Отговори
# 585
Вети,
благодаря, че си отделила време да ми отговориш!

Честито на новите мами!

Meleean,
много интересен разказ! Браво на теб, мила!

Момичета днес се разходихме малко по магазините. Още веднъж се убеждавам,че като търси човек нещо, все не може да намери...Но ще се оправим някак де.
В Айко имаше добро качество, според мен, плат (според мен спално хасе беше) - намален, с мотиви на Мечо Пух и доста бебешки неща (тях не ги гледах подробно).
Не знам уморих ли се, ама имам пак контракции, а по-лошото е, че бебо пак се намести така, че ми предизвиква ужасни киселини и не мога да се сгъна.
Утре мисля да пера бебешките дрешки от сина ми и племеника ми.

# 586
  • Бургас
Честито на всички родили мамчета!Нека бебчетата ви да растат спокойни,да се хранят,да слушат и да спинкат. Големи сладури видях на снимките ПУ-ПУ    smile3504
Стискам палци и на всички,на които им предстои скоро да се срещнат с малките сладури  newsm32 Нека мине бързо,леко и безболезнено

А на всички,които сме още без изгледи  preggo ... дано скоро дойде и нашият ден. При мен нищо ново... ни контракции,ни води...нищо...ходя си "затапена" и т'ва е  Mr. Green
Момичета, разказите ви около раждането са страхотни!Вие сте герои!   bouquet

И аз не съм от редовно пишещите,но ви следя с интерес !  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 587
  • Сопот, Пловдив
Честит син Ивайло на мама yancheva!   smile3525 baby

# 588
Поздрави от един тюлен! Като катамарн се чувствам, чак ме избива на смях колко съм тромава. Момиченцата очевидно излизат по-бавничко, по-срамежливи са Wink

Снахи ще има за всички ни, надявам се хихи Wink

Свекърва ми дойде за 1 седмица и съм на седмото небе от щастие, защото жената чисти, готви и ме глези, пу пу, все така да сме.

Целувки на всички, Лейди Диди защо мълчи?!

# 589
Честито на новопоявилите се бебчета!!! Да са живи и здрави!!!

Не мога да смогна да ви изчета...разказите на родилите мами са много интригуващи, така ми е мило и свидно като се сетя за предното си раждане...дано и това да мине леко Praynig

# 590
  • София
yancheva, честито ти бебче Ивайло   bouquet   Да ви е жив и здрав и много да ви радва всички в къщи!
Meleean доста време си издържала, голям герой си била, браво на теб и таткото за проявената смелост!

# 591
Meleean, досега плаках на разказа ти! Героиня! Да ви е честит малкият голям мъж Максим! Страхотно име сте избрали! Ние още сме на никъде. Всеки ден се сещам за по някоое ново и продължавам да си усложнявам живота.....Как си ти? Как се разбирате с бебо? Колко спи? Ти успяваш ли да си починеш?
Аз тези дни тичам непрекъснато по задачки и днес реших да си остана вкъщи, защото пак ми се върна лошото.....
Честито и на останалите бебета!
Честито бебе Ивайло! на мама Янчева!!! Да расте бързо, да папка много и да радва мама и тати!
Петя, много се радвам за сестра ти!!! Дръж ни в течение! Толкова много хоа се молим за нея и тя доказа, че чудесата се случват!(не мога да намеря иконката за прегръдка).
Дано Мони скоро се отчете с добри новини!!!
Сосми, имаш стиснати плачета и от мен! Дано всичко мине бързо и възможно най-леко!!!
Прегръщам ви много! Пазете се! Малко остана! newsm68

# 592
Здравейте, маменца 2 в 1, 3 в 1 или 1+1,  Peace
ЧЕСТИТИ ДА СА ВСИЧКИ НОВИ БЕБОЦИ НА МАМИТЕ СИ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА И МНОГО ДА РАДВАТ ВСИЧКИ ОКОЛО СЕБЕ СИ!

По - рядко се включвам, но Жорко заема почти изцяло времето ми, макар че е такова слънчево и спокойно детенце, че изобщо не мога да се оплаквам Simple Smile
Вече хапваме на 3- 4 часа, което е голям напредък за нас, пълни си памперса почти всеки път и се надявам, че ще е наддал -  сряда сме на консултация и ще разберем дали кърмата ни е достатъчна, за което се моля с две ръце  Praynig Ще дам отчет като мине.
Утре ще ходим да си му вземем акта за раждане и мисля да мина през 2-3 бебешки магазина.
Трябва да взема термометър - дайте ми съвет какъв да бъде, Моля!
Мога да Ви се похваля, че съм толкова килограми колкото бях в 4 месец - т.е. не повече от  +6, което според мен от + 17  е идеално newsm44 Успях да си вляза в дрехите от тогава и съм много хепи. Сега лятото ще си смъкна и тях, надявам се. И стрии нямам, само едно малко коремче за прибиране, но сега си чакам ластичния колан и започвам процедурата.

Милиин и Вети, страхотни разкази, много истински и пълни с емоции  Hug

На всички мами, които още чакат пожелавам късмет и леко и безпроблемно, пък дали ще е бързо зависи от много фактори, ма дано имате късмет  Peace

Прегръдки на всички и лека нощ от нас - отиваме да се чипаме   bath1

# 593
Ха - вижте какво прочетох токущо! Голям смях ме налегна, макар че работата си е много сериозна Simple Smile
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3723351

# 594
Ха - вижте какво прочетох токущо! Голям смях ме налегна, макар че работата си е много сериозна Simple Smile
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3723351

Shocked Shocked Shocked

# 595
Такааа....да ви представя новият мъж в живота ми....Преслав се роди на 31.03.2011. Раждането беше физиологично, въпреки първото секцио и уж невъзможността за естествено раждане. Изкарах си цяла нощ с контракции вкъщи и сутринта в 7:30ч отидох в болницата с 10см разкритие и контракции на 3-4 минути. Родих за 15-20 мин. Нямам разкъсвания и други шевове, освен епизиотомията. Той се появи 3, 350кг, 51 см. Усещането е невероятно...да го почувстваш, да го видиш, да го чуеш. Нито емоцията, нито възстановяването може да се сравни със секциото. Вече сме вкъщи и се учим как да балансираме между 4-годишният батко и 4-дневният Преслав.
Поздрави на всички майки, които са родили, докато бях в болницата. Здрави и щастливи да сте!

# 596
Ехааааа! Честито! И браво! Искам и аз така да родя Simple Smile
Да ти е жив и здрав Преслав, да сте много щастливи всички с малкото човече и то да е щастливо, че е избрало да се роди при вас! Simple Smile
Прегръдки!

# 597
Le Soleil, о мила! Страхотни новини! Да ви е жив и здрав новият малък мъж Преслав! Много да папка, бързо да наддава и да спинка, за да може и мама покрай него да си почива!
Описанието ти ме окуражи допълнително! Прегръщам те силно! И дано успеете бързо да немрите баланс между двете ви прекрасни момчета!!!

# 598
  • София
meleean и yancheva, честити ви рожбички!!! Да сте много здрави всички и винаги щастливи!!!

Le Soleil, отново четстито!!! Прегръдки аз теб и за малкия Преслав!!!

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 22:56 от ЕлБиЕн

# 599
Atrakcia  Анастасия още не са я изписали тя се роди 1950гр, а Дамян се роди 3250гр, но при изписването беше 3040гр.Позата ми е като на третата картинка с коремчето към мен и си засуква детето много добре.Чувам го как лакомо гълта.Пробвах като се изцедих един път преди хранене но едва събирам 30мл и от двете гърди.След ядене не заспива а продължава да плаче преди не беше така.Замислих се и за коликите да не би да е от това, но определено не му стига кърма.След всяко хранене имаме пълен памперс, но се опитвам да му давам и малко АМ,колкото и да се мръщи на него.Поне два пъти сменям само напишкани памперси.Имаме лека жълтеница.Ами това е.Продължавам с опитите.
vadada, звучиш  притеснена, разбирам те  Hug
В  поста си споменаваш за  добро количество наакани и напишкани памперса, които  сменяте на денонощие (те са добър ориентир дали кърмата му достига)

Бебетата плачат и са неспокойни поради много причини. На тази възраст, на която е Дамян, е една от кризите на растежа. Така, както го описваш може би е това. Нуждите на бебето от храна нарастват изведнъж и са необходими няколко дни на майчиния организъм да се настрои и да започне да произвежда повече кърма. Предлагам ти една полезна статия Бебето ми е неспокойно или плаче докато го кърмя – какъв е проблема?
Би могла да опиташ да  предлагаш често гърдите, за да успокояваш Дамян и да стимулираш лактацията, както и да опиташ с компресия. Кoмпресията на гърдата стимулира рефлекса на потичане. Тя поддържа притока на мляко, когато бебето започне да се унася на гърдата и така то получава не само повече мляко, но и мляко с по-високо съдържание на мазнини. Можеш да опиташ така – даваш му гърда, а когато спре да суче активно (като отваря широко устата – пауза – затваря уста), притискаш гърдата (т.е.прилагаш компресия). Чрез това притискане бебето би трябвало да започне отново да суче. Продължаваш притискането докато Дамян спре да суче активно и след това отпускаш. Може бебето да спре да суче когато спреш притискането, но малко след това да започне отново да суче активно. Ако той не спре да суче когато отпуснеш ръката, изчакай малко преди да притиснеш отново. Можеш да продължиш така от едната гърда докато Дамян не спре да суче дори когато притискаш гърдата. Може да го оставиш на гърдата още малко, защото така понякога пак се задейства рефлекса на потичане и  да започне да суче отново, самостоятелно. Ако иска да суче още, можеш да го оригнеш, или да и смениш пеленката, и да повториш процеса и с другата гърда. Млякото се образува на практика постоянно, дори и по време на кърменето, така че докато кърмиш от едната гърда, в другата вече се е образувала известно количество кърма. Ето клипче как се осъществява. При изцеждането също може да е от полза. Ако цедиш с помпа, можеш да опиташ да комбинираш и с изцеждане на ръка, по този начин стимулацията е различна и може да помогне за по-добър резултат.

Най-големият стимулатор за лактацията е честото „изпразване” на гърдите – това им дава сигнал да произвеждат повече мляко. Нивото на хормона пролактин, които е отговорен за образуването на кърмата, има най-високи нива нощем (затова често споменаваме, че нощното кърмене е важно за лактацията). Кърменето кожа-до-кожа оказва много благотворно влияние както на майчиното млекообразуване, така и на бебешкото засукване - можеш да опиташ го разсъблечеш голичък до кръста и така да го гушнеш до твоята гола кожа.

За да увеличиш лактацията си, освен честото и редовно кърмене, може да пиеш течности около 2-3 литра на ден. Жито, овесени ядки, орехи, бадеми и др.п. ядки също действат добре. Някои майки съобщават, че чаша вода 15-ина минути преди кърмене действа добре за повишаване на лактацията.

Дали имаш достатъчно кърма -  показател не е това, което си успяла да изцедиш от гърдите си.  Млякото се произвежда и докато бебето суче, когато гърдата се изпразни, това дава сигнал на организма да произведе още кърма и така може до няколко пъти в рамките на едно кърмене да "слизат порции"  мляко. При непрекъсната стимулация от страна на бебето или помпа, мляко се произвежда непрекъснато. Най-често помпите не са съвършения уред и няма помпа, която да успее да изкара повече мляко от гърдите от едно ефективно сучещо бебе. Опита на много майки, които се налага да цедят за стимулация, че по-ефективно се стимулират гърдите, когато се цеди често (по 8-12 пъти в денонощие) на кратки сесии, отколкото продължителни сесии, но на големи интервали. Някои майки цедят още поне 5 мин. гърдата, след като е спряла да пуска. За други удачна е схамата 7 мин. цедене, 1-2 мин. почивка, после 5 мин. цедене и пак кратко почивка, накрая още 3 мин. изцеждане.

Ще ми напишеш ли пак колко кърмения имате в денонощие и по колко време продължават?

Дали се храни достатъчно, можеш да следиш по бройката на мокрите пелени, добрия тургор и цвят на кожата, силния плач, когато плаче и плавното и постепенно наддаване.

Вариант ли е за теб да опиташ да го кърмиш в затъмнено помещение, да сте самички двамата и да му говориш, да го гушкаш повече и ако е кърмаческа стачка до седмица може би ще има промяна. Много майки споделят, че варианта да кърмят  прави, ходейки из стаята, за да усещат бебетата равномерно полюшване обикновено ги успокоява  и засукват добре.

Полезна информация относно кърменето на близнаци може да намериш тук За близнаците

Ще се радвам да пишеш как се развиват нещата при вас и ако имаш още въпроси  Peace

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 10:29 от Atrakcia

Общи условия

Активация на акаунт