Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 773
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Момичетааааааааа...разпитах за тази еднократна помощ от общината и се  оказа,че наистина има такава...при нас е 250 лева .... Така като гледам доста от нас нямаше и даже да разберат,че има такава помощ,тъй като никоий не си е направил труда да каже.... #Cussing out

Къде пита, знаеш ли повече подробности?

# 121
цооп, ето че вече сме в Родени  newsm44

честити бебчета на новите мами, които не съм поздравила. Да са живи и здрави

ето и моите отговори
1. Как почиствате дупетата на бебетата при смяна на памперса - с течаща вода, мокри кърпички или нещо друго? винаги с вода, пробвах 1-2 пъти с мокри кърпички Памперс Сенситив, но ми миришат леко натрапчиво, а и лепнат
2. Какви пелени и кърпички ползвате?- за пелените първо купих на Памперс, оранжевите и белите, но ми пропуснаха и двата вида, сега купих Пуфис и съм по-доволна, май ще остана на Пуфис
3. На всяка смяна на пелените ли мажете с крем против подсичане? Къде точно мажете - цялата кожа, която е под памперса, или на определени места? - всеки път мажа, дупето и около пишо
4. Вече доста хора споменаха, но все пак, с какъв крем п-в подсичане? - първо мазах с крема на Хипп, но остава по дупето от него, а и се подсече дупето, сега мажа със судокрем и повече ми харесва. Следващият път ще купя на Себамед и тогава ще реша окончателно
5. Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец? - о, да, ще отида
6. Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? - много тъмно синьо-зелени, моите са зелени, ще видим с времето какви ще останат
7. С какви коси се родиха децата ви на цвят? - кестенява, сега като че ли е по-светла
8. Виждат ли се веждите на вашите бебета? - даам
9. Имате ли вече омалели дрешки? - засега не
10. Забелвате ли пишката вече ? - не, смятам много добре да проуча въпроса преди да предприема някакви действия, ще се консултирам и с лекар, макар че доста инфо изчетох в нета
11. Кога ще започнете с гимнастиката? - все още нямам представа, макар че сутрин по-скоро на шега за разсънване правим раз-два с ръчичките
12. А с масажа? - може би след първия месец, все още не знам
13.За залъгалката - въпреки че никак не ми се искаше да давам залъгалка, без биби моя юнак не заспива, примирих се

още доста неща исках да пиша, но времето ми изтече  newsm45

# 122
  • Карлово
Искате ли да сложим по една снимка тук във форума на началната страница на нашите бебчовци и с всяка нова тема да ги сменяме?  Simple Smile Ще изпратим снимките на този който прави темата за да ни ги качи.

# 123
Момичетааааааааа...разпитах за тази еднократна помощ от общината и се  оказа,че наистина има такава...при нас е 250 лева .... Така като гледам доста от нас нямаше и даже да разберат,че има такава помощ,тъй като никоий не си е направил труда да каже.... #Cussing out

Моя съученичка ражда миналата година и ми каза,че от общината също дават еднократна помощ...
Повече подробности ще получа в понеделник..Свекър ми работи в общината и ще попита какви документи трябва и т.н. ... Ей сега ще попитам и други приятелки дето раждаха скоро...и ще пиша пак

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 14:15 от veset0

# 124
  • Стара Загора
Привет,мами  Hug
Аз съм се заела упорито да го изкарвам това човече на бял свят и цяла сутрин бях на вън с малкия-вдигах го,кляках,ставах,качвахме стълби,слизахме по стълби...  Tired но още никакви признаци ... Thinking
Виждам един плюс от това закъснение-на теория съм супер подготвена за посрещането на малката,за проблемите,с които мога да се сблъскам при кърменето....Нали си имам достатъчно време,та успях да изчета всички ваши проблеми и техните решения.Дано успея да ги приложа и на практика,когато няма да имам време да седна пред к-ра  Whistling
Нотова,идеята за колаж е много хубава. Hug

Хубав ден на всички Hug  bouquet

# 125
Здравейте майчета ...  kaffeetrmker_2

Честито на мама Пипиллота и на мама vioila , да са живи и здрави малките съкровища   bouquet

redreny2000 не се притеснявай мила  Hug Моите свекита са същите - разни хора, разни психични отклонения. Не излизай до 40 ден, сол във водата за къпане, мас и сол на краката, и какво ли не още.  #Crazy ooooh! Ама аз не им се връзвам изобщо. Аз решавам кое , как и къде. Обеснявам най - възспитано, че това за мен са абсурдни неща. И естествено правя това което искам , и то не подлежи на обсъждане.
За разходка го обличам камизолка , блузка, дънки и буйки. Отгоре метна едно одеало и сме готови за подвизи  Joy

За ЕДНОКРАТНАТА ПОМОЩ : Тя се изплаща от социалната служба към съответната община, а не от двете по отделно. Тоо така държавата дава пари.

1. Забелвате ли пишката вече ? - Не, нямам и намерение. Мисля да пропусна този момент.
2. Кога ще започнете с гимнастиката? - Правя лека гимнастика от 10ти ден.
3. А с масажа? - И него също.

1.Виждат ли ви бебчовците? - Заглежда се, но не мисля, че може да фокусира добре.
2.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - Обявете ме за луда, но я върти още от самото раждане.
3.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - Не след всяко ядене, но редовно си хълца. И като се започне една серия от 10 - 15 мин ....  ooooh!
4.Какъв витамин Д давате? - Изписаха ни Деавит. По 2 - 3 капки сутрин на гладно.

И аз подкрепям  идеята на Нотова за колаж , може и някоя друга статистика, подобна на февруарките.   Peace
Женичка абе марш към родилното бе жена. Правете един бурен секс с мъжо и тръгвай  luvbed
Пиша този пост за 3-ти път ...   comp03

# 126
  • Карлово
влезнах да видя февруарките какъв колаж имат Simple Smile
ами нашият не може ли да е по различен да пише името на детето и на коя мама е бебчето под снимката

# 127
"283 са новородените за 2010 година в община Несебър, а дарените средства на техните родители от страна на общинска администрация са достигнали 566 000 лева, предаде Дарик.
Всяко семейство с бебе получава еднократна помощ на стойност 2000 лв. Условията за помощта са новороденото (осиновеното) дете да е с постоянен адрес на територията на община Несебър и към момента на подаване на заявлението поне единият родител да е с постоянен адрес на територията на общината, но не по-малко от пет години от датата на подаване на документите. За разлика от 2010 година през 2009 новородените са били 311, т.е. с 28 бебета повече. "

Това е от Община Несебър...Тези 2000 лева се дават от ОБЩИНАТА , а от Социално подпомагане се дават отделно еднократна помощ...Това важи за всички общини,просто разликата е,че сумата във всяка община е различна!

# 128
  • Русе
Това е от Община Несебър...Тези 2000 лева се дават от ОБЩИНАТА , а от Социално подпомагане се дават отделно еднократна помощ...Това важи за всички общини,просто разликата е,че сумата във всяка община е различна!
И аз така си интерпретирам нещата... В друг форум момиче от Свищов споделя, че е получила 200 лв от общината, отделно от 250-те, които са от социалните  Peace

# 129
На нас ортопеда ни каза, че се гледа на ехограф за тазобедрените стави около първия месец и след това пак в трети месец. Ние сме на 20-ти април на преглед.
Нотова, много добра идея за колаж Peace
Това за помощта от общината за първи път го чувам и ако е така защо не казват на майките, ами казват само за еднократната помощ newsm78. Сигурно ако им мине номера, кой разбрал, разбрал Money
По въпросите на мама Веси:
1. Забелвате ли пишката вече ? - не. С баткото започнах да я забелвам след първия месец и не успях докрая и педи ни прати тогава на уролог и го забели на 5 месеца като беше, не сме имали никакви проблеми.
2. Кога ще започнете с гимнастиката?
3. А с масажа? - гимнастика и масаж знам, че се почват след първия месец, но педи ще каже като отидем на 7-ми на консултация.
4.За залъгалката - давам му като е гладен, а в момента храня баткото. Е случва ми се и двамата едновременно да ги храня Wink, също за приспиване като е много кисел и нервничи и на гърдите.

И по въпросите на Нотова:
1.Виждат ли ви бебчовците? - мисля че да Simple Smile, като си го гушкам и му говоря ме гледа право в очите Heart Eyes
2.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - да, от самото раждане се върти.
3.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - почти след всяко ядене и продължава поне по 5-10мин. Давам му чайче и минава.
4.Какъв витамин Д давате? - педи ни изписа от 1-вия месец Sunny vit. по една таблетка дневно.

# 130
Sad Ние се събудихме с гадни пъпчици ( по нета пише бебешко акне) . Миличкото, как е възможно такова сладко същество да е нападнато от толкова гадни и гнусни пъпчици.

Искам да питам мамите, кога започнаха да дават капки против колики. На нас педито ни беше казала след 20-тия ден.

Мисля си за Биогая, дали са подходящи за нашата възраст?

# 131
Здравейте и днес ,мами! Hug
Иночкада, аз нямя да пробивам ушите на малката. Гледах по предаването на Гала как става на едно 7-месечно бебе и така плака милото CryКато порасне да си слага където и колкото си ще обеци, защо аз да го правя?!
Мама Веси,На сина ми не съм забелвала, разтварям ,колкото да почистя хубаво и сега е на 4 години-пишлето му е до средата забелено, почти от самосебе си.
Гимнастика и масаж след 1 месец се прави май и на моята беба и харесва.
Биберон не давам, дано и твоето бебе да не е привикнало вече.
Лилинчо, не пия много вода, за съжаление, трябва да се поправя.
Хриси беб, епизиотомията не ме боли изобщо, само първите няколко дни имах дискомфорт, но пак можех да си седя на дупето.Консултирай се с лекар. Peace
Нотова, и моето вижда, следи предмет и сама си върти главата. Като я сложа на една страна и я намирам обърната по гръб с главичка на другата страна.Хълца много, а и като не и давам вода не и минава бързо. Това я разбужда често и настава едно люлеене на ръце ooooh!
Вигантол ни изписаха по 1 капка, но няма и приемаме по 2 капки Девит 3-турски витамин д.

# 132
Момичетааааааааа...разпитах за тази еднократна помощ от общината и се  оказа,че наистина има такава...при нас е 250 лева .... Така като гледам доста от нас нямаше и даже да разберат,че има такава помощ,тъй като никоий не си е направил труда да каже.... #Cussing out

Моя съученичка ражда миналата година и ми каза,че от общината също дават еднократна помощ...
Повече подробности ще получа в понеделник..Свекър ми работи в общината и ще попита какви документи трябва и т.н. ... Ей сега ще попитам и други приятелки дето раждаха скоро...и ще пиша пак

Още в понеделник смятам да се обадя и да попитам
Най - интересното е че от 10 години работя в община Варна и до сега не съм чувала за такава помощ

Исками се да попитам мамите при който са родили с епизитомия как се чувствате???
При мене нещата последните дни бяха доста зле,имах страшни болки почти невъзможно ми беше да си седна на дупето а минаха 13 дни от раждането.Дали е нормално,дали са шефовете(имах 3 външни който ми махнаха на 6-тия ден и няколко вътрешни).притеснявам се че и като пишкам имам мн силни болки от време на време,за сега си правя промивки с йод и горе долу помага.Моля мамите да споделят и те как се чувстват
Аз бях много зле до към 12-13 ден. Не можех да седна, не можех и да стоя права (имах чувството че ще ми се разтвори раната и ще ми изпадат вътрешностите оттам Shocked). Лежах само настрани. Слава Богу вече съм добре. Правих си седящи бани със смрадлика, пръскам с Оксикорт и пия едини хомеопатични. Конците сами трябвало да паднат. Вчера падна един, но имам още.

И аз бях с епизитомия и то с 5 шева. Чувствах се много зле първите 5 дена. Като ми махнаха конците още няколко дена чувствах леко опъване. Днес е 19 ден от раждането ми и вече не чувствам нищо  

# 133
kukumindrela специално биогая може от много рано да се започне...то на нас още в болницата ни даваха еспумизан...ние започнахме от 14-ти ден...с Биогая сме...

Токущо и още една позната ми каза,че е взела и от общината...Ще питам направо там в понеделник...

# 134
hrisi_beb, и аз съм с епизиотомия и в началото ми беше некомфортно да си седя на Д-то, но това беше някъде около седмица и след това вече бях ОК.

Ох момичета, направо се дразня от тези пъпки по лицето на Дари  #Cussing out От една седмица са и не минават още! Даже като се разплаче и направо става на петна! Sad Ако е бебешко акне, както и док предполага.....може и до 2-3 седмици да си останем с тях  #2gunfire

Това за даването на пари от общината ми е много странно?!  Thinking Трябва да разпитам мои приятелки, които са родили скоро Wink но честно казано не ми се вярва и те да дават.....

Общи условия

Активация на акаунт