Краснописът не е важен

• 15 098
  • 186
  •   1
Отговори
# 120

Кой пък обвинява децата с увреждания в тъпота и мързел  newsm78
 И нали си съгласна, че далеч не всяко дете с намацана и надраскана тетрадка е с увреждания?

Кой ли? Че никой, само си фантазираме.
Аз не гледам в чуждите тетрадки, а ти?
Ако моето дете е с намацана такава знам дали е от мързел или нещо друго, но за останалите предпочитам да не коментирам.

И аз не гледам в чуждите тетрадки. Не ме интересуват чуждите деца. Искам моето да пише красиво, и да има прилежна тетрадка. Какво ми влизат в работата другите деца, в крайна сметка  Rolling Eyes А Красимира е била учителка, и за това твърди, че по този начин разпознава кой човек какъв е. Ако аз бях учителка, сигурно и аз щях да съм развила някакви такива навици, свързани с учителската професия. Кой знае. Може би и ти би ги развила.

# 121
А Красимира е била учителка, и за това твърди, че по този начин разпознава кой човек какъв е. Ако аз бях учителка, сигурно и аз щях да съм развила някакви такива навици, свързани с учителската професия. Кой знае. Може би и ти би ги развила.

Предлагам ти  да замълчиш и да не се излагаш. Не е задължително да се пише по всяка тема тук, би трябвало да си го разбрала до сега.

# 122
Още ли някой й се връзва на Оти  Laughing Тя Краси.мира и на брак гадае, и на манджи, и на све. Спокойно. Ако я слушаме нея ще се върнем към егоцентричния, пардон, красицентричния модел за света.

# 123
А Красимира е била учителка, и за това твърди, че по този начин разпознава кой човек какъв е. Ако аз бях учителка, сигурно и аз щях да съм развила някакви такива навици, свързани с учителската професия. Кой знае. Може би и ти би ги развила.

Предлагам ти  да замълчиш и да не се излагаш. Не е задължително да се пише по всяка тема тук, би трябвало да си го разбрала до сега.

Нещо не мога да разбера високоинтелектуалния ти гняв. Някаква кауза ли си мислиш,че защитаваш, или се чувстваш лично засегната от някого? Защо тая агресия?  Rolling Eyes

# 124
Нали ви пиша, че има някои състояния, които не можеш да ги диференциарш като "увреждания", щото не са. Масово педагозите смятат децата, които трудно се научават да четат и пишат за тъпи  или/ и за мързеливи, поанякога и за "занемарени", а в голям процент от случаите, при които родителите са се поинтересували от проблама на детето си се установява, че имат неврологични дефицити.

Против съм поставянето на етикети и съденето за характера и възможностите на човека според "краснописа" му.Най-малкото е тесногръдо и лаично.

Рокси, и мен ме дразни Отилия, не тя собствено, а всички тесногръди, ограничени и сатрапни "величия", които си въобразяват, че задават отговорите на нашия ден. Виж е самодоволната дразнеща патки паткеса...на кого ти прилича?
Отилия, затрай си малко, помълчи интелигентно, ако ти е възможно.

# 125
Хайде да не сеем на дъното ряпа, какво казваше баба ми. Става дума за отношението на пораснали вече индивиди, които определят всички онези неща, за които говорим тук, за излишни и маловажни.
Ако ще разискваме лепенето на етикети на клюкарско- махленски принцип, нека да го правим в друга тема.

# 126
  Мишона, ок  Peace
 Забравих, че клюкарникът е полето за изява на вас, анонимните титани на мисълта, които сте от старши научен сътрудник нагоре  Peace . "Величията" сте вие с Роси, не ви драпам за форумната титла в никакъв случай.
 Етикети не съм сложила на никой въз основа на краснописа, нито в тази тема, нито в друга, и ако ти се привижда друго може би е в резултат на фантазията ти.  Не подкрепям слагането на етикети, но разбирам механизмите, по които става. Една учителка по-скоро би си помислила, че едно дете не се старае, а не, че има неврологични дефицити. Това не значи, че учителката е права, но просто така стават нещата, хората си изграждат повърхностно мнение за околните, поставят ги в категории- "умен", "тъп", "старателен", "ленив" и т.н. , а чак в последствие евентуално променят мнението си, след като опознаят човека. Така функционира човешката психика, независимо дали на вас, уважаеми философки и умници, това ви харесва, или не.  Peace

# 127
 Аз тук наблюдвам по- скоро това: обвиняваме автора в тесногръдие, като не забравяме да му поставим етикетче и съдим за характера и възможностите му според- "има/няма деца". Браво!

# 128
  • Варна
Виждам, че темата отново е поела към руслото на типичната за форума махленско-седянска разпра, но аз да се изкажа по самата тема все пак.
Краснописът е част от общуването с околните. Разбира се, че съдържанието е важно, но и формата също. И тук пак се връщаме към покривките/мушамите, приборите, етикета  и обноските  Mr. Green

# 129
Може ли нещо, което не е бележка ами нормален текст, чиято цел не е да бъде забелязан на всяка цена.

Това става ли? На немски е.

Този текст е писан или с лека скука или е преписван от чернова.

Накратко за човека - много чувствителна личност, с богат вътрешен живот и сигурен уклон към изкуствата или като хоби или като потенциал за работа. Развита логическа мисъл. Става дума за човек, който има различни качества и широк спектър умения.

Слабата черта, която проличава тук е липсата на пълна вяра в себе си към момента на писането.

# 130
 Carlos Castaneda, мерси много за включването!   bouquet

# 131
  • София
Изобщо не е истина, че децата, които на 5 години четат, са по-умни от децата, които не могат да четат.Или пък имат някакви неврологични/май такива ги нарече Мишона/ проблеми. В повечето случаи говорим за усвояване на техника и трупане на опит. Всички се научават да четат, но повечето не практикуват четене на глас твърде често, поради което четат леко недодялано и правят грешки. Като четат наум, нямат проблеми, важното е да могат да четат. И те могат. Лично аз съм в недоумение как един Юксел Кадриев продължава да е на екран, при положение, че човекът има видими проблеми с четенето и ме напряга максимално, като го слушам. Обаче за други явно не е проблем.
Аз пиша грозно. Много грозно. Е...личи ли ми? Някакъв дефицит да откривате? Mr. Green

Аз стимулирам сина си да престане с тая гума, да спре да трие и да се втелява с тоя краснопис. Да пише четливо и бързо. За мен това е важно. Обаче - не! - краснописът бил важен. В първи клас явно държат на това. Госпожата каза, че не държи. Детето обаче - да.
Сигурно ще стане гей Joy

Карлос КАстанеда, не съм специалист, но е видно, че човекът, чийто почерк си предложил, не е интелектуалец, нито има артистични заложби. Не ме питай защо. Само ще кажа, че почеркът не е обработен и му липсва артистичен замах. Скован е.

# 132
Аз изобщо не мога да разбера защо изобщо се развихрят такива страсти, чак обиди се разлетяха  ...
Единственото ми обяснение е, че някои хора или не са разбрали за какво става дума, или не са прочели.
Цитат

Важно ли е да има почерк, наклонен надясно, или наляво и да се правят усилия да се усвои някакъв маниер на писане, изразяване изобщо, или това са остарели неща?

Пренесено към възпитание, етикет, норми някакви какво е важно за вас и децата ви,  или всичко е пожелателно, функция на удобството?

Това е въпросът, той не е концентриран в краснописа, той беше просто пример.

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 21:31 от 10 c's

# 133

Аз стимулирам сина си да престане с тая гума, да спре да трие и да се втелява с тоя краснопис. Да пише четливо и бързо. За мен това е важно. Обаче - не! - краснописът бил важен. В първи клас явно държат на това. Госпожата каза, че не държи. Детето обаче - да.
Сигурно ще стане гей Joy

Карлос КАстанеда, не съм специалист..'

Не си специалист, но уважавам правото ти на мнение.

Ако поработиш върху споменатата черта в писането можеш да развиеш един силен перфекционист когото да направляваш в правилна посока като например да работи нещо реално и да изкарва пари.

# 134
Нито веднъж не съм забелязала да има проблеми с четенето Юксел Кадриев.
Краснописът заслужава внимание дотолкова, доколкото показва старание. По-късно много деца го развалят защото им идва много писането и намират по-бързи и лесни начини за изписване, но това не означава, че по-късно няма да си го оправят. По-важно е написаното, не краснописът.

Общи условия

Активация на акаунт