile3533
Ехее,тази фея е много модерна ве! Mr. GreenНашата ще плаща в монето от 1лв- за допълване на касичката.
 Аз си купих Арниката от аптеката при нашата поща.Беше последната(беше на 25.03),но казаха,че ще доставят още.Аз винаги поръчвам нещо,като липсва и ми го доставят още същия ден.

Честито синче Ивайло на мама Янчева!
Вели доста тежко раждане си преживяла,но вече всичко е в миналото.Сега и като тръгне кърмата нещата ще се подредят.

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 20:22 от petia47

# 584
Честито бебе Ивайло!Бъдете живи и здрави!

Брей само момчета се раждат!
Вети, благодаря ти за съветите!Ще се възползвам максимално Simple Smile

Преди малко ми донесоха страхотна чанта за пренасяне на бебето и шезлонг. Нямам търпение вече, но ми се иска да си остане вътре още поне 3 дни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт