Lord of the Chefs - 2

• 41 562
  • 718
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Поправете ме по вещи от мен, но моля кажете ми овче сирене, вегетарианско ли е? Говорим за храни без животински произход, а какво е сиренето? Питам от любопитство Hug

# 571
Поправете ме по вещи от мен, но моля кажете ми овче сирене, вегетарианско ли е? Говорим за храни без животински произход, а какво е сиренето? Питам от любопитство Hug

И ние това се чудихме у нас  newsm78

# 572
  • София

Доколкото знам вегетарианците ядат млечни продукти, яйца и риба.
Веганите не ядат нищо от животински произход.

# 573
  • Варна
Но шеф Петров, при увода на задачата, спомена за храни без животински произход, затова ме озадачи това сирене. Иначе зная че има вегетарианци, които не ядат само месо, но ядат млечни продукти и яйца. Абе не зная, според мен си бяха в грешка тук с това сирене.

# 574
  • Ænima/Albuquerque

И аз така знам. Peace

# 575
  • София
Но шеф Петров, при увода на задачата, спомена за храни без животински произход, затова ме озадачи това сирене. Иначе зная че има вегетарианци, които не ядат само месо, но ядат млечни продукти и яйца. Абе не зная, според мен си бяха в грешка тук с това сирене.

Той уточни само за десерта, че трябва да е без животински продукти.

# 576

Да, така е......Вегетарианско, а не постно ястие......При постното -  сирене няма да се използва, но при вегетарианското - може, според зависи как си е решил човекът какъв точно режим да спазва.......Веганите обаче не ядат нищо от животински произход, в т.ч. и млечни храни........

Аз смятам,че се изложиха с това вегетарианство този път.....Явно журито не знаеше какво иска и май некоректно бе задало и задачите.......И стана един миш-маш.......

А аз останах с впечатление, че по принцип не трябва да използват животински продукти....Но....може и да греша, не споря, от децата не успях да чуя какво казва точно.......

# 577
Вегитарианското, според както разбрах, включва сирене и мляко, изключва месото. но за десерта уточниха - без животинско, демек без мляко и сирене за десерта.

# 578
  • София
Само да кажа, че и мен това бърникане с пръсти от всички в яденето ме срази Sick

# 579
Славейче, може ли да се сложи опцията "Изтрий глас"  Rolling Eyes

Аз се чудех дали няма да изпишем тази тема и направо в новата да пусна нова анкета. Но ако кажете - още тук може да я променя. Все пак доста мнения се промениха от началото на състезанието (респективно от началото на втората тема) Peace

# 580
Цитат
Щом няма мръвка - задължително трябва да е мазничко за да компенсира
Цитат
......А и човекът искаше да си топи.......Да им имам вкуса
Цитат
То пак добре, че не ги насметоха, че не са опекли и хубав селски хляб да си топят
Цитат
Явно журито не знаеше какво иска
Peace
То журито от самото начало не знае какво иска.
И със всяка серия се закопава все повече....От първия епизод не ми допаднаха и всеки път затвърждават мнението ми,че са закостенели,тромави в мисленето си и определено непознаващи световните практики в кулинарията.
Днес:
На първата задача скастриха ...не помня кого,че сервирал кръчмарско месо...демек не било престижно .
На втората искаха точно селските ,кръчмарски манджи-имам баялдъ,тиквички и ако може ,повече сос,че да си топели....   Mr. Green
От известно време насам имам чувството ,че въпросните членове на журито са си платили ,за да журират...и може би да си направят реклама.Че май никой не е чувал за тях...    Mr. Green
То бива некомпетентност ,ама  това тяхното....   Thinking   

# 581
  • София
Не че съм им фен, но какво ги оплюхте Сидония и Виталия.  Rolling Eyes И журито защо ги намеси тях? Нали уж главните готвачи трябвало да решават менюто - ако дават повече свобода на "подчинените" си, им правят забележка, ако не ги слушат - пак недоволни. Май наистина не знаят какво искат  Crazy Менютата и мен ме озадачиха, най-вече десертите, очаквах нещо по-засукано.  Simple Smile

# 582
  • София
А Силвето ми е адски симпатична, много емоция има в нея и положителна енергия. Дано оцелее сред змиите.

Подкрепям.
И на мен ми е много симпатична и двамата с Миладин ще са хубава двойка  Peace

Журито ни оставя впечатление, че със сложни и засукани задачи участниците се справят по-добре, отколкото с простички и по-мазни по възможност. Не се споменаваше, че трябва да е българска вегетарианска кухня, но това се подразбираше и не трябваше да си правят изг*зени експерименти. Шопската салата на Радка си беше оригинална до доказване на противното  Mr. Green Парче домат, завит с краставица и вързан с листо от пресен лук....мда, тука по шопско точно така се прави таз салатка  Crazy В старанието си да бъдат по-оригинални и сложни се престарават, а тази задача си беше супер елементарна... даже аз щях да се справя  Laughing
Моето меню щеше да е: селска салата, яйца по панагюрски, бобец в гювече и както казвате един щрудел за десерт.

# 583
Цитат
Моето меню щеше да е: селска салата, яйца по панагюрски, бобец в гювече и както казвате един щрудел за десерт
И щеше да е вкусно.   Peace
Аз също бих си ги приготвила....но в къщи.
Когато отида в заведение,искам да мога да си поръчам нещо ново,различно,такова,което не бих могла или трудно бих приготвила у дома...
В този ред на мисли и двата отбора се ориентираха правилно,да направят нещо нестандартно, креативно,нещо,което да става за ресторант ,  а не за домашната им кухня.
А пък журито:ЩО не било имам баялдъ?!   Shocked
Ами да са казали ,че искат вегетарианска ориенталска или българска кухня,демек по-тлъстичка и елементарна....

# 584
Журито явно се чувства длъжно да изгони на всяка цена първо непрофесионалистите. Радка ме впечатли с постъпката си и спечели симпатиите ми. Според мен постъпи много достойно. Боряна също, като тръгна с нея доброволно. Сидония е абсолютна мижитурка, която само гледа как да оттърве кожата на всяка цена. Въпреки, че се провали с десертите нямаше доблестта да си признае грешката и да отиде на двубой за елиминация.Правилата на играта се пишат в движение и общо взето журито прави каквото си иска (а може би каквото им е подсказано  Wink ) Ще съм много разочарована от Слави и целият формат ако се окажат верни слуховете за купената за Сидония победа. Но няма да съм особено изненадана.
Хигиената на готвене е под всякаква критика, но  сигурно има причина да ни показват гнусните кадри. Ивелин ми е много антипатичен.

Общи условия

Активация на акаунт