Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 605
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
# 631
  • където и да е,само да не съм сама
Момичета,влизам с летящ старт:)
Някоя от вас чувала ли е нещо за Рицинус Комунист за засилване на кърмата.Днес ми го препоръчаха и казаха че било мн ефикасно.Хомеопатично е.

# 632
marinels на нас ни е 232.2 т.е е малко над нормата  newsm78 утре ще ни взимат пак кръв и се надявам да е по малко. В токуда ли ви казаха че границата е 230?  newsm78  Изобщо не сме поспаливи,  Crazy даже напротив голямо будуване му удря особено през деня. Въобще не е бил поспалив нито в болницата, нито в къщи  Hug
Не съм лекар, но си мисля че при тази стойност няма нужда да влизате в болница, детето би трябвало да се справи само. Още повече че нямате признаци , т.е. поспаливостта и липсата на апетит.Наистина е добре да потърсиш друго мнение, ако правилно си спомням момченцето, което ти казах че го "връщаха" в болницата беше със стойност 265. Това за 230 го знам от там, тъй като чаках да паднем под тази стойност, за да ни изпишат.
Знам, че водата със захар не ти е любима, но пък е по-добрия вариант от това да сте на лампа.

# 633
Знам, че водата със захар не ти е любима, но пък е по-добрия вариант от това да сте на лампа.
newsm10 и аз съм на същото мнение, и ние преди сме давали вода със захар на Йоана,сега за няколко дни  не е толкова фатално,колкото да свали стойностите Peace

# 634
Само да се похваля вчера бяхме на консултация, вече сме 4,600 кг
И да кажа, че нашите пъпчици по лицето минаха, като ги мазахме със вода от пшеничени трици (литър вода и шепа пшеничени трици, после се прецежда водата) може да се къпе и с тази вода

# 635
  • Стара Загора
Здравейте момичета!Най-накрая и аз да се запиша заслужено в РОДЕНИ Party
От понеделник сме си в къщи,но не ми остава секунда да пиша.Не вярвах,че ще ми е толкова натоварено с баткото и бебка наведнъж Tired Кърмим се на поискване,имам си достатъчно кърма(слава Богу),малката е доста лакома.Общо взето и двете имаме огромно желание да се кърмим и за сега се справяме,като изключа нетърпимата болка в зърната,когато захапва или по-скоро ги засмуква.Надявам се,че ще се справим с този проблем,но най-важното е,че и двете ми желания-да родя вагинално след секциото и да си кърмя бебчето,се осъществиха. newsm44
Сега набързо за раждането:на 4-ти сутринта си изпих кафето и започнах да очаквам малката да се събуди,но никой не се обади отвътре.Шашнах се,грабнах си багажа и мъжа ми ме закара в АГО-то.Там ме приеха,погледнаха бебка-всичко беше наред,и едва тогава малкото диваче се събуди,но беше късно да се върна в къщи Tired.Качиха ме в патологична и ме държаха там до 7-ми(най-дългите и нетърпими дни,които съм имала).Слушаха тоновете на бебка и били идеални.Чудно ми беше какво чакат да стане,за се сетят да ми пуснат системи. ooooh!Една противна сестра още от приемането ми само ме преследваше да ме убеждава да се подложа на секцио и едва ли не съм луда да искам да се мъча с нормално раждане  #2gunfire Обикалях коридорите,катерих стълбите с надеждата да започнат контракции,но нищо.В отделението бяхме 8 родилки,от които аз преносвах най-дълго,и естествено те също родиха преди мен  Joy На 7-ми шефа на АГО-то ядосан се качи в патология и ни провери всички родилки за разкритие,заканвайки се на тези от патология,че ще ги остави без работа.На сутринта на 8-ми трябваше всички да сме долу и да започне голямото раждане.В 7ч ми пуснаха системата и в 13,35 малката изплака.Водите ми бяха кални,плацентата презряла и докторката заключи,че май наистина съм преносвала ooooh!Казах и,че си знам точната дата на зачеване и със сигурност преносвах,но никой не ме отразяваше.Родих сравнително бързо,с три вътрешни и три външни шева и не съжалявам и за секунда,че  настоявах до последно за нормално раждане.Болката от контракциите забравих в момента,в който бебка проплака и ми я показаха Heart EyesДва часа ме държаха в родилна зала,после ме преместиха в стаята и след още 2часа ми донесоха бебка,нахранена #2gunfire #Cussing out Въпреки това веднага започнах да предлагам гърда малко трудно,но и двете се справихме.Сега ми виси на циците непрекъснато-ползва ме и за залъгалка и за поилка...Глюкоза не давам,ще видим как се справя с жълтеницата на прегледа след празниците.Днес си поръчах слинг,защото само на ръце няма да се справим.
Уж щях накратко,пък то стана роман... Blush
mama_vessy,стискам силно палчета малкият да се оправи съвсем скоро и да не се налага да влизате в болница Hug

# 636
Момичета,влизам с летящ старт:)
Някоя от вас чувала ли е нещо за Рицинус Комунист за засилване на кърмата.Днес ми го препоръчаха и казаха че било мн ефикасно.Хомеопатично е.
Ina78   аз съм го ползвала с баткото, доволна съм!  Peace Приемах го 2-3 пъти през деня по 3-4 зрънца 30 мин. преди хранене!

mama_vessy дано скоро всичко при вас се оправи!  Hug

# 637
mama_vessy, стискам палци да не влизате в болница с Вики и всичко да се оправи съвсем скоро Praynig

Ех това за деня на раждане, че се брои не го знаех, въпреки че майка ми настояваше, че вчера е 40-тия ден, но аз не newsm78 Надявам се да не е проблем. Нали се прави за здраве Praynig

# 638
  • Карлово
Мама Веси стискам палци всичко да мине без проблем при вас Hug
Женичка браво ти цял герой Simple Smile очаквай да става още по трудно с малкия поне при нас е така
marinels какво става с вас , как е бебка нищо не разказваш

# 639
marinels какво става с вас , как е бебка нищо не разказваш
Изтощена съм на максимум, цял ден реве, а в моментите когато спи я оставям на моята баба и слизам да работя в склада. Само където малко изпадам в ужас като се върна и тя ми каже, че са правили гимнастика примерно. Станала съм като орлица и когато я оставя на някой друг имам чувство, че няма да се справи, а и те са гледали деца. Вие как сте в това отношение? Майка ми постоянно ми повтаря да не я глезя толкова, да не и се отдавам до безкрай, защото щяла да ме тормози повече после, но аз някакси не мога.
Сега мъжа ми си дойде и донесе Лефакса, който ни протиха от Германия та искрено се надявам да се оправи от него. Иначе баща ми и брат ми боядисаха моето легло, в което и брат ми е отгледан и сега го сложихме. Мама извади едни сладки чаршафчета от брат ми и така тази вечер ще се мъчим да спим там, защото досега спеше при мен на спалнята, но сега с таткото няма да можем да се съберем.

# 640
  • гр.София
mama_vessy не си вкарвай лоши мисли в главата, мисли си само хубави неща и как всичко ще е наред. newsm10

# 641
Betta, страхотни постове, много ме разведряват. Стилът ти на писане е много увлекателен, замисли се за професия в тази насока, родена си за това  Hug Относно връзването на слинга ето къде можеш да видиш, и тук, и видео, но ми се струва, че е много къс този, който си показала, моя е поне 4 метра  newsm78 Аз я нося Ади в слинга основно вързан на кенгуру, но пише, че минималната дължина на слинга трябва да е 3 метра.
luba_rizova, ние да не сме били по едно и също време в болница  newsm78 С Ади бяхме във ВМИ от 31.03 до 5-ти. За залъгалките и аз се опитвам да науча Ади, за да не е зависима само от моето присъствие, за да е спокойна, а да може да я успокои и друг човек, но ги отказва засега...
mama_vessy, ние също бяхме в болница заради жълтеницата + температура 37.3. Билирубина й беше 190, отказа да яде и лежеше като препарирана. Бяха ни изписали преди това да пие Ади глюкоза и аз естествено се ослушвах, защото се изхвърля билирубина чрез акото. Само дето не се бях сетила, че черния дроб пък се прочиства чрез урината. Диагнозата ни беше нарушение на минералната обмяна. Беше спряла да се чисти, а като й пуснаха глюкоза почна да изкарва пълни със зелено ако памперси.
За морето съм много скептично настроена към БГ черноморието, а с дете пък ми е малко притеснително да отида в някоя съседска държава, където не говоря езика и ако се наложи нещо спешно да не мога да се оправя. Баткото още не сме го водили, миналата година лятото си правехме бани в двора на село в един надуваем басейн - голям кеф му беше, но ми се иска да го заведем вече, така че Ади може и да "намаже" по-рано моренце  Laughing
Лъки, ...Ще се радвам, ако споделиш след няколко дена пак наблюденията ти от Бифидус. Моля те кажи и как го даваш и дали може да се комбинира с капки на основата на симетикон, ако имаш информация, разбира се.
redreny2000, май ще се окаже вълшебен този Бифидус. Ади днес цял ден спи, в момента също  Shocked Чак се притесняваме с таткото, че Дени ми е с бронхиален спазъм да не я е заразил и да спи толкова и я водихме на преглед ooooh! Както един приятел каза "нямате угодия - искахте да спре да плаче, сега пък сте притеснени, че не плаче, а спи"...Засега е здравичка, дано да я опазим  Praynig Половин капсулка Бифидус разтварям в съвсем малко кърма или глюкоза. Давам получената течност с лъжичка 1 час преди часа, когато знам, че обикновено почват коликите или в момента, когато започнат. Днес например съм й дала по обяд като почна да свива крачета и още един път вечерта към 20 часа. За комбинирането с капки нямам информация въобще кои са на тази основа  Blush
bsisi, моя слинг е от този сайт, моя е слинг шал - летен. Много съм доволна  Peace
ena4, ми питах в няколко аптеки за Вигантол и ме гледат изненадано и ми обясняват, че няма и една приятелка ми купи от София. Ти в коя аптека го намери?

# 642
. Станала съм като орлица и когато я оставя на някой друг имам чувство, че няма да се справи, а и те са гледали деца. Вие как сте в това отношение?
И аз бях така, когато се роди синът ми.Мислех си, че няма друг по-добър от мен в отгреждането на дете Rolling Eyes, даже правех забележки на свекърва ми, че като го носи не му поддържа добре главичката/2 момчета е изгледала жената, ама аз имах претенции/ Rolling Eyes Не давах чужди хора да го държат и да му дишат в лицето, миех дръжката на количката, когато някое съседско детенце я пипнеше, че да не носи зарази ooooh! и още куп неща-не бях много в ред. Сега с Ева съм много по-спокойна, на питите всички гости я държаха, а с батко вкъщи не може да се поддържа идеална хигиена-пипа и играчките с не особено чисти ръце, пипа самата нея, навира и се в устата да я гушка... Но за едно нещо още съм категорична-нямя човек в семейството, който да може по-адекватно да реагира от мен в ситуация на болест. Такава интуиция имам ,че и мама не може да ми се опре. И лекарства, ако трябва да се дават, винаги ми се обаждат, ако не съм вкъщи, че да не объркат нещо. Peace
Лъки, от Диа фарма купих Вигантола, аптеката със стълбичките в блока до поликлиниката.
Днес съм на фризьор, момичета. newsm03Време е малко да се приведа в ред, че 4 месеца не съм се подстригвала.А и трябва да огранича сладките неща, че вчера ми се прирева, като мерих, мерих дрехите си и нищо не мога да закопчея. smile3514Мама ми даде нейни дънки , ужасно изглеждам, не мога да се трая вече.7 килограма не са малко отгоре, но коремът ми е най-противен. newsm61
Хайде , хубав ден на всички! Hug

# 643
КЪМ ЛЛЛ: 
Здравеите и отново благодаря за загриженоста!  Hug
Жълтеничката ни мина,въпреки че не спряхме кърмата!!!
Храним се от шише,тази статия ми помогна,мисля 4е се справяме добре...
Относно обрива вчера стана по цялото тяло и извиках Л,каза 4е е храанително(яла съм нещо което е предизеикало обрива,но така и не остановихме какво,за6тото не съм яла 6околади и тем подобни...) вие на какво мнение сте? Предписа ни калциум и витамин Ц,и ако не ни мине 6те ни бие орбазон...Sad
Имам и още едно притеснение,бебка винаги се напъва много когато се изхожда,не е запек а е нормално меко и мириззливо,както е от началото...нормално ли е да се наапъва и да проплаква?  newsm78
Благодаря отново!

# 644
  • Бургас
мама Веси , дано не се стига до болница  Praynig Praynig Praynig
Бетта, мерси за отговора за уригването - и аз уж така го държа на рамо, но...
Женичка, знам какво е да си в патология...  Shocked, само че при мен се оказа, че не преносвам  Rolling Eyes Поздравления за раждането   bouquet
darinette, добре дошла  Hug При нас къпането е цяла сага  Crazy Майка ми го къпе, че аз съм малко шашната още, аз само помагам, но е голям рев, голям страх... Държа го за ръчичките - уж това го кара да се чувства по-сигурен, но ... мъка  Cry За разлика то това, когато му мием дупето си е спокоен  Rolling Eyes
 #2gunfire съседите, които постоянно пускат разни бормашини, а и времето е лошо, не сме излизали още  Crossing Arms
Момичета, може ли по време на самото кърмене да пия вода или чай ? Ужасно съм жадна точно тогава, а също така ужасно ми се приспива - нали дайства успокояващо  Simple Smile
Лек ден от мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт