Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 731
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Commelina, и мен ме интересува въпроса за спортуването Simple Smile Имам вкъщи велоергометър и искам вече да се мятам на него да го карам. Но ме притеснява едно - от прекалено натоварване (аз карам по 1 час без спиране на 1-ва скорост, т.е. на най-бързата), може ли да ми намалее кърмата Rolling Eyes ЛЛЛ, знаете ли нещо по въпроса, благодаря предварително Hug А също и още един въпрос - мазането с антицелулитен лосион може ли да навреди на кърмата и бебето?

Ако това натоварване е обичайно за организма ти, вероятно не би имало отражение върху млякото. Поддържането на добър тонус чрез спорт е благоприятно и за кърменето. Все пак би могла да обмислиш да започнеш с по-слабо натоварване и постепенно да увеличиш.
 Ако е вариант за теб, може да организираш така спортуването, че да имаш малко време за релакс преди кърмене, защото физическото натоварване може да забави спускането на млякото и това да изнервя бебето.
Антицелулитните кремове често имат високо съдържание на кофеин, който би могъл да подразни бебето. Балансирана диета, масажи и спорт често се оказват достатъчни
.

# 226
  • Карлово
Commelina след като нахраниш бебо издърпай малко от кърмата с помпата и ще се махне
няколко пъти направи така
matza83 няма да ти спре кърмата от натоварване спокойно

# 227
 Здравейте и от мен! Връщам се да ви изчета , доколкото мога, давам само малко повече инфо за нас : моето бебе се казва Белослава ( благодаря на еуа за вестителството  Heart Eyes ), 3550 гр, 51 см, роди се на 31.03, в 10.20 вечерта, така че може би ние сме последните за месец март Simple Smile Раждането беше нормално, сравнително леко, много бързо се въстанових, направо си станах сама от родилната маса. Ще ви дам повече подробности по-късно. Целувки на всички и хубав ден!

# 228
  • Карлово
Здравейте и от мен! Връщам се да ви изчета , доколкото мога, давам само малко повече инфо за нас : моето бебе се казва Белослава ( благодаря на еуа за вестителството  Heart Eyes ), 3550 гр, 51 см, роди се на 31.03, в 10.20 вечерта, така че може би ние сме последните за месец март Simple Smile Раждането беше нормално, сравнително леко, много бързо се въстанових, направо си станах сама от родилната маса. Ще ви дам повече подробности по-късно. Целувки на всички и хубав ден!

ти ме разби браво на теб щом сама си станала значи си била ок  Simple Smile
живо и здраво да ти расте бебчето   bouquet , много хубаво име си му избрала

# 229
Момичета, здравейте!

Днес няма слънце Sad но се надявам да се появи или поне да не духа вятър, за да можем да излезем.

Ние се мажем с тези мазила......но като я повием по метода на д-р Карп, за да не си пипа личицето, направо ми е супер гадно и мъчно, въпреки че казват, че за бебетата не било проблем.
Надявам се бързо да отшуми този проблем!  Praynig

Моите лохии са вече доста намаляли, дори не при всяко ходене до тоалетна избърсвам нещо, но съм си още за превръзка. Peace Болки усещам в матката понякога докато кърмя, иначе не.
Миш, защо ще ти махат конците от епизиотомията? newsm78 На мен ми казаха, че сами ще си паднат. (за справка - раждах в Шейново).
Аз също раждах в Шейново и съм с епизиотомия, но док ми каза, че няма да се налага да ми маха конците. Дали работят с различни конци някои болници?!  newsm78

# 230
ПРИВЕТ ОТ МЕН И МОЯТА МАЛКА ПРИНЦЕСА НИКОЛ! Simple Smile  bouquet
НА 31.03.СЕ РОДИ МОЯТА  ДЪЩЕРЯ -НИКОЛ...НАЛОЖИ СЕ СЕКЦИО ПО СПЕШНОСТ...ВЕЧЕ СМЕ ДОБРЕ И СМЕ СИ ВКЪЩИ ОТ ВЧЕРА...
КЪРМИМ СЕ!
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ МАМИТЕ ВЕЧЕ С ОПИТ,ОТ СНОЩИ АКИТЕ СА МН ТЕЧНИ,ДА ЗВЪНЯ ЛИ НА ПЕДИАТЪРА ИЛИ ДА ИЗКЧАКАМ?

# 231
  • Пловдив
Аз също раждах в Шейново и съм с епизиотомия, но док ми каза, че няма да се налага да ми маха конците. Дали работят с различни конци някои болници?!  newsm78
Работят с различни конци, да. Не само различните болници, а и различните лекари в 1 и съща болница. Мен ме шиха с неразграждащи се, трябваше да ги махат на 5 ден. Не е най-приятното усещане на света, но наистина след това олеква.
Другото момиче в моята стая пък беше с разграждащи се, зависи си явно от предпочитанията на лекаря.

# 232
  • София
Amorevole,
Благодаря за отговора. Проблемът с кърменето е, че аз едва едва успявам да изцедя 10 мл дота бистра кърма. Виктор започна доста да се сърди и да е нетърпелив да стои на гърда и аз не мога да го мъча. Освен това зърното на едната ми гърда е с малко неправилна форма и той от самото начало му се мръщи. За да засуче слагам силиконово зърно, но той понякога и него не иска. И общо взето тези 10 мл са от едната ми гърда.

Момичета,
да ви споделя, че на нас капките Colief не ни понесоха. Не знам дали е само от капките или от това, че ги комбинирахме с NAN Sensitive, където има пробиотици(предположението е, че е от комбинацията, защото и тези капки са доста силни). Както вече споделих попредната нощ почти не бяхме спали. Вчера през дена се хранихме само с АМ, без да слагам някакви капки. Вечерта сложихме Lefax - та вчера и деня и нощта бяха спокойни. Дано да сме увладяли положението, че ми е много мъчно, като гледам детето да се мъчи.

Вчера направихме първото излизане на балкона. Днес обаче не знам дали ще стане, нещо е мрачно времето. Но ако няма вятър, ще го изкарам за малко.

Пипиллота, добре дошла! Много е хубаво, когато някой остане с положителни впечатления от раждането си:)

sisito87, добре дошла и на теб!

# 233
skrech, благодаря ти за отговора  bouquet

# 234
Момичета, няма да се разберем така! 51 нови отговора от снощи. Абе, аз имам и батко да гледам, бе! Wink

Ще пиша за гимнастиката, щото искам да споделя мой любим сайт. http://www.letsgym.com/2007/03/05/bebe-1-6/#more-58

Комелина, аз правя едни супер леки упражнения, които са за втория ден след естествено раждане бе усложнения. После има на същото място и едни за след втората седмица. Ако смогна да ги кача в нета, ще дам линк.

Сисито87, обади се на ЛЛ на бебчо. Важно е какъв е цветът, има ли слуз, ей такива работи. Да не би ти да си яла нещо?

# 235
Здравейте мами!
Ние днес сме на консултация и ще видим колко сме пораснали  Hug Но таткото ни е болен и си мисля да отложим имунизацията, да не стане някоя беля.  Crazy

Буб555 Много неприятно това с 2-та вида обриви. Дано бързо да се оправите  Hug

Лилинчо Много благодаря за инфото, оказа се, че правя същото но не съм се сетила да го правя като видя че има много газове  Peace

Упражнения Имам огромно желания да правя, но уви никакво време. Ако пък ми е останало някакво то аз съм гроги  Tired и последното което ми се прави е гимнастика. Но си мисля че по нататък, когато нещата се утегулират надявам се   Crazy вече няма да е мисия невъзможна.

redreny2000 точно така  Peace защото не вдигам количката а само я управлявам така да се каже и тогава не се натоварвам толкова. Качването става по същия начин само че на заден ход  Peace но и това не е толкова натоварващо или поне за мен не беше  Peace

Миш При мен лохиите ту спират ту се появяват, колкото да ми зацапат бикините. Надявам се че скоро ще спрат напълно, че ми писна с тези превръзки. Болки в корема нямам, но все още си ме наболяват тазовите кости, първия път го нямах този проблем но сега  ooooh! все още ми е проблемна дългата разходка  Tired

Amorevole Благодаря за отговорите  Hug

natali05225 при нас пъпчиците са такива само по лицето  newsm78

petinka_ Ние сме с Биогая и за сега като че ли положението е търпимо. И ние следобяд особено започваме едно мрънкане и носене на ръце и спи на пресекулки милото. Но още не съм решила да му давам други капки, поне за сега  Hug ще видим как ще е по нататък, аз се надявам че ще започнат да отшумяват вече коликите  ooooh!

Мами имам въпрос към тези които кърмят на поискване бебета с колики ? Болят ли ви зърната, от толкова честото кърмене. Мен започват да ме болят особено ако стане по често слагането на гърдата.  Crazy

sisito87 и нашите са много редки и ни казаха че е нормално  Peace Честита ви принцеса  Hug
Пипиллота Браво на теб  Peace

mama Barba Много благодаря за инфото за гимнастиката   Hug

# 236
Мами,споделете опит ограничавате ли се от някакви храни и от какви,ако да заради бебо?
Знам за традиционните храни,с които е добре да не се прекалява като боб,леща,грах,зале,цитруси, прясно мляко,мед,мъхести плодове/праскови и др./Проблем ли са спанак,салатки,марули,ядки ,че чета противоречиви мнения?
Нашите пъпчици се оказаха бебешко акне,а не от еспумизана.Мишчето се събуди,отивам.

# 237
Мама Веси, моите зърна продължават да са много чувствителни/вече 40 дни/, но нямам болка.И моята кокона суче на час и половина, когато е будна, но взе да се засища по-бързо и , ако преди се хранеше за по 40 мин. и от двете гърди, сега времето е 20-30 мин. , та не ме дъвче толкова. Но като усетя лек дискомфорт и мажа с Лансинох. Peace
Мистела, ние вчера направихме 40 дни и само бяхме на Чиста молитва, а гостите в неделя ще си ги каним, че през седмицата не  е удобно.
Сисито 87, воднистите изпражнения особено за кърмените бебета са нормални, но, ако до сега не са били такива и изведнъж виждаш промяна, се обади на педиатъра , за да си по-спокона. HugНашите с такива още от родилния дом.

# 238
искам да питам мамите на който на един месец са им сложили въксината на бебетата им дали са ги къпали и ако не колко дена не са.защото днес ни я сложиха а незнам дали трябва да я къпя ,док.ми каза ама аз не го чух

# 239
Петинка ние сме с Биогая и за сега и при нас положението е добре...незная от капките ли е от какво е,но пу- пу- пу- нямаме големи проблеми...

Общи условия

Активация на акаунт