Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 631
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Amorevole много ти благодаря за отговора, знам че консултантите на ЛЛЛ минават доста сериозно обучение и това прозира във всичките ви постинги, винаги се стараете да пишете така че посланието да носи положителна емоция, да не предизвика конфликт, да не покажете че човека греши...

Г-жа Стихийно бедствие,
Благодаря за хубавите думи! Действително, част от философията на ЛЛЛ е посланията ни да носят положителна емоция и да помагаме на майките да правят своя информиран избор. Ла Лече Лига е основана, за да дава информация и кураж, най-вече чрез лична помощ, на всички майки, които искат да кърмят бебетата си. Макар че допълва грижите на лекарите и други здравни работници (които могат да имат своята важна роля в отглеждането на децата ни по отношение на тяхното здраве), тя оценява изключителната важност на майката, която помага на друга майка да разбере нуждите на детето си и да научи най-добрите начини да се погрижи за тези нужди.

# 541
Добро утро, момичета и бебчета! Най-после и аз да се запиша в темичката, успявам да ви изчета, но започвам да пиша и все стигам до поздрава и дотам! Луда работа е с две бебета, но няма да се оплаквам.
 Хайде на закуска:

redreny2000, честит рожден ден (макар и на патерици)! Много здраве и късмет ти пожелавам!  newsm51
За наддаването нека и ЛЛЛ се изкажат, но аз знам, че 500 е добре за месец, а 800 просто чудесано! Все пак табличките, които гледат лекарите са ориентировачни, всяко бебе е индивидуално, гените също играят роля. Повече бих се притеснявала, ако наддава над кило, защото баткото ми беше така и сега си бая пухкав, не знам как ще сваляме коремчето...
За козунака наскоро прочетох една идейка. Да се сложи в центрофугата вместо да месиш. Мисля да пробвам тая година, само ще сложа тестото в найлонов плик да е малко по-хигиенично.
Mama Barba, не се притесявай, то това коремче си е от кърма, нали? И нашият батко беше много пухкав - цък, ела да го видиш сега, всъщост виждали сте го по снимките.
Сподели  за козунака, моля! Аз също, докато бях бременна бях чела за месене на тесто в пералнята, но не съм го пробвала, така че ще ми е интересно.
Да отговоря и аз на анкетата:
Гукане –  и двамата не гукат все още
Усмивки -  усмивки раздават само на сън
Сън –  от седмица що годе спят вечер, само че се будят по различно време и моят сън е толкова разпокъса н.
Къпането и водата -  нищо не слагам засега
Кафе –  пила съм май само два пъти
Апетитът -  уф, няма такъв апетит и такава жажда
Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец? – ще ми се , ама незнам кога и как
 Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? - мътно кафеви на Петьо и мътно сини на Стефо.
С какви коси се родиха децата ви на цвят?-  кестеняви и на двамата
Виждат ли се веждите на вашите бебета? – и на двамата едва се забелязват
Имате ли вече омалели дрешки?- две-три гащеризончета
Кога ще започнете с гимнастиката? А с масажа?- ами мисля вече да почваме. Снощи ги теглихме Петьо е вече 3900г ( на 13.03 беше 2540г), Стефо е 4100г (на 18.03 беше 2780г). Иначе се опитвам да им облекчавам коликите с масаж на коремчето и свиване на крачетата към коремчето.
Виждат ли ви бебчовците?- да
Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - да
Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - не, само понякога и не е задължително да е след ядене.
Какъв витамин Д давате?- вигантол давам от вчера. Сутрин по една капка директо в устата преди хранене.
Кой ви помага с детето и в къщи?- майка ми -  до утре, вечерта ще дойде и свекърва ми за седмица и оттам нататък сама.
Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат?-  помога ми и още как, ами май само с памперсите не се справя, но ако се наложи и това ще направи.
Относно пъпчиците  -  Петьо милия ми се изрина ужасно – цялата главичка, вратлето и раменца, водихме го на кожен – бебешко акне в малко по-сериозна форма. По принцип акнето било свързано с мастната обмяна и можело да продължи до края на 3-я месец. Много добре се повлиявало и от приема на вит.Д.  Изписаха ни Адвантан, определено кожата се успокои. И на мен ми се искаше да не мажа с нищо, но уви. Във вторник сме на контролен преглед. А Стефо няма нито една пъпчица.

Хубав и усмихнат ден, напук на лошото време!

# 542
Привет мами!

На мен тия дни не ми остава много време за форума Sad Влизам на бързо да се отчета след вчерашната консултация - за един месец след изписването бебо е наддал 1840гр и 5см, имам си малко прасенце в къщи ooooh! Joy Малко ме притесниха тези почти +2кг, но доки каза, че щом е само на кърма всичко е наред.
Иначе за гукането - от време на време издава единични странни звуци, но сме все още далеч от сладкото бебешко гукане.
За усмивките - от два дни ми се усмихва съзнателно.
За водата - нищо не слагам
За храната от нищо не се лишавам. Даже онзи ден правихме погача и направо се улях с яденето на сладки, пита с мед и пийването на газирано, включително кола. Ми нищо не му стана на бебо  Crazy

# 543
  • Карлово
С какво мажете коричките на главичката на бебетата си ?

# 544
Привет и от мен!

marys, мерси за закуската!   bouquet

Малееее това, което е навън не е истина!!!  #Cussing out Искам слънцеее!

jozyy, поздравления за резултата!  Peace

Момичета, да ви питам нещо  newsm78 когато само е пишкано, само памперса ли сменяте или забърсвате с мокра кърпичка или пък измивате и мажете ли отново с крема против подсичне?

# 545
  • Пловдив
Мерси много на отговорилите мами за акитата, особено се успокоих, че има и други бебета, акащи водичка. Моето бебе заради таз ипуста диария, от която не може да качи и грам, му смениха десет пъти храната и резултат никакъв. То алергия към белтъка на кравето мляко ли не беше, лактозна малабсорбация ли не беше, какво ли не. Вече направо откачам и не знам какво да я правя, най-вероятно повече по проблема няма да я водя на лекари / видяха я трима педиатри, също поне още пет доктора в болницата, в която лежахме уж заради диарията, плюс накрая детски гастроентролог и нищо.../. За ентерола - давам й, предписаха й го, макар че не й помага особено ,но  той не е за запичане, а за чревната микрофлора. Био гайа също й давах, също не помогна ,сега ще пробвам с тоз ипробиотик, който тук ми предложихте - протексин.
Лошото е, че тя точно почна да качва по малко, и пак спря.
E, и аз да се включа в анкетата.
Гукане –  не все още
Усмивки -  усмивки раздава само на сън
Сън –  спи доста, събужда се основно за ядене / ито в последните дни, иначе преди това не се събуждаше, като е гладна/, само вечер будува повече.
Е, и тъй като идват да й правят гимнастика, поради проблемите с раждането, има и един час будуване с кански рев.
 Къпането и водата -  нищо не слагам засега
Кафе –  за съжаление , тъй като не кързмя, и си пия кафе. С първото детенце, което кърмих мног одълго време, никога не съм се ограничавала с кафето и не е имало проблеми.
Апетитът - не кърмя и това не ми влияе. ЕСтествествено, нямам апетит, поради всички проблеми
Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец? – трябва, тъй кат осъм разпорена отдолу много жестоко, и  мисля, че ще си имам проблеми с това, но не знам кога и как.
Кога ще започнете с гимнастиката? А с масажа?- ЗА МАСАЖА И ГИМНАСТИКАТА  І МОМИЧЕТА, задължително питайте джипитата какво д аправите на бебето, тъй като е много важно, те с адлъжни да ви покажак!!! Гимнастика и масаж се почва още от седмия ден и има изключително благотворно влиянеие върху бебето. Ние сме почнали с физиотерапевт, тъй като имаше проблем с ръчичката, който слава богу, не се оказа толкова сериозен, но все пак продължаваме..
Виждат ли ви бебчовците?- да
Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - да
Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - не, само понякога и не е задължително да е след ядене.
Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат?-   помага ми, става през нощта да я храни, за да с ипочина аз, и се рижи за по-голямото детенце, както и къпе бебето. Но с домакинската работа - никой не я върши, но аз се оправям, тъй като бебето не будува много.

# 546
Здравейте момичета,днес сме на консултация с бебка и съответно имаме и ваксина,но отвчера имаме някаква странна хрема която се стича секрет назад и Петя се дави та може да ни отложат ваксинацията.Имам питане-аз си пуснах изследване на носен и гърлен секрет на детето,защото още от родилния дом като се прибрахме започна да хъркори с нослето и аз ми беше неспокойно,та излезнаха днес резултатите-KLEBSIELLA SPP.-от гърления секрет,а носния не е готов но от това което прочетох се касае за болнична инфекция.Има ли някоя мама която се е борила с тази бактерия защото чета че била доста упорита и моля ако някой знае нещо да ми пише,че от две седмици говоря на джипито че детето хърка и не диша както трябва-а тя -нищо му няма та се принудих сама да си назнача изследвания и днес като отида ще и ги навра в носа. smile3512

# 547
....

breibrei, нека да поумуваме заедно какво може да е причинило това неспокойство при Мати.  Thinking  Да е имало наскоро имунизация, или някоя необичайна случка в семейството, или нещо, което да е стреснало бебчето по време на кърмене дори  newsm78  Ако правилно съм разбрала, засуква добре, но след кратко време заспива? И така на пресекулки цялото- сукане-спане-сукане.. Thinking

Благодаря за вниманието, ПепеляШка!
Всъщност, понякога проблемът е в заспиването на гърдата, но друг път се дърпа и отказва гърда, а дава всички признаци на глад: тогава се "боричкаме" обикновено, и в крайна сметка почти винаги прдължава поне още малко да суче.

Иначе, единственото, за което се сещам като потенциален дразнител, който да е разстроил малкия, е че две поредни съботи вечер се наложи в рамките на около два часа да бъде местен той - ходи се на вечеря у баба му и дядо му, там той яде, после обратно у дома... МИсля си, че това е доста дестабилизираЩо, даже категорично наложих "вето" на такива прескачания тук и там, и мъжът ми е подкрепя напълно. Продължавам да опитвам да възстановим баланса, дано да имам успех.

ЗнаеШ ли, забелязвам, че не ми засуква добре гърдата, а преди не беШе така. Не ми отваря уста широко, както и да го пробвам... Относно позите за кърмене, легнала не ми е удобно, иначе бих пробвала и така  Sad Кърмя седнала, в поза люлка, сменям гърда, когато видя, че забавя темпото. Но рядко вече суче повече от 10 минути на гърда. Досега винаги е наддавал повече от добре, между 270 и 300г на седмица, но ми се струва, че тези дни е забавил темповете, поради тези проблеми, за които пиша.

Май доста объркано го написах, но не знам каква друга информация би била полезна...

Благодаря ти предварително!

# 548
Момичета да ви питам някоя от вас да има хубава изпитана рецепта за козунаци ?
  Mr. Green решила съм да правя, ако малкия ме остави де  Joy

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.msg11037665, изпитана рецепта, стана при мен миналата година, важното условие е да е горещо в кухнята когато месиш и да го извадиш от фурната (да не го оставяш в изгасена фурна) след като се изпече. После докладвай дали е станало.

Момичета, да ви питам нещо  newsm78 когато само е пишкано, само памперса ли сменяте или забърсвате с мокра кърпичка или пък измивате и мажете ли отново с крема против подсичне?

Когато е пишкано бърша с кърпичка и сменям, мажа при всяка смяна на памперса обилно. Започнах да правя т. нар. въздушни бани - оставям го за няколко минути по голо дупе да му се проветри, няма такъв кеф, толкова сладко писка и се радва  Crazy.

С какво мажете коричките на главичката на бебетата си ?

Аз цялото го мажа с бебешко олио на Бюбхен, и главичката включително, като правя и масаж и мажа едновременно.

Сетих се за нослето да ви споделя опит - по едно време тук на първа страница се въртеше рекламата за Бейби вак, супер джидавка, тръбичка с мембрана за прахосмукачката, всичко издърпва и малката принцеска спи спокойно (батко ни вече ни донесе нЕколко армагана от градината), препоръчвам го горещо. Когато и почистихме за първи път нослето пусна една широка къдрава и радостен възглас ейй, така разбрахме, че явно и е харесало да диша спокойно. Благодарение на това приспособление спим през нощта въпреки хремата.

За оченцата, при нас също се получи, но е като възпаление с много гурлички (чак се беше слепнало оченцето) почиствах го със слаб разтвор от лайка, само 3 пъти го почистих и вече е добре. Опитайте може да помогне.

За пъпките - вчера ми беше на гости един доктор (аз като го видя на вратата и вече го яхвам да я гледа и преглежда), той много ми се смя за пъпките, каза че щом можело да ги преброя да не се втилясвам. Така че ако имат брой вашите пъпчици не ги пипайте нормално било, каза че ако ги мажа по-лошо щяло да стане. Ние очакваме варицела, та аз затова толкоз съм се вторачила в тях.

За коликите ще ви пиша утре какви капки препоръча, трябвало да бъде бяло и гъсто лекарство, другите били мижи да те лажем. Ама забравих името имало ги и в България, ще ви споделя, оставам длъжна с тази информация  Wink. Предполагам че знаете триковете, но за майките с първо дете ще ги повторя.
При колики
1. слагате бебчето по корем на вашия корем и нежно тупкате по дупето или масажирате гръбчето.
2. слагате го по корем на коленете си и пак масажирате.
3. по корем по продължение на ръката си така че дланта ви да е на коремчето и пак тупкате и масажирате.
4. топли кърпи - подгрявате ги на котлона или с ютия (както ви е по-удобно) и ги поставяте на коремчето на бебето
Надявам се поне едно от нещата да свърши работа, важно е да го оригвате често и стриктно между смяната на гърдите също. И опитайте колкото е възможно по-малко да го носите на ръце, това допълнително ги изнервя, повечето трикове се правят спокойно и на леглото или в легнало положение, така и двамата сте по-спокойни. Важно е също да включите в успокоението и още един възрастен, да се сменяте на всеки 15 мин., защото бебешкия плач много изнервя, а изнервения възрастен предава негативната емоция на бебето и кръгът се затваря.
Това всичкото е изпитано при първото ми бебе, понякога помагаше, понякога не, пожелавам на вас да помогне  Praynig.
Филмчето, което пуснах преди няколко страници е бейби хендлинг, правилните и безопасни начини за гушкане и носене на бебчето, надявам се да ви е било интересно, въпреки езика.

Лек ден и повече слънце на всички.

# 549
Редрени2000 аз давам ВИГАНТОЛ...веднъж дневно, сутрин на гладно,слагам малко мляко преди хранене в лъжичка и капвам 1 капка от вигантола...Аз имам и един въпрос към мамите,които също дават вит.Д... Попринцип педито ми каза сутрин в 6 като я храня,преди ядене да и го давам...но той яденето на моята кукла не е като по учебник 6,9,12,3 и т.н. ами си става,когато си реши...има ден в който я храня в 6 и друг в който я храня в 7...Нали не е проблем,че не и давам Вигантола всеки ден в един и същ час,а с малак интервал от час,час и половина...сърце не ми дава просто да я сабуждам и да и давам каквото и да е било...

# 550
Това е витамин, не антибиотик, можеш да го даваш когато ти скимне, препоръчително е сутрин, та ако има реакция да спиш през нощта  Mr. Green.

Даже и да забравиш някой ден, не е фатално.

# 551
Добро утро,
marys мерси за закуската
jozzy,браво страхотни резултати Hug
bub,как си миличка Hug,аз след пишкан памерс само с мкри кърпи забърсвам
Малееее това, което е навън не е истина!!!  #Cussing out Искам слънцеее!
И мореее.....

redreny2000 Вигантола го давам с малко кърма по 2 капки,по което време на деня се сетя  Grinning

Излезнаха ни резултатите от микробиологията изолирана е стафилококова бактерия в носа,това си е точно вътреболнична инфекция от Шейново #2gunfire,където акушерките ме убеждаваха,че всичко е изчистено отдавна #2gunfire.Почваме да мажем с  Бактробан 10 дни.Йоана също я раждах там и пак така имаше стафилококи в нослето Sick

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 12:16 от migeio78

# 552
  • Варна
Здравейте Simple Smile
Отдавна не съм писала, но с Алек сме сами вкъщи и не ми остава много време да седна на компа.
Иначе сме добре, надявам се  всичко с вас да е ок. После ще се върна да дочета.
За лексикона:
Гукане - по цял ден си "говорим" двамата Wink
Усмивки - доста се смее, особено когато му правиш "боц" по нослето, много се радва 
Сън - през деня почти не спи, вечер повече поспива и нощем малко спим, кърмим се, говорим си
Къпането и водата - нищо не слагам във водата, къпем се с бюбхен
Кафе - Не пия
Апетитът - доста хапваме  Blush
 [/b]Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец? [/b] - да, ходих
Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? - мътно сини
С какви коси се родиха децата ви на цвят?- светло кестенява
Виждат ли се веждите на вашите бебета? - много светло руси са
Имате ли вече омалели дрешки?- да, много
Кога ще започнете с гимнастиката? А с масажа?- масаж си правим редовно заради коликите, а също и гимнастика
Виждат ли ви бебчовците?- да.
Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - да, дори си я държи изправена и наблюдава какво става около него Wink
Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - не, понякога но не след ядене. Давам му пак да суче и спира да хълца.
Какъв витамин Д давате?- Вигантол
За болката в зърната - Вече не ме боли. Мажех се с Лансинох.
Кой ви помага с детето и в къщи?- в началото майка ми за 1 седмица, после свекито за 4 дни и вече сме си сами.
Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат?- мъжът ми чисти, мие банята, чиниите, пазарува. Не му давам да готви, че аз уж казвам какво и как да прави и все трябва да наглеждам Wink
Към кърмещите на поискване, излизате ли по свои дела навън и как решавате проблема с храненето ако се случи да не сте си в къщи? - засега излизаме само за по час на разходка.

# 553
[b]Migeio, това е много лошо!
А как се усъмни, че да вземете секрет от нослето? Имате ли пъпчици или само нослето?  newsm78[/b]

# 554
Привет,
това време навън е ужасно, а ние сме в Ловеч където по Цветница има "панаир" - програма на открита сцена, сергии, люлки и много се надявах Анастасия да го "види" тази година, но няма да ни се получи при това време.

migeio78 тия в Шейново не знам кога ще се оправят. Моя приятелка роди там ноември 2009 и пак имаше такава инфекция  #Cussing out Докато лежахме в Токуда едната мацка в стаята е родила първото си дете там (Шейново) преди 6 год и то е било с такава инфекция.От тях знам колко помага Бактробана. Дано бързо да се оправите.

Bub555 - не му се ядосвай на времето, въпреки че и на мен много ми скапва настроението, но все пак ме крепи мисълта че лятото е пред нас, а не зимата  Hug

marys онзи ден си мислех как сте с близнаците  Hug Мерси за закуската, възхищавам ти се как се справяш с децата.

За вит.Д - на мен ми казаха да гледам долу-горе един час, т.е. да не е единия ден в 7, на следващия в 11 и ако евентуално забравя да го пропусна, което досега се е случвало 3-4 пъти. А вчера докато бяхме при педиатърката и като опипа главичката на едното бебче му предписа освен сутрин 2 капки, ами и вечер по 1  Shocked

jozzy - браво на вас, аз не мисля че това наддаване  е проблем, но на една приятелка, която роди ден преди мен и бяха казали да мине на диета бебето, че много наддава. Тя милата наистина хапва през няма 1 час, ама как да го подложиш на диета това мъниче.

Въпрос За нощно хранене - ние от две вечери се опитваме да го махнем, тъй като като бяхме на консултация и лекарката ми каза, че само недоносените все още се хранели по 8пъти. Как е при вас?

И сега да ви се отчета аз след моя контролен гинекологичен преглед - имаме съмнения, че пак съм бременна Embarassed Sick Cry не знам къде да се скрия от срам, даже много време мислех да не ви го пиша, но знам че тук ще получа адекватно мнение и подкрепа. Та съмненията са, тъй като първо на видеозона се видя образувание, за което лекарката ме попита дали преди съм имала проблеми с миомни възли.И аз понеже много не искам в близко бъдеще (поне 5год) второ дете я попитах какъв е варианта да е бременност. Оказа се, че и матката ми все още е увеличена и затова пуснахме изследване за b-HCG хормон, който се оказа какво мислите - ПОВИШЕНА. Два дни не мога да си намеря място, въпреки че лекарката се опитваше да ме успокой, че има вариант всичко да е още реакция от бременността,т.е. не съм се "дооправила", но аз си знам че съм карък. Та сега ми предстой в понеделник да пусна пак такъв хормон и ако стойността е по-висока значи наистина е бременност. Излишно е да ви казвам, че трябва да го махна, а ужасно ме е страх.

Извинявам ви се за дългия пост  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт