Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 654
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Въпрос към ЛЛЛ
Аз минах в двете крайности - от препълнени, запушени и твърди гърди на такива, от които не мога да изцедя и капка след кърмене.  Cry
Така и не разбрах какво стана, първо не чувствах необходимост от цедене два дена, след това само сутрин цедях по около 100 мл. и днес вече не мога да изцедя почти нищо за цял ден. В същото време, продължавам да усещам болка под мишницата и няколко пъти през деня за кратко имам нещо като пробождане в двете гърди, предполагам това трябва да е слизането на млякото (досега не съм го усещала). Дали не сбърках като спрях да се цедя тези два дена?

За сега Марти все още пълни памперсите, и пак повръща по малко след ядене, но забелязах че вече не се нахранва за 10 минути, а за доста повече и като че ли дърпа на празно. А и зачести на около час-два иска да яде. Нощес пък ми направи пауза от почти пет часа в които не е яла.

Дали е нормално това състояние и е част от регулирането или кърмата ми започва да спира? Баткото го кърмих почти девет месеца, искам и сега да се преборя...

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 21:52 от emsy

# 436
Цитат
Ако прецениш, че ще замразяваш кърма, тази статия може да ти е полезна.
Amorevole Много ти благодаря въпреки , че отговора не е насочен към мен   bouquet в момента това ми е болна тема и точно от това се нуждаех Hug

# 437
За гукането - опитва се Heart Eyes
За усмивките - за първи път се усмихна на 3 дни в болницата, докато спеше, а снощи майка ми докато му говореше й се усмихна няколко пъти много широко Simple Smile
За спането - през деня почна много да будува и спи не повече от по 2 часа като се наяде, а нощно време се буди през 2 часа да яде.
За къпането и водата - къпя си го с чиста водица.
За кафето - пия си по едно сутрин.
За апетита - вечер предимно ми се яде най-много сладко. Иначе през деня си хапвам нормално. Имам да свалям още около 7кг, но не ме притесняват, защото не съм си го наложила още като цел. Оня ден сглобих велоергометъра и ме чака, ама да видим кога ще се наканя да го подкарам Simple Smile

Днеска направихме Погачата, Вики се държа много добре, спа почти през цялото време Simple Smile

mama_vessy, стискам палци всичко да е наред с Вики Praynig Hug

# 438
  • Кукуландия
Най-накрая се добрах Simple Smile Здравейте, бебета и мамчета  Hug

Да се отчета, че за половин месец сме наддали половин килограм, и около 3-4 см.  newsm44

Що се отнася до анкетите:

1. Как почиствате дупетата на бебетата при смяна на памперса - с течаща вода, мокри кърпички или нещо друго? - течаща вода през деня и мокри кърпички през ноща
2. Какви пелени и кърпички ползвате? Pampers new baby 2 размер-пелени ; кърпички - каквито дойде
3. На всяка смяна на пелените ли мажете с крем против подсичане? Къде точно мажете - цялата кожа, която е под памперса, или на определени места? - не. На всяка смяна мажем с мас навсякъде, а с крема само понякога. Като ни изписаха от болницата (стояхме 5 дни, защото му биеха антибиотик) беше подсечен, но благодарение на маста се оправи.
5. Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец? - да
6. Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? - маслено-мътно синьо-зелени, като май започва да се появява кафяво по средата  Mr. Green
7. С какви коси се родиха децата ви на цвят?- светло кестенява
8. Виждат ли се веждите на вашите бебета? - да, макар че са почти руси
9. Имате ли вече омалели дрешки?- само едно елеченце оплетено от майка ми
10. Забелвате ли пишката вече ?- не, още е рано, а и се колебая дали изобщо има смисъл да го правя  newsm78
11. Кога ще започнете с гимнастиката? А с масажа?- ами ние се масажираме лекичко докато се мажем с мас, а гимнастиката... играем си на раз-два с ръчичките от време на време, за краката няма нужда - рита си колкото си иска

1.Виждат ли ви бебчовците?- да.
2.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - да
3.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - не, само понякога и не е задължително да е след ядене. Давам му пак да суче и спира да хълца.
4.Какъв витамин Д давате?- никакъв. Педиатърката не е споменавала нищо за витамин Д, а и слънцето е все повече, така че мисля да го подминем.

за конците- външните изпадаха, вътрешните все още излизат малко по малко
за лохиите - почти свършиха, нямам търпение
за болката в зърната - боли ме само в началото като засмуче, след това не. Мажа се и с Лансинох от време на време.

1. Кой ви помага с детето и в къщи?- майка ми беше при нас 2 седмици, утре ще дойде свекървата за не знам колко време... надявам се за Великден да сме си само тримцата с бебчо и таткото  Praynig
2. Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат?- Сменя му памперса и го къпе. Надявам се и след като започне работа да продължи да му сменя памперсите вечер и да го къпе. Много ми се иска да свикне да помага и с миенето на съдвите и понякога готвене, ако не съм имала възможност и то без да му повтарям по 10 пъти, за да го свърши.  Rolling Eyes
3. Към кърмещите на поискване, излизате ли по свои дела навън и как решавате проблема с храненето ако се случи да не сте си в къщи?- съобразявам се с бебчо и ако излизам го правя веднага след като го нахраня. Докато беше майка ми тук не беше проблем, защото дори да се забавя навън тя го гушка, пее му, разхождат се из стаите и общо взето не му дава да плаче и да се сеща, че е гладен. Занапред ще видим как ще е - най-вероятно ще се изцеждам преди да изляза.

Буквално два дена го пиша това съобщение  Mr. Green Мъчат ни колики Sad

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 45 нови отговора.  Joy

# 439
Добро утро, Grinning да почерпя по едно кафе за тези които имат нужда Grinning

# 440
  • София
Здравейте и от мен    bouquet

migeio78 ,благодаря за кафето, много го обичам Hug

Буб555
, тук съм Wink ама рядко пиша иначе хвърлям по едно око Wink
За оченцето, все още не сме ходили, че мъжо беше по командировки и не успя мин.седмица да запише час.Надявам се тази седмица да успее,че съвсем ми дотегна като я гледам.
Вие, оправихте ли се от капките който и бяха предписали?

Иначе нищо различно, освен че ни мъчат зверски колики и следобед е ад. CryНаправо ми идва да се засиля и право в стената.
Мама Веси,многооооооо е пораснал зетко, пу,пу GrinningСтискам палци за изследванията всичко да е наред Praynig
Г-жа стихийно бедствие, приспособлението което си показала е грейка Wink
Сега накратко по последните въпроси:
За гукането, гука от една седмица.
За усмивките, от два дни, първият път реши,че ще се смее  в 12 посред нощ Shocked,объркала е деня с нощта Laughing
За водата-нищо не слагам, а не смятам,че е нужно.
Кафе си пия, по едно сутрин и едно следобед.
Хубав и по-малко ветровит ден Grinning

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 11:55 от maiski3

# 441
Здравейте:)
За гукането - опитва се маймуната малка...Таква ми е сладка:)
За усмивките - тооолкова ме радва...постоянно се усмихва...след ядене като започна да и говоря и да я галя по бузките:) ама като казвам че се усмихва имам в предвид ОГРОМНА,ШИРОКА УСМИВКА Simple Smile  Joy

За захранването...да споделя..Като бяхме при личния лекар,сестрата дето работи при него е акушерка и общо взето тя прегледа беба, измери я , би и ваксината и т.н. Каза вече да сме почвали със сокчетата...да сам и правила от ябълка или морков и малко по малко да и давам...като си тръгнахме се обадих на педиатърката ни и като и казах,че съм била при личния и още преди да и кажа какво е казала акушерката тя вече знаеше...отвърна ми "И какво?Каза ти да даваш сокове,нали?" Каза да не го правя...Не вярвала,че Ванеса ще се разсърди ако не и давам сокчета Mr. Green Та в този смисъл...ние ще започнем по-късно със захранването...може би към 3 месец...ще видим педи-то какво ще каже

# 442
И аз се допипах  Hug
здравейте вече в "родили". Видях че някой ви е известил за раждането ми, много благодаря че сте ме записали на първа страница.   bouquet
Включвам се и аз с анкетата и бягам да поспретна къщата, пък после ако насмогна ще се върна да почета какво сте писали.

1. Кой ви помага с детето и в къщи?- мама беше тук за един месец, и точно когато си тръгна големия се разболя от шарка, така че се оправях сама с двамата цяла седмица, това ми е първи свободен ден, сама с бебка.
2. Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат?- Няма на къде, мама е на 1000 км от тук, свекърва ми почина преди 2 месеца, просто нямаме на кого да разчитаме, освен сами на себе си. Не може само да го накърми, всичко друго прави, даже понякога и двамата наведнъж забавлява.
3. Към кърмещите на поискване, излизате ли по свои дела навън и как решавате проблема с храненето ако се случи да не сте си в къщи?- при първото бебче изцеждах резерви, но това нищо не оставя за резерва, всичко си изяжда лакомницата, така че не се мъча, намерих си едни много малки разфасофки, една доза АМ и в случай на нужда ще го ползваме.

1. Как почиствате дупетата на бебетата при смяна на памперса - ако е поакана с течаща вода, ако е само напишкана (по-редкия вариант) с кърпички.
2. Какви пелени и кърпички ползвате? - бюти бейби на Мюлер, много са хубави и два пъти по евтини от памперс, кърпичките също.
3. На всяка смяна на пелените ли мажете с крем против подсичане? Къде точно мажете - цялата кожа, която е под памперса, или на определени места?- мажа на всяка смяна, обилно и на всякъде по дупето, така ни учиха и при по-голямото и сега.
5. Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на първия месец? - задължително (добре че ме подсети да си запиша час)
6. Какъв цвят са очите на децата ви в момента ? - бяха мътно сиви, обаче сега си почерняха.
7. С какви коси се родиха децата ви на цвят?- черна, гъста и рошава
8. Виждат ли се веждите на вашите бебета? - да, направо вити гайтани, голЕма красавица е.
9. Имате ли вече омалели дрешки?- половин кашон вече, дундата расте с часове, за един месец килограм и 100 гр.
10. Забелвате ли пишката вече ?- този път нямаме пишка, но при първото имаше, та го забелвах от началото и пак му се беше слепила и се налагаше докторска намеса (не го оперираха, но му я забелиха болезнено), така че горещо съветвам да се погрижите за пишлетата, трябва да се забелва до края като при тейковците им.
11. Кога ще започнете с гимнастиката? А с масажа?- започнахме вече и очевидно много и харесва, понеже се хили весело.

1.Виждат ли ви бебчовците?- още не съм сигурна и малко се притесних от това, не знам дали вижда, фокусира се върху ярки предмети, но други знаци няма.
2.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - да
3.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - рядко хълца, просто я оставям, не виждам нищо толкова страшно в това да си хълца.
4.Какъв витамин Д давате?- Олеавит, някакви австрийски, другите предизвикват колики, обяснението беше, че са лоши заради комбинацията им с витамин А, това бил проблемът, тези австрийските не са мешани само чист вит. Д са, и наистина се чувства по-добре с тях.

за конците- отдавна ги забравих вече, всичко е на ред, но още не сме смогнали да изпробваме с таткото здравината на шевовете  Crazy
за лохиите - свършиха вече
за болката в зърната - не ме боли изобщо

Ето и малко помощен материал, тъкмо да видите нащто родилно

Ух, бягам да се къпя и пак ще се появя ако смогна.
Лек ден ви желая.

# 443
Здравейте мами   bouquet

migeio78 мноого ти благодаря  Hug аз без кафе не мога  Tired иначе съм като труп  ooooh! пия най много по 2 на ден.

Майски3 ахххх тези колики  ooooh! лошо че са ви погнали. Стискам палци скоро да ви пуснат, знам колко е стресиращо.  Hug  След като отидете на преглед да докладваш.  Hug

Момичета благодаря ви за стиснатите палчета,  Hug  ще докладвам след прегледа  Hug

За кърменето на вън Защо всички се притеснявате да кърмите навън  newsm78 и се чудите какви варианти да измислите  newsm78 Ако е зима и е студ навън ДА, но иначе не разбирам.  #Crazy  Храната ви е готова  newsm78 Аз си намирам някое местенце, най вече в колата и..... готово  Hug

emsy и аз бях така, в началото много кърма имах, поне според мен Mr. Green но аз не съм се цедила. И не мисля да го правя.  Hug После ми намаля и на Вики не му стигаше и аз се притесних, но постепенно нещата се регулираха.  Hug кърмих си пак на поискване. Hug След като бебо се нахранва, не мисля че имаш повод за притеснение. Но ще ти отговорят момичетата от ЛЛЛ  Hug

janica25 и ние бяхме така и аз малко се притесних, но се оказа че за кърмени бебета не е ненормално да акат по рядко. Проблем е при бебета изцяло на АМ  Peace Някои от мамите тук споделиха че са имали този проблем с бебоците си. Мисля че Каталиас писа че нейния сладур не е акал по цяла седмица  Peace

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 15:05 от mama_vessy

# 444
Bzepic, добре дошла отново. Hug Това клипче показва гимнастика за колики ли, или грешно съм го разтълкувала?
Мами, като ви чета става ясно, че повечето бебенца акат вече по веднъж-два пъти. Има ли такива, които се изхождат все още по 5-6 и повече пъти в денонощие и са над 6 седмици? Защото ние сме от тях, ама да не сме единствени , че се притесних, нормално ли е? Вероятно изцяло кърмените бебета са така, я , кажете. И не са ни кашави акитата, а направо жълта водица почти без частички. Такива са ни от раждането, ама синът ми акаше кашички, та сега това ми  прилича на разстройство. newsm78Нещо съм притеснена, дано да е неоснователно. Confused
Баткото е на градинка вече, та успях одеве да дремна 1 час с малката. newsm68 Добре ми се отрази. Днес почти няма активност в мартенската ни дружинка. Бебоците явно са немирни. Crazy
Amorevole, благодаря за успокоителните думи и бързия отговор.Незаменима е помощта ти. Hug

# 445
Цитат
Та в този смисъл...ние ще започнем по-късно със захранването...може би към 3 месец...ще видим педи-то какво ще каже
може ли да попитам ако късното е от 3 мес, кога е ранното Shocked

# 446
  • София
Здравейте момичета,

Имам въпрос към тези от вас, които са родили секцио. По протежението на операцията от горната страна имам нещо като бабунка. Иначе самата операция ми е добре. Това дали е нормално? Чудя се дали да звъня на Док. да го питам.

# 447
  • Ямбол
Момичета, от два три дни по лицето на малката избиха ситни пъпчици, червенички с връхче. Да им сложа ли судокрем? по бузките и около брадичката, има малко и по вратлето. Мисля си дали не е от хавлийките които слагам когато кърмя, че се уливам цялата, и тя се мокри докато суче.

И още нещо което забелязвам, когато й говоря тя се вторачва в мен и започва да си събира очите, това ме притеснява. Тя май все още не вижда, но защо така прави.

# 448
Здравейте момичета.Ние сме със сополки CryВодих я при личната-чисти са гърдите и гърлото не е зачервено,каза че е вирусно CryНо и изписа капки за нос Виброцил,сиропи за кашлица Салбутамол и Флавамед ShockedПри положение,че каза че кашлицата и е от носа.Аз мисля,че Виброцила е много силен за бебе на няма и 2 месеца,незнам какво да правя.Пръскам риномер и слагам по 1 капка клеева тинктура в млякото.Също направих и капките от лайка на др.Михайлов.Дайте ми съвет вие как процерате при течащо носле Praynig

# 449
  • Там където е семейството ми
Здравейте момичета,

Имам въпрос към тези от вас, които са родили секцио. По протежението на операцията от горната страна имам нещо като бабунка. Иначе самата операция ми е добре. Това дали е нормално? Чудя се дали да звъня на Док. да го питам.
Не знам дали е нормално или не,но аз имам също нещо като бабунка отгоре над разреза.Аз обаче забелязах,че тази бабунка се появи още докато бях  бременна.Реших,че след като родя ще изчезне,но така и си остана. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт