Re: ВМ-НВХ 45 ЧАСТ

• 40 206
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • SA
Преди време, когато бях на този режим на хранене, аз също имах подобни горно-гранични стойности на кръвната захар и то от няколко изследвания. В spidersport също бях чела публикации на някои от потребителите, които споделяха подобни проблеми. Милко май ги изтри повечето от тези теми впоследствие. Така или иначе , лично мен ме притесняват стойности на кръвната захар на гладно над 5 ммол/л, за съжаление до момента не съм намерила обяснение на този факт.

# 61
Ето тук нещо написано (първото, което открих:) ) http://www.antidiabet.com/2008/09/blog-post.html. За установяване на диабет както и в статията е написано се прави тест като се взима кръв на 3 пъти. Не си спомням точно времената, но бяха нещо като: веднага, след 30мин и след 2 часа. Само тогава, може да се каже дали има проблем или не. Simple Smile

# 62
А как се справяте с пиенето на вода?  Ей това нещо многоми тежи. Аз едва
една чаша изпивам за два дена немога да си представя два литра на ден. Ще се пукна просто или ще повърна. Това количество не се ли определя според килограмите на човек? Как така един 100 кг-ов ще пие 2 литра и един 50-60кг-ов пак 2 литра.

# 63
  • софия
юхуу, очертава ми се втори напълно режимен ден  Party
и водичка пийвам бая
днес обяд - сирене, домат, гауда и св. филе, по 100гр, нарязани на салата и поляти със зехтин
разделих си ги на обяд и следобедна закуска
вечеря - джолан и малко сиренце

егати, как се радвам, че пак започнах да си спазвам режима...
така се бях отпуснала последния месец и половина

ааа, и днес успях да стана навреме да ида за ТСХ-то

# 64
Всъщност току-що прочетох, че гранична стойност е 7,77. Прави се след като изследвания е ял около 100% въглехидрати за закуска. 120 мин след това се прави повторно изследване и се счита за проблемно ако стойностите не са паднали под 7, 77. За патология се смятат ако резулатата е над 11, 1 (диабет).
Обаче защо на този режим пък нивата ще са високи?

# 65
Изследването се прави по следният начин:
Сутрин на гладно взимат кръв, пиеш глюкоза, и след един час, пак ти взимат кръв. Може да те накарат и още веднъж да пиеш и пак да ти вземат след час кръв. Но доколкото знам и само веднъж е достатъчно.
Кръвната захар при това изследване, при мен беше на долната граница. Но и винаги ми е била ниска. Аз лично не намирам връзка, според мен кръвната захар се вдига от увеличено потребление на въглехидрати  newsm78
Ама някой който е запознат, не е зле да се изкаже.
Похвал Simple Smile
Тичахххх, на патечката, супер е 2 км интервално и се скапах. Мисля че за първи ден е ок, все пак не съм тичала от години  Twisted Evil

# 66
Здравейте,най-сетне имам резултат.От около 2 седмици съм на режима и скоро се оплаквах,че нищо не става.Вчера си сложих нови батерии на кантара и резултата е -4кг.Аз май не спазвам точно този режим,а една комбинация между него и Дюкан.Хапвам белтъчни и зеленчуци без да спазвам етапите на Дюкан,но не се ограничавам в такава степен от мазнините.От друга страна установих,че не мога да се храня високомазнинно и умишлено да добавям към храната мазнини.Просто ям всички видове меса и пълномаслени продукти.Тренирам през ден по 1 час.Имам чувството,че външно промяната е по-голяма отколкото показва кантара.

# 67
добро утро

съжалявам, че внесох такава паника
да уточня, че тази кр захар е измерена след хранене - обилна и режимна закуско-обяд
НЕ Е НА ГЛАДНО

ето тук са линковете, за които споменах
на шведски са, но гледайте картинките
зелената линия е на тези на стриктен режим:

1. http://www.kostdoktorn.se/sockerchock
http://s4.kostdoktorn.se/wp-content/2010/07/Sockerkurva.png

2. http://www.kostdoktorn.se/spektakular-diabetes-studie
http://s3.kostdoktorn.se/wp-content/2009/09/Haimoto-gr%C3%B6nt.jpg

установено е, че си остава на това ниво по цял ден
аз все още нямам глюкомер и не съм се убедила сама в това
но някой ден и това ще стане

само усещам по вторични признаци, че е така -  никакво чувство за глад даже и 5ч след хранене, както и никаква умора или доспиване след хранене
а преди беше нещо странно, даже в нервни кризи съм изпадала ако огладнея много
ама нямаше кой да ме светне, че това било хиперинсулинемия
само се лекувах с много шоколад и др. сладки работи с кратковременно действие

относно натоварването с глюкоза съм решила, че ако някога ми го препоръчат, ще го откажа
толкова захар не съм консумирала наведнъж с години и не искам да се натровя отново след толкова време на изчистване

# 68
Аз лично не се стреснах, но както е писала joya мислех, че кръвната захар се повишава след прекомерна употреба на въглехидрати. Моята по време на бременността се беше повишила на 4, 62, но по принцип не ми е висока. А последния месец изкарах на бял шоколад и сладолед. Хранех се изключително здравословно, но в 9 месец не можех да сложа нищо друго в устата си освен шоколад и сладолед. Тогава захарта ми беше с такива стойности. И просто се учудих, не ми прозвуча логично сега, на режима да е по-висока.
vici75, аз нямам проблем. Рядко пия по-малко от 3,5 - 4 л вода на ден. Просто от как съм на режима съм жадна и пия вода. Преди едва изпивах и половин литър дневно. Досега се чудя как съм издържала.

# 69
  • софия
хмм, няма ги двете кила  newsm78
сигурно са били от цикъла

закусих две парчета гауда
не знам какво ще обядвам, яйца сигурно
за вечеря са ми се дояли гъбки с масло и синьо сирене

днес пък ме мързи да ида да си взема резултата от ТСХ  ooooh!

# 70
  • SA
Е, за паника не може да става въпрос. Просто от много време се мъча да намеря обяснение на това защо при някои хора кръвната захар е в по-високи стойности при режима и мислех, че с попаднала на статии, обясняващи механизма.
За да е показателна стойността на кръвната захар, то тя трябва да се изследва сутрин на гладно. Друг е въпросът за изследването й след обременяване с глюкоза. То се препоръчва именно, когато са отчетени по-високи стойности, но не толкова високи/ над 12/ , че да може да се приеме наличие на диабет.
Не разбирам шведски за съжаление, на графиките се вижда, че при ВМ-НВХ кръвната захар е сравнително с постоянни стойности през целия ден, което е логично, защото мазнините нямат пряк ефект за покачването й.
В регулацията на кръвната захар имат значение не само вида на храната, но и много други фактори - повечето хормони например оказват влияние върху кръвната захар. При повишена секреция на кортикостероиди дори се развива т.нар. стероиден диабет. Някои лекарства, които хората приемат за дълго време също могат окажат влияние. Дори неща като стрес например, водещи до повишена секреция на адреналин могат да имат значение.
Тъй като инсулинът е основния фактор, който води до понижаване на кръвната захар, съм си мислела, дали защото при ВМ-НВД той се поддържа в минимални стойности, това не е причина за това, кръвната захар при някои хора да е в по-високи стойности. Другата възможност, която не ми се иска да е вярна, е по някакъв начин ВМ-НВХ да повишава инсулиновата резистентност с времето. Така и не намерих нещо официално написано по въпроса и продължавам да търся. За мен диабетът е една от най-ужасните болести, които увреждат цялото тяло и поради тази причина тези въпроси доста ме вълнуват.

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 15:18 от kameloth

# 71
kameloth, мерси за разясненията
повечето неща и аз съм ги чела и съм горе-долу наясно
но друго си е да ти се припомни, на прост език
 Hug

от моите ровения тук, на този режим кр. захар се поддържа постоянна, около 5
няма спадове и върхове

и има хора с диабет и инс. резистентност, намалили или изцяло спрели медикаментите
информацията се събира от 2005 насам и смятам, че може да и се вярва
още повече, че 2та наблюдавани от мен сайта се водят от лекари и че написаното от тях е въз основа на техните лични пациенти
отделно хиляди хора коментират подобни ефекти пак там,  на същите сайтове

и двамата цитирани от мен лекари се хранят така
и даже цитират и нивата на кр си захар, особено Андреас, след като бил по разни диетоложки конференции, където ги хранели именно със захар - сандвичи, сок, сладкиши

аз си поръчах един безплатен глюкомер
и ще се опитам да поекспериментирам с малко замервания преди и след хранене

сега пека на моите крем-брюле
направих и за мен един без захар и с много ванилия, но понеже заради тях сложих мляко, а не сметана, та и моят е с мляко и не знам дали ще стане
поне ще знам за напред дали да си играя отново с мляко или направо да слагам сметаната

после ще спретна уок с бекон, кит. зеле, чушка и праз

# 72
  • SA
W'A'S'P' , жалко че не мога да попрочета повечко в тези сайтове, предполагам има много ценна информация в тях. Но ето, този факт, за който споменаваш, че кръвната захар при повечето хора, хранещи се ВМ-НВ е около 5 ммол/л е интересен за мен и ако случайно попаднеш на обяснение защо това е така, то моля да го споделиш! Интересно би ми било също така, дали тези лекари са изследвали периодично гликиран хемоглобин при пациенти, които при този начин на хранене поддържат по-високи стойности на кръвната захар.
Опaсността от високите стойности на кръвната захар идва от това, че с времето глюкозата се свързва с различни белтъчни молекули и по този начин ги уврежда. Най-лесен за изследване е т.нар. гликиран хемоглобин и ако той е завишен, това е белег, че през последните 2-3 месеца, човекът е имал завишени нива на кръвната захар , поне от време на време.
Иначе за това, че на диабетиците се препоръчва масово погрешна диета, съм напълно съгласна. Не мога да проумея например как на хора с диабет, може да се препоръчва да ядат ориз, хляб... обаче е факт. Наскоро пък направо щях да умра от смях, докато пазарувах в кварталния магазин. Една продавачка правеше промоция на някакви телешки наденички и предлагаше на един мъж с доста наднормено тегло да опита, а той започна да й обяснява, че тази храна била вредна за него, защото мазнините в телешкото му запушвали атрериите и оттам повишавал кръвно и един куп подобни глупости. Като погледнах количката му - то макарони ли нямаше, картофи ли нямаше, хляб ли нямаше, ама пък черен  Simple Smile. Жал ми стана за човека, ама какво да се прави, в наши дни при толкова много информация във виртуалното пространство, не е необходимо сляпо да се вярва на каквото и да било.

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 22:59 от kameloth

# 73
  • софия
прасето, тоест аз, днес видя минус и юруш на боклуците
смотах четири сладки следобяд

за вечеря броколки с масло, течна и заквасена сметана и гауда
много вкусно значи  Simple Smile
купих си алуминиеви тавички за еднократна употреба, чудна работа, готвиш, ядеш и хвърляш  Grinning
беше ми писнало да я мия почти всяка вечер йената

# 74
Да ти кажа ако турнеш и малко пилешко в комбинацията става още по-готино.
Аз пък днес нямам изхранване. И си ям на воля. Напълно режимно де, но пък в нечувани количества. Мъж ми чак страх го хвана, че няма да може да ме изхрани. Пита даже кантарче да купи ли. Mr. Green Т'ва 'щото сме на почивка и аз тук кантар нямам.

Общи условия

Активация на акаунт