Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 744
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Мама Барба, приспиваме се на ръце, защото в кошарата реве. Предполагам, че като има колики тогава и е студено на чаршафчето и иска да се гушне и така да заспи.А и гърдата върши работа , но не винаги.Будна ли е -няма лежане! ooooh!
Аз да ви попитам ползвате ми Стеримар за нослетата?Ева от няколко дни започна да прехърква и се притесних, че нещо имо в нослето, а не и излиза секрет навън. Дали не е някой заден ринит? newsm78

# 151
  • София
Добро утро  bouquet
Нашата питка мина, взехме и чиста молитва в църквата и сега съм спокойна,че то си е напрежение.
Да отговора на въпросите
 Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец? - да, ще ходя,взех си и направление от личната.
. Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? - сини
. С какви коси се родиха децата ви на цвят? -кестенява
. Виждат ли се веждите на вашите бебета? -малко, по-светли са.
. Имате ли вече омалели дрешки? - да, но само  2,3
. Забелвате ли пишката  - сега нямаме такава, Mr. Green но на момчетата съм я забелвала.
. Кога ще започнете с гимнастиката? - докторката на консултацията ми каза и показа как да я правя.Така,че почваме.
. А с масажа? - също
.За залъгалката - ползваме и не се притеснявам.
Виждат ли ви бебчовците?- така ми се струва
.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - да
.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - хълца , но не винаги
.Какъв витамин Д давате?-Деавит
Момичета, как приспивате бебетата?-малко на ръце докато се оригне след ядене и след това в кревата.

# 152
Здравейте момичета! И аз да се запиша в новата тема. За раждането няма да разказвам, че при мен мина малко с усложнения, та се наложи секцио, но важното е, че вече седмица сме си вкъщи, аз не чувствам никаква болка освен леко щипане от едната страна на раната, но това не ме притеснява ни най- малко.
  Аз имам един въпрос към ЛЛЛ. Малчо яде на 3 часа, опитахме се да създадем режим и май досега успяваме. Храним се в 9, 12, 15, 18, 21, 00 и после в 06,00 сутринта, е + - половин час , но не мисля, че това е проблем. В болницата ни казаха да ядем 10-15 мин. на едната гърда и още толкова на другата. Сега обаче вече сме на 12 дни и за 10 мин. на едната и още толкова на другата сме нахранени, това нормално ли е ? После си заспиваме и така след 2,30 ч. се будим пак да се храним. След ядене успявам да изцедя между 20 и 60 грама, което не додавам, защото малчо си ми е сит. Даже вчера му дадох още 10 гр. и ги повърна, така че е бил наяден.

# 153
  • София
Привет момичета,
сигурно повечето сте навън с бебоците. И на нас още малко време ни остана да си постоим в къщи.

Мама Барба, зависи от ситуацията. Ако е спокоен, го оставям в креватчето и той сам си заспива. Но ако го мъчат колики, няма начин, на ръце и то понякога е голяма мъка.

ena4, нашият бебо прохърква, като тигърче, като яде. Педиатърката каза, че се измаря, докато яде и това прохъркване е от тесните носни каналчета. Иначе ние вчера взехме физиологичен разтвор, защото ми се видя, че бебо има нещо в нослето, но не го използвахме, понеже после видях, че се е изчистило само. Но днес мисля да прочистим все пак нослето, за да видя дали това прохъркване няма да намалее.

Момичета, аз се чудя как ще се справя с количката, като дойде време за излизане. Проблемът е, че асансьорът ни все още не е пуснат и ще трябва да се справя с 2 етажа стъпала. Притеснявам се и заради операцията. Тези от вас, които са секцио, моля да споделят как се чувстват 20 тина дена след операцията, защото долу горе тогава ще ми се наложи да се справям сама с количката по стълбите.

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 16:47 от redreny2000

# 154
hellen_law3 много рядко го правиш и бебче не се насища...слагай по лъжица и половина или прави 60 мл. ...

# 155
  • Варна
Здравейте мили мамчета.
Вече и аз мога да се похваля като горда майка на една красива госпожица. Най-сетне след дълго чакане на 29-ти март се появи и нашата госпожица.
Раждането ми опроверга всичките ми страхове. На 29-ти март към 5:40ч. започнах да усещам  леки контракции, но си помислих, че са поредните подготвителни. Въпреки това реших да ги засичам и до към 7 часа бяха в интервал от 10 минутки. Болката беше търпима и реших да не се паникьосвам към 8 обаче вече ми стана леко напрегнато и влязох за душче. После приготвих документите за болницата и към 9 часа събудих мъжа ми да му съобщя, че май имам контракции. Поприготвихме се и в 9 и 30 пътувахме към болницата. Приеха ни в 10 и 10. Казаха че имам 4см разкритие и че скоро ще си гушкам малката бебка. Simple SmileSimple SmileSimple Smile Доста бях развълнувана но болката все още беше поносима. Моята златна акушерка Нина Михалева, на която искам да изкажа искрената си благодарност за грижите които положи за мен, ме заведе в предродилна и там един лекър каза, че е време да ми спукат мехура. Спукаха ми го без да усетя нищо. Последва мерене на тонове и система с окситоцин... От тук започнаха и болките .... Но отново немога да кажа, че бяха непоносими. Към 11 и 15 отново ме провериха за разкритие и казаха че вече е 7-8 см. Акушерката ми дойде при мен и започна да ме учи как да напъвам. С напъните усещах, че намаля болката от контракциите. Така в 11 и 40 Нинка ме заведе до магарето. В 12:00ч. изплака нашето малко съкровище Виктория. Аз бях най-щастливата мама на света като видях това малко човеченце. Не чувствах вече нищо. Нито болка нито страх. Бях истински щастлива. Пожелавам на всички такова раждане като моето.
Сега вече и аз мога да съм част от вас. Мамите с бебчета на ръце.

# 156
  • Там където е семейството ми
Момичета, аз се чудя как ще се справя с количката, като дойде време за излизане. Проблемът е, че асансьорът ни все още не е пуснат и ще трябва да се справя с 2 етажа стъпала. Притеснявам се и заради операцията. Тези от вас, които са секцио, моля да споделят как се чувстват 20 тина дена след операцията, защото долу горе тогава ще ми се наложи да се справям сама с количката по стълбите.
На мен все още ми опъваше операцията към 20 ден,не винаги но при по рязки движения се обаждаше.Докато живеехме в апартамент ме мързеше да качвам и свалям количката с каката,варианта,който измислих беше, да я слагам в гаража, а вечерта мъжът ми я прибираше в къщи.
Сега вече сме във къща, и не я мисля количката

# 157
Иска ми се да попитам мамите при който са родили с епизитомия как се чувствате???
- аз лично се "светнах" от мацката, с която бях в една стая в болницата, че трябва да свърша няколко неща: да се движа много, за да зарастват шевовете по-бързо и по-добре; да "си седна на дупето" съвсем буквално - с много опити и болка, но възможно най-скоро; да отидя по голяма нужда възможно най-скоро и да се взема в ръце най-вече, защото "бебето си е твое и няма кой да ти го гледа". В това отношение много ми помогна, понеже моята ситуация беше доста усложнена (освен много шевове и други "екстри" Sad ) и ми трябваше някой да ме сръчка да не се залежавам и оплаквам от лудата болка. Та така - в болницата още свърших всичките тия работи, като се върнах у дома обаче дадох крачка назад и почти седмица бях предимно на легло. Сега обаче съм ок, боли ме, но с всеки изминал ден все по-добре. Така или иначе в началото все ще боли - колкото по-бързо дойде началото, толкова и по-бързо ще отмине..  Peace  Wink аа забравих - и аз се поливах със смрадлика  Peace

mistela, ние ръмжим при колики и като акаме. Също и не пипам пишлето!
kukumindrela, 2дни бяхме на Хип чай от копър, но аз се предадох също и от снощи сме на Инфакол, че положението стана неприятно. Смисъл той търпи много милия, ама така се блещи, напъва и измъчва, че ми е криво да го гледам така. Ама днес нещо почна да ми повръща няколко пъти вече и се чудя от капките ли е  newsm78
и ние сме с ужасни пъпки долу на брадичката - няколко са и са с бели връхчета, голяма гадория, явно още се чистим  ooooh!
за кихането - и ние кихаме доста често, вчера ми казаха, че се получава от прашинките и т.н., които им попадат в нослетата - всъщност така си чистят нослетата бебетата, все едно духа да го изчисти, не знам колко е вярно

# 158
Barba -през деня заспива основно на гърда,понякога на ръце или в шезлонга.Пробвам в люлката,ама май я недолюбва.За през нощта- някой беше пуснал линк към темата за д-р Карп-благодаря за което!Реших да пробвам повиването(само на ръчичките,а не бабешкия метод със стягане на краката)-май наистина работи.Спи спокойно цяла нощ и не се стряска.Слагам я до мен на леглото,давам и гърдата и така има мир и спокойствие.Не знам дали има значение,че гледам да има поне един час разходка и баня само с водичка.
ena4 -Ивана е с такова хъркане още от болницата.Педи каза,че щом диша нормално и не се дави всичко е наред.Изписа солен разтвор.Мен все още ме притеснява защото като и влезне кърма в нослето или е на топло(в банята и след това в затоплената стая) така хърка,че все едно слушам голям човек да си прави гаргара.Капя капки и дърпам с помпичката,но освен в случаите когато има там кърма нищо не излиза.Гледам да не прекалявам и с двете неща.Казват,че се израствало,но за всеки случай карам майка ми да и преслуша гърдичките.И още нещо-провери колко е влажността на въздуха  Peace
Militoo -честито ти злато!  bouquet и добре дошла в родени!

# 159
Много моля момичетата от ЛЛЛ за съвет:
Калоян е на 14 дни, от първия ден сме само на кърма.
Изцеждах гърдите си докато ми олекне(не до край),само 3-4 дена,когато ми слезе кърмата,тъй като ме боляха и бяха твърди и от тогава насам (вече 8-9 дни),не изцеждам нищо,тъй като след като бебо се нахрани не усещам напрежение в гърдата от която е ял.
Доброжелатели обаче ме засипват със съвети след като детето се нахрани да доизцеждам до край гърдата от която е ял,защото иначе кърмата ми щяла да почне да намалява и нямала да задоволява нуждите на бебето!!!!!!!
Незнам какво да правя - да продължа както до сега или да започна да доизцеждам гърдите (вече с толкова съвети от баби и лели,започвам да се притеснявам и да се питам дали наистина детето ми яде достатъчно или не).
Иначе си имаме по 5-6 пълни памперса всеки ден, върнали сме си килограмите от раждането , дори сме и към 150 гр отгоре (Калоян се роди 3180гр,изписаха ни 3080, а сега сме 3330гр),незнам нормално ли сме качили за тези първи 14 дни от раждането или сме под нормата !!!  newsm78

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 20:24 от vikiimm

# 160
Militoo Честито и от мен!!! Да сте живи и здрави ! Simple Smile

Оххх дано всички очакващи майки разкажат подобни позитивни неща за раждането си! Стискаме ви палци!

Redreny2000 аз съм със секцио и като се напрягам и ми пари белега. Отделно си ме боли и кръста и гърба ( сигурно от упойката не знам). Но при всеки е различно.

# 161
Militoo, честита ти госпожица, да ви е жива и здрава и много послушна  Hug  bouquet

Добро утро Simple Smile

Да кажа на jozyy и другите момичета, които чакат превод за март по 45-дневните, че има подготвени плащания за дата 05.04. Може да си ги видите в сайта на НОИ  Peace
Commelina, много ме зарадва, действително е така Simple Smile

Ох момичета, направо се дразня от тези пъпки по лицето на Дари  #Cussing out От една седмица са и не минават още! Даже като се разплаче и направо става на петна! Sad Ако е бебешко акне, както и док предполага.....може и до 2-3 седмици да си останем с тях  #2gunfire [/b]
И при нас е така, ужасни са! #2gunfireбеба е вече на 38 дни и нямят минаване тези пъпки. ooooh!
Гадория, и Марти от днес има някакви малки пъпчици по челцето и по бузките, иначе по тялото няма, не знам с какво да ги третирам и дали ще минат от самосебе си. Не мисля, че са от прегряване, тъй като се различават от онези от претопляне. Иначе още в болницата има 3-4 пъпчици с бяло връхче, но те като че ли не ме притесняват, а тези дребни пъпчици по личицето... ако някой знае на какво може да се дължат и с какво да се мажат, моля, да сподели

Имам и аз въпрос към ЛЛЛ консултантите:
Опитвам се да кърмя Марти през 3 часа, но така или иначе тази схема не се получава. Обикновено го кърмя около 30-40 мин., винаги заспива на гърдата след 10ина минути, разбуждам го, той продължава да цица енергично и така няколко пъти, докато сам пусне гърдата и се унесе. Оригвам го и когато го сложа в креватчето, той се разбужда, бодърства всеки път около 1 час и като заспи може да спи и 2-3 часа. През  деня почти винаги го събуждам, за да го кърмя, тъй като са минали около 3-4 часа от последното кърмене, притеснявам се да не би в денонощието да има под 7 кърмения и заради това да не наддаде достатъчно кг. Иначе при почти всяка смяна памперсите са с аки. Въпросът ми е трябва ли да го събуждам, за да го нахраня или да го изчаквам той сам да се събуди? Другият ми въпрос е свързан с даване на гърдите при кърмене. Когато го кърмя, той суче около 20 минути от едната гърда, оригвам го и давам другата, колкото време пожелае да суче. Но така ме притеснява дали той не суче само от предното мляко и дали изобщо стига до задното по-хранително мляко? Да продължа ли да давам и двете гърди при всяко хранене или да давам само едната гърда, а при следващото кърмене другата?

# 162
Благодаря за отговорите. Ние още нямаме колики, а бебчо много трудно заспива. На гърда му е любият начин, но ми се искаше да го науча сам в леглото или като компромис с люшкане, но нещо не ми се отдава... Simple Smile

# 163
Amorevole много благодаря за бързия отговор  Hug
Сега да ти отговоря на въпросите:  Simple Smile
1. Кърмим се около 9-10 пъти понякога може и повече, защото се буди след 30 мин, 1 час и иска пак, но не редовно  Peace
2. Памперсите си ги пълни редовно, акането само дето изведнъж стана по 1 път на ден но доста обилно, направо се омазва  Laughing
3. Днес бяхме при педи че още е леко жълтичък и тя му направи контролно теглене и се оказа че е наддал повече от 1кг. но точно колко не знам че беше с напикан памперс и не го свалихме, но другата седмица ще го мерим точно  Peace
4. Да, правя компресия на гърдите,  четох много внимателно всичко което сте писали до сега за кърменето  Peace
5. Давам и двете гърди задължително и ги редувам. Но въпреки това се нерви тогава започвам да го нося и говоря за известно време, така го залъгвам не му давам вода или нещо друго.
6. и да пия вода преди и  по време на кърменето с надежда да потече повече  Mr. Green
7. Жизнен е и явно наддава добре  Mr. Green  може наистина да е в период на растеж усилен и за това да се получава така, надявам се че ще се засили кърмата   Hug Благодаря ти още веднъж  Hug

mama_vessy, извини ме – пропуснах да ти пиша. Благодаря ти за подробния отговор! От това, което споделяш, отново разбирам, че се справяте чудесно! Щом наддава така добре, жизнен е и пълни памперсите, значи по-скоро всичко е наред и вероятно е скок на растежа или в следствие на някаква натрупана умора, впечатления или изнервеност у някой от вас в края на деня, или пък някакъв друг дискомфорт (ех, ако бебета можеха да си казват какво им е  Mr. Green).
Около шест седмици след раждането си, някои от изцяло кърмените бебета биха могли да намалят броя на изхожданията си, като е възможно дори и да прескачат по няколко дни, а след това да се изходят по-обилно наведнъж (тъй като кърмата се усвоява почти изцяло от бебешкия организъм). Ако детето не изпитва дискомфорт (подуто коремче, много газове, напъване), а изпражненията му не са твърди или топчести, а отново с кашеста консистенция, това по-скоро не е нещо необичайно и не е притеснително.  Hug

Аз имам един въпрос към ЛЛЛ. Малчо яде на 3 часа, опитахме се да създадем режим и май досега успяваме. Храним се в 9, 12, 15, 18, 21, 00 и после в 06,00 сутринта, е + - половин час , но не мисля, че това е проблем. В болницата ни казаха да ядем 10-15 мин. на едната гърда и още толкова на другата. Сега обаче вече сме на 12 дни и за 10 мин. на едната и още толкова на другата сме нахранени, това нормално ли е ? После си заспиваме и така след 2,30 ч. се будим пак да се храним. След ядене успявам да изцедя между 20 и 60 грама, което не додавам, защото малчо си ми е сит. Даже вчера му дадох още 10 гр. и ги повърна, така че е бил наяден.

Sabrina1, честит ти син Димитър! Жив и здрав да ти расте, а ти бързо да се възстановяваш!
От написаното от теб не успях да разбера – ти храниш бебко под режим, през около 3 часа, а в същото време от 00 до 6 сутринта има шестчасова пауза, през която той спи и няма кърмене и ви се събират средно по 7 кърменета на денонощие, или има и нощното кърмене, което си пропуснала да запишеш? Би ли споделила – по колко наакани и напишкани памперса сменяш на денонощие? Даваш ли на Димитър нещо друго, различно от кърма (вода, чай, сок и т.н.)? Правили ли сте му някакво контролно теглене след изписването (ако да – как е наддал спрямо рожденото си тегло)? Извини ме, че те разпитвам така, но това ще ми помогне да се ориентирам по-добре как стоят нещата при вас.
Споменаваш, че се изцеждаш след кърмене – с каква цел го правиш? Ако не усещаш гърдите си напрегнати и на бебко изглежда, че му стига изсуканото, тогава по-скоро няма нужда да се цедиш (ако го правиш твърде често, може да си предизвикаш хиперлактация). Всъщност, ако се налага по други причини да се изцеждаш, а той не иска да пие изцедената кърма, би могла да я замразяваш и да я използваш по-нататък при нужда (ако сте разделени за няколко часа или има нужда да дохранваш, или при захранването). Полезна информация за съхранение и размразяване на кърма можеш да намериш тук.
Препоръчително е бебко да изсуква добре едната гърда, преди да му предложиш втората. Би могла да се опиташ да не гледаш часовника – щом той изглежда нахранен и доволен след сукане, заспива си и се събужда след 2-3 часа, значи по-скоро това му е достатъчно като количество и като време. Димитър с всеки изминал ден става все по-силен, научва се да суче по-ефективно, и е нормално постепенно да започне за по-кратко време да успява да изсуче по-голямо количество, съответно да „съкращава” времето за сукане на гърдата.
Междувремено, ако бебко е изцяло на кърма, пълни по 5-6 напишкани и 2-5 наакани памперса на денонощие, жизнен е, когато е буден, и наддава адекватно, тогава вероятно режимът, който сте си изградили, е подходящ за него. Някои бебета се хранят по-често от други, някои сучат по-бързо, на други им е необходимо повече време – всяко е различно само за себе си, важното е да са здрави и да наддават добре.
Очаквам твоя отговор, приятна и спокойна вечер ти желая!
   bouquet

Много моля момичетата от ЛЛЛ за съвет:
Калоян е на 14 дни, от първия ден сме само на кърма.
Изцеждах гърдите си докато ми олекне(не до край),само 3-4 дена,когато ми слезе кърмата,тъй като ме боляха и бяха твърди и от тогава насам (вече 8-9 дни),не изцеждам нищо,тъй като след като бебо се нахрани не усещам напрежение в гърдата от която е ял.
Доброжелатели обаче ме засипват със съвети след като детето се нахрани да доизцеждам до край гърдата от която е ял,защото иначе кърмата ми щяла да почне да намалява и нямала да задоволява нуждите на бебето!!!!!!!
Незнам какво да правя - да продължа както до сега или да започна да доизцеждам гърдите (вече с толкова съвети от баби и лели,започвам да се притеснявам и да се питам дали наистина детето ми яде достатъчно или не).
Иначе си имаме по 5-6 пълни памперса всеки ден, върнали сме си килограмите от раждането , дори сме и към 150 гр отгоре (Калоян се роди 3180гр,изписаха ни 3080, а сега сме 3320гр),незнам нормално ли сме качили за тези първи 14 дни от раждането или сме под нормата !!!  newsm78

Vikiimm, честит ти малък мъж Калоян! Със здраве да си носи името и много да те радва!
От написаното от теб оставам с впечатление, че се справяте чудесно! Обичайно, бебетата възвръщат рожденото си тегло до 10-14 дни след раждането, така че щом до момента Калоян е наддал и над рожденото си тегло, значи по-скоро се храни добре и кърмата му стига. Под „5-6 пълни памперса всеки ден” имаш предвид наакани, нали? Това също се „вписва в нормите” за минимум 2 наакани памперса на денонощие за тази възраст.
Ако не усещаш гърдите си напрегнати, а бебко суче често и млякото му стига, или не възнамеряваш да замразяваш кърма, то тогава по-скоро няма нужда да се цедиш. Нещо повече – цеденето „докрай” би могло да доведе до хиперлактация. Всеки път, когато бебето суче, то дава сигнал на тялото ти да произведе толкова мляко, колкото е изсукало. Ако започне да суче повече или по-често, съответно и тялото ти ще прави повече мляко, за да отговаря на нарастналите потребности на бебето. Щом изцедиш определено количество, след като бебко се е насукал, тялото ти реагира с производство и на това допълнително количество, освен на изсуканото от бебето.
Ако усещаш някакво напрежение или препълване, тогава би могла да се изцеждаш, но по малко – само за облекчение.

Опитай се да се довериш на собствените си майчини инстинкти и на това как „усещаш” бебчето си – двамата сте един добре работещ тандем – той се нуждае от теб, а ти постепенно се научаваш да откликваш все по-адекватно на неговите нужди.
Hug

lilyrose, сега виждам въпроса ти, и на теб ще отговорим малко по-късно.  Peace

# 164
И аз вече в тази тема, Благодаря, че сте ме включили в родени на 01.03. Моят батко също е роден на тази дата, но 2005г. и си имам 2 мартенички, както всички казват имам си и Пижо и Пенда.
Пенда е доста люта на моменти, както се изразиха акушерките в Майчин дом, но като цяло не се оплаквам , много по-кротка е от баткото.
Къпем я към 22.30 и после ако имам късмет изкарва в повечето случаи до 3.30-4 часа.
Изцяло сме на кърма и е наддала 800г. и 2 см. но консултацията ни е на 05.04.
Дупето се пдсече, което е странно, понеже мокри кърпи не ползвам почти, а ако да памперс сензитив и мия без сапун, но много нежна кожа. Мазах с какво ли не, вкл. и на Клоран за зачервена кожа, но ефект нула и педито даде за гъбички като я видя, Дактакорт, но не виждам ефект голям и не знам какво да правя. Ползвам самоп Памперс и даже сега е на сензитив. Вие какви марки памперси ползвате?
Люлинските мами, пишете на лични да почнем да се срещеме, а аз съм с кола, така че няма проблем и за по далечни срещи!
Отивам да ви чета назад
Лека на всички и дано бебетата са спокойни Hug

Общи условия

Активация на акаунт