Здравейте, бебета и мамчета 
Темата стои отворена, чета ви, но все не мога да пиша. Малката ми виси по ръцете непрекъснато

Благодаря на микки за отговора. Наистина имах нужда точно от това. Отново БЛАГОДАРЯ
!!!Да се включа към анкетките:
1. Как почиствате дупетата на бебетата при смяна на памперса - с течаща вода, мокри кърпички или нещо друго? - до преди два дни с мокри кърпички, вече с вода когато сме наакани. Беше ми трудно да свикна да я държа с една ръка. Даже по-скоро се страхувах да не я изпусна, но вече свикнах.
2. Какви пелени и кърпички ползвате? Pampers new baby 2 размер-пелени ; Pampers sensitive- кърпички.
3. На всяка смяна на пелените ли мажете с крем против подсичане? Къде точно мажете - цялата кожа, която е под памперса, или на определени места? - не. Педиатърката ми ми каза, че кремовете за подсичане са за вече подсечени дупета и особено с тези с цинк не е необходимо да се маже непрекъснато. Мажа я с млякото на Weleda и до сега не се е подсичала. Мажа всичко след всеки памперс.
5. Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец? - да, задължително.
6. Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? - сини. Таткото е с такива и МНОГО се моля да си останат такива. Имам фетиш към сини очи

7. С какви коси се родиха децата ви на цвят?- тъмно кестенява. Отгоре има перчем , отзад опашка
иначе е доста редичка.8. Виждат ли се веждите на вашите бебета? - дам
9. Имате ли вече омалели дрешки?- да две бодита и едни ританки.
10. Забелвате ли пишката вече ?- нямаме си
11. Кога ще започнете с гимнастиката? А с масажа?- няма да правим нито гимнастика, нито масаж.
1.Виждат ли ви бебчовците?- да.
2.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - да, от раждането
3.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - хълца по веднъж на ден задължително. Повече не

4.Какъв витамин Д давате?-още не давам. Педи ми каза, че дозата трябва да е 400 единици, а в Деавит била 1000. В чужбина витамин Д3 бил в по-малки...количества и препоръча да пробване да намерим. Ако не да даваме по 1 капка Деавит три пъти седмично.
за конците- моите си паднаха сами ( в Окръжна болница "св. Анна" родих )
за лохиите - отиват си бавно и славно, а аз вече нямам търпение
за ортопед - д-р Венелин Алексиев Горна баня
за болката в зърната - ние сме със силиконови от третия ден. Без тях- умирам. И Лансинох разбира се. След като малката и ги разрани в началото- това ме спаси. За ден и половина имаше огромна разлика.
1. Кой ви помага с детето и в къщи?- за сега живеем при моите родители. Майка ми помага с домакинската работа. За беба- сме аз и мъжа ми. Да го похваля- МНОГО ми помага. Понякога аз лягам да спя, а той я носи - до времето за ядене. После ме буди- кърмя я и пак заспивам.
2. Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат?- Всичко прави. Памперси сменя, помагаше в къпането. Сега вече сама се справям. На разходка си ходим двамата.Глади, чисти
златен ми е.3. Към кърмещите на поискване, излизате ли по свои дела навън и как решавате проблема с храненето ако се случи да не сте си в къщи?- ние сме кърмещи на режим, та не мога да помогна.
Anduli ще се само-цитирам: В началото пробвах на поискване. Така до момента, в който я храня в 23:30, заспиваме двете, таткото се прибира от нощна в 6:00 сутринта и аз се стряскам и събуждам, а беба си спи. Будя я да яде, след това заспива и до 12:00 на обяд може да откара без да се събуди да яде
Не давам вода, чай и тн. Режима ни е добре, за сега. На три часа ми се стори малко като брой хранения. имаме нощна пауза от четири часа. Общо 10 хранения. Ако случайно поиска да яде след два часа, а не след два и 1/2 се гушкаме десетина минути и след това й давам да яде. Не мисля, че е нужно да цепим секундата. но от написаното по-горе е ясно, че рядко ни се случва.
за приспиването - ето линк с клипчета с бели шумове. На нас утробата много ни харесва. Дано помогнат : http://www.zdravobebe.com/search/label/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%81% … D0%B5%D0%B1%D0%B5

и после сама с двете деца

Сменихме от Pampers Premium Care на Pampers New Baby.

почети след всяко - нищо не давам, педиатъра препоръча топъл чай или вода, но той като хълца нищо не поема
знаете ли кога трябва да паднат че вече се притеснявам