Щъркелите пролет предвещават ,а МАЙски бебчета дали ще ни доставят!- Тема 19

• 24 875
  • 694
  •   1
Отговори
# 540
milish,в какво точно се изразява консултацията с интернист?Иначе си права,че в различните болници е различно,аз ако бях останала в частната също щях да влизам на същия ден,но сега уви... Twisted Evil

Интерниста е доктор вътрешни болести. Смешното е че влязох попита ме как съм имам ли оплаквания измери ми кръвното преслуша ме записа всичко в картона ми и това беше. Иначе и аз ще съм в държавна болница но ми редложиха да ми приготвят всички документи предварително и само с личната карта и багажа да вляза на датата. Grinning  

# 541
Здравейте и от мен.Аз доста се загубих,но хич не ми се стои на компа от както съм си вкъщи.Пък и май от както съм в болничен все съм по лекари,то не беше грип(два пъти),не беше операции на очите за ечемици,не беше вадене на зъб с киста,после пък болки в ушите и антибиотици,а така се опитвах да избегна пиенето на такива лекарства.Сега пък болки в гръбнака,не мога да легна,да стана,да се завъртя,но както прочетох не съм единствената.И мен ме болят всички кости,както пита Samisi,тези болки ги имам отдавна,както и колената особено сега като ги натоварвам за да успея да стана от леглото и от стола.Краката ми взеха да се подуват и никакви обувки не ми стават.Добре поне че сватбата ни мина точно преди да почна да се подувам.
А за това че се носи козметика в болницата не бях чувала,явно в нашата болница това не е прието,моите приятелки нищо не са носили.Аз уж нямаше да купувам нищо,но като видя бебешки дрешки,шишета,биберони и всичко останало се лепя като муха на мед Laughing и естествено почнах да купувам по малко.А с наближаване на събитието започнах да се панирам какво ще правя като почнат болките,страх ме е май.Опитвам да се успокоя че всичко ще е наред,но само обмислям планове за действие,за да съм подготвена.Доста от вас имат опит и предполагам нямат този проблем Simple Smile
Спирам да пиша,че май се поувлякох.Лек ден на всички.  bouquet

# 542
Здравейте Simple Smile
за чаршафите - аз си купих трико и си уших днес ще е готов и последния комплект на мен не ми харесаха на купешките картинките - мечета зайци и какво ли не предпочетох едноцветни за в началото - и без друго пеленките дето плетох са във весели цветове без животни и ги облякохме с трико от долу за да не е направо преждата макар че е бебешка имаме и одеалца а матрачето е само дунапренче - с таткото се напатихме от матраци скъпи ефтини все тая и за нас също ще взимаме дунапренен ама първо да дойде спалнята че нямам търпение вече Simple Smile
остава ми да изпера само нощниците за болницата и още едно две дрешлета за малката и днес почвам да гладя Simple Smile имам си нова ютия и цял ден ще си играя Simple Smile wash hang 1ironing иначе с пролетното почистване приключих - една пароструйка на всякаде в неделите и съм 6+
и така Simple Smile а да ви питам вчера цял ден ми е стегнат корема от горната страна - ама не като да напипвам дупенце или гръбче а целия на камък но не ме болеше ... почвам да си мисля че нещо бъркам

# 543
Здравейте майчета,

рових из нета , но не намерих задоволителен отговор, та се обръщам към вас. Става дуама, че в болницата ни искат помпа за кърма. Купих аз- Авент-ръчната и понеже искам да съм готова с багажа стигнах до стерилизацията на помпата. То може да е рано, ама знам ли?!

Какво трябва да направя, нямам стерилизатор, но имам микровълнова...
Да я измия първо предполагам, после в някаква кутия с малко вода да я пъхна в микровълновата за 7-8мин. ( на каква мощност newsm78) и да я оставя да изсъхне... Аз така си представям, но нека да кажат тези дето имат опит с тези неща.
 Hug

# 544
Аааааааааа, момичета, ей сега ще се разсърдя - аз по нощите да крада рецепти за Арниката, а вие един коментар не сте праснали.  hahaha
Ето, мамите, които казват, че са невидими, аз съм стара /и в темата, и по принцип  Mr. Green/, а пък съм невидима, а?  Wink
Та някой ще спази ли тази схема? А кажете все пак?
Извиних се и на майката с рецептата - Трюфел. Тя се оказа, че клони към майско раждане!
Така че, Трюфел ако гледа - обади се и при нас!  Hug

А какво става с мамите, които пишат в една тема за бременността, а раждат в друг месец. После предполагам си се местят заедно с дружките в Родили?  newsm78 Няма смисъл от прехвърляне по темите. Гледам, че ЛейдиДи пишеше при нас, но сега си стои все при априлките. Ама аз си чета нейните постове, че някак си я имам за наша мама!  Heart Eyes

Джей, дрехите са кофти. То за кВо се лепим като мухи на мед по чуждите сайтове? Тук боклука е голям. Е, няма такива апликации по пелените просто!  ooooh!

# 545
Аааааааааа, момичета, ей сега ще се разсърдя - аз по нощите да крада рецепти за Арниката, а вие един коментар не сте праснали.  hahaha
Ето, мамите, които казват, че са невидими, аз съм стара /и в темата, и по принцип  Mr. Green/, а пък съм невидима, а?  Wink
Та някой ще спази ли тази схема? А кажете все пак?

Аааа,всичко прочетох аз,но много сложна ми се стори тази схема...а и имаше някакви допълнителни лекарства отдолу  newsm78
Трябва да ги видя те какви са  Thinking

# 546
lotxen, на котлона в голяма тенджера с вода - да ври 5 минути. После я сложи да съхне върху изгладена пелена, или хавлия.
Има едни разтвори за студена стерилизация - аз имам на Чико. Сипваш в съд с вода и капачка от разтвора и киснеш. Даже можеш да вземеш такъв разтвор за болницата, че чух, че в Токуда не стерилизират помпите на всички майки - само на проблемните бебенца.
Та ти пожелавам здраво бебе и да нямаш нужда от помпа!  Hug

Елфи, така е, но понеже все пак е потвърдена от хомеопат и ми се струва по коректно по нея да карам, от колкото на собствена интерпретация!  Rolling Eyes
Аз си я копирах и ще я мисля като дойде времето. Сега само копи-пейст.

# 547
spasdidi тъй като ще раждам секцио,а нали имаше някакви твърдения че не хващала упойката от арниката,та ще се консултирам с доки утре и вече и аз ще мога да се включа адекватно.Но иначе БРАВО че си я откраднала схемата от другата тема.Полязна е,а и видях че още нещо се пие,в нашата тема нищо друго не казаха да се пие освен арниката,така че е много полезна  Hug
Може ли един въпрос
За избора на педиатър-Някоя мама има ли която да има педиатър или вече да си е избрала такъв от района на Борово,Красно село,Манастирски ливади или по общо казано на 20 поликлиника?Нека ако има да пише тук или на лични,че съм в голяма чуденка  newsm78

# 548
  • До морето :)
Моят стерилизатор ще е от Продавалника. Няма смисъл според мен да се дават сумати и пари за нов.
Спасдиди, и аз прочетох за Арниката, но още не съм решила ще взимам ли, няма ли  newsm78
За темите за месеците после - аз ако случаааааааааааааайно родя април месец, пак ще си остана с МАЙ-ките. Къде ще ходя на ново да се запознавам с един куп хора, тука си свикнах, а й съветите ви са страхотни!
Което ми напомня - камизолката под бодито или над бадито се слага?  newsm78

# 549

Което ми напомня - камизолката под бодито или над бадито се слага?  newsm78

НАД  Peace

Всъщност зависи каква е камизолката.Ако е от тези със замятането и връзването ...те едно време не са се ползвали с бодита/тогава не е имало бодита/...но в момента поне аз винаги слагам първо боди/за да му е запазено кръстчето от размъкване/ и от там нагоре вече слагам другите неща  Peace

# 550
  • До морето :)
И аз така мисля, защото ако камизолката е отдолу може да се набере и да пречи на бебето. А пък ми твърдят тука, че се слагала под  Laughing

# 551
  • София
Би трябвало камизолката да е над бодито. Или поне аз така си го представям.
За арниката - въпреки че вече влязох в 9-и месец, и аз се чудя още.  newsm78

# 552
Нелка, тя Елфи вече ти е казала.
Аз такова чудо камизолка не съм купувала за двете ми деца до сега. По ми прилича на жилетчица -моите са с по едно копченце отстрани.
Аааааааа, само остава и връзки да връзвам на някое дерящо се от глад или зор бебе!  Mr. Green

Но сега не можах да се удържа и купих от Вис Виталис - чисто бели - едно гладко, едно рипсово. И също ританки към тях.
Може би Елфи е права, че са се ползвали когато не е имало бодита.  newsm78

# 553
И аз така мисля, защото ако камизолката е отдолу може да се набере и да пречи на бебето. А пък ми твърдят тука, че се слагала под  Laughing

Ти пък к'во ги слушаш  Laughing

Майка ми беше издокарала веднъж Клавдия по този начин под бодито някаква блуза  Shocked Ами естествено,че ще и се качи до ушите и ще и наддига отдолу  Tired

Аз за болницата съм взела бодита с къс ръкав и ританки плюс камизолки или жилетчици с копченца за отгоре,също така и от тези меките буйки,за да не се развличат ританките  Peace

# 554
Уф, това с педиатъра опасна работа...И аз още се чудя...Ако някоя мама е доволна от педиатър в района на Изток, Изгрев, Гео Милев, Дървеница...Да пише, че аз не съм никак запозната.
От камизолките имам една, колкото да не е без хич. Нямам представа за какво служи, аз си го представям с функцията на елече  newsm78
Алекс - официално те признах за царица - крадла на рецепти  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт