Кандидатстване в СМГ

• 14 720
  • 144
  •   1
Отговори
# 45
margym поздравления за успеха на детето ви! При тези представяния мисля че ще се чувства добре в СМГ. Каквото и да решите ви желая да продължите в същия дух! Simple Smile

За Ямбол.. правилата са еднакви са всички ни. Който го е мързяло(като мен) да се вдигне до Ямбол и да участва в състезанието.. ами кой му е крив че е пропуснал възможност Joy
Няма сила която да ме накара да пропътувам половин България за състезание на детето дори и да има шансове за успех.

Освен това колкото и да са тежки състезанията и пробните изпити с които СМГ ни натовариха това е реално най-добрата част от подготовката по математика, която ще трябва на децата където и да отидат. Нито курсовете сами по себе си, нито самостоятелното решаване могат да доведат до такава целенасочена подготовка като това през което минахме и което предстои в тези месеци.

# 46
За ЗМС  - записан е от името на това училище не защото учи там, а защото бяха така добри да ми съдействат и да го регистрират, в това няма никаква мистерия и е просто формалност. От миналата година той ходи на съботните курсове в СМГ, както и много други деца, те са обявени официално на сайта и всички имат достъп до тях.  

Одобрявам мисленето ви, но продължава да ми се струва странно защо трябва да му съдействат и да го регистрират като ученик в СМГ, при положение, че той си има училище, доколкото разбирам 101-о? Също така синът ви е на курсове в СМГ от трети клас, но пропуска СМТ, който дава точки за прием в СМГ, както и не се явява на общинския кръг на олимпиадата по математика (или евентуално се явява, но не се класира за областния). Пропуска тези състезания в София, но в същото време се явява на състезания в провинцията. Не разбирам. Моето дете, както предполагам и повечето деца от София, не го заведох в Ямбол, защото се яви на областния кръг на олимпиадата - 12 март, на 19-и на Кенгуру. Някакси не е редно да мачкаме децата толкова и да го замъкна на 26-и в Ямбол. С това и съчинилите регламента за прием в СМГ би следвало да се съобразяват.

# 47
Да, имате право за това, че са твърде на често и това е крайно изморително. Това е една причина да се колебая за това училище, там от пети до седми клас е така със състезанията, не съм сигурна, че и той го иска. За сега само събирам информация за училищата. За другия коментар какво да Ви кажа, ние /родителите/ сме виновни за състезанията, в които не е участвал, аз просто не се справям с всичко и постоянно изпитвам вина, че не съм достатъчно добър родител, не му помагам със задачите, не следим датите, пропускаме важни състезания, а както се досещате той няма идея на кое състезание иска да отиде, ако ние не го организираме. И тук няма нищо странно, просто вината е в нас. Понеже в нашето училище традиционно не се провеждат състезания и няма никаква, ама никаква информация, дори директорката твърди, че нищо не знае, да не говорим, че не съобщава на класната, всичко е моите ръце. На курсовете решихме да ходи не толкова заради приема, а защото ние не се справяме и не му отделяме време. Иначе той има най-прекрасната учителка на света и само тя е причината да е в това училище 4 години, невероятна жена, изключителен професионалист, горещо бих я препоръчала на всеки, който ще има първокласник и живее в Надежда. За съжаление не може да се каже същото за училището.

# 48
Училището не го е регистрирало като техен ученик, просто го е регистрирало, организаторите са решили, че е от там, понеже е бил в общия списък, погледнете, че има и други деца, за които пише същото, нямаше смисъл да се променят списъците заради това, ясно е, че там няма четвърти клас и той не е изключение.

# 49
Училището не го е регистрирало като техен ученик, просто го е регистрирало, организаторите са решили, че е от там, понеже е бил в общия списък, погледнете, че има и други деца, за които пише същото, нямаше смисъл да се променят списъците заради това, ясно е, че там няма четвърти клас и той не е изключение.

Естествено, че съм погледнал. От София има двайсетина деца, но само две, сина ви и още едно момиче са имали честта да представят СМГ. Очевидно организаторите нямат практика като се яви някой от София да го вкарват автоматично в СМГ. Има много деца от 7-о училище, от 125-о, от ЕСПА, както и по едно от 55-то, 48-о и 133-то. Т.е. организаторите не са си съчинявали от кое училище да посочат някого. По-напред вие говорите, че са били любезни да ви съдействат да го регистрирате от СМГ и аз оставам с впечатление, че любезните са точно от СМГ, защото там "учителите са чудесни и имат невероятен подход". Споменавате, че веднъж в седмицата синът ви ходи на частни уроци извън курса провеждан от училището. При учител от СМГ ли ходи?

Последна редакция: нд, 03 апр 2011, 09:39 от pstoychev

# 50
  • у дома

Естествено, че съм погледнал. От София има двайсетина деца, но само две, сина ви и още едно момиче са имали честта да представят СМГ. Очевидно организаторите нямат практика като се яви някой от София да го вкарват автоматично в СМГ. Има много деца от 7-о училище, от 125-о, от ЕСПА, както и по едно от 55-то, 48-о и 133-то. Т.е. организаторите не са си съчинявали от кое училище да посочат някого. По-напред вие говорите, че са били любезни да ви съдействат да го регистрирате от СМГ и аз оставам с впечатление, че любезните са точно от СМГ, защото там "учителите са чудесни и имат невероятен подход". Споменавате, че веднъж в седмицата синът ви ходи на частни уроци извън курса провеждан от училището. При учител от СМГ ли ходи?
Сега вече не се стърпях  Twisted Evil - не знам защо се опитвате да изкарате под вола теле и да омаловажите труда на детето... Е ,и какво ,ако ходи при частен учител от СМГ,нали детето не учи там-ходете и вие,да ви е спрял някой? Ако едно дете си няма потенциал и възможности,ако ще и при сто учители да ходи,те няма да му решат задачите на самото състезание и да стане първо в Ямбол. Детето на няколко от състезанията е след първите,какво още ровичкате.Жената ви обясни,че е пропуснало няколко от състезанията,защото тя не е била информирана - напълно го допускам.
margym ,не мисля,че сте длъжна да давате подробни обяснения на господина,все едно сте на другарски съд. Имате чудесно и умно детенце,подкрепяйте го винаги  Hug

# 51

Сега вече не се стърпях  Twisted Evil - не знам защо се опитвате да изкарате под вола теле и да омаловажите труда на детето... Е ,и какво ,ако ходи при частен учител от СМГ,нали детето не учи там-ходете и вие,да ви е спрял някой? Ако едно дете си няма потенциал и възможности,ако ще и при сто учители да ходи,те няма да му решат задачите на самото състезание и да стане първо в Ямбол. Детето на няколко от състезанията е след първите,какво още ровичкате.Жената ви обясни,че е пропуснало няколко от състезанията,защото тя не е била информирана - напълно го допускам.
margym ,не мисля,че сте длъжна да давате подробни обяснения на господина,все едно сте на другарски съд. Имате чудесно и умно детенце,подкрепяйте го винаги  Hug

Да сте видели някъде по-горе да съм правил констатации? Да сте забелязали, че съм поздравил госпожата за успеха на детето й в Ямбол? Кой би се страхувал да отговаря на въпроси, ако всичко е в реда на нещата? Вие се опитвате да ми отнемате правото да питам и да се информирам, защото нещо ми се вижда странно и алогично. Правя го сега, някои ще започнат да го правят юли. Ей в това е цялата разлика. Ерго като смятате, че е нормално децата да плащат на учители от СМГ за частни уроци, да ви попитам и вас. Вашето дете ще кандидатства ли тази година и посещава ли подобни учители?

# 52

Е ,и какво ,ако ходи при частен учител от СМГ,нали детето не учи там-ходете и вие,да ви е спрял някой? Ако едно дете си няма потенциал и възможности,ако ще и при сто учители да ходи,те няма да му решат задачите на самото състезание и да стане първо в Ямбол.

Понеже проявявате странна недосетливост, а същевременно напирате да взимате отношение, ще се опитам да ви обясня някои неща. В СМГ четвъртокласници няма. Т.е. няма как някой четвъртокласник в момента да учи там. В това е и цялата борба - някои четвъртокласници на брой към момента 112 да станат петокласници в СМГ. Не сте права и че учителите не могат да му решат задачите. Могат, ако ги знаят и ако ги дадат решени на децата преди изпита "Откриване на млад талант". Естествено същото важи и за другите турнири, защото е възможно учителите от София и провинцията да поддържат някакви контакти. Склонен съм да ви извиня, ако отскоро сте в БГ, а досега сте живели някъде другаде.

# 53
Понеже виждам, че г-н Стойчев живо се вълнува от това, че има четвъртокласници, които са се състезавали от името на СМГ на ЗМС ще му предложа да погледне и протоколите от 2010 в Русе. Там не само фигурират деца от 4 клас, участвали от името на СМГ, но дори са включени и в отборното класиране. А, да! Целият отбор в момента е в 5 клас в СМГ и момчетата са едни от най-успешните им състезатели. Боже, каква конспирация!

# 54
Понеже виждам, че г-н Стойчев живо се вълнува от това, че има четвъртокласници, които са се състезавали от името на СМГ на ЗМС ще му предложа да погледне и протоколите от 2010 в Русе. Там не само фигурират деца от 4 клас, участвали от името на СМГ, но дори са включени и в отборното класиране. А, да! Целият отбор в момента е в 5 клас в СМГ и момчетата са едни от най-успешните им състезатели. Боже, каква конспирация!

Благодаря ви, че взимате отношение и демонстрирате познаване на въпроса. Очаквам благодарение на вас темата да бъде изчерпана. Може ли да ни обясните какъв е бил механизмът, по който четвъртокласници са се състезавали през 2010-а като семегейци в Русе и как така се е оказало, че те в момента до един са петокласници в СМГ? Ей за това точно иде реч. Как като четвъртокласник можеш да представляваш СМГ и защо това автоматично води до класиране в училището? Благодаря.

# 55
Е, писна ми.

pstoychev, aко това СМГ е толкова лошо и корумпирано, защо се стремите към него?

Грешната ти логика, че детето, спечелило Ямбол, го е направило по "оня" начин, би могла да се приложи и към сина ти - има 4-ти резултат само на ЕК, където преписването и подсказването е масово, а се е представило значително по-слабо на Черноризец Храбър и Салабашев, където контролът е по-голям и където задачите изискват повече математика, а не логика.

Пак повтарям, че горното съждение е грешно, както са неправилни и нападките ти към margym. Поздравления за успехите на детето ти, в момента е на 45-50 място в рейтинга, за който плачеш, и това означава, че има реални шансове да влезе в това толкова лошо СМГ.

И нещо друго - заради арогантността си трудно ще намериш съмишленици за двете си писма до СМГ.

# 56
Е, писна ми.

pstoychev, aко това СМГ е толкова лошо и корумпирано, защо се стремите към него?

Грешната ти логика, че детето, спечелило Ямбол, го е направило по "оня" начин, би могла да се приложи и към сина ти - има 4-ти резултат само на ЕК, където преписването и подсказването е масово, а се е представило значително по-слабо на Черноризец Храбър и Салабашев, където контролът е по-голям и където задачите изискват повече математика, а не логика.

Пак повтарям, че горното съждение е грешно, както са неправилни и нападките ти към margym. Поздравления за успехите на детето ти, в момента е на 45-50 място в рейтинга, за който плачеш, и това означава, че има реални шансове да влезе в това толкова лошо СМГ.

И нещо друго - заради арогантността си трудно ще намериш съмишленици за двете си писма до СМГ.

Огорчен съм да забележа колко трудно се ориентирате в ясни неща и огорчението ми е още по-голямо, защото отговаря на въпроса защо живеем точно в такава страна. Повтарям - никога не правя констатации преди да съм сигурен в тях. Очевидно има алогични неща, предизвикали от моя страна единствено въпроси. Нищо повече.

Що се отнася до моето дете и тук не сте се ориентирали достатъчно добре, независимо, че данните са пред вас. Не сте отчели времето от октомври до март, в което  очевидно сме посвършили нещо, за да сме в двайсетицата на състезанията математическа олимпиада и кенгуру. Ще си позволя да отбележа, че на детето са му взели шест точки на областен кръг при решени задачи без инспекторите в РИО да са в състояние убедително да ми обяснят защо и без в работата му това да е посочено. Т.е. математиката очевидно не винаги е точна наука.

Не разбирам и защо си мислите, че "плача". Не "плача", а се опитвам да подобря една система, в която недостатъците са прекалено големи за качеството на "матриала", представляващ нашите деца. Недосетливостта ви естествено не касае само и единствено тези неща, а продължава и по отношение на всичко онова, което съм предложил и за което вие, точно вие, отказвате подкрепа. Тези неща мен ме касаят не повече, отколкото вас, отколкото всеки един родител. Това, че не виждате техния смисъл и тяхната полза е също показателно.

Последно, което също е в унисон на всичко останало. Не знам да се познаваме така че да си позволявате да ми говорите на "ти".

# 57
Благодаря ви, че взимате отношение и демонстрирате познаване на въпроса. Очаквам благодарение на вас темата да бъде изчерпана. Може ли да ни обясните какъв е бил механизмът, по който четвъртокласници са се състезавали през 2010-а като семегейци в Русе и как така се е оказало, че те в момента до един са петокласници в СМГ? Ей за това точно иде реч. Как като четвъртокласник можеш да представляваш СМГ и защо това автоматично води до класиране в училището? Благодаря.

Механизмът е много прост. СМГ организира курсове по математика и организира явяването на състезания в провинцията за тези деца, защото е близо до ума, че малко родители ще се вдигнат до другия край на държавата заради едно състезание. Нека вземем за пример състезанието в Шумен. Не мога да си представя, че родители на софийски деца масово ще се вдигнат до Шумен за да водят децата си на състезание на 400 километра. Но СМГ организира явяването и води в Шумен няколко отбора с деца (десетина, че и повече). В този смисъл децата се явяват от името на школата, в която се подготвят, защото собствените им училища имат нулев принос и интерес за състезанието. Аз не виждам нищо конспиративно в това.
А защо след това тези деца учат в СМГ е пределно ясно. На състезание отиват най-добрите деца от курсовете, които имат шансове за добро класиране (опашкарите не ходят). И щом тези деца са от най-добрите, какво чудно има, че после успяват на изпита?

# 58
Може ли да ни обясните какъв е бил механизмът, по който четвъртокласници са се състезавали през 2010-а като семегейци в Русе
Същият, по който деца се състезават за ОДК, ЦУТНТ, 125-то... В протокола фигурира името на училището, центъра, школата и т. н. , което е подало заявката.
[ как така се е оказало, че те в момента до един са петокласници в СМГ
Просто си направих труда да проверя къде учат тези деца в момента и какви са резултатите им от състезания.

[Как като четвъртокласник можеш да представляваш СМГ
Като например попиташ преподавателя си в подготвителните курсове може ли да ти съдейства за подаването на заявка и бъдеш включен в тази на СМГ.
Как като четвъртокласник можеш да представляваш СМГ и защо това автоматично води до класиране в училището?
Това откъде го измислихте? Кой ви каза, че децата са автоматично приети? Или за Вас е много трудно да приемете, че са се явили на изпита и са изкарали резултати, с които да влязат без проблем? Впрочем едно от тях е спечелило две от състезанията, даващи право на прием без изпит в СМГ, нещо което не се случва често.
А сега погледнете протокола за 4 клас от шуменското състезание и пребройте четвъртокласниците зад чието име стои СМГ.

# 59

Механизмът е много прост. СМГ организира курсове по математика и организира явяването на състезания в провинцията за тези деца, защото е близо до ума, че малко родители ще се вдигнат до другия край на държавата заради едно състезание. Нека вземем за пример състезанието в Шумен. Не мога да си представя, че родители на софийски деца масово ще се вдигнат до Шумен за да водят децата си на състезание на 400 километра. Но СМГ организира явяването и води в Шумен няколко отбора с деца (десетина, че и повече). В този смисъл децата се явяват от името на школата, в която се подготвят, защото собствените им училища имат нулев принос и интерес за състезанието. Аз не виждам нищо конспиративно в това.
А защо след това тези деца учат в СМГ е пределно ясно. На състезание отиват най-добрите деца от курсовете, които имат шансове за добро класиране (опашкарите не ходят). И щом тези деца са от най-добрите, какво чудно има, че после успяват на изпита?

Пишем си неща, които не само не изчерпват темата, но поставят още въпроси. Моето дете посещава тези курсове, но досега не ми е говорило за подобна възможност. В състезанието в Бургас само две деца са представлявали СМГ без да са се явили в отборното състезание. Не случайно ви питах защо в Ямбол не се е явило нито едно дете от първата двайсетица, т.е. нито едно дете от най-добрите от курсовете. Независимо, че според вас е друго. Работещият подход в подобни казуси е проблемът да бъде изяснен и изчерпан. Вие не го изчерпвате и изяснявате, вие го замазвате. Очевидно странното, непознатото, алогичното ви плаши и най-лесният начин да се освободите от констатацията, че не сте в състояние да го разрешите (някои дори и разберат) е като ме обявите мен за "арогантен". Точно мен дето и на мравката път правя, освен в случаите, когато някой се опитва да отнеме гражданските ми и човешки права.

Общи условия

Активация на акаунт