Отговори
# 75
Ето последните новини от Мони благодарение на Sunny_Girl. Копирам писмото ѝ тук:

"Здравей!Нося ти новинки от Мони.
Тъкмо сега се чух с нея.Тя милата е вдигнала високо кръвно 190 на 130,не се чувства добре....А в болницата я боцнали,та й вкарали някакво успокоително.Пълно безумие за мен,защото Монката е силно момиче,не вярвам да е толкова зле положението,че да се стига да успокоителни,тя е на същото мнение,но...
Борис нощеска е получил 6 пристъпа и днес прези деня още 7.Но са били доста по-леки от предишните,на детето не му е спирало дишането,което е добре.И от всички тези пристъпи,само на 4-5 е губил съзнание,което също е добре...Мони каза,че ЕЕГ-то е добро,както и ТФЕ.Не могат да разберат какъв е проблема...Сега чакат и кръвните изследвания.
Мъжа на Мони не е донесал достатъчно Фенобарбитал,но тя каза,че са намерили от къде да вземат още,макар и доста трудно....
Професионалиста от София също е погледнал изследванията,прегледал е Борис и казал,че няма смисъл сега да ходят в София,защото и там в 99% от клиниките ще кажат абсолютно същото,ще направят същите изследвания-и нищо....Казал е,че ако не се нормализират нещата,най-добре е да се отиде в Турция,където е много по-добре и има и много професионалисти...И ЕЕГ-то там се прави,както по цял свят-за 24 часа,а не като тук за 15-30 минути....
Тя довечера каза,че ще ви пише като се прибере...."

# 76
Момичета аз днес понеже съм си цял ден в къщи и постоянно хапвам нещо. Направо не мога да се спра. И все си се успокоявам, че още малко остана, колко пък да кача още, а после ще трябва пак да се съобразявам и да свалям. Така че, май ще продължавам да се тъпча докато ми е позволено Simple Smile

Колкото до ваксините, според мен и в двата случая има риск. Всеки сам си избира, кое е по-малкото зло за него.
Това, че държавата те ограничава и не ти дава право на избор е наистина гадно, но пък и лекар, който да пише че е направено нещо, което същност не е, ми се струва ужасно.

Някой ползвал ли е прах за пране MioCare - Bambino Mio? И имате ли някакво мнение за него?

# 77
 Hug Hug Hug За Мони Hug Hug Hug Дано Бо се подобрява  Praynig

Честити бебчета Ниа и Леонид Hug

Диди,  smile3525 за поредното старание за темичката.

Още ли няма новини от Чорлето? ooooh!

Да дам отчет: Днес бях на ЖК, взех си документите за раждане. Водите ми са започнали да намаляват, но в рамките на нормалното, а плацентата не била остаряла. Така се изрази доки. Днес за пръв път доки ме слуша с дървената слушалка, която вече сте обсъждали. Не ми каза какво чува hahaha

Новия ни апартамент е почти почистен, затова тези дни ще си почина Naughty Най много ме притеснява факта, че не сме купили кошарката още. Оставили сме го за четвъртък, дано и бебо не бърза, че къде ще го сложа да спинка  Laughing

По въпроса с увитата пупна връв. Това е доста срещано явление, всяко 4-то бебе било така и не се смята за предпоставка за секцио. Макар, че като знам за нея не ми е никак спокойно и заради това май ще се насоча към секцио по желание.  Thinking

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 18:04 от nelitaiv

# 78
Биг мама, днес говорих с моя братовчедка - акушерка с много опит, каза, че вече съм на финала. За гаденето ми препоръча Деган и довечера може би ще взема, та дано поспя. За съжаление не е тук, за да ме види и говорим само по телефона, което не е много обективно. Но и тя като лекарката смята, че няма да издържа до 1 април. Дано поне и утре издържа. Нямам и никакъв апетит. А психически съм направо смазана. След един прекрасен уикенд ме налегна невероятна депресия- цял ден плача за какво ли не и се самосъжалявам. Нещо, което е супер нехарактерно за мен!

# 79
Минавам да предам пресен вестителски SMS, после ще се опитам да се отчета Wink

Мама Zohito е родила момченце Ивайло с чудесни мерки - 3300гр. и 50см. Секциото е било днес в 10:20.

Да им е честит Ивайло и да расте здраво и умно дете!

# 80
Биг мама, днес говорих с моя братовчедка - акушерка с много опит, каза, че вече съм на финала. За гаденето ми препоръча Деган и довечера може би ще взема, та дано поспя. За съжаление не е тук, за да ме види и говорим само по телефона, което не е много обективно. Но и тя като лекарката смята, че няма да издържа до 1 април. Дано поне и утре издържа. Нямам и никакъв апетит. А психически съм направо смазана. След един прекрасен уикенд ме налегна невероятна депресия- цял ден плача за какво ли не и се самосъжалявам. Нещо, което е супер нехарактерно за мен!
И аз така след онзи еуфоричен ден все на рев и самосъжаление ме избива и всички в къщи са виновни за нещо,особенно съпругът ми,той е най-виновния. LaughingНо трябва да издържа до 2 април,защото програмата ми е фул.И смятам да устискам,пък ще видим.

# 81
BVL стискам палци да постои бебчето още малко  Hug и на мен ми е голям зор да не се роди утре  Praynig Praynig Praynig от днес сутринта се моля да не ме хване утре  Praynig Praynig Praynig

за ваксините  направо съм шокирана  Shocked Shocked Shocked все си мислех че е опасно ама такова чудо...добре че споделяте  Hug та да може човек да се размисли по сериозно по този въпрос, а то не е шега работа! Стискам палци на Бо да се оправи и на мама да има сили  Hug Hug Hug както вече казах живея в Германия и ако има нужда и тук мога да потърся.
изчезвам да направя манджа на таткото че като се върне от работа все в хладилника забива глава  hahaha hahaha hahaha

# 82
Такааааа.... да се включа, че нещо са се насъбрали въпроси.
Първо едно вмятане за Борис на Мони - конкретно той не е ваксиниран, момичета. Сигурно сте забравили, обсъждахме това с Мони. Недоносените не се ваксинират в болницата, а по-късно - при изчисляване на коригираната възраст или дори и доста по-късно. Така че тези гърчове не са от ваксина. При недоносени дечица рискът от епи-пристъпи е доста висок поради незрялост на нервната система, както и поради кръвоизливи, които възникват спонтанно или по време на раждането. За съжаление често остават неразпознати, а е добре веднага след раждането на недоносено да се направи ехография през фонтанелата, за да се следи за кръвоизливи. Но за съжаление на повечето места няма специалисти ,които да направят това изследване.
Затова и съветът ми към Мони е да се консултира след стабилизацията на Борис с доц. Божинова. В Турция действително има много добри специалисти в областта на епилепсията, стига човек да може да си го позволи.
За Токуда - няма да говоря.
За ваксините- всеки си решава сам и според мен и така трябва да бъде. Крайно време е човек да се интересува повече от собственото си здраве и да носи отговорност за него. Държавата  рано или късно ще промени задължитеността на постановката за ваксините, като вероятно детските градини пак ще имат изисквания - няма как, но избор ще има - убедена съм. Аз лично ваксинирам детето си, но далече не с всичко - грипна ваксина не съм и помирисвала, например.

Продъжавам с въпросите -
big mamma - кървящите хемороиди не са противопоказание за нормално раждане, но се заеми сериозно с лекуването им. Често измиване със студена вода, маазане с проктогливенол или каквото са ти предписали от кремчетата. Може да пиеш и вит. С и Калций за кръвоспиране. Но най-важна е хигиената, защото вероятно са се възпалили.

Murry,
бебето надали "се смалява"- различните ехографи показват различно, а и зависи как поставя маркерите доктора. Но това че не расте, показва, че му е недостатъчно храненето, т.е. кръвоснабдяването. По принцип в такива случачи е добре да се направи доплер на маточните артерии и на пъпната връв. Понякога , особено в по-късните стадии на бременността се появява така наречената "плацентарна недостатъчност".  Аспиринът в случая са ти го дали за "разреждане" на кръвта и профилактика на тромбози на маточните артерии и евентуално последваща прееклампсия/еклампсия. Самата аз пиех профилактично Аспирин до 32-ра седмица, след това ако е необходимо обикновено слагат инжекции Fraxiparin.
Та в заключение - моят съвет е да си направиш доплер на описаните съдове, да се храниш с белтъчна храна - извара, яйца, месо и т.н., защото от тези храни бебето расте. Ако си от София можеш да се консултираш с доц. Виолета Димитрова. Ако ти предлагат родоразрешение - не го отлагай много.

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 18:42 от Ленито

# 83
Добре дошъл на Ивайло на мама Zohito! Да радва много всички около себе си!

До колкото знам плашещото при увитата пъпна връв е когато самата връв е по-къса и така пречи на бебето да изскочи като коркова тапа  Laughing и го дърпа назад. В този случай може да се задуши...

Ленито, мерси за търпението и разясненията  Hug

# 84
  • Варна
Здравейте на всички от нас, вече сме си вкъщи. Не съм Ви чела, адски съм изморена. Утре ще прочета. Всичко,което бях чела-като уроци, е  забравено:) Преслав-бих искала да кажа,че е кротък,но не е. Или може би мен ме изнервиха максимално вътре.
Честито на всички мами, да са живи и здрави.

# 85
Ей, Нети била родила момиченце днес в Токуда. И тя беше с термин през април.
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3709931

# 86
Честито бебе на Ивайло на мама Zohito! Hug

# 87
Ленито ,благодаря ти!  bouquetЩе включа витамин С и калций,аз го пиех но спрях.А иначе съм като арабите задължително след тоалетна се подмивам.
Цитат
Младите родители посрещнали новия член на семейството в болница "Токуда", а за Антоанета Добрева - Нети се грижели лекарите д-р Димитров, д-р Стефанов, д-р Живкова и д-р Маркова
Хей Kuester ,това да не нашата Маркова?
Честито на още едно бебе Ивайло.За мама   bouquet

# 88
Честито бебче и на Нети! И малката Лилия е избързала (поне не пише, че е секцио).

Много ми е странно като кажат за бебе, че е високо еди колко си см, не е ли по-правилно дълго?!

Галка/Mwpo, добре дошли у дома с Преслав! Дано нещата потръгнат по-добре занапред, не се ядосвай и се наслаждавай на бебчо, той ще ти подскаже тайните и ще съгласувате как да се гледате! Прегръдки и да ни държиш в течение! Как е след секциото?

# 89
Здравейте и от мен! Честито на новите попълнения! Hug
Аз днес ходих на ЖК ,доки каза ,че вече беба е готова за излизане,тоновете и бяха добри,но на мен ми е малко висок пулса и й го предавам,затова толкова силно ме рита!
Дано Борис да се оправи скоро Praynig
Аз си взех чершафите на Бертрони с олекотоната завивка от Хипо ленд сега е  на промоция, и аз се бях спряла на пчеличките ,но взех с магаренцето,защото беше по мека материя,ММ ми вика постоянно купуваш розови неща ,но ако се роди момче ще ходиш да купуваш сини чершафи!
Той милия още се надява ,че ще е момченце! Joy Peace

Общи условия

Активация на акаунт