Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 716
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
благодаря на ЛЛЛ консултанта за отговора  Hugда от Сопот съм и имам скайп и фейсбук на микки,но все не можем да се засечем там.

# 256
Ние се върнахме от консултация и разходка, еххх че му харесва на вън  Mr. Green ще е скитня като майка си  hahaha  Joy

Нашия сладур е качил 1, 460кг. и 5 см.  Mr. Green шишко малък .
Дадоха ни направление за ортопед Я мами кажете някой добър в София?
Дадоха ни направление и за кръвни изследвания, че още сме жълтички.  Confused Тази жълтеница....  ooooh! няма минаване и това е.  Thinking Надявам се само изследванията да са добре  Praynig

За комбинацията на няколко вида капки  newsm78 и аз се чудя защо давате по няколко, а не сте ли се замисляли че може и те да правят проблем  newsm78  Аз с каката имах страхотен проблем с тези колики, бяха ужасни. Беше ни побъркала от рев, но не съм комбинирала капки и си се носихме на ръце  Hug  Така че разбирам ви, че искате да помогнете, но все пак да не се получава обратния ефект от престараване.

Магинка  Tired много е неприятно това с болката на зърната  ooooh! Аз като правя почивка и ми е по леко, иначе е кошмар последния път се стигна до кръв .  Crazy

amanita Мила не се разделихте с тази депресия  Naughty я е остави да си ходи  Hug За наддаването и аз си мислех, че не е качил кой знае колко а я виж кило и половина  Peace Сигурна съм, че ще е наддал и твоя сладур. А за паузата и ние правим такава от 4 часа, не винаги де  Mr. Green

# 257
Ние днес не успяхме да излезем Sad Само я наблюдавам, докато е намазана  ooooh! то вярно, че мазилото попива, но адски се притеснявам да не се пипне и после да си бръкне в устата!  Cry Не знам как ще издръжа, докато я мажем  #Crazy

mama_vessy, лелееее доста сте наддали! Браво! А относно добри ортопеди в София, чувала съм много добри отзиви за Николай Драганов от ВМА/ не знам дали работи със ЗК/ и Венелин Алексиев от Горна баня/ той работел по ЗК, но съм чувала, че като е по ЗК претупвал и набързо преглеждал/.

Аз със зърната нямам проблем като суче, за много кратко има малко болка, но после минава......само че са ми много чувствителни Sad

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 18:57 от Bub555

# 258
Забравих да питам нещо  Confused Wink
Кремът, който ползвам против подсичане е на Бюбхен, но е много труден за размазване....особено около срамните устни ми е много трудно да го слагам. Такъв ли трябва да бъде?  newsm78

# 259
  • София
Момичета,

Пиете ли някакви витамини за възстановяване и подсилване на организма след бременността?
Аз днес се чувствам съвсем без сили. Предишната нощ беше спокойна, а през дена Виктор будува само след едно от храненията. Така че не ни трябвало да съм толкова изморена...Освен това ми се вие свят от време на време. Аз засега вземам само желяза, тъй като хемоглобинът ми падна до 97 след операцията.

# 260
  • София
Привет ии от Тео и мама!

Днес имах три интересни разговора и искам мнението ви, мили момичета!
Единият е да държа бебето 30 мин във водата вечер за да прави по 6 часа сън. Няма да го направя, но все пак да се допитам и до вас.

Другият е и към ЛЛЛ - Моя колежка кърмила детето си на 3 часа както с АМ. Възможно ли е това? И още - аз все още не се ориентирам кога от глад и кога за утеха ме търси... През нощта правим 2,5 часа паузи, пълни пампите и мисля, че се справяме. Да се доизцеждам ли?  Пия БГ лактогонен чай и не давам други течности.,

Третият- КАк така не давам вода? Трябвало да се дава. Ама каква ... Аз бих пробвала да предложа чистра преварена виодица, без захар и тем подобни. Може ли да се замени водата с чайче? Колики нямаме за сега слава Богу.

И накрая един лексикон:

1. Кой ви помага с детето и в къщи?
2. Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат?
3. Към кърмещите на поискване, излизате ли по свои дела навън и как решавате проблема с храненето ако се случи да не сте си в къщи?

За лохиите - на спиране са
За шевовете- разградиха се и паднаха преди 2 дни и продължават малки части да излизат. Зърната ми са болезнени само понякога.

За залъгалката - бях против, но я давам. От това кърменето не страда за сега.

Исках още неща да питам и коментирам, но ги забравих - наследство от бременността Simple Smile

Едва ви изчитам. Малкият се събуди. До скоро мамчета!

# 261
mama _vessy браво на вас Hugмного добре е наддал Виктор  bouquet
За ортопед много съм доволна от Драганов,при него водех дъщеря ми приемаше в една клиника Св.Панталеймон,работеше и със здравна каса,сега не знам какви са му координатите.

# 262
И аз да се включа най-сетне докато бебока ми спи,иначе успявам да ви изчета,ама все шетам из къщи и не мога да пиша.
Кой ви помага с детето и в къщи?-майка ми в началото дойде за 3-4 дни и мъжа ми постоя седмица след изписването,ама сега съм си сама по цял ден и мъжа ми като се прибере помага.Но вечер спи в другата стая за да се наспива,така че нощните дежурства са си изцяло за мен Crazy
2. Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат?-помага ми във всичко,в което го помоля.Всичко умее да прави,много неща умее много добре да прави-и глади,и чисти,детето гледа много добре,чисти идеално.Дори му предложих да се разменим аз да се върна на работа,че добре се спрява ама не ще  Crazy
3. Към кърмещите на поискване, излизате ли по свои дела навън и как решавате проблема с храненето ако се случи да не сте си в къщи? аз още не съм излизала и ми е много интересно и на мен този въпрос.Аз хем кърмя на всяко хранене,хем дохранвам,така че и за мен е актуално.
За лохиите много леко си вървят,ама незнам до кога така ще са.За шевовете аз имах 5 шева,които трябваше да им се махат конците и ме бяха извикали след 7 дни и като ми ги махнаха просто веднага се преродих,все едно не съм раждала и веднага бях готова пак да раждам Laughingдоктора ми беше казал да се мия със смрадлика ама аз не чувствам никакъв дискомфорт и поради тази причина не го правя!
Болки в корема нито веднъж не съм имала,нито при кърмене нито при физическо натоварване.
За коликите имаме,но абсолютно нищо не давам,засега са само един път в денонощието за 1 час някъде,но се гушкаме,кърмим(по-скоро не е гладен,но много го успокоява бебчо и така си заспива на гърда),използвам и техниката на д-р Карп за люшкането и шшшш-кането.Дано да не стават по-силни или по-чести и продължителни.Ако можете пишете как са при вашите бебоци коликите-по колко часа в денонощие?Аз за да има по-слаби колики се наливам с чай лично приготвен от мен от семена от копър,резене и анасон и маточина.За увеличаване на кърмата също уж помага,а и пия Ricinus communis 5CH за кърмата.Иначе забелязах,че най-много кърма имам в сутрешните часове между 5-10 часа.Понеже се дохранваме винаги тогава изяжда много по-малко,а е лаком така че не мисля че би се лишил.
Залагалката много не я ще,ама като сменям памперсите му като е гладен много плаче и ако му дам се поуспокоява.Като цяло моя юнак плаче само ако е гладен.

redreny2000
според мен проблема ти е от хемоглобина.Иначе аз пия същите витамини като през бременността Пренатал на Джеймисън(най-доброто което намерих).Моя хемоглобин като родих беше 125 и затова като родих се чувствам супер добре и аз станах сама от родилната маса и ми казаха да лежа на леглото  ама като съм шен след 45 мин станах и си се изкъпах и така.
Bub555 виж за всеки случай да не му е изтекъл срока на крема.Понякога такива тежки текстури ги правят с цел да се образува филм и да не се засича дупенцето.Обаче аз си купих на Babylove  много са добри,бебо нито веднъж не се е подсякъл,леки текстури,веднага попиват,не са скъпи.Може да пробваш ако този е толкова неудобен.
mama_vessy браво на вас за наддаването,струват си мъките и болките в зърната има голям напредък бебчо  HugАз в началото в болницата си държах бебока по почти 24 часа на гърдите и много ме боляха зърната,на мен ми помогна Лансинох ланолина,защо не пробваш?Той не се отмива преди кърмене и е много удобен.И вкъщи си ходя гола от кръста нагоре,много ми помага за зърната да дишат,не нося сутиени.

# 263
Ето и нашите отговори на новия лексикон:
1. Кой ви помага с детето и в къщи? - засега са много хора - мъжа ми, свекито ( благодаря на Бога, че я има), майка ми идва понякога и така, но от другата седмица ще трябва да се учим самички, че не винаги ще има някой около нас
2. Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат? - помага ми страшно много, най- вече , когато аз го накърмя и после се изцеждам, тогава той се занимава с него Simple Smile))
3. Към кърмещите на поискване, излизате ли по свои дела навън и как решавате проблема с храненето ако се случи да не сте си в къщи?- ние се опитваме да създадем режим и май успяваме, аз и без това не мога много да спя, не знам какво ще е ако се кърмим на поискване, иначе засега успявам да си свърша работата навън, мъжа ми ме кара с колата, а свекито остава с малчо - златна е!!!

# 264
Добър вечер  Flutter

mama_vessy много добре сте натдали  Hug дано да продължавате в същия дух  Flutter
redreny2000 не съм проучвала какви витамини могат да се пият и кой са най - подходящи Simple Smile А относно умората: като цяло имам кротко дете , не реве, не мрънка, няма колики, спи си (охх да не си урочасам детето)  Praynig Praynig Praynig . Ставам към 9 и 30 и си лягам към 12 и се чуствам като парцал  Confused А не правя кой знае какво. Може да си е "след бременен период"  Joy

За въпросчетата:
1. Кой ви помага с детето и в къщи? - Никой, само аз си го гледам. Първите два дни идваше майка ми, помагаше ми за домакинската работа, но и дадох "свободно" след 2-я ден. Мъжа ми по цял ден е на работа.
2. Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат? - Засега не ми помога много , по - скоро гледам и него. Счупи си ръката няколко дни след изписването.
3. Към кърмещите на поискване, излизате ли по свои дела навън и как решавате проблема с храненето ако се случи да не сте си в къщи?
- Аз кърмя на поискване, но не е толкова "безразборно" . Знам горе долу на какъв интервал се храни и колко спи и си правя сметката. А ако случайно нещо се замотам имам замразена кърма във фризера  bowuu

# 265
  • Пловдив
Пиете ли някакви витамини за възстановяване и подсилване на организма след бременността?
Не. Чувствам се добре засега и имам сили Simple Smile

Днес имах три интересни разговора и искам мнението ви, мили момичета!
Единият е да държа бебето 30 мин във водата вечер за да прави по 6 часа сън. Няма да го направя, но все пак да се допитам и до вас.

Другият е и към ЛЛЛ - Моя колежка кърмила детето си на 3 часа както с АМ. Възможно ли е това? И още - аз все още не се ориентирам кога от глад и кога за утеха ме търси... През нощта правим 2,5 часа паузи, пълни пампите и мисля, че се справяме. Да се доизцеждам ли?  Пия БГ лактогонен чай и не давам други течности.,

Третият- КАк така не давам вода? Трябвало да се дава. Ама каква ... Аз бих пробвала да предложа чистра преварена виодица, без захар и тем подобни. Може ли да се замени водата с чайче? Колики нямаме за сега слава Богу.

И накрая един лексикон:

1. Кой ви помага с детето и в къщи?
2. Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат?
1. Таткото и свекито идва през ден вечер след работа за по 1-2 часа. Не й давам да домакинства. Тя гушка бебето, а аз си върша домашната работа.
2. Помага. Предимно разнася бебчо вечер, като го почнат коликите и го гушка. Той го къпе, аз само му държа ръчичките, че го е страх. Нещо се ослушва и не сменя памперси и не го преоблича. Ще го стягам тия дни, да се научи  Mr. Green Чисти и готви, но не се вживяваме много в тази насока.
3. Още не съм го оставяла. Оставях го само за 1 час на свекървата, като ходих да ми махат шевовете. Бях оставила малко изцедена кърма. Иначе в следващите месеци мисля да ходя на лекции събота и неделя и затова изцеждам от време на време кърма и замразявам. За да мога да посъбера и като се наложи да му оставя.

За разговорите, които си провела Simple Smile Вода и аз не давам, в кърмата има достатъчно. Мислех да му предложа, да видя ще иска ли, но все забравям, а и ме мързи да преварявам  Crazy
Режим на 3 ч много хора правят. Не знам как става точно. Интересно ще ми е да ми обясни някой, ако ревне бебето от глад на втория час, какво да го правя, докато дойде време за следващото хранене  newsm78 Може би водичка и залъгалка?
Къпане по 30 мин ми се вижда множко за нежната кожа на новородено.

Мама Веси, браво на младежа   Simple Smile Добре се храните явно  Hug

Ние днес също ходихме при личната. За 3 седмици от изписването сме качили 1 кг и заковахме 5 кг  Mr. Green

# 266
  • Бургас
 Hug
Чета ви от тук от там и сега най-много ме вълнуват въпросите около кърменето.
Ще ви разкажа накратко моята история около раждането. На 23.03. беше последния запис на тонове при Аг-то ми и направо ми даде направление за хоспитализация - при термин 17 март, считаше че няма за къде да чакам повече.
Следобяд на 23 с чантичката отидохме до бургаската болница и ме приеха в патология... Кръв, урина, вагинален преглед - никакво разкритие. Един сърдит доктор ме гледа на видеозон и каза, че бебко е много едър, аз нямам никаво разширение и да мисля за евентуално секцио. На другия ден главния лекар ми насрочи операция за 25.03. като също ми се накара, че съм на 35 г., ще раждам за пръв път, прекалено дребна и с огромен корем. Да ви кажа, май само аз си приемах корема за нормален - всички останали казваха, че е много голям... Така и не усетих контракции... явно бебето и не правеше опити да тръгва само, а чакаше чичо доктор да го извади.
В 11,45 ч. на 25.03. се роди Преслав  Grinning 4200 гр, 51 см, планово секцио с избор на екип. Не беше преносен  Rolling Eyes
После малко се усложниха нещата при мен  Sad Хемоглобина ми падна на 58  Shocked и се наложи да ми преливат кръв. Беше ми малко страшно - сама в реанимация, с критично ниски граници на хемоглобина... След преливането стана 81 и сега се надявам постепенно да го кача още. За щастие всичко с Преско е наред.
На 29 март ни изписаха и вкъщи разбира се се чувстваме хиляди път и по-добре.

Hug

Помага ми майка ми - в началото не можех почти да го вдигна... Все още не съм го къпала сама. Не знам как се оправих в родилното сама с него, когато почти не можех да стоя на краката си.

Таткото помага - търпелив е, вдига го, разнася го из стаята, подготвя ваничката за къпане, пазарува.

Аз кърмя на поискване - бебето си иска през 2.5 ч., понякога през 3 ч., понякога спи по 4 ч. Излизала съм само веднъж за конците и той послушно проспа това време. Ще видим занапред как ще е.

И аз не давам вода.
redreny2000 , аз пия Матерна. Освен това Ферро фолгама  - заради анемията.

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 21:16 от catwalk

# 267
1. Кой ви помага с детето и в къщи?-Никой не ми помага,от изписването до сега се оправям сама.
2. Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат?-Единствено той го къпе и го гушка от време на време ако плаче,а аз имам друга работа,ааа да мъжа ми готви,а това си е голяма помощ.
3. Към кърмещите на поискване, излизате ли по свои дела навън и как решавате проблема с храненето ако се случи да не сте си в къщи?-Ами подреждам си нещата според нуждите на детето храня го преди да излезна и се връщам преди следващото,също имам замразена кърма,а един път бях изцедила предварително кърма защото бяхме дълго време с бебето навън.
4.По колко часа в денонощие са коликите-Различно,три дни денонощно мрънкаше,събираше му се окло 6ч.сън на ден,на мен естествено също,казвам мрънкаше,защото не го оставям да плаче.И аз днес се наливам с лактогонен чай,които е с копър и др.подобни и да чукна на дърво днес май ще се спи малко Praynigпо-спокоен ми се струва,други средства които ползвам са залъгалка Embarassed,сешоар и кърмене,последното май най-върши работа Grinning

# 268
  • В Космоса
30 min къпане множко ми се струват. Ще им се спаружи кожата от толкова дълго киснене във водата. А и моята каквато е чувствителна - само като я преобувам веднага се разкихва, камо ли да я държа гола 30 час.

Вода не давам, не проявява интерес, както и към чая от копър.

Залъгалка не давам, не съм пробвала, не мисля и да пробвам.

За коликите първо почнахме едно хомеопатично - нямаше особен ефект, след това Еспумизан - също. Сега сме на Инфакол и макар, че е същото като Еспумизана ми се струва, че по-добре и действа (може и да си внушавам). Иначе я успокоявам с гушене и премятане във всякакви пози, песнички, шшшш-кане и пр. Днес пробвах белия шум от линковете с клипчета по-назад в темата  - действат - веднага се успокоява (поне 3-те пъти днес като пробвах).

1. Кой ви помага с детето и в къщи? - Майка ми вече 2 седмици и ще остане още една по наше настояване с мъжа ми. Многон помогна, не знам без нея как щяхме да се справим. В началото аз бях нетрудоспособна от епизиотомията - само лежах настрани. Майка ми се оправяше с бебето. Сега вече съм добре и тя само ми помага за някои неща и се занимава с домакинството. После ще дойте и свекървата за 2 седмици.
2. Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат? - засега не му се налага (изкъпа я няколко пъти, за да е подготвен за по-натам), но съм сигурна, че като останем сами ще ми помага много. Винаги ми е помагал в домакинстването - умее всичко.

Днес реших да почвам да замръзявам кърма и прочетох в нета, че някои мами ползват стерилните контейнери за урина. Купихме няколко, отварям първия и се мъдри един косъм защипан с капачката. Отварям втория, отварям и капачката и ме лъхва адски неприятна миризма. Отварям третия - някакви черни правинки вътре. И това ми било стерилни контейнери. Реших да ги измия и да ги стерилизирам. Не стига, че си остана миризмата, ами и омириса стерилизатора леко (слава Богу след измиване изчезна миризмата). В крайна сметка реших да замразяввам в торбички.
Не знам тези мами, които ползват тези контейнери не им ли е направило впечатление колко са мръсни и вонящи?

Въпрос. От кога започва да се дава Деавит?

# 269
pepelyashka, благодаря ти много  Hug Определено сега се чувствам по-уверена. Пробвах веднъж кърмене в легнало положение, определено е по-удобно за мен.

по лексикончето на Андули:
1. Кой ви помага с детето и в къщи? Засега тати, но като тръгне на работа не ми се мисли какво ще правя. Сигурно ще се справя, въпросът е с цената на какво?
2. Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат? Моят мъж мнооого ми помага, дори надмина очакванията ми  Praynig Най-добре се справя с приспиването на бебо, т.е. имам предвид че се справя по-добре от мен, не зная какво го прави това бебе, но при него по-бързо заспива
3. Към кърмещите на поискване, излизате ли по свои дела навън и как решавате проблема с храненето ако се случи да не сте си в къщи? Налагало ми се е да излизам, винаги имам кърма в хладилника, а и във фризера също.

Да ви попитам вие мажете ли личицето с нещо след банята и евентуално с какво?

Общи условия

Активация на акаунт