Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 615
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Първо да ви се извиня, че в този дълъг пост ще ви занимая само с мен, но наистина имам отчаяна нужда да споделя с някой, когото "не виждам", тъй като не мога да го направя с никой вкъщи.

bobi*** Мерси за загрижеността мила, от днес сме на мляко AR,т.е. против повръщане та да видим как ще е от него. Но днес и правиха пак ехография на бъбреците и се оказа, че разширението се е увеличило и то двойно  Shocked  След месец трябва пак да се види и ако продължава да се увеличава вероятно ще я оперират (моля се да ни се размине Praynig) Много гадно ми стана, тъй като се бях успокойла вече с този бъбрек, а той пак напомни за себе си. Явно няма да се отървем лесно.
Друг "късмет" е че сме си разстроили стомахчето, тъй като освен повръщането се оказа, че подсичането на дупето не е само подсичане, ами са гъбички (установява се, тъй като има ранички) и тази комбинация показвала нарушена стомашна флора или нещо подобно, но вече не чувах докато лекарката ми обясняваше и за този проблем. Та сега задължително, наред с всички други анти-коликови капки си даваме и БиоГайа не заради коликите, а защото е пробиотик и ще помогне за възстановяването. Не знам до колко мога да се доверя на това мнение, но все пак не ми се обикаля по 1000 лекаря, а поне за дупето прочетох че наистина е така,т.е. с нейния изглед са гъбички, а не само подсичане.

Обривът по лицето се оказа и по цялото тяло та сменихме козметиката със СебаМед, не знам дали направо не трябваше да взема А-дерма, но се надявам и с тази да се оправи. Та така с нашата "буйна младост", а аз за всичко обвинявам себе си и това, че наистина не е трябвало да раждам на 21 - ще кажете че годините нямат значение, но аз наистина имам чувство, че не се справям като майка, което ме депресира - айде кърменето го преживях макар и трудно, но сега като виждам всички тези проблеми при детенцето ми и си мисля, че аз не му осигурява нужното.

# 466
Amorevole благодаря за бързия и изчерпателен отговор!  Hug
Пробожданията усещам между кърменията като болезнено стягане за минутка-две на двете гърди и в началото на кърмене, примерно суче от едната, а усещам пробождане и в двете.
Дано се справим с този скок, ако се окаже това и кърмата да и стига. За всеки случай съм увеличила приема на течности и храни, които стимулират лактацията.

Чудесно си реагирала!  Peace
За пробожданията - как мислиш, дали е възможно това, което усещаш, да е нещо подобно?
Thinking

# 467
  • София
mama_vessy благодаря както винаги за успокоението Hug, нямам представа за добър хематолог.
marinels какви са тези мисли,бързо да си ги избиеш от главата защото са просто абсурдни,аз като съм на 28 а пак имаме проблеми от самото начало с  кг и едната лекарка ме уплаши че детето ми щяла да изостане и умствено понеже не наддавало както трябва,потърсихме второ,после и трето мнение така че горе главата и дай ignore2 на тези мисли и на депресията,просто няма смисъл от нея и ти си прекрасна майка и даваш най-доброто от себе си на детето Hug smile3501,стискам палци всичко да се оправи и да не стигате до операция Praynig

# 468
marinels от мен имаш една голяма прегъдка. Не се самообвинявай. Понякога някои неща не зависят изцяло от нас. Ти си най-добрата майка за твоето дете. Според мен няма нищо общо с възрастта ти. Като чета постовете ти ми правиш впечатление на един уравновесен човек. А защо изобщо ползвате козметика при къпането? Аз София все още я къпя само с вода. Не мислиш ли, че ако просто спреш всякаква козметика и мацваш от време на време малко зехтин (или някакво друго естествено олио - аз ползвам от семки от грозде, ако кожата е много суха) на детето, ако разбира се има нужда, нещата няма да се оправят? Прегръщам те още веднъж и си поговори с таткото, той е твоята опора сега, явно имаш нужда от утеха и спокойствие.
До всички момичета, на които бебетата са изцяло на кърма и имат проблеми с акането. Както вече сигурно 5 пъти поне писах, мама Веси явно чете  Laughing моят син акаше веднъж на 7-10 дни. В началото се притесних, отидох с него на лекар, където ни увериха, че това е нормално за кърмените бебета. Казаха ни, само ако продължи над две седмици и акото е с твърда консистенсия, тогава да се притесним. Спрете с тези термометри и лекарства.
Ena4, София сере по безброй пъти на ден. Разни бебета, разни лайна  Laughing
За захранването - аз не разбирам, защо толкова бързате. Сега е толкова лесно, а после не стига, че спят по-малко, ми и пюрета, пране повече, особенно ако решите сами да си правите храната за малките... Аз ще отложа възможно най-късно.
Mistela, спряла си да кърмиш, за да отслабваш? Правилно ли съм те разбрала? Ако е така, то аз не бих споделяла, особенно след всички усилия, които някои момичета в темата полагат, за да си кърмят децата.
Хайде, да не се изявявам като нравствена полиция...
Със здраве, момичета

# 469
  • Карлово
marinels избий си от главата че ти си виновна ... виновни са лекарите че не са се насочили навреме за да ти помогнат  Hugпрегръщам те и ти казвам че съм с теб, пиши ни често как е малката и недей се притеснява че ни занимаваш с твоите проблеми защото за това е форума да се занимаваме с нашите проблеми и да си помагаме кой с каквото може

# 470
  • гр.София
 Simple Smile

Добро утро от мен,
използвам момента докато бебчо спи да поработя пък и да си изпия кафето, което вече не е мираж  Laughing

katilias не мила, не съм спряла да кърмя бебчо защото искам да отслабна, а просто защото въпреки чайчета за кърма и други разни, нямаше това количество (да не кажа почти никакво), което можех да му дам. Моя бебчо е доста лаком и както съм споделяла и преди като го сложех на гърда дръпне няколко пъти и почва да ръмжи, да се дърпа, да мрънка, и като се опитам да проверя дали имам кърма се оказва че едвам има няколко капки. А детето гладно милото, та реших да не си го слагам много на сърце и всеки 3 часа да го мъча милото с надеждата да ми се увеличи кърмата. Това е, а иначе имах огромното желание за кърмене, заредих се с разни нещица, които сега така си стоят, но няма нищо, важното е бебчо да е сит и спокоен.
Между другото каката я кърмих до към месец и половина пак по същата причина. Гърдата не пуска, от бутилката тече и тя да не е глупава да се мъчи с мен  Laughing. И да чукна на глава не ми е боледувала милата.
За сега спирам, че работа ме чака,
Лек ден от мен   bouquet

# 471
Добро утро майчета ! Влизам само да ви пожелая един усмихнат и сльнчев ден. Аз сьм доволна и наспана, понеже бяхме тази нощ сами без каката. Сега ще ми я доведат и започва купона, но важното е, че си починах добре. Бебо си е ок. Хайде много усмивки и повечко успешен сьн за вас!!!

# 472
  • Там където е семейството ми
marinels Имаш и от мен една голяма прегръдка. Hug
Спри да се обвиняваш.Ти даваш най-доброто от себе си за твоето дете.
Аз също не съм перфектният родител,но предполагам съм най добрата майка за моите деца.
Аз също рано станах майка(бях на 23г. когато осиновихме Боби)минавали са ми хиляди глупости през главата.Имаше моменти и на депресии,още повече,че Боби имаше здравословен проблем и до момента е опериран два пъти.
Имаше и моменти в които си задавах въпроса,дали съм добра майка........ Когато обаче,момченцето ми порастна и веднъж дойде при мен,гушна ме и отрони"Мамо,ти си най добрата майка на света,за друга не бих те сменил" тогава си дадох сметка,че може да не съм перфектна във всяко едно отношение,но съм най-най за моите деца.
Ще видиш,че ще дойде момент,когато всички проблеми ще отшумят и когато малката ти кукла ще порасне здрава,красива и умна.
Стискам ви палчета,всичко бързо да отшуми.  bouquet

# 473
  • Бургас
Здравейте и от мен. Съвсем не съм чела и ми е малко криво от това, защото тук намирам доста адекватни съвети... но още явно не мога да се организирам с времето.
Прегръдки за всички майчета, които имат нужда - аз също срещам доста трудности, но се опитвам някак си да се справя, с подкрепата на близките ми.
И сега въпросчета към консултантите по кърмене-

Кои са забранените храни за майките, които кърмят ? Казаха ми да не консумирам мед, шоколад, цитрусови плодове и бобови, да огранича суровите орехи... Аз имам анемия и някои от тези храни са ми доста необходими... Мога ли да пия прясно и кисело мляко - четох в библиотеката, че при някои бебета то е причина за колики.

Как със сигурност да разбера, че бебето има колики ? Вчера Преслав си свиваше крачетата и махаше с ръчички докато го кърмех, а и след това - после и поплака, а след като е нахранен не плаче  Rolling Eyes Опасявам се, че понякога поглъща въздух докато засуква и от това изпитва дискомфорт и нещо като колики...
Извенете ме ако звуча глупаво... опитвам се да се ориентирам в нуждите на детето, но нямам много опит.
Съжалявам и ако въпросите ми са задавани вече  Hug

migeio78 , чудесни новини и сладурска снимчица  Peace

# 474
Добро утро на мартенската дружина,

catwalk, защо не трябва да се ядат орехи? На мен педи ми каза, че може орехи и лешница, като наблегна на орехи, а не може фъстъци, за които всички знаем и бадеми, което пък много ме изненада, защото предизвиквали алергии. Цитруси каза, че мога да ям, но да не пия готови сокове, защото ги цедяли заедно с корите и така в сока попадат всички химикали, с които цитрусите се обработват. За млеката - кисело без проблем, а прясното по ограничено, в смисъл да не съм изпивала по 1 литър на ден, за което при мен няма опасност. Без шоколад и мед, както и на теб са ти казали.
По някои други теми
За Вигантола - и на нас ни е изписан по 2 капки, като педи каза че може да коригираме дозата в движение
За акането - бебо все още ака по 5-6-7 пъти на ден, въпреки че четох, че е нормално да е по-рядко вече.
За секциото - и аз имам една издутина над операцията, като до скоро беше доста издуто, но вече започна да се поприбира. Както и преди бях споделила, кожата ми е с доста странна чувствиелност между операцията и пъпа. За упражненията след секцио - доколото знам, трябва да се изчака 3 месеца, но не че аз имам сили и време за подобни занимания. Ще разчитам на ефект от дългите разходки и коремни преси по-късно.

marinels, според мен повечето майки имат трудни моменти и притеснения, независимо от възрастта.  Мисля, че доста често се чувстваме безпомощни, не толкова защото наистина сме такива, а  усещанието ни е такова, заради разбърканите хормони след раждането. Както някой с опит ни предупреди, след раждането е нормално да се чувстваме още по-объркани на моменти.

Спокойни бебета и приятен ден на всички:D

# 475
Добро утро и от мен! Hug
Ох, мъчно ми стана като те четох, Маринелс! Моля те, не си мисли такива неща. Ти си прекрасна майка, учиш, работиш и си гледаш детето-един ден тя ще се гордее с теб. Peace Стискаме палци всички да се оправи проблемът с бъбречето, другите ти притеснения са неоснователни.  hug
 Снощи мъжо надникна в компютъра , докато четях и не можа да повярва как си говорим само за това какво има в памперсите, и то с такива подробности. hahaha Така е ,мъжете не могат да ни разберат понякога. Rolling Eyes
Аз пък как се разочаровах от Памперс Sleep and play. Докато бяхме с размер 2 бях доволна, защото си имаха ластичета на лепенките за кръстчето, а 3-ката-нямат.Минавам на зелените памперс. ThinkingЗелената серия си има, нали?/който ги ползва , моля, да сподели/.
Ами хубав ден от мен!  bouquet

# 476
Добро утро!!!

IT'S COFFE TIME

# 477
Чудесно си реагирала!  Peace
За пробожданията - как мислиш, дали е възможно това, което усещаш, да е нещо подобно?
Thinking

Ох, дано не е това, ще наблюдавам известно време, да следя за тези симптоми, при мен и при Мартинка... Whistling
Освен пробожданията и дърпането от време на време на Марти от гърдата, за сега друго няма. Понякога се чува и цъкане, но според мен е от неправилно засукване, когато ми е по-пълна гърдата.
Но виж това за вагиналните инфекции съм предразположена. Имах и по време на бременността, даже пуснаха микробиология и на Марти като се роди, за всеки случай и откриха някаква бактерия, заради която и биха антибиотик три дена.  Sad

# 478
Не знаете колко добре ми действат думите ви,прегръщам всички силно  Hug

Знам,че всичко с тези мисли се случва само в главата ми,но явно заради хормоните и то главно вечер изпадам в това състояние,в което си мисля че аз съм виновна за всичко и че не мога да дам необходимото на съкровището си.Ще се постарая да си ги избия от главата.

ena4 аз поради подобни причини ползвам Хъджис - имат няколко органичителя на краченцата,така че почти е невъзможно пропускането. Но за зеления памперс не мога да кажа нищо - не съм го пробвала  newsm78

За яденето на кърмещите - и аз знаех само за фъстъци и бадеми от ядките,но както обича да казва баща ми "И отрова да ядеш в минимални количества,няма какво да ти стане". Та аз понеже съм много пощелива и в краткия ми кърмачески опит ако ми се приядеше нещо от "забранените" както примерно цитруси си хапвах по едно парченце,така че да си начеша крастата,но не си позволявах големи количества.

За акането - вчера в болницата докато чакахме и Анастасия се наака,отивам да я сменя, но на този етаж нямаше от тези стаи за майки с бебета,а аз бях на едни токове и викам айде ще ползвам обикновената тоалетна.Слагам я върху една подложка на капака на затворената тоалетна и махам памперса,обръщам се да го изхвърля и като я поглеждам нашата тихо и спокойно си довършва акането директно върху подложката.Та така 10минутки се чакахме да си свършим работата,а лекарката ни търси къде сме избягали,че ни е дошъл реда  Joy Joy

За секциото - днес съм на прегледа да видим какво ще ми кажат,но аз още от излизането от болницата по дължина на операцията като се натисна и имам подутини отвътре,а мъжа ми ме уверяваше че било нормално след операция.  newsm78

Хубав ден  Heart Eyes

# 479
Момичета, исакм да питам тези от вас, на чиито бебенца са им предписали антибиотик още в родилния дом, мислили ли сте да давате някакъв пробиотик  за регулиране на нормалната чревна флора?Биогайа май е такъв. Ако има доволни мами , посъветвайте ме как да го давам. То и колики имаме, така че с един куршум-два заека. Wink

Общи условия

Активация на акаунт