Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 580
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
catwalk, даже е препоръчително да пиеш вода Peace Аз не сядам да кърмя без чаша вода, че и 2-3 понякога Peace
Забравих да кажа, че и на нас в черквата ни искаха една бутилка олио и бутилка вино Peace

Момичета, сега за 1-ви път погледнах лявото рамо на Вики, дето е бита БЦЖ ваксината и видях, че е червено топче с големина около 1 стотинка и се притесних. Не си спомням как е било при баткото. Как е при вас?

# 646
catwalk Аз не сядам да кърмя без шише с вода до мен. В началото изпивах по едно шише от 500мл на кърмене, та даже пращах щерката да ми досипва. Сега съм намалила на половина. И аз се унасям докато кърмя, но сега съм възприела нова тактика - запасила съм се с книжки и използвам да си ги чета докато кърмя, че иначе не ми остава време за четене, а много обичам да чета.

Между другото още не са ми превели еднократната помощ, а подадохме документите още на 28,03. И на таткото паричките за отпуската не са превели Sad Много ни е смотана системата...

kukumindrela В коя част на Лозенец си? Да не си ми съседка Simple Smile

# 647

kukumindrela В коя част на Лозенец си? Да не си ми съседка Simple Smile

Ами аз по лична карта съм към тази община, иначе живея до зоологическата Simple Smile

# 648
1. Имам питане към майките които дохранват с АМ. Ние бяхме до сега на Фризо НА, но реших да го сменя с прословутото Аптамил. Проблема ми е, че този Аптамил много трудно ми се разтваря (може би свикнах с Фризото, което се разтваря изключително лесно и бързо). Та моля за съвет как по лесно и бързо да разтварям Аптамил Комфорт?[/b]

2. И още едно питане как давате Колиф капките против колики? Аз храня с кърма ама от шише и с АМ. Как е най-удачно да ги давам?  Да капвам в кърмата или в АМ. По листовка пише, че ако капвам в шишето с АМ трябва да изчакам половин час, което абсолютно не ме устройва Simple Smile

# 649
Женичка чудесно, направо ти се възхищавам на смелостта да родиш нормално, след секцио, след всички противоречиви мнения Sad

На мен ми се наложи да ми направят секцио, и малко съжалих, че ако реша да имам второ детенце пак ще ме режат Sad

Ама като виждам , че се оцелява с нормално след секцио малко се обнадеждавам Simple Smile

Да сте живи и здравички!!!!

# 650
  • София
Добро утро момичета,

Женичка, добре дошла отново при нас вече 1+1 Hug

mama_vessy, чакаме днес добрите новини Hug

. Станала съм като орлица и когато я оставя на някой друг имам чувство, че няма да се справи, а и те са гледали деца. Вие как сте в това отношение?
И аз бях така, когато се роди синът ми.Мислех си, че няма друг по-добър от мен в отгреждането на дете Rolling Eyes

И аз съм така. Не мога да си представя да го оставя на друг освен на мъжа ми. И освен това ужасно се дразня, когато се опитват все да ни дават съвети, колкото и да знам, че са добронамерени...

ena4 аз предвидливо се приведох във вид преди раждането, но и сега не мисля да се оставям. Скоро пак отивам на фризьор, козметик, че ако се оставя съвсем ще ме подхване депресията.

А за килата не ми се говори и на мен. И аз имам 7 да сваля. Ако сваля и повече, няма да се разсърдя. Но и мен най-много ме дразни корема, въпреки че не мога да кажа, че е много голям, но досега винаги съм била със стегнат корем и сега това меко и издуто нещо така ме дразни. Пробвах да правя коремни преси и не усещам болка в операцията, но ще се въздържа до контролния преглед, за да не направя някоя беля...А и нали хемоглобинът ми е нисък и трябва да се храня. А и да не беше това, нещо не съм по диетите. Дано започнем поне скоро с разходките...

redreny2000, май ще се окаже вълшебен този Бифидус. Ади днес цял ден спи, в момента също  Shocked Чак се притесняваме с таткото, че Дени ми е с бронхиален спазъм да не я е заразил и да спи толкова и я водихме на преглед ooooh! Както един приятел каза "нямате угодия - искахте да спре да плаче, сега пък сте притеснени, че не плаче, а спи"...Засега е здравичка, дано да я опазим  Praynig Половин капсулка Бифидус разтварям в съвсем малко кърма или глюкоза. Давам получената течност с лъжичка 1 час преди часа, когато знам, че обикновено почват коликите или в момента, когато започнат. Днес например съм й дала по обяд като почна да свива крачета и още един път вечерта към 20 часа. За комбинирането с капки нямам информация въобще кои са на тази основа  Blush

Лъки, благодаря ти, че сподели. Аз ще се поинтересувам дали мога да комбинирам Бифидус с Lefax и ако може ще действам така. Би трябвало да може Thinking
Иначе мисля, след като спрем с тези лекове против колики, да започна да давам Коластра на Аквасорс за подсилване на имунитета, тъй като аз не кърмя.

Сега мъжа ми си дойде и донесе Лефакса, който ни протиха от Германия та искрено се надявам да се оправи от него.
Marinels, ние сме на Lefax. Вечер пак има рев и успокоения, но все пак успяваме да се приспим. През деня по принцип е по-спокоен и досега не давах Lefax при дневните хранения. Но нали казват, че капките действат с натрупване, така че от днес започвам да давам на всяко хранене, за да видя дали ще се отрази на нощните неразположения. Вашата принцеса колко често плаче от колики?

Ние днес очакваме майка ми и баща ми. Ще ни гостуват за уикенда.

Лек и спокоен ден на всички! Hug

# 651
  • Пловдив
SISITO 87 - Тъй като ние имаме проблеми с акането от самото раждане, и малката по същия начин при всяко ядене още преди да е привършила се напъва и става червена, а има разстройство, без запек, акото мирише на кисело, ето ги и версиите на докторите, които и ти трябва да имаш едно наум за всеки случай /надявам се да не е нищо от това/ - педиатъра замисли ли се за алергия към белтъка на кравето мляко? тъй като при обрив на бебе, силни колики при изхождане, по-рядко ако, това им е модерната версия. Дано не е това, те я слагат тази диагноза на всяко второ бебе, и понеже не могат да изследват, бебенцата /които според мен въобще не са го имали/, го "израстват" към 6-7 месец. Като отидете другия път , попитай за това , нека го имат пред вид,дано се оправи и е от друга твоя храна, за да не се налага да му бият инжекция на бебока.
mama_vessy стискаме палци да с еоправи бебенцето, възможно най-бързо и без излишна намеса. Не могат ли глюкозата да я дават да се пие, без да е на системи, ак оне е много лошо положението? Както и да е, да не им се бъркаме на лекарите, надяваме се нещата да са ок вече.
marinels споко, и аз съм така, на никой не искам да я оставям, даже се дразня, като свекърва ми дойде за 30 минути /всеки ден идва, щото живее в същата къща, но идва само за толкова, де/ да я гушка. Направо ми се ще да взема детето и да го скрия и никой да не го пипа. Не знам дали е майчина ревност или нещо друго. Луда работа.
kukumindrela -  Аз давах аптамил Комфорт, но проблем с разтварянето не съм имала, като спазвам температурата , указана на опаковката - да не би нещо да я разтваряш в много хладка, респективно в много гореща вода - макар че горещата вода не пречи на разтварянето, по-скорно убива полезните бактерии, сложени в млякота, ак оима такива, де ...

# 652
  • Пловдив
luba_rizova, ние да не сме били по едно и също време в болница   С Ади бяхме във ВМИ от 31.03 до 5-ти. За залъгалките и аз се опитвам да науча Ади, за да не е зависима само от моето присъствие, за да е спокойна, а да може да я успокои и друг човек, но ги отказва засега...
Лъки, за съжаление, не  Sad Нас ни вкараха в най-ужасно противната гнусна гадна болница в Пловдив, /може ив БГ, ама надали/ - инфекциозната. Абсолютно излишно лежахме една седмица там, никой нищо не направи, за да повлияе на диарията на детето, даваха си му същите неща, които дават за всеки вид разстройство /причинено от вирус/, а нашето не беше такова. Толкова бях възмутена, че мислех да ги изпращам до Господари на ефира, заедно със снимки от болничната обстанвока /а аз бях във ВИП стая, ха ха ха, не знам какви са не ВИП, просто е .../ - момичета, нямате си идея за какво става въпрос, хигиена никаква, гадно, мръсно, олющено, противно /леглата за бебетата са като извадени от филм на ужасите, бих постнала снимка, но не искам да ви стресирам/, а там лежат болни от спин, сифилис, хепатит и какви ли не други опасни болести, и хигиената е най-важното нещо. Визитация я имаше, я не, по веднъж на ден влиза лекат , гледа те от два метра и вика бебето добре ли е и това е. Абе ... отказах се обаче да изпращам снимки от болницата и да описвам какво правят там, защото няма смисъл, те така си карат от 40 години, така ще и продължат.
Важното е , че излезнахме, и се надявам  повече да не се налага да минавам и на сто метра от това място. Между другото, един съвет към всички -  наистина лекарите са с илекари, но децата са си наши, когато някой педиатър даде съвет, попитайте и интуицията си какво да правите, защото ако объркат нещо, недай с ибоже, контрата е в нас, нали  Sad
Няма да пиша повече, че днес е един прекрасен съботен ден, приятни разходки на всички мамита , и дано бебоците слушкат и с двете ушички през уикенда.

# 653
jozyy, ние доста по-рано подадохме документите и казаха след 20-ти следващия месец...тоест след 20-ти април...незнам дали навсякъде е така...в нашата община тогава ги превеждат....Само се моля да ги преведът навреме,че  нашия тати нали се възползва от 15-те дни отпуска дето им се полагат,а тези пари се превеждат от НОИ и ще ги преведът май месец...та тоя месец половин заплата ще вземе...а предния много ни дойдоха разходите по болницата,пък в частните не е особенно евтино....количка купихме,също не особенно евтина......и още един куп работи...та и 200 лева са си пари...

# 654
Добро утро и от нас  Grinning

mama_vessy, дано бързо и по най-лесния начин да се справите с жълтеницата  Praynig

catwalk, и ние имахме проблем с уригването до към края на 1-я месец, но бебо вече се научи да го прави  Wink Гледам че сте на 22 дни, така че може би и вие скоро ще започнете да се уригвате.
И аз не сядам да кърмя без много вода до мен. Имам нужда, а и е хубаво за образуването на кърмата. През деня кърмя седнала пред копма и ви чета, а понякога пиша, както и някои други споделиха, с лявата ръка  Crazy Вечер кърмя основно легнала и тогава и аз позаспивам с бебо.

marinels, аз също съм много ревнива. Не си давам бебето на никого. Още не съм се отделяла от него дори за няколко минути, а знам, че не е добре, да го уча така  Embarassed Вчера трябваше да изляза за около половин час и да го оставя на татко му....Е, отложих го за другата седмица Whistling

ena4, и аз съм така с килограмите. Бях свалила няколко килограма много бързо като започнахме да ходим по разходки, но в лошото време тези дни излизахме много за малко и усещам как пак понатрупах. Хапвам доста сладко и веднага ми се лепи, но сега не мисля да се ограничавам, заради кърменето.

Женичка, поздравления за смелостта и добре дошла в "Родени"  Grinning

Приятни разходки и спокойни бебоци  Hug

# 655
Момичета, влизам за да ви честитя Лазаровден, един много красив пролетен празник   bouquet

mama_vessy, стискам ви палци. Пиши после какво се е случило.

Ina78, аз го вземах 3 дни и смятам, че има ефект. Аз започнах да го вземам сама, не съм се консултирала с хомеопат. При хомеопатията обаче се лекуват по-скоро причините за недостатъчното кърма, така че те при всяка жена е възможно да са различни. В тази връзка ако при една жена има ефект, при друга може да няма. Имай предвид, че същото лекарство, но в потенция 30 се взима за спиране на кърмата, така че аз взимах 9 СН само 3 дни и много предпазливо наблюдавах ефекта. Със сигурност bsisi може да е много по-полезна с доста по-компетентно и професионално мнение.

bsisi, аз също използвам сребърна вода за нослето. Дори си позволих да капна няколко капки, защото беба беше със ужасно запушен нос. И още на другия ден водния секрет започна да се сгъстява и доста по-лесно го махам с аспираторчето. А днес вече е значително по-добре и гадните сополяци излизат вече.

catwalk, чела съм че дори се препоръчва да се пият течности по време на самото кърмене. Всички дебели книги, които изчетох по въпроса, казват че е добре до кърмещата майка винаги да има на разположение нещо за пиене и хапване, защото по време на кърменето било нормална реакция жената да изпитва жажда. Аз в началото на кърменето винаги изпивам по около половин литър и още толкова по време, аз също съм много жадна.

kukumindrela, ние също се дохранвам се Аптамил Комфорт. Аз го разтварям с по-топла вода, защото забелязах че не се разтваря добре. А и самото мляко е по-гъсто, и ако не се разтвори добре беба ме се чуди дали да го яде.

А сега ви казвам ЧАО. Отивам да се кърмим и после директно в парка  sun

# 656
  • Ямбол
Мернах нещо за разтройството но ми отбягва какво точно беше. Днес памперса ни беше пълен , дори препълнен,, чак до врата бяхме омазани от ако. беше рядко, като рядка каша, по рядко от обикновенно, пак си е жълто на цвят. Въпроса ми е й към ЛЛЛ да не би проблема да ми е в кърмата? И миришеше ми на вкиснато акото й. Мисля да видя сега следващият памперс как ще е и да звъня на педито.
Дано не съм я простудила. Държа я на 22 градуса, облякана е с боди, ританки и блуза. При къпане вдигам на 24 градуса. през деня отварям да проветрявам стаята за по 20-30 мин
Ако я разболея на 18 дни ще се гръмна, да не мога да си опазя детето

# 657
Привет, момичета!

Днес има слънчице!!!!  newsm44 Нямам търпение да я накърмя и да излезем малко, че тия дни направоо.....  #Cussing out

Маринелс, същия случай съм и аз! Направо май и по-зле  Mr. Green Не ми се дава на никой друг. Не знам как ще я караме Wink

Момичета, със страхотен запек съм от една семица някъде. Пробвах с рициново масло, със супена лъжица зехтин сутрин и топла вода и мъкааа  #2gunfire Някой знае ли друг метод  newsm78 Направо полудявам вече!

# 658
Влизам за малко да ви поздравя момичета  Hug

Мама Веси  Hug Успех с Вики. Бързо да се оправите!

# 659
  • Видин
Здравейте и от нас и честит празник   bouquet
Имам няколко въпроса към тези, които хранят с АМ. От днес и ние сме на адапте  Sunglasses Мъчих го 25 дни да суче, ама той като не иска... няма какво друго да направя. Инатливо хлапе ми се е паднало този път. Както и да е, не е голяма драма. Още повече, че и заради депресията сега се чувствам дори по-щастлива когато е на АМ.
Та въпросите ми са:
1. По колко мл изяждат на едно хранене?
2.По колко хранения имате на ден и през какъв интервал?
3.За колко време се наяждат ориентировъчно?
На нас първият ни опит беше 70мл АМ за около 30-40мин. Следващият път беше 90мл АМ за 15мин като се оригна и върна част от него...
Благодаря ви  Hug

Общи условия

Активация на акаунт