Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 773
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • Там където е семейството ми
Честито на мама  vioila и мама Пипилота.Да са им живи и здрави бебоците,а на тях пожелавам бързо възстановяване. Hug

ino4kada Моето е момък сега,но да споделя как беше при щерката.Пробих и ушичките,когато беше на 10 месеца.Мъжът ми и дума не даваше да се каже за пробиване на уши,че ще го боли детето,от къде ми идвали тия шантави идеи да тормозя детето и т.н.
Аха да се откажа,докато един ден,като се връщахме от кухнята минах покрай ателието на позната козметичка.Момичето стоеше отвън и аз къде на шега къде наистина и подхвърлих идеята си и след 10 минути се мъдреха обички на ушичките на Преслава.Мъжът ми вечерта,въобще не беше впечатлен,единственото,което го интересуваше дали я е боляло.... ooooh!

# 91
Здравейте  сладкишчета   bouquet

Ето ви едно следобедно кафенце от мен.
аз общо взето съм ето така  hahaha

Честито на мамите Sussan, IRA2, anemothiella, Uinen, vioila, Пипиллота   . Живи и здрави.   bouquet

bobi*** и аз да отговоря  Hug
1. Аз вече бях на 25 ден  Hug
2. Синьо-сиви за момента, но очите се променят до 3-тата година  а и ние все още сме с жълтеница и не мога да кажа съвсем точно Hug На каката си останаха сини ще видим на Вики как ще са  Hug
3. Той се роди със светлокестенява, попринцип съм чула че с каквато коса се роди,такава ще му е  Hug После може да стане дори руса, но в последствие пак си се променя до тази с която се е родил.
4. Веждите и миглите са почти незабележими  Mr. Green
5. Имаме вече омалели, но не е от прането  hahaha а защото си растът децата

Amorevole много благодаря за бързия отговор  Hug
Сега да ти отговоря на въпросите:  Simple Smile
1. Кърмим се около 9-10 пъти понякога може и повече, защото се буди след 30 мин, 1 час и иска пак, но не редовно  Peace
2. Памперсите си ги пълни редовно, акането само дето изведнъж стана по 1 път на ден но доста обилно, направо се омазва  Laughing
3. Днес бяхме при педи че още е леко жълтичък и тя му направи контролно теглене и се оказа че е наддал повече от 1кг. но точно колко не знам че беше с напикан памперс и не го свалихме, но другата седмица ще го мерим точно  Peace
4. Да, правя компресия на гърдите,  четох много внимателно всичко което сте писали до сега за кърменето  Peace
5. Давам и двете гърди задължително и ги редувам. Но въпреки това се нерви тогава започвам да го нося и говоря за известно време, така го залъгвам не му давам вода или нещо друго.
6. и да пия вода преди и  по време на кърменето с надежда да потече повече  Mr. Green
7. Жизнен е и явно наддава добре  Mr. Green  може наистина да е в период на растеж усилен и за това да се получава така, надявам се че ще се засили кърмата   Hug Благодаря ти още веднъж  Hug

veset0, kukumindrela мен въобще не ме притеснява това. не бих си държала бебето в къщи заради хората. Ако много се притеснявате за урочасването то може да им  вържете червен конец на ръчичката и да му сложите на количката синьо оченце.  Ама по тази логика не трябва да ги вадим въобще навън не виждам каква ще е разликата след 40 дни  newsm78  А думите на свекърва ти  #Crazy боже тези хора в кой век живеят  Shocked

kukumindrela
1. Не ми пари операцията  newsm78
2. На мен ми казаха след 40 ден  Mr. Green
3. Аз не  Peace

redreny2000 успокой се защото няма да ти потече кърмата, а ще ти спре. Аз парирам всички многознайковци, че мога и сама да се оправя. А за това че плаче при преобуване и ние сме така, нищо не му правиш на слънцето, ами на него не му е комфортно  Mr. Green За това може да пробваш да му говориш да му пееш в повечето случаи спира и започва да се ослушва  Mr. Green
 а за къпането държите ли ръчичките, защото ги е страх и когато ги държиш се успокояват  и спират да плачат.  Peace

Penmar за съжаление е така  Hug Успокой се мила  Hug

ino4kada това си е по желание на майката  Peace на каката още не съм и продупчила ушите а ще става на 6г.  Hug

Хайде мами които сте 2в1 чакаме вести.  Hug

# 92
  • София
mama_vessy, благодаря ти и на теб за успокоението.
А за кърмата не знам, вече ми е 10 ден от операцията и трябваше да е тръгнала. Но в крайна сметка, ако не тръгне, ще се храним с АМ. Какво пък толкова.

А за ръчичките и къпането ще го пробваме още тази вечер.

Да ви се похваля, днес след обяд ни падна пъпчето:)

Извинявам се, ако вече сте го обсъждали, но да ви питам как обличате бебоците, като излизате на разходка?

# 93
Честит син Борис на мама vioila  bouquet Да им е жив и здрав Hug
Честита дъщеричка Белослава на Пиппилота  bouquet Само радости да носи Hug
1. Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец? Лекарката ми каза след 30-40 ден, но ще отида като ми спрат лохиите;
2. Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? Нашите са сини засега;
3. С какви коси се родиха децата ви на цвят? Светлокестенява;
4. Виждат ли се веждите на вашите бебета? Забелязват се вече, много са му светлички;
5. Имате ли вече омалели дрешки? Да, няколко бодита и гащеризончета.

За еднократната помощ подадох документите в сряда и ми казаха, че ще ми ги преведат след 15-ти-20-ти май и след това ще ми дадат Акта за раждане. Код не са ми давали.
ино4када, за първи път чувам, че ти се полагат пари и от общината, освен еднократната помощ newsm78
comelina, много ти е сладък бонбона и колко косичка има, изглежда много голям Hug

# 94
И аз да се включа в лексикона с въпроси  Mr. Green
1. Забелвате ли пишката вече ?  На мен ми казаха след 1-вия месец. А една позната ми каза, че е започнала от 20-тия ден newsm78
2. Кога ще започнете с гимнастиката?
3. А с масажа?
4. Моят мишок от 2 дни иска да спи с бибероната, като му я махна и започва да мрънка, ако не му я дам се разплаква и събужда. Има ли някой такъв проблем  newsm78 а преди това не го искаше и го плюеше.  newsm78

redreny2000 Аз го обличам в боди и горно гащеризонче или комплект от 2 части - те са памучни. И в космонавтчето или в чувалчето.  Peace

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 19:19 от mama_vessy

# 95
Честито на мама Пипилота!!! Да и е жива и здрава малката Белослава , много да ги слушка и да ги радва!!!

# 96
Хайде и аз да се впиша тук, в РОДЕНИ! Wink  Hug

ЧЕСТИТИ НОВИ БЕБЧЕТА! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!! НА МАМИТЕ ИМ ЖЕЛАЯ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ БЪРЗО!!!

Относно въпросите Wink
1. Как почиствате дупетата на бебетата при смяна на памперса - - първо с мокри кърпички и след това отиваме на чешмата
2. Какви пелени и кърпички ползвате? - и двете са памперс, но се чудя дали да не ги сменя, тъй като вече доста често ми се случва да се омаже по гърба.....и не знам каква е причината....дали пък аз не ги слагам като хората?!
3. На всяка смяна на пелените ли мажете с крем против подсичане? - мажа по цялото дупе и там, където пишкаме
1. Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец? - Да, ще отида
2. Очичките са ни сиво-сини - дано да останат сини като на таткото!!!  Praynig
3.С какви коси се родиха децата ви на цвят? - Светлокестенява
4. Виждат ли се веждите на вашите бебета? - Да, имаме си, но не са силно изразени Wink
5. Имате ли вече омалели дрешки? - Да

И аз имам един въпрос......кога се ходи на прегледа за луксация? На нас док нищо не ни каза, но доколкото знам е хубаво да се отиде и преди всичко за момиченцата Wink

А на въпросите на мама Веси, не мога да отговоря, но ще следя какво ще пишат другите мами, че и мен ме интересува Wink

Майски, как мина прегледа днес?

# 97

И аз имам един въпрос......кога се ходи на прегледа за луксация? На нас док нищо не ни каза, но доколкото знам е хубаво да се отиде и преди всичко за момиченцата Wink

До 2-рия месец трябва да се направи прегледа.  За да може да се реагира навреме ако има проблем. Аз мисля на 5-ти като ходя  на консултация да искам направление.  Hug

# 98
Penmar , странно че са поискали копие...До сега не съм чувала да приемат копия...Навсякъде искат оригинал...Аз доколкото знам еднократната помощ е 200 лева:) не,че ще откажа още 50  Mr. Green

Толкова е в общ. Бургас. Например в общините Несебър и Созопол дават по 2000 ЛВ !!! Ама при нас Тц с една нула по малко  Crossing Arms

А пък за акта за раждане нося и оригинала и едно копие и те си ги сверяват  Peace
Да така се пуска за помощта-парите-които всяка община отпуска за живо родено дете. А при социалната помощ за раждане на дете ти прибират оригинала до получаване на парите.
Така ,че мами да знаете ,че и от двете места ви се полагат пари Hug

Това за общината сигурно ли е? И какви документи искат там?
Честно казано за първи път чувам че и от там дават пари, които едва ли на някои ще са му излишни Simple Smile

# 99
  • София
Честито на родилите мами!
Минавам много набързо само да се отчета Wink
Андреа е качила цяло кило за един месец и е  пораснала със 4 см-МНОГО, ама много съм щастлива Hug, а  толкова се притеснявах
Докторката каза,че за нея е много добре предвид че се роди 2,200 и ме пита с какво я храня, като и казах че е на кърма тя каза браво значи освоява много добре HugБоцнаха ни и втората противохепатитна ваксина и сега е голям киселяк

Буб-Докторката предполага че е запушен слъзен канал но прецени че е най-добре да се отиде при специалист , за да ни покаже как се прави масажчето на очето
Взехме направление за детски очен лекар, докторката препоръча да е в детската очна клиника и мъжо ще ходи другата седмица да записва час  Peace

Ще отговоря на въпросите най-вероятно утре вечер, че утре ни е питката и имам още приготовления Simple Smile

# 100
Момичета вие ме разбихте, какви са тия пари от общината ?!  newsm09

# 101
Как така...и общината дават помощ и социалните също??? То значи при нас само социалните дават,защото общината 100% не дава нито стотинка...То направо си е за местене в Созопол...

Това за ЛУКСАЦИЯ-та се ходи при ортопед,нали? Защото като записвах малката на личния,той каза,че като дойдем за ваксината ще ни даде направление за ортопед...

# 102
Браво Майски3 страхотно си се справила !!! Айде и занапред така да е.

А сигурно това с ваксинката е ужас Sad

# 103
Penmar , странно че са поискали копие...До сега не съм чувала да приемат копия...Навсякъде искат оригинал...Аз доколкото знам еднократната помощ е 200 лева:) не,че ще откажа още 50  Mr. Green

Толкова е в общ. Бургас. Например в общините Несебър и Созопол дават по 2000 ЛВ !!! Ама при нас Тц с една нула по малко  Crossing Arms

А пък за акта за раждане нося и оригинала и едно копие и те си ги сверяват  Peace
Да така се пуска за помощта-парите-които всяка община отпуска за живо родено дете. А при социалната помощ за раждане на дете ти прибират оригинала до получаване на парите.
Така ,че мами да знаете ,че и от двете места ви се полагат пари Hug

Това за общината сигурно ли е? И какви документи искат там?
Честно казано за първи път чувам че и от там дават пари, които едва ли на някои ще са му излишни Simple Smile
На 100% съм сигурна и от двете места се полагат парички за всяка община е различна сума от 100 до 2000 лева при нас са 200 лева от общината и за второ дете  чакам 600 лева от държавата ,за това заставам плътно зад думите си.
В общината искат да попълниш една молба , прилага се копие от акта за раждане личните документи на двамата родители и мисля че ми искаха и копие от акта на първото ми дете.това е оставих тел за връзка и чакам сега към 10-ти да ми се обадят.А процедурата в социалните вс я знаем. Peace

# 104
Майски3 Страхотни новини  Hug браво на сладурката  Peace само така, ние сме на 5.03 и тогава ще видим колко сме наддали и пораснали  Hug
Това с оченцето е малко неприятно но ти вече знаеш как да го правиш  Peace Стискам палци .Успех  Hug

veset0 да за ортопед  Peace

А това за общината го чувам за първи път  newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт