Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 627
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
--------------------------------------------------------------------------------

Цитат на: Миш в Пон., 11 Апр. 2011, 15:45
Момичета, от два три дни по лицето на малката избиха ситни пъпчици, червенички с връхче. Да им сложа ли судокрем? по бузките и около брадичката, има малко и по вратлето. Мисля си дали не е от хавлийките които слагам когато кърмя, че се уливам цялата, и тя се мокри докато суче.

И още нещо което забелязвам, когато й говоря тя се вторачва в мен и започва да си събира очите, това ме притеснява. Тя май все още не вижда, но защо така прави.
Миш и моето бебче има съшите пъпчици както ги описваш,аз фи мажа със судокрем и е малко по добре,но едни минават,а на тяхно място се появяват още,а сега вече има и по главичката.Изобщо не езчезват , сякаш се увеличават и на мястото на гнойното връхче на предишните се появява коричка,направо се обезобрази цялото  личице на бебка.
Момичета вчера пуснах    изследване на носен и гърлен секрет на Петя защото така започна да хърка и сумти  без да има хрема-стискайте палци всичко да е ок. fingerscrossed
Днес май ще се разминен с излизането. 1stroller                                           

# 481
ena4, не мога да разбера какво имаш предвид под "ластичета на лепенките за кръстчето", по точно на кое викаш лепенки, но 3-та на зелените има ластичета около крачетата.
Коригирам се, че не съм дочела като хората  Blush Лепенките за кръста са еластични. Аз нямам проблем с пропускането. Досега само 2 пъти ми е изпускал памперс, но вероятно аз не съм ги слагала добре. Все още ползваме двойка, но следващия пакет е 3-ка.

За пъпчиците - и ние имаме. Педи каза, че е бебешко акне и не е необходимо да се маже, но ако искам мога  да мажа с крема, който използвам за дупето т.е. да съдържа цинк. Аз не мажа.
За апетита - само сладко ми се яде, за разлика от бременността, когато изобщо и през ум не ми минаваше за сладко. Мисля, че е свързано с кърменето.

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 11:40 от Mur

# 482
ena4 аз поради подобни причини ползвам Хъджис - имат няколко органичителя на краченцата,така че почти е невъзможно пропускането.
Peace
И аз съм по-доволна от Хъджис,на номер 3 сме 5-9кг.повече задържат от тези на Памперс Peace
marinels Hug

# 483
Момичета, исакм да питам тези от вас, на чиито бебенца са им предписали антибиотик още в родилния дом, мислили ли сте да давате някакъв пробиотик  за регулиране на нормалната чревна флора?Биогайа май е такъв. Ако има доволни мами , посъветвайте ме как да го давам. То и колики имаме, така че с един куршум-два заека. Wink

Аз давам Биогая по 5 капки на ден от две седмици
Незнам дали си внушавам, но от както я двам нямаме колики

# 484
  • София
Добро утро!   bouquet
Маринелке, я горе главата Hug никакви мисли от типа аз съм лоша майка ... Naughty
В момента ти е доста трудно затова се чувстваш объркана и филма е готов.

Аз както знаеш имам 3, не едно дете, големият го родих на твоята възраст, а за най-малката сега си мисля,че също съм лоша майка, защото съм изнервена и на моменти сама не се понасям.Не е от годините, повярвай Wink............ Чувстваме се така, защото грижата за едно малко същество изисква много време, енергия и усилия, а понякога се чувстваме безсилни, защото не можем да контролираме всичко....И ние сме хора Wink
Но, за децата ние сме най-доброто и вярвай че правиш всичко най-добро за нея. Тя има най-ценното -Майчина любов и грижа!!!! Heart Eyes

ena4
, ние също бяхме на антибиотик още в болницата, аз си давам биогая.Дава се еднократно по 5 капки, аз я давам с лъжичка и малко кърма. Peace

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 12:02 от maiski3

# 485
оххх тея пъпчици Sad

При нас сякаш няма минаване. Вече цяла седмица и сякаш става по зле. Там където е имало кожичката стана по груба и твърда. и Наистина се разнасят към врътлето и главичката Sad 

И нашата лекарка каза да не мажем с нищо, ама вече се замислям

# 486
БЦЖ белег е чудесно да има!!!!!! Иначе 6-ти месец се прави реимунизация след отрицателна проба манту. Не го пипайте и се радвайте!

Маринелс, вторият ти пост звучи по-спокойно. Simple Smile Само така!

# 487
Цитат
Та в този смисъл...ние ще започнем по-късно със захранването...може би към 3 месец...ще видим педи-то какво ще каже
може ли да попитам ако късното е от 3 мес, кога е ранното Shocked

За мен рано е това,което ми каза акушерката,която работи при личния...За нея вече трябва да започна със сокчетата от ябълка и морков...За мен е рано и няма да го правя...

Въпрос към ЛЛЛ
Понеже кърменето и захранването са тясно свързани процеси, моля за мнение кога ла лече препоръчва захранването и с какво започва то?

# 488
Здравейте мами  Hug
Днес няма слънце но поне не духа  Peace

migeio78 мерси за кафето  Hug

mistela Успех с отслабването.   newsm39 аз се надявам с разходки.....  Mr. Green да я свърша тази работа  Sunglasses
Установих че колкото повече ям... толкова повече ми се яде  Crazy  Предните дни мъжа ми ме обвини , че нямам кърма защото не ям достатъчно и аз реших да се взема в ръце. Е да ама ако продължавам така все ще си изглеждам като бременна  hahaha  Joy  ще видим до къде ще я докарам  Mr. Green

marinels Мила не мисли подобни глупости. Разбира се че ти си най добрата майка, която може да има твоята дъщеричка. За съжаление има такива моменти, в които се чустваме безпомощни, но както са ти казали и другите момичета, Всички минаване през такива периоди.  Hug Имай предвид, че с времето ще се появяват какви ли не премеждия както са казали едни по мъдри хора : Малки деца - малки проблеми, Големи деца - големи проблеми. И както са те посъветвали  Peace спри за известно време със всякакъв вид козметика и остави кожичката на малката да се успокои от непоносимост към някоя съставка може да се получи обрива.  Peace А-дерма е специализирана мед. козметика и не е добре да си я самоназначаваш  Hug Ако е необходимо консултирай се с дерматолог  Peace
Успокой се и всичко ще се подреди  Hug Стискам палци за бъбречето, да не се стига до операция.  Praynig

ena4 Биогая -та я давам и на Вики  Peace  Дават се по 5 капки 1 път дневно  Hug И за сега съм доволна  Peace

За яденето   вече сме писали няколко пъти, като се включиха и момичетата от ЛЛЛ. Та по въпроса  Peace всичко може да се яде  Peace като се избягват фъстъци и повече от 1л. пр. мляко. И разбира се, ако усетиш че някоя определена храна влияе негативно на бебето. Аз и цитруси ям, и кафе пия и зеле и шоколад и мед и т.н. не съм забелязала да имат особен ефект върху моя сладур.  Hug така че catwalk пробвай и ако усетиш нещо винаги можеш да изключиш това ястие от менюто си  Peace

И нашите пъпчици са много упорити  ooooh! но започнаха да отшумяват.  С нищо не ги мажа  Peace и каката имаше и си минаха без да отстават белези и аз си мислех че ще останат  

А за захранването не се вързвайте толкова много мами няма смисъл  Hug Всяка една от нас сама си преценява кое е най доброто за нейното дете  Peace Акъл в чужда глава се не налива

Охххх докато си напиша отговора ...... няколко часа  Joy

# 489
Тези пъпчици май са по всички бебета. ooooh! Нашите вече не са пъпчици, ами корички , като петна и са доста грапави. Сладката бебешка кожичка прилича на ренде и направо не знам какво да ги правя вече. #2gunfireНо отида ли на дерматолог, знам , че кортикостероидният крем не ни мърда, а не ми се иска. Поне на сина ми на 50-я ден му изписаха Адвантан. Shocked Затова отлагам, и мажа със Судокрем, малко позаличава червенината по бузките.
Благодаря ви за отговорите за Биогайа. А дали е гадна на вкус, че сигурно ще я изплюе, ако е горчива? newsm78
За захранването и аз ще след отговора на ЛЛЛ, защото ми е интересно с какво точно се захранва, а не кога/това е ясно/.Някои педиатри казват да се започне със сок, други-с пюре. Thinking

# 490
  • София
Здравейте момичета,

Днес цял ден сме на ръце. Не знам какво му стана на бебо. Сега едва го оставих и се надявам след малко да не ревне пак.

marinels, горе главата, всичко ще се нареди. Малко повече търпение и позитивно мислене. Очакваме скоро добри новини за бъбречето Hug

за секциото Аз говорих с Док. Каза, че е са най-вероятно вътрешните шевове и ако не е зачервено би тябвало да няма проблем. Но за всеки случай ще ходя в четвъртък да ме види. След това ще споделя за тези, които се вълнуват също.

Бях ви споделила, че се чувствам доста отпаднала. Започнах да  вземам витамини Супрадин и Сарженор (една ампула дневно) и вече се чувствам по-добре. Но да спомена, че не кърмя и не съм се интересувала дали тези неща могат да се пият при кърмене. Мотае ми се все още главата, но това би трябвало да е от ниския хемоглобин. Него кога ще го вдигна, не се знае...

за пъпчиците и на нас ни се появяват. За около ден изчезват и после се появяват нови. Аз почиствам лицето с преварена вода, не правя нищо друго.

за памперсите, който има опит с повече от един вид, може да сподели от кои е най-доволен. Ние досега сме пробвали само Pampers и сега се чудя дали да сменя и да пробвам и с други. Забелязвам, че му се отпечатват ластичетата на крачетата. Дали това не означава, че са му малки? Но ако взема следващия размер се притеснявам, че ще изпускат...

Отивам да хапна нещо, да използвам промоцията, че бебчо се кротна засега.

# 491
Мами, за 27 дни сме наддали с 1,200 кг и според педи можем да минем и само с кърмата, защото за месец бебето трябвало да наддаде от 400 до 800 гр., а ние сме доста над тази норма и АМ ще го намалям. А тя беба редовно вече връща по 20-30 от него и иска пак на цицките. Голяма лакомийка.

За храненето по време на кърмене - аз избягвам разни неща, които виждам че правят колики. С нищо не прекалявам, хапвам ядки, риба, супи, и кафе с мляко си позволявам някои дни (след безсънна нощ). И като гледам май съм качила 2-3 кг след родилното, защото вече мога да хапвам на воля, без моите "приятели" киселините, които 5 месеца не ме оставиха на мира. Дори по време на раждането бяха с мен и общо взето беше контракция - киселини, контракция - киселини  Mr. Green та отново се наслаждавам на храненето  Mr. Green

# 492
Привет и от мен!

Вече много ме ядосва това време....с този вятър. Вчера излязохме, но само за 30 мин, то от този вятър ме заболяха ушите. Днес реших да си стоим вкъщи. Sad

Migeio, Бишкота - поздравления за добрите резултати!  Peace

Maiski, оченцето е по-добре, но не й слагахме един ден и веднага почна да сълзи и отделя пак секрет. Тъпото е, че вместо да й капя 3x2 капки, аз капах 2x1 капка и не знам сега какво да правя и докога така да я караме?!  newsm78 На следващата консултация пак ще отидем, но много ми се иска да й минало дотогава!  Praynig Не знам дали да не отидем и при друг очен?

за памперсите, който има опит с повече от един вид, може да сподели от кои е най-доволен. Ние досега сме пробвали само Pampers и сега се чудя дали да сменя и да пробвам и с други. Забелязвам, че му се отпечатват ластичетата на крачетата. Дали това не означава, че са му малки? Но ако взема следващия размер се притеснявам, че ще изпускат...
И мен ме интересува това. Тези памперс, които ползвам вече ми пропускат за N-ти път. Първоначално си мислех, че аз не ги слагам както трябва, но вече мисля така! [/b]

# 493
ena4 не се притеснявай  Hug кожичката ще се оправи  Peace

redreny2000 и ние днес сме така  Tired

За памперсите може би ги стягаш повече на кръста, а може и да са ви малки  Peace кой номер ползвате и колко кг. сте?

За захранването спомням си че започнахме със сокче ябълка и пак ми беше притеснено да не прояви алергия нищо че беше на 6м. След 1г. започнах да и давам да яде по малко от нашата храна. В началото беше пасирана храната, след 2м. някъде започнах да не пасирам напълно и нямаше 1 г. когато започнах да и давам несмляна храна. И давах на малката една лъжичка и тя да се пробва да яде.  

Бишкота май мамите повече се притесняват че бебетата не се хранят достатъчно, не че те стоят гладни  Laughing добре сте пораснали  Hug

Bub555 това оченце още ли ви мъчи  newsm78 в крайна сметка какво се оказа че е ?

# 494
  • София
ena4 не се притеснявай  Hug кожичката ще се оправи  Peace

redreny2000 и ние днес сме така  Tired

За памперсите може би ги стягаш повече на кръста, а може и да са ви малки  Peace кой номер ползвате и колко кг. сте?

mama_vessy,
Успях аз да го излъжа, откъм 14:30 вече си спи в леглото. Даже имахме едно прекъсване за хранене и пак успях да го сложа в леглото. Ама да не казвам аз голяма дума, че...

За памперсите В петък, като ни мериха бяхме 3470 гр. Ползваме Pampers New Baby 3-6 кг. Според мен би трябвало да не са ни малки. На крачетата се отбелязват. Притеснявам се да не му нараня кожичката с тях. Гледам, като ги слагам да има място за един пръст на кръстчето, а и нали са еластични. Пък и ми пропсукат от време на време...

Общи условия

Активация на акаунт