116та италианска

• 31 303
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
просто е много по_лесно да си антикомформист, когато се отнася за теб самия
когато са отнася за детето е по_разли4но, гледаШ кое е най_добро за него в средата, в която расте, понякога се налага да правиШ компромиси със собствените си идеи, това е положението 
Добре, и друг път сме засягали тази тема и като мотив се изтъква "да не страда от изолация детето, когато другите дечица вземат причастие". То това причастие колко пъти се прави? Един ли, два ли...? Наистина не знам с точност, питам.
Други поводи за "цепене от средата" на едно некръстено дете не виждам (може би не се сещам за нещо?), а комунионето в моите очи не е голям повод за размисъл относно доброто на детето.

# 646
ДЮн, с какво не си съгласна не разбрах? да правиШ компромиси? ми не ги прави
питала ли си слу4айно каква е алтернативата на 4асовете по религия в у4илиЩе? при нас е да ги пратят в съседния клас, където да мъл4ат за да не пре4ат, да казвам ли 4е са само араб4ета алтернативните (да, така ги нари4ат), така 4е ако позволиШ разумни компромиси правя и Ще правя, незавизимо от мненията на ФорОма  Grinning

# 647
  • Italia, Palermo
Ами мен тия не6та ме пла6ат с това, 4е взехме, 4е заградихме с ДА това дали да у4аства в 4асовете по религия, но аз говоря за детската градина. Тук вси4ки като ги гледам в църквата само де не спят. Малко сицилианско селце, станало квартал на ПАлермо Cry. А бе много питанки имам, дано си остана само с ансията си и да се окажат не6тата по_спокойни. Задоволихме се с местното 6коло, 4е не карам по4ти, возило нямам, няма и да имам дълго време, ей такива ми ви не6та с умувания къде да запи6ем МАргото, 4е това транспортиране е зор.
Ние кръстихме малката заради свеки, 4е е трудна за озаптяване. Въоб6те не съм спокойна и все някакви борби и спорове има, сред които и тия глупости с католи4еската им църква, която не ми се нрави въоб6те. ТА да видим дали 6те се налагат разни компромиси о6те в бъде6те.

# 648
миликс, споко бе
ти какво предпо4итаШ, цялата група да оцветява дядо коледа и елхата, а твоето да трябва да напусне стаята, заЩото мама заградила "не"
няма страШно Simple Smile

# 649
Изобщо не ме бъркат часовете по религия в училище, защото децата в такава възраст нищо не вдяват, за тях това са само приказки / а и за мен Mr. Green/ и веднага след началния курс ги забравят. Имам предвид по-големи "компромиси" /глупости/ да се правят с личните убеждения. Причастия, извънкласни курсове по катекизмо към църквата, всякави църковни мероприятия и т.н. И най- вече категоричен отказ да се слея със "стадото", където всеки прави така, щот и другия го прави. Пък и не е никак лошо да се влее и на децата малко индивидуалистичен дух, ще им е полезен в живота... и няма да гласуват поредния Берлускони като пораснат Mr. Green

# 650
Ами че за часовете по религия трябва ли кръщелно свидетелство?
Аз лично не изпитвам панически ужас от религията и не мисля, че промива мозъци със страшна сила при всеки контакт, особено в една формална среда като училищната. Бих си пратила детето на религиозни часове, щом няма адекватни заместители, а е задължително да посещава "нещо".
Едното сякаш не си противоречи с другото.

# 651

Не, не трябва. Виж за причастията, да.

# 652
  • в едно миланско село
ДЮн, с какво не си съгласна не разбрах? да правиШ компромиси? ми не ги прави
питала ли си слу4айно каква е алтернативата на 4асовете по религия в у4илиЩе? при нас е да ги пратят в съседния клас, където да мъл4ат за да не пре4ат, да казвам ли 4е са само араб4ета алтернативните (да, така ги нари4ат), така 4е ако позволиШ разумни компромиси правя и Ще правя, незавизимо от мненията на ФорОма  Grinning

тя ве4е един е направила, предполагам, 4е Ще го направи и в избора на 4ас по религия  Laughing
неЩо, което всъЩност не смятам за компромис, а за 4аст от обЩата култура на един 4овек. мен напр. ме е яд, 4е по4ти ниЩо не знам от библейските слу4ки  Rolling Eyes

Феиам, преди години писа точно в тази връзка, има начин да се постигне равновесие, между благото на детето, в заобикалящата го среда и собствените идеи.

да, моята гледна то4ка е, 4е може (страШна памет имаШ  Shocked).
резултатите с голямата ми дъЩеря го потвърждават, сега Ще видим малката, която се оказва много спиритуална  Shocked, религията и е лЮбим предмет  #Crazy
аз мисля, 4е проблемите си ги правим ние, не децата, ето мъж ми е притеснен сега, 4е Ще се по4нат катекизмите и тя Ще заиска да посеЩава и пр.
Ще му мисля, не изклЮ4вам, 4е може да се появи лек проблем, свързан все пак с това, което детето вижда, 4е другите правят.  newsm78
ама другите правят много неЩа, които ние не споделяме, та не виждам заЩо то4но за това трябва да се приобЩя  Laughing

пп. естествено, имам предположения, 4е ако живеехме в някаква по_малка обЩност можеШе да е по_трудно  Rolling Eyes

# 653

Не, не трябва. Виж за причастията, да.

Да, за тях е ясно, че ще ги пропуснем. Simple Smile)))

Ще му мисля, не изклЮ4вам, 4е може да се появи лек проблем, свързан все пак с това, което детето вижда, 4е другите правят.  newsm78
ама другите правят много неЩа, които ние не споделяме, та не виждам заЩо то4но за това трябва да се приобЩя
  Laughing

пп. естествено, имам предположения, 4е ако живеехме в някаква по_малка обЩност можеШе да е по_трудно  Rolling Eyes
Точно така. Андреа например ходи на плуване, където ходят други деца, но не и децата от наше село. Това не е социален проблем. Laughing После може да ходи на китара или каквото там му хрумне. Децата не се движат винаги в компактна група и не съществуват само в една и съща среда. Така разсъждавам аз.
Малкото село (говоря от първо лице, нали Grinning) също не е проблем, смятам, ако семейството не се идентифицира със селската си среда. Ние живеем на село, но приятелите ни са различни от съседите.

# 654
офффф,каква тема сте захванали  Rolling Eyes и аз съм в питанка  Rolling Eyes ,защото и аз съм от НЕ стъпващите в църква...простоооо....да - вярваща,но в църква  - не  Rolling Eyes
...но мисля,че дечко ще го запиша  newsm78 има още време да се почудя  newsm78 за децата е по скоро време заедно и с една прияна материя,обща култура  Peace запълнено време,а не да се мотае из къщи или пред тв/то,или кои знае какво...ангажимент  Peace определено за мен е към положителната информация и общ поглед  Peace

Барбич,тук Кръщелно свидетелство няма,т.е. издава се след 2ро причастие(ако не се лъжа)...т.е. при кръщенето(извинете ако бъркам реда  Blush ) го помазват...при 1во причастие го обединяват с Бога-хлебчето,а на 2ро причастие го...ох, не помня,а и бързам сега и не ми идва...както и да е...3 действия разредени във времето  Peace ,а в ортодоксалната църква по много причини тези 3 действия са в едно,т.е. кръщенето  Peace
....бягам на патинаджо,както би казал Андреа  Joy Joy Joy и мен по ме кефи от нуото  Joy Joy Joy Joy

# 655
  • в едно миланско село
Малкото село (говоря от първо лице, нали Grinning) също не е проблем, смятам, ако семейството не се идентифицира със селската си среда. Ние живеем на село, но приятелите ни са различни от съседите.

Laughing
е, дадох я като опция, Щото нямам такъв опит, ето ти от първа ръка имаШ право да го кажеШ  Wink

офффф,каква тема сте захванали  Rolling Eyes и аз съм в питанка  Rolling Eyes ,защото и аз съм от НЕ стъпващите в църква...простоооо....да - вярваща,но в църква  - не  Rolling Eyes

виж сега, за мен само това е достатъ4но и за кръЩаване и за вси4ки други салтанати. ти си вярваЩа, зна4и не вървиШ среЩу себе си, правейки го и не го правиШ "заЩото вси4ки"  Peace

пп. във всеки слу4ай, дами, няма място за спорове, 4овек може по най_разли4ни при4ини да си е взел реШенията. на мен много не са ми мърморили от тукаШната рода, но ако се беШе стигнало до скандали и сърденици, и разваляне на отноШенията, и аз не знам дали Щях да съм толкова .... праволинейна  Wink

# 656
няма спорове, дадохме някакви аргументи на реШението или бъдеЩото такова   Thinking
всеки сам си реШава според ситуацията и многобройни обективни и субективни фактори  Peace

# 657
извинявайте за тъпия в-с к ще  задам, но не може ли вместо да е на час по религия да влезе в час по английски?

# 658
извинявайте за тъпия в-с к ще  задам, но не може ли вместо да е на час по религия да влезе в час по английски?

мисля, 4е всяко у4илиЩе се справя автономно с този "проблем"
при нас са две паралелки, просто си излизаШ и влизаШ в съседния клас, каквото и да се у4и там

# 659
  • в едно миланско село
извинявайте за тъпия в-с к ще  задам, но не може ли вместо да е на час по религия да влезе в час по английски?

трудно, като се има предвид, 4е в голяма 4аст от у4илиЩата, у4ителят по английски е у4ител по някоя от основните материи, изкарал курс и за английски. от друга страна, и да има отделен, така му се ка4ват 4асовете и не е ре4ено, 4е у4илиЩето има фондове, за да му плати.
въобЩе, много неизвестни има... избора го предлага у4илиЩето, според възможностите си

Общи условия

Активация на акаунт