Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 615
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • В Космоса
Момичета, от два три дни по лицето на малката избиха ситни пъпчици, червенички с връхче. Да им сложа ли судокрем? по бузките и около брадичката, има малко и по вратлето. Мисля си дали не е от хавлийките които слагам когато кърмя, че се уливам цялата, и тя се мокри докато суче.

И още нещо което забелязвам, когато й говоря тя се вторачва в мен и започва да си събира очите, това ме притеснява. Тя май все още не вижда, но защо така прави.

И при нас е така. Очичките май вече не ги събира или по-рядко. Доколкото знам било нормално. Но тези пъпки много ме дразнят. Изникнаха и преди 3-4 дена. Аз слагам Судокрем.Не знам дали от него изчезват някои пъпки, но други се появяват.

# 451
Момичета, от два три дни по лицето на малката избиха ситни пъпчици, червенички с връхче. Да им сложа ли судокрем? по бузките и около брадичката, има малко и по вратлето. Мисля си дали не е от хавлийките които слагам когато кърмя, че се уливам цялата, и тя се мокри докато суче.

И още нещо което забелязвам, когато й говоря тя се вторачва в мен и започва да си събира очите, това ме притеснява. Тя май все още не вижда, но защо така прави.
Миш и ние имахме такива пъпчици - не съм ги мазала с нищо,само с тампонче с преварена вода почиствам личицето - пъпчиците сами завяхнаха и изчезнаха за 2-3 дни.

И пак да попитам,че никой не ми е отговорил :
Вашите бебенца имат ли някаква реакция от БЦЖ ваксината в рамото (някакво зачервяване,нещо като пъпчица или др.)?

# 452
Цитат
Имам въпрос към тези от вас, които са родили секцио. По протежението на операцията от горната страна имам нещо като бабунка.
И аз го имах същото моя АГ каза , че се нарича херния и го мазах 2 седмици с контрктубекс-по предписание- и се смали и изчезна.Попитай лекар за мнение   Hug  дано да ти мине бързо
Цитат
Вашите бебенца имат ли някаква реакция от БЦЖ ваксината в рамото (някакво зачервяване,нещо като пъпчица или др.)?

Има и то доста големичко белегче , а пък батко и си  няма и затова ,че е толкова видно съм леко притеснена какво ще каже лекарката другата седмица  newsm78

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 17:04 от ino4kada

# 453
Благодаря за успокоението mama_vessy! Hug
И аз се надявам просто да се регулира кърмата и бебчо да се нагодят скоро!

Миш и ние сме с пъпчици, вече повече от седмица! Малки червени с бяло връхче. На една от по-старите остана черна точица. С нищо не мажа, мисля че е бебешко акне, но в сряда ще питам и личната!
Мисля, че момичетата обсъждаха това няколко страници по-назад, но все не ми остава време да се върна да прочета, за да знамкакво да правя, особено ако тези завехнали пъпчици оставят черни точки!  Shocked

E STELA Ние за сополки слагаме само физиологичен разтвор за сега, но нямаме още месец. После с клечка за уши, също напоена във физиологичен разтвор правя тънко фитилче от памучето и завъртвайки издърпвам сополчето. Покрай баткото лепна нещо, дано не става по-сериозно!  Дано и вашето носле се оправи по-скоро, за да е спокойно детенце! Praynig

# 454
Не съм забелязала да има белег от ваксината. newsm78
Миш, аз мажа със Судокрем и помага при нас. Тези пъпки, които бяха от претопляне много бързо минаха, а другите по-бавно, но май пак се повлияват. За събирането на очите знам, че е нормално. Някои педиатри казват, че до 6 месеца е нормално да го правят, други-до годинка. Споделям мнение на бившето и настоящото джи пи на сина ми , защото и аз тогава бях притеснина заради това събиране на очите.

# 455
  • Пловдив
Привет  Hug
Да отговоря и аз на въпросчетата

Гукане - Все още не гука.
Усмивки - Когато е спокоен, наяден и му говоря някакви работи, се усмихва Simple Smile Естествено, ако е на кеф  Mr. Green
Сън - Пауза, по-голяма от 3 ч,  не прави. През деня даже по-малко. Crazy
Къпането и водата - Нищо не слагаме.
Кафе - Пия по 1 на ден, късо еспресо с малко мляко. Харесвам вкуса, а и имам нужда от ободряване. Не съм забелязала да влияе на бебето.
Апетитът - Не е по-голям отколкото през бременността, но пък през бременността беше по-голям от преди  Crazy

vikimm, от ваксината на рамото нямаме нищо - нито пъпчица, нито зачервяване.
lilyrose, аз успявам да чета, защото малкият по цял ден ми е в ръцете и не мога да пипна нищо вкъщи. Обикновено се настанявам удобно на дивана с бебето в едната ръка, а другата на компютъра. Естествено, ако не му е нещо криво и не го разнасям напред назад  Simple Smile Много съм се усъвършенствала, даже сега така пиша, и то с лявата ръка  hahaha

# 456
  • София
E STELA , аз също ползвам физиологичен разтвор за нослето, но след като гърдите са и чисти, няма хрипове за какво е изписала този Салбутамол? newsm78Много ли кашля?

Той е бронходилататор помага да се разшират бронхите за да може натрупаният секрет да се освободи.

Миш, така както ги описваш пъпчиците, най-вероятно е бебешко акне.Ние също имахме няколко, не съм ги мазала със нищо и те изчезнаха Peace

vikiimm ,за бцж-то- ние  имаме една малка като точица на рамото.
За очичките, нарича се физиологично кривогледство и найстина изчезва Peace Grinning

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 17:48 от maiski3

# 457
  • гр.София
Здравейте момичета,

Имам въпрос към тези от вас, които са родили секцио. По протежението на операцията от горната страна имам нещо като бабунка. Иначе самата операция ми е добре. Това дали е нормално? Чудя се дали да звъня на Док. да го питам.
Не знам дали е нормално или не,но аз имам също нещо като бабунка отгоре над разреза.Аз обаче забелязах,че тази бабунка се появи още докато бях  бременна.Реших,че след като родя ще изчезне,но така и си остана. ooooh!

Аз нямам бъбунки, но точно над операцията си чувствам коремчето изтръпнало, незнам кога пак ще ми е чувствително.
Още не смея да почна с упражненията.

# 458
Здравейте мами и бебчовци Grinning,ние се върнахме от консултация,много съм   newsm44 за месец сме качили 1670гр.и цели 7см.,само от кърма,значи си е струвало денонощното кърмене и непрекъснатото държене на гърда,педито е мн.готина,каза ми да продължавам да кърмя без да давам нищо друго Peace
ето ни и нас

lilyrose и на мен ми каза по 2к. Вигантол

Здравейте момичета,

Имам въпрос към тези от вас, които са родили секцио. По протежението на операцията от горната страна имам нещо като бабунка. Иначе самата операция ми е добре. Това дали е нормално? Чудя се дали да звъня на Док. да го питам.
redreny2000 И аз имам такава бабуна от дясно,от начало беше много голяма и там ми беше най-болезнено,сега вече мисля,че е намаляла,консултацията ми е чак на 28.04,някой ако знае да сподели newsm78
E STELA И ние сме с хрема и пресипнал глас,лекарката ни предписа само физеологичен разтвор и калциев глюконат за гърлото,утре ще му взема секрет за микробиология,дано да нямаме бактерия.

vikiimm от ваксината имаме голяма зачервена пъпчица

# 459
Да се отчета   Rolling Eyes доки ни праща на хематолог  Crazy някой знае ли добър такъв?  newsm78

ena4 Не мисля че има за какво да се притесняваш.  Hug Има бебета които акат по 4-5 пъти а други 1 път на няколко дни. Ако все пак нещо много те притеснява питай доки  Peace

redreny2000 Аз нямам бабунки  newsm78 newsm78 имам едно по уплътнено място   newsm78

Миш и на мен ми прилича на бебешко акне  Peace а за очите, знам че е нормално в началото  Peace

vikiimm ваксината ни седи по уплътнена и леко розова на цвят  Peace

E STELA дано бързо да се оправите  Praynig

ino4kada контратубекс се изписва за заличаване на белези. а не за хернии  #Crazy

emsy сигурна съм че ще се справите  Hug

Commelina  hahaha и аз в момента съм така  Joy  Вики в едната ръка, а с другата пиша  Mr. Green

mistela аз имам желание да  тренирам  Mr. Green , но нямам сили  Tired

migeio78 браво на вас  Hug

# 460
Цитат
Та в този смисъл...ние ще започнем по-късно със захранването...може би към 3 месец...ще видим педи-то какво ще каже
може ли да попитам ако късното е от 3 мес, кога е ранното Shocked

За мен рано е това,което ми каза акушерката,която работи при личния...За нея вече трябва да започна със сокчетата от ябълка и морков...За мен е рано и няма да го правя...

# 461
  • гр.София
 Simple Smile

mama_vessy моя бебок от вчера не го кърмя, поради това вземам едни вълшебни хапчета и съм пълна с енергия, пък и имам да смъквам цели 20килца, понеже качих около 35-36кг през бременността  Laughing сега ще се поозоря  Laughing

# 462
Въпрос към ЛЛЛ
Аз минах в двете крайности - от препълнени, запушени и твърди гърди на такива, от които не мога да изцедя и капка след кърмене.  Cry
Така и не разбрах какво стана, първо не чувствах необходимост от цедене два дена, след това само сутрин цедях по около 100 мл. и днес вече не мога да изцедя почти нищо за цял ден. В същото време, продължавам да усещам болка под мишницата и няколко пъти през деня за кратко имам нещо като пробождане в двете гърди, предполагам това трябва да е слизането на млякото (досега не съм го усещала). Дали не сбърках като спрях да се цедя тези два дена?
За сега Марти все още пълни памперсите, и пак повръща по малко след ядене, но забелязах че вече не се нахранва за 10 минути, а за доста повече и като че ли дърпа на празно. А и зачести на около час-два иска да яде. Нощес пък ми направи пауза от почти пет часа в които не е яла.
Дали е нормално това състояние и е част от регулирането или кърмата ми започва да спира? Баткото го кърмих почти девет месеца, искам и сега да се преборя...

Emsy, възможно е постепенно лактацията ти да се е регулирала, а ако Марти изсуква добре гърдата, да няма какво да се доизцежда след кърмене. Пълните памперси са индикатор, че по-скоро имаш кърма и тя се справя добре със сученето (по-ефективно от всяка помпа). Ако Марти си суче винаги, когато пожелае и толкова дълго, колкото иска, а в рамките на час и половина-два и даваш една и съща гърда, за да може да стигне до задното мляко, изглежда ти спокойна, жизнена и енергична, наддава и пълни памперсите, тогава вероятно всичко е наред. По-честото желание на Марти да суче, за което споменаваш, е възможно да се дължи на т.нар.”скок на растежа”. Една 4-5 часова пауза едва ли е притеснителна, щом бебето има нужда да суче по-често, то вероятно би се събудило и по-рано (стига да няма жълтеница и не е отпуснато и поспаливо като цяло).
Би ли споделила – кога усещаш пробожданията – непосредствено преди кърмене или в началото на кърменето? Ако е тогава, то вероятно, както и сама си се досетила, е възможо да е от слизането на млякото и постепенно да отшуми. Или може би бодежите са между кърменията?
За болката под мишницата може да опиташ да слагаш по-често Марти на тази гърда, да суче с брадичката към болката; топъл душ или топъл мокър компрес преди кърмене (с хавлия или памперс) също може да те облекчат. Ако болката продължава, може да започнеш и прием на Лецитин (това е хранителна добавка, която действа като емулгатор и пречи на мастните частици в кърмата да се слепват и да запушват каналчета и може да не се изписва от лекар, но ако прецениш, би могла да се консултираш). Повече за Лецитина и дозировката му има тук. Възможно е гърдата ти да се е травмирала, дори и да не си усетила това в момента – от удар (бебешко ритниче, примерно), или от притискане – ако си спала върху нея, или си носила по-стегнати дрехи или сутиен с банели, дръжка на чанта, предпазен колан на кола и т.н.
Това, което описваш, би могло да е нормално състояние и част от регулирането на лактацията. По принцип кърмата не е с някакво определено количество, което, което да се изчерпи, а обичайно се произвежда постоянно от организма, щом има стимулация.
Peace

# 463
Amorevole благодаря за бързия и изчерпателен отговор!  Hug
Пробожданията усещам между кърменията като болезнено стягане за минутка-две на двете гърди и в началото на кърмене, примерно суче от едната, а усещам пробождане и в двете.
Дано се справим с този скок, ако се окаже това и кърмата да и стига. За всеки случай съм увеличила приема на течности и храни, които стимулират лактацията.

# 464
Борис днес се усмихваше на баща си, ама само на него... в резултат на това и понеже бяхме на сладоледен салон, татко му го почерпи с малко сладолед, хванах го тькмо като му мазваше по устничката. Аз деликатно му обясних, че бебо едва ли му се яде сладолед, а той вика : ама нали на каката давахме кат беше бебе  ooooh! Тя беше на 6-8 месеца тогава, ама както и да е. Иначе за помагането, сама си гледам децата, каката не ходи на градина и сме си тримцата през деня - тя е на 2,8 г., иначе майка ми понякога я взима за ден, и това е мноооого доляма помощ. Струва ми се, че едно 80 процента от времето и нервите ми са свзрзани с нея, а бебо си расте ей така между другото, яде , спи, не му се чува гласчето. Та понеже все с нея се занимавам, та нямам много време да се взирам в малкия дали има колики, /май няма/, по колко изяжда, имам ли кьрма, с какво да го мажа и обличам...просто карам по най-пряката пьтека  Peace Захранването, в тоя ред на мисли, ми е мнооого далече, да ви кажа ли за какво мисля сега най-вече и какво планирам? Ами кьде да отидем при пьрва вьзможност на зелено, даже сьм си набелязала вече едно троянско селце за уикенда.
Да ви кажа, аз вьобще нямам апетит, Почти само пия. Направо се насилвам да ям. Имам иначе 5 кг да сваля, и те са на корема. Дано ми се получи. Ох, дано на всички ни се получи, че е неприятно така, аз поне сьм като полу-бременна  Tired

Маринелс, миличка, как сте с бебка? Ще видиш, ще ви се регулират нещата!
Поздрави на всички и не забравяйте какво щастие си имате !  smile3504 Ама наистина си струва всички неразположения!

Общи условия

Активация на акаунт