Отговори
# 90
Честити бебета Ниа на мама tosi, Леонид на мама anemotheilla  и Ивайло на мама Zohito!
Да са живи и здрави, да слушкат, да папкат, да растат и да радват семействата си!

Диди, срам ме хваща, пак си се постарала подобаващо  с темата  smile3525 , а ние си чакаме на готово  Embarassed
Дру4ка, браво и на трима ви, просълзи ни с твоя разказ за раждането.Много мъже се правят на силни, но в такива ситуации бият отбой, а твоят се е представил наистина мъжки.  newsm10

# 91
Честито бебе Ивайло!Да радва много мама и тате!

# 92
Честити бебета и браво на мамчетата.Връщам се да ви чета.Дру4ка големи преживявания е имала.

# 93
Здравейте мацки!
Ето ме и мен най-накрая.Още сме си 2 в 1 с Калина.Но с доста контракции,като на три пъти за по няколко часа през 5 мин.но не достатъчно болезнени.Днес бях на лекар за записче,другата седмица пак.
Не съм чела нищо,само мернах,че вече имаме 39 бебета!Сууууупер!Да са жива и здравички и да радват своите родители!!!!!
Долових между редовете че,Борис на Мони не е добре.Да се оправя мъника.Стискам му много палци. Praynig
 И сега щъркелова вест,която чакате за Чорламата:
Днес около 10ч се е родила Петра-3900гр,51см(секцио).И двете са добре,а Чорлето е много жадна,но чак утре ще и дадат да пие течности.

# 94
Ааааууу, Петенцеее, няма да казвам от колко дни се каня да те проверявам!

Честита розова радост на Chorlamata! Голяма Петра да расте усмихнато и красиво дете!

# 95
Здравейте, настоящи и бъдещи маменца Simple Smile Прибрахме се вчера и сега стигнах да Ви пиша. Не съм Ви чела и не знам дали ще стигна да го направя, така че ще я карам напред.

ЧЕСТИТИ ДА СА ВСИЧКИ БЕБОЦИ! ДА СА ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ И ДА РАДВАТ МАМИТЕ И ТАТКОВЦИТЕ СИ!

По - долу съм разказала накратко за нас и за моето раждане, дано Ви е приятно да го прочетете.......

Та така,  Жоркото е много послушно и лакомо дете, за щастие и след като се поизмъчих три дни, вече се кърмим и то явно добре, след като после спинка по 5-6 часа Simple Smile, когато поиска де! Много съм щастлива от събитието, дори повече отколкото съм очаквала и съм си представяла даже, а таткото не мога дори да Ви го опиша Simple Smile Иначе сме добре, макар някои неразположения и неудобства - 20 тината ми шевчета много ме дърпат и малко трудно си сядам на Д-то - пръскам се със спрей - Цикатридина. Нещо друго някакви съвети за по - бързо преминаване на този дискомфорт? И зърната леко ме понаболява от лакомото цокане на Жоркото, но ще почна да се мажа с Гермастан, дано помогне.
Иначе за самото раждане, ще Ви кажа, че продължи 12 часа, отидох без никакво разкритие и контракции, със спукан мехур в горната си част. В 12 нощес ме приеха в този вид - с течащи води и без никакви признаци за раждане. Лекарката ме остави на собстен ход до 06:00 сутринта, когато след много зор се оказа, че имам не повече от 1-2 см разкритие и контракции на 20 мин. Тъй като прецениха, че не е удачно да се чака повече, макар че тоновете бяха ок,  ме включиха на Окситоцин. След 2 часа вече контракциите бяха на 2-3 минути и доста болезнени, после се сгъстиха и към 10:30 вече бях в родилна зала. След 30 минути напъни и лека епизотомиика вдясно се появи БЕБЕ ЖОРКО Simple Smile))))))) Последваха 20 шевчета и с това приключи картинката Simple Smile
много целувки за всички бебоци и тумбачета!

# 96
Ето ме отново и мен. Нямам сили да изчета всички постове назад,защото съм психически смазана. Искам да ви споделя.

Бях на преглед днес,бебчето е вече 3кг,изпреварвала със седмица и половина вече. Проблемът е,че самият преглед беше много болезнен. Гледаха ме вагинално само за състоянието на матката. Не знам защо толкова ме боля,мисля,че АГто не беше сложила достатъчно от ония гел...уф,знам ли. Ама много ме боля. Едва изтраях,борихме се... и д-рката ми каза,че се излагам,че ако от това пища така,как съм щяла да родя  ooooh!

Момичета,в паника съм. Не знам къде се намирам,реве ми се и не знам наистина как ще родя.

Честито за бебчовците Леонид и Ниа,съвсем по диагонал прегледах постовете,простете ми.
Бъди спокойна,ако се притесняваш от болката си поискай епидурална упойка, аз определено с първото бях много доволна от нея.
Цикатридина. Нещо друго някакви съвети за по - бързо преминаване на този дискомфорт? И зърната леко ме понаболява от лакомото цокане на Жоркото, но ще почна да се мажа с Гермастан, дано помогне.
Вземи си Арника разреждане ch 30 и по 3 топченца смучи 3 пъти на ден 30 мин преди или след хранене. За гармастана се мажи,че да не си направиш рагади.

# 97
Честита принцеса Петра на Чорлето и бебе Ивайло на Зохито, да са им живи и здрави и много да ги радват   bouquet

# 98
  • Plovdiv - Thessaloniki
Честити днешни попълнения - бебе Ниа, Леонид, Ивайло и Петра! Да са здрави и щастливи бебета, бързо да се прибират вкъщи в прегръдките на мама! bouquet
e.damyanova - много се радвам за теб, че така добре се развиват нещата, дано скоро отмине и болката от шевовете. Hug
Не спираме да се молим и за талисмана Борис и мама Мони, дано скоро се поуспокои и се развие положително.
Нека се споделят различни мнения за ваксините и за всичко в нашия живот - от тук можем да научим много полезни неща от по-опитни от нас, разбира се всеки сам си решава, но всеки е свободен да изкаже мнението си!  Peace

# 99
Здравейте мами и бъдещи мами!
Искам да поздравя вече родилите момичета и да им пожелая бързо възстановяване и много здрави бебета.
Дели, разказа ти ме разплака и се радвам на бързата намеса на лекарите и адекватното поведение на таткото!
Дамянова, прегръдки и на теб за силата и куража!
Исках много още да пиша, но всичките разкази така ме развълнуваха, че седя и гледам в пространството с един типичен зареян поглед.
Пупата тежи все повече и повече, но тази седмица имам много задачки, така че е желателно бебето да си изчкака около термин, че и нашият татко пътува много.
Преди седмица ехографа е показал 6 паунда..около 2700 кг, но имам чувството, че е малко слонче.
Момичета, ще ми е интересно да споделтие информация за ваксините, защото аз също съм доста боса в това отношение.
Диди, страхотна е темата, както винаги. Ще те помоля да ми дадеш линк към чужбинските мами, защото не знам защо им изгубих края...и не получавам нищо на пощата си.
Прегръщам ви много и която тръгне да ражда тези дни - дано да е леко и бързо! Аз искрено се надявам на точно такова раждане!
До този момент всички са избрали чудесни имена за децата си!!!
А за Дани и Емо - чудесна моминска изненада! Толкова се радвам на големите розови букви на щастливият татко!
Един друг въпрос....вашите татковци готвят ли се за партита...Моят ще бъде с мен в болницата (поне се надявам тогава да не е в командировка, защото ще е наистина много гадно) и после ако ни изпишат в същият ден...май няма да има кога да прави парти.....
ще дописвам в движение, че нещо пак изпозабравих какво исках да ви пиша....

# 100
  • Сопот, Пловдив
Да е жив и здрав бебе Ивайло, прекрасно име!   smile3525  ylinfant

Да е жива и здрава малката Петра!  newsm51  ylinfant

Rois, казах ти да не бързаш бе, жена  Laughing  Аз съм решила  да отида 4-5 дни преди термина  за русата коса, че после сигурно няма да има време за нищо.

Аз не бързам, даже не ми се иска да е скоро, ама знам ли бебо дали бърза  Grinning и това че ми е толкова ужасно нервно напоследък... А аз се боядисах вече, а пък после ще видим кога ще дойде пак ред.

e.damyanova , точно Циктридина са ми препоръчали две приятелки като най-ефективни за шевовете.

За ваксините - бебето на моя приятелка знам, че прекара нещо след една от задължителните ваксини, но не беше сериозно, оправи се бързо. Доколкото разбрах лекаря беше сложил от някаква партида ваксини с изтекъл срок или нещо такова, не съм много наясно със случая. Но както и да е, искам да кажа какъв избор имам аз например за слагането на ваксините, след като са задължително условие за ясли и детски градини? Ако останем в БГ, не мога да си позволя да стоя вкъщи, докато детето не тръгне на училище, ще ми се налага да го пращам на детска градина, за да мога да работя, иначе какво ще ядем. Сигурно са много вредни наистина, но аз, предполагам и много други майки са поставени в ситуация, в която не могат да имат избор за ваксините, и не мога да бъда сигурна, кога държава ще промени политиката си по въпроса. А в чужбина има ли такива изисквания свързани с училищата, градините и ваксините?

# 101
Диди, страхотна е темата, както винаги. Ще те помоля да ми дадеш линк към чужбинските мами, защото не знам защо им изгубих края...и не получавам нищо на пощата си.

Тути, ето я http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=571176.msg18250755#msg18250755

# 102
Честита Петра!Да расте здраво и добро дете!

# 103
Честити бебенца Ивайло и Петра! Да са живи и здрави, и много да слушкат! Бързо възстановяване на мамите!   bouquet  bouquet

Ние след обед бяхме на запис - този път бебо беше много кротък в сравнение с предните пъти... Laughing Правиха ми записа на същото легло, където бях преди да родя Симона и се върнаха спомените. Също видях и магарето, където беше заветния момент... ooooh!

Лека и мека на бебенцата и коремчетата от мен!  Hug

# 104
  • sofia
Честит Ивайло на Зохито и Петра на Чорлето! Много здраве и щастие им желая. Мамите бързо да се възстановяват.
Браво e.damyanova, много бодро звучиш! Само така да продължава Жорко да папка и слушка!

Аз се завърнах от тържеството на буквите. Беше много хубаво. Личеше си, че и децата, и госпожата много са се постарали. Пуснах някоя и друга сълза, аз и без това съм си ревлива на такива мероприятия, пък сега двойно повече. Моето момче получи грамота "Вече съм грамотен". Мамите с по-големи дечица знаят за какво вълнение говоря, а другите след някоя и друга година ще го усетят. А най-смешното беше, че като госпожата обяви след тържеството, че е време да се почерпят всички деца извадиха лакомства и ме заобиколиха мен да ме черпят. С тоя огромен тумбак им привляках вниманието. Joy

И така, мина тържеството вече, готова съм за раждане. Сега трябва да го ръчкам дребния вече да излиза.

Общи условия

Активация на акаунт