Четейки майчетата, които дават различни капки против колики, все повече се убеждавам в правотата на моята теория. Капките действат върху психиката на майките, а не върху бебетата. Ena4, Penmar, и аз действам като вас - с подръчни материали
Относно лексикона
1. Кой ви помага с детето и в къщи? - Мъжът ми ми помага със София, доколкото може. Работи по цял ден, имаме огромен двор, куче, кокошки, градина и както се вижда в подписа ми - един младеж все още ненавършил две години. Но сменя памперси без проблем, къпе я, преоблича я, носи я на ръце, изобщо само май цица не и предлага
2. Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат? - Да си кажа, няма по-добър от моя мъж. Занимава се с Александър, къпе го вечер, приспива го. Май най-много ми помага с отношението си - никога не очаква нещо да е свършено, нито ще ме пита защо не е наготвено, изчистено, изпрано. Ако няма какво да се яде - готви, ако е супер разхвърляно - подрежда, пуска прахосмукачка, ако няма чиста риза - пуска пералня. Отделно както казах - двор, градина, куче и кокошки. Само не може да глади - или глади, но само където според него е важно - ризата, отпред на гърдите и панталоните до коляното. Затова гледам винаги да съм му изгладила риза и панталон за следващия ден.
3. Към кърмещите на поискване, излизате ли по свои дела навън и как решавате проблема с храненето ако се случи да не сте си в къщи? - може би защото тук е навсякъде нормално да се кърми, дори не съм се замисляла по този въпрос. Водя И ДВЕТЕ ДЕЦА винаги с мен. Няма къде и на кого да ги оставя, пък и тук си е съвсем в реда на нещата (то и бюрократичните процедури са сведени до минимум, всичко става с формуляри от интернет и по пощата). Виж, на фризьор все още не съм ходила де. Мисля тази събота да отида - таткото с количката навън и с децата. Ще издържи без мен 1 час.
Да ви попитам вие мажете ли личицето с нещо след банята и евентуално с какво? - с нищо не мажа, аз все още и само с вода я къпя, нито с олио я мажа, нито с лосион. Няма и да я мажа.
Мама Барба-интересен подпис
Как се справяш с две кърмачета на различна възраст? Това беше един от най-големите ми страхове. Понеже не исках да отбивам Александър по някакъв травмиращ за него и за мен начин, все не се решавах да спра да го кърмя. Той сучеше по-скоро за кеф, отколкото за наяждане, по 1-максимум 2 пъти на ден, като бяхме премахнали сукането за заспиване. Добре, че ми е добро дете и сам се отказа напълно 5 седмици преди София да се роди.Както казах и преди - тук витамин Д не предписват, а ставите на детето ги проверява сестрата, при която ходим на консултации.
Маринелс, ти не се вкарвай във филми заради това, че не кърмиш. Колко деца са израстнали на АМ, важното е ти да си спокойна. Така или иначе още 5 месеца и ще почнем да захранваме, не си го слагай толкова. Аз така гледам на нещата. Ако се случи нещо, и не мога да кърмя София, няма да имам и капка угризение. Сега не ме изяждайте с парцалите, но аз така разсъждавам, може да е егоистично, но някакси не мога да си представя, че цял ден ще си мисля само за това, колко кърма ще събера, за да я нахраня. Ако не става - давам и шише и толкова. Точка по въпроса.
В събота имахме гости. Едната ми приятелка има бебе, с 8 седмици по-голямо от София. Та тя от нямане на кърма и дохранване, на последната консултация Лили (така се казва детето) чукна завидните 8.200 грама. Като се има напредвид, че се е родила 3.560 гр, направете сметка за какво наддаване става на въпрос. За три месеца - 5 килограма
Както и да е - отнесох се.
г-жа Стихийно бедствие да се появи на отчет.
Лек ден
Голяма веселба е. Първия път като усети, че бебето цока и взе да го бута и да вика: "Не!" Та от време на време му давам да си цокне да не се травмира и да не намразва брат си, но ще се мъчим да се отбиваме. Исках да се отбие е стествено, но нямам подкрепата на таткото. Общо взето я караме на принципа опит-грешка, пък каквото сабя покаже.
и пак така. Вдигам я, за да я успокоя, но тя се разплаква и пак я слагам и пак същото. Не знам колики ли я хващат?! Не е в настроение ли?! Помислих си, дали пък не ми е намаляла кърмата, но като пробвам с ръка...излиза мляко.
и след баня са ми адски чувствителни, и като си махна сутиена.. абе гадна работа
кърмата си му е достатъчна, така че ако не възнамеряваш, съвсем не му давай вода, бебо и така си е добре 

тъкмо се "похваля", че се справяме и .. айде пак цяла нощ на ръце почти и аз изнервена сутринта от умора.. луда работа 

Много съм объркана, изобщо не знам как да го направим това с количката.
Звучиш доста по-спокойна, все по-добре усещаш какви може да са причините за нейното поведение и как можеш да реагираш. Случва се да има и по-нервни и плачливи моменти, но с повече гушкане, спокойствие и търпение, и те биха могли да се преодолеят. Ако тя се дразни, че млякото започва да тече по-слабо, би могла да опиташ компресията, за която ти писах в предишния си отговор, както и с кърмене „накуп” и после почивка; възможно е Ивет да минава и през скок на растежа.
а има и едни други връзки, които много дразнят. Та постелила съм с едно като одеалце, но точно с размерите за кош за количка и съм дръпнала встрани всичко дразнещо - колани и т.н. и го слагам директно бебока облечен и (увит повечето пъти) с одеалцето, което съм определила за количката. Аз обаче имам друг проблем - моята свеки ми купи количка без въобще да ме пита какво съм гледала, какво харесала и какво ще ми е удобно, та съм оборудвана с един танк, на който 
По цял ден се люшкаме , а и баткото не ме оставя на спокойствие.