Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 37

• 37 209
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
Някой знае ли къде мога да намеря книгата към филма
Аз си я поръчах от Хеликон. Пристигна ми за 2-3 дни.
а колко излиза цената на доставката?
Някъде около 4 лева. Цената на книгата е 11, 40 лв.

# 361
  Добър вечер на всички.Думите на Нихат бяха онова,което всъщност автора или сценаристите искат да ни кажат.Тя вярно,че искаше да върне на майка си и това беше един от мотивите й,доколко водещ  и единствен,не съм сигурна на сто процента. За Бехлюл-той беше искрен с Бихтер и признанението му,че случващото се е грях е вярно ,за него.Изведнъж той се събуди от розовия сън и разумът му се включи,какво прави и на кого. Докато Бихтер мислеше преди,сега той го прави. Това ,че е грях обаче не означава,че не я обича. Просто осъзна колко е нередно всичко,а Бихтер,която толкова много всички плюят како направи,освободи го и това ако не значи,че го обича,не знам кое...
  Бех в книгата-Нихал е идеалната партия за него,защо -отговорът е прост.

# 362
" Човек не е само добър или само лош, зависи на коя страница ще отвориш душата му и пред какви изпитания ще го поставиш. "
Това е страхотна мисъл , никога не трябва да я забравяме , дори , когато коментираме филмови герои ! Peace

# 363
" Човек не е само добър или само лош, зависи на коя страница ще отвориш душата му и пред какви изпитания ще го поставиш. "
Това е страхотна мисъл , никога не трябва да я забравяме , дори , когато коментираме филмови герои ! Peace
  Без думи...

# 364
Госпожата,взе ми думите от устата:))))Тази вечер,това и мен ме впечатли най-много:думите на Нихат PeaceИзключително прозорлив и всичко,което каза е абсолютно вярно.
Думите на Бехлюл:Ти си моят грях,в този момент,в който той беше толкова искрен със себе си,с Нихал,с Бихтер поакзват точното му отношение към Бихтер..за него тя е забранената любов,но за нея той е целият свят..затова я заболя,защото не го възприема като грях,а като голяма любов.
Отношението му към Нихал..засега той не е наясно с чувствата си към нея,но категорично иска да я съхрани и опази,нещо което с Бихтер не направи Peace

Да, мен също ме впечатлиха тези думи на Нихат. И според мен поведението на Бихтер е на една наранена и много влюбена жена. Реакциите й са на човек, който е влюбен до болка и не вижда път от ситуацията, а думите на Бейлюл "ще те нараня" към Нихал, изразяват всичко друго, но не и любов, аз бих ги продължила "защото обичам друга.." И не съм съгласна, че Бейлюл е страхливец, по-скоро е притиснат до ъгъла, както той се изрази...

... и сянката на чичо дебне над главата му... Желанието да не разочарова чичо и да отговори на неговите очаквания е в основата на отношението му към Нихал, на задоволяването на нейните очаквания и желания впоследствие. А също ще бъде провокиран и отблъснат от Бихтер, това именно ще му даде начален тласък.

# 365

Да, мен също ме впечатлиха тези думи на Нихат. И според мен поведението на Бихтер е на една наранена и много влюбена жена. Реакциите й са на човек, който е влюбен до болка и не вижда път от ситуацията, а думите на Бейлюл "ще те нараня" към Нихал, изразяват всичко друго, но не и любов, аз бих ги продължила "защото обичам друга.." И не съм съгласна, че Бейлюл е страхливец, по-скоро е притиснат до ъгъла, както той се изрази...

ей  това с твоето продължение те вкарва в един друг различен филм newsm78

# 366
 loenoel,много вярно,да добавя,че и не иска и не може да разбие сърцето на Нихал,а тя е неговото изкупление,единственият възможен начин да се помири със себе си,още повече че Бих ще го разочарова и това ще го накара да реши,че  тя не съществува вече за него,ще се опита да заблуди най-вече себе си,защото и той ще открие,че я обича въпреки всичко.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 22:51 от charovnica

# 367
 Joy мои си тълкувания, то си е като в законите, всеки си го тълкува от своя гледна точка  Laughing

# 368
Аз умишлено не гледам напред или поне не цели серии,точно за да не се подвеждам в мнението си за героите на филма,но определено това,което гледахме до момента между Бехлюл и Бихтер,според мен до момента с интригите на Ферди,си беше блюбов,па макар и порочна..Истината е според мен,че както във всички двойки единият обича повече и този някой в тази връзка е Бихтер..
В никакъв случай чувствата на Бех не са повърхностни,но той не погледна така сериозно на Бихтер,както тя на него и както още в първият разговор с Нихал се отнесе към нея..каза и че не иска да я нарани..а с Бихтер го прави..мн жал ми е за Бихтер наистина..

# 369
    "Ще те нараня",защото не мога да ти дам това,което искаш и очакваш от мен и защото между нас има тайни и лъжи,бих допълнила аз,освен любовта към Бихтер.
   ю

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 22:56 от charovnica

# 370
Така е, ще го разочарова, съгласна съм  Peace
Незнам за вас, но аз сякаш на моменти виждам у Бихтер желание да приключи наистина с Бехлюл. Тази вечер например, в края на телефонния им разговор, тя му отговори подобаващо, освободи го... видяхме сълзите в очите й, болката изписана на лицето й, но малко след това тя решително ги избърса и побърза да се върне на масата, където явно на всеослушание обяви връзката на Нихал и Бех. Аз го тълкувам единствено като желание от нейна страна да има развитие положението в което е, дори и да не е в нейна полза. Тази решителност в нея обаче за съжаление трае само часове  Cry. Като чу от Нихал, че двамата с Бех са се разбрали и забрави какво му каза по телефона... Голяма роля във вманиачаването й играе фактът, че живеят под един покрив и контактуват с едни и същи хора.

# 371
loenoel,много вярно,да добавя,че и не иска и не може да разбие сърцето на Нихал,а тя е неговото изкупление,единственият възможен начин да се помири със себе си,още повече че Бих ще го разочарова.

PeaceКогато преди време гледах някои от клипчетата с Бехлюл и Нихал - точно това беше и моят коментар ! Нихал , за съжаление , ще е неговият катарзис и изкупление , спасителният пристан , от който има нужда за да бъде отново себе си , да се събере и пак да бъде цял и жив ! И колкото и да не иска , ще разбие сърцето и в крайна сметка !
Щях да пропусна да споделя , че тази вечер Нихал много ми хареса - за първи път я видях като жена!Беше като фея - толкова ефирна , докато свиреше на пианото ....
И контрастта с Бихтер , която също беше много красива тази вечер , но наистина с "греховна " красота , подчертана със силният грим , яркото червило и невероятната рокля . Наистина няма нищо случайно в този филм - всеки детайл има своето значение и смисъл !

# 372
silvia_maria виждам, че си ме цитирала!
Не приемам, че човек може да обича с инат и злоба. По твоята логика Бихтер умира не заради любовта си, а на инат и от злоба  newsm78
Любовта променя един човек до неузнаваемост, един го издига във висините, а друг го погубва. Това не става по поръчка. Тя е неудържима като стихия.
Освен това Бих е сама в тази си любов, няма с кой да сподели, няма кой да я покрепи.
Защо виждаш всичко в нея само в черни краски?!
Не се заяждам, уважавам становището ти.

# 373
Joy мои си тълкувания, то си е като в законите, всеки си го тълкува от своя гледна точка  Laughing
  Peace
яд ме е,защото Кавънч ,прави една страхотна роля и казва и  изразява сложни емоции ,а вие
и да кихне ще кажете :от любов към   Бихтер е

# 374
  Бих ще разочарова Бех,сякаш той не го прави многократно преди и след това...
  Бих иска да разбере какво мисли и иска Бех-ясно и категорично и Аднан бе изпползван за целта,той ще го притисне до край и Бихтер ще получи  отговора си или поне така си мисли.

Общи условия

Активация на акаунт