Всякакви въпроси относно съдомиялните - 5

• 46 851
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Джемма, дотук само една пишеща в темата ги похвали.
Аз имам още доста от любимите ми, но ще опитам и ДМ-ските, че ми е мерак.

Много се радвам, че са ти харесали Simple Smile.
При мен, като отворя вратата след цикъла, машината мирише свежо, дори и ако няма ароматизатор. Обикновено при другите таблети се усеща неприятна хлорна миризма Confused.

# 346
  • София
Момичета, къде да намеря гела на Калгонит, обиколих няколко магазина - Била, Фантастико, DM, един за паралелен внос... нямат, има само на СОМАТ, но с тези 2 чучура на тубичката не ми е много комфортно, не знам кое къде се сипва...

# 347
Гелът на Калгонит го има навсякъде, странно, че не го намираш.
Пазарувам основно от Пикадили Сити център - там винаги го има.
Във 345 - също.

За гелът Сомат - двете човки сипват уж едновременно, когато наклониш бутилката. Зарежда се в камерата за препарати на машината. Едновременно. То това е идеята, а не да раздеряш и да дозираш на различни места.
От единият чучур тече течност за изплакване, а от другия - основният миещ препарат.

# 348
  • София
Благодаря ти, Sourcherry, ще проверя и там.

# 349
Виж и в Метро.
Там е по-изгодно, защото бутилката е голяма.

# 350
  • Пловдив
Таблетките 5 в 1 в ДМ струват около 14.00 лв -38 бр.. Нямам база на сравнение с други таблетки, но мисля че тези измиха добре. Солта е 2 кг за около 4.00 лв.

# 351
  • София
Гел на Калгонит има и в Кауфланд, ако ви е удобен някой от техните магазини  Peace.

# 352
  • София
Благодаря, момичета! Още едно питане, че съвсем се обърках. Чета сега една стара тема, в която Дедо и Guess Who обясняват, че трябва да се слага сол задължително, независимо от твърдостта на водата, защото се разрушавал йонообменника, доста логично го е обяснил Дедо. За София твърдостта е (цитирам Guess Who) - 1 - 3 °dH. Но в упътването на моята съдомиялна (Bosch) пише, че за твърдост 0 - 6 °dH солта трябва да е на 0. И аз така съм я настроила. Но сега изпаднах в чуденка дали да не сложа все пак сол и да я настроя на 1...
Отделно машината ми е от малките - 45 см и таблетките на Калгонит Финиш й идват в повече, тоест, отдолу все остава пяна и съдовете ми лепнат, недобре изплакнати, особено на кратките програми. Затова реших да взема гела на Калгонит, та да слагам по-малко количество препарат.
Дедо съветва да се зареди задължително и отделението с гланца, независимо какви таблетки Х в 1 ползваме, защото те били рекламен трик, а гланцът пази съдовете. При меката вода гланцът се настройвал също на най-ниската стойност.
Та... направо се обърках вече.
Ще взема да я заредя от-до, ама ако сбъркам, после не мога да ги извадя тия препарати отвътре...

# 353
  • София
Мисля, че горе-долу добре се ориентираш, що се отнася до дозирането на самия миещ препарат. Щом забелязваш, че има пяна, наистина е по-добре да използваш гел или прах, от които да слагаш по-малко количество.
Гланц съм зареждала веднъж - не забелязах коооой знае каква разлика, но както казва Чери - един химикал по-малко  Wink.

# 354
В упътването на моята съдомиялна пише, че за кратките програми таблетите не са подходящи, тъй като е необходимо време и температура за тяхното разтваряне.

Благодаря ви за инфото за таблетите в ДМ. А таблетите в ДМ са само био, така ли? Не че имам нещо против, просто питам.  Wink

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 11:55 от Нежна

# 355
Нежна, не е задължително таблетата при кратките програми да не се разтвори и изплакне.
Зависи от таблетата.
Действително е по-подходящо да се използва прах или гел за индивидуално дозиране.
При пералните също е препоръчително използването на течни препарати при кратките програми. Логично.

# 356
Да, разбирам, Чери, просто така пише в упътването и реших за себе си да не ползвам таблети при кратките програми. Или поне ще пробвам да видя какво ще стане.

# 357
  • София
Да попитам...таблетите на Грюн грийн с разтворимо фолио ли са?

# 358
Не, не са с разтворимо фолио.
Доколкото си спомням биоразградимите таблети за съдомиялна не могат да бъдат с такова фолио.
Причината беше, че май беше в желатиновата обвивка на фолиото.Ако е разтворяемо, това влиза в разрез с биоразградимостта.

Грюн-а ми се разтварят идеално на 30-минутната програма. Може би, защото са доста меки и трошливи.

# 359
Да попитам...таблетите на Грюн грийн с разтворимо фолио ли са?

Не.
Аз като ги купих и първия път сложих по навик таблетата с фолиото (даже и не погледнах, че може би трябва да го махна) Laughing
Мога да кажа, че фолиото предпазва много добре - таблетата не беше мокра и беше чудесно съхранена след дълга програма Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт