Отговори
# 60
  • В тъмната гора.
Как смутолевя Сюмбюл...... Ужас!!!

Страх го е, какво вика на Ибрахим--аз не мога да и заповядвам. Ибрахим как тропна с крак.

# 61
Хич не му е приятно на СС. Grinning Май веднага след рекламите ще свърши серията.

# 62
  • Varna
Благодаря на преводачите в ефир Hug  bouquet

# 63
Благодаря на преводачите в ефир Hug  bouquet

Присъединявам се!  bouquet  bouquet  bouquet

# 64
 ...както се очакваше  hahaha

Ибрахим, mistik, Мишел, златни сте, какво приказвам - талисманчета сте ни   bouquet  smile3525   bouquet БЛАГОДАРЯ !!!   bouquet   bouquet   bouquet

# 65
Благодаря на преводачите!

парченце по парченце се изграждат характерите и картинката се прояснява.

# 66
Благодаря и от мен! smile3525

# 67
  • до най слънчевия бряг
И аз още веднъж благодаря за превода на любезните ни преводачи ,да са живи и здрави

само не разбрах накрая ,Хюрем примири ли се ?

# 68
  • Пловдив
Благодаря и аз за ефирния превод! Много интелесна серия   bouquet Heart Eyes

# 69
Един кратък обзор на епизода…много силен епизод за Ибрахим от емоционална гледна точка.За първи път го видях толкова объркан …”Завръщаш се ,къде ,при кого…Има ли нещо като завръщане назад,за какво”.Думите му към Матракчъ”Отивам си Матракчъ,отивам си,защото всеки камък в този сарай е товар за мен.” …”Аз Ибрахим,на 16 бях в ловната дружина на султана като соколар,на 25 станах неговият Хасодабашъ,сега съм неговият Велик Везир. Аз Ибрахим,отреклият се от вярата си,но не намерил отворена врата към друга.Аз Ибрахим намиращ се в Чистилището на собствената си съдба.Аз Ибрахим,чиято заупокойна молитва е изчетена приживе”…в момента цуитирам по памет ,така че ако има разминаване моля за извинение…
   Друг силен момент беше …за първи път Гюлфем проговори – на репликата на Хатидже ,че иска да умре – „Колко ми е познато това чувство.И аз исках да умра когато загубих детето си,исках вълните на морето да отнесът тялото ми.Загубих не само детето си,но и любимия ,на когото дори не можех да кажа колко много го обичам…За какво да живеех повече.Дори нямаха да забележат отсъствието ми.Но ,Вие,…спомнете си какво ви каза,обеща Ибрахим,тогава беше Хасодабашъ,а сега е Велик Везир,Султанке.”
   И не на последно място ,видяхме една примирена Хюррем…до кога но засега.

# 70
Как смутолевя Сюмбюл...... Ужас!!!

Страх го е, какво вика на Ибрахим--аз не мога да и заповядвам. Ибрахим как тропна с крак.
По скоро каза "Хюррем не ме слуша", а Ибрахим"Ще я накараш да те слуша"...Сюмбюл временно ще изпълнява длъжността Хасодабашъ май?

# 71
Много силна серия- а с превод ще е върха Peace

# 72
  • В тъмната гора.
Един кратък обзор на епизода…много силен епизод за Ибрахим от емоционална гледна точка.За първи път го видях толкова объркан …”Завръщаш се ,къде ,при кого…Има ли нещо като завръщане назад,за какво”.Думите му към Матракчъ”Отивам си Матракчъ,отивам си,защото всеки камък в този сарай е товар за мен.” …”Аз Ибрахим,на 16 бях в ловната дружина на султана като соколар,на 25 станах неговият Хасодабашъ,сега съм неговият Велик Везир. Аз Ибрахим,отреклият се от вярата си,но не намерил отворена врата към друга.Аз Ибрахим намиращ се в Чистилището на собствената си съдба.Аз Ибрахим,чиято заупокойна молитва е изчетена приживе”…в момента цуитирам по памет ,така че ако има разминаване моля за извинение…
   Друг силен момент беше …за първи път Гюлфем проговори – на репликата на Хатидже ,че иска да умре – „Колко ми е познато това чувство.И аз исках да умра когато загубих детето си,исках вълните на морето да отнесът тялото ми.Загубих не само детето си,но и любимия ,на когото дори не можех да кажа колко много го обичам…За какво да живеех повече.Дори нямаха да забележат отсъствието ми.Но ,Вие,…спомнете си какво ви каза,обеща Ибрахим,тогава беше Хасодабашъ,а сега е Велик Везир,Султанке.”
   И не на последно място ,видяхме една примирена Хюррем…до кога но засега.

Cry Cry Cry

# 73
И валиде се прояви този епизод...Както се казва Султан,Султан ,ама ,Всеки султан си има една Валиде султан ooooh!

# 74
Тази серия ме остави тъжна. Сега ще го мисля султана как ще се справи. Знам, че се е справил добре щом е царувал толкова години, но толкова самота имаше в погледа.

Радвам се, че почнаха да облагородяват Хюррем. Предпочитам да виждам „не крякаща” влюбена жена.

При толкова интервюта как са проучвали историческото време и историци-консултанти ми е странно как вложиха този тон в устата на Хатидже. Дали е препратка към информацията, която някой беше написал, че тя е била най-устата от сестрите на султана или е леко изкривяване на йерархията в харема за да поддържат зрителски интерес? Все пак тя е девета дупка на кавала и по важност и двете змийчета са преди нея.

Сюмбюля като че ли се ориентира най-добре в обстановката (като изключим Сюлейман). Не залага много на факта, че Хюррем е в немилост. От неговата позиция се вижда добре кой на къде тегли и дърпа, а познава и султана.

С нетърпение ще чакам превода за да видя и нюансите на събитията.

Общи условия

Активация на акаунт