Re: ВМ-НВХ 45 ЧАСТ

• 40 173
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
Аз не пържа, ама ако ми се яде тиквичка, или я правя на грил тигана, или имаше една рецепта във форума, тиквички, мазнина  и в тавичка във фурната.
Предполагам че мазнината може да е и масло, не само зехтин, макар че не знам как се връзва тиквичка с масло  newsm78

Аз съм към здравен фонд и не плащам нищо, ама преди си плащах всеки хормон, защото за да ти ги минат по касата, първо отиваш при дж.пи-то, след това при ендокринолог и той трябва да ти даде направление за кръв. А при добрите ендокринолози е голямо чакане. Днес пак съм при тая моята, да видим какво ще каже за хормона. Много ме е яд, защото пих и добавки и едни ензими, и пак нищо.

# 46
аз консумирам зелен боб с месо
но както се написа тук, сготвен с масло и никакви брашна за сгъстяване

joya, провай с еко косово масло
напр разбито с яйце към кафето сутрин вместо мляко

# 47
Един глас "за" тиквичките на скара. Стават превъзходни и после могат да се залеят със сметана, копър и чесън. Другия вариант е на фурна със зехтин за готвене. Той търпи термична обработка,(видно по наименованието) но пък много се съмнявам в достойнствата му. По-добър вариант е този със скарата.

# 48

зеленият боб става чуден с агнешко, заешко и месо от малка козичка
и дори не е необходима допълнителна мазнина

Mma четох, че било най-полезно да се консумира
животинска мазнина от животно с по-ниска от човешката
телесна температура за да не 'замръзвала' в нас
като например океанските риби
как ще го коментираш това, вярно ли?
че на мен ми звучи логично, но леко абсурдно  Blush

# 49
Ми то в такъв случай какво друго освен риба може да се консумира, змия? Тя е вкусна, де. Избора на животни с по-ниса отнашата Т не е голям. И на мен ми е интересно да чуя.

# 50
...

Mma четох, че било най-полезно да се консумира
животинска мазнина от животно с по-ниска от човешката
телесна температура за да не 'замръзвала' в нас
като например океанските риби
как ще го коментираш това, вярно ли?
че на мен ми звучи логично, но леко абсурдно  Blush

това не съм го чувала досега
и как точно замръзва мазнината в телата ни?  newsm78
дай линк да прочетем и ние

аз залягам на прасето
все пак генетично погледнато, сме почти идентични  Mr. Green
ама не си представям да му меря темп. преди консумация

иначе змии, жаби, крокодили, охлюви ... са все деликатеси

# 51

Ензимният фактор — д-р Хироми Шиния

книгата е малко общи приказки,
ама това ми стана интересно
да питам по-четящите  Flutter

# 52
аааа, за тази книга ме открехна една мацка в САЩ
но тук я няма и не съм я чела все още

виж какво мисли явторът за наситените мазнини
ако ги препоръчва, значи може да му вярваме и за това
макар че, той е японец, макар и живял в САЩ
а японците знаем, ядат почти сурова риба, само леко маринована
може да има връзка

# 53
W'A'S'P', за теб: web.uni-plovdiv.bg/victorivanov/books/enz_faktor.pdf
И аз не съм я чела, но може и да и обърна внимание.

# 54
благодаря
сега излизам
но като се върна следобед ще я прехвърля набързо
 Hug

много е интересна, с изключение на частта за храната
соята се препоръчва, както и "качествените" въгл.
а мазнините трябвало да бъдат 85% растителни  #Crazy
месото да се ограничава за сметка на разни семена ...
иначе за млякото и млечните съм съгласна, звучи доста разумно

говори за тлъстите американци и за стековете им
а подминава гарнитурата към тях под форма на кола, пърж. картофи и подсладен бял хляб

иначе другите му съвети са много интересни и полезни
ще ги прочета по-задълбочено

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 15:21 от Анонимен

# 55
хмммм

аз си взех изследванията
всичко изглежда нормално
явно след декемврийския ми проблем все още ми трябва време, за да се успокои организмът

TSH е 1.22 при норми 0.2-4.00
Т4 е 12 при норми 9-22

кр. захар е 5.4, което четох че било добра ст-ст за нашия режим

хемоглобинът е малко нисък, само 119
но все пак бях в цикъл тогава, може би заради това

продължавам да си режимствам и увеличавам разходките
все пак пролетта дойде и ледът се стопи

# 56
  • софия
ето обобщено как трябва да се храним според книгата. никъде не пише нищо за свинско.

7-те златни ключа на д-р Шиния за добро здраве ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЕЗИ КЛЮЧОВЕ, ЗА ДА ОПАЗИТЕ ЧУДОДЕЙНИТЕ ЕНЗИМИ НА ВАШЕТО ТЯЛО, И СЕ НАСЛАЖДАВАЙТЕ НА ДЪЛЪГ И ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ
1. ДОБРАТА ДИЕТА
1. 85-90% храни на растителна основа: а. 50% цели зърна, кафяв ориз, пълнозърнести макарони, ечемик, мюсли, пълнозърнест хляб и бобови растения, като соя, зелен фасул, нахут, леша, шарен боб, грах, черен, бял и розов боб б. 30% зелени и жълти зеленчуци и кореноплодни, като картофи, моркови, сладки батати*, червено цвекло и морски водорасли в. 5-10% плодове, семена и ядки 2. 10-15% животински белтъчини (не повече от 85-115 г дневно): а. Всякакви риби, но за предпочитане са дребните риби, защото по-едрите съдържат живак б. Птици: пилета, патици, пуйки - само в малки количества в. Говеждо, агнешко, телешко - добре е да се ограничава или да се избягва г. Яйца д. Соево мляко, соево сирене, оризово мляко, бадемово мляко Храни в добавка към диетата ви: 1. Билкови чайове 2. Таблетки от морски водорасли (от кафяви морски водорасли) 3. Бирена мая (добър източник на витамини В комплекс и на минерали) 4. Пчелен прашец и прополис 5. Ензимни добавки 6. Мултивитамини и минерални добавки Храни и вещества, които трябва да ограничавате или да избягвате: 1. Млечни продукти, като краве мляко, сирене, кисело мляко и други млечни произведения 2. Японски зелен чай, китайски чай, английски чай (да се ограничат най-много до 1-2 чаши дневно) 3. Кафе
* Вид картофи - бел. прев.
4. Сладкиши и захар 5. Никотин 6. Алкохол 7. Шоколад 8. Мазнини и олио 9. Обикновена трапезна сол (използвайте морска сол с незаменимите минерали) Допълнителни препоръки за диетата: 1. Спрете да се храните и да пиете вечер 4-5 часа преди лягане. 2. Сдъвквайте всяка хапка 30-50 пъти. 3. Не яжте нищо между отделните хранения, с изключение на някой пресен плод (по едно парче пресен плод може да се яде и един час преди лягане, ако гладът ви държи будни, тъй като плодовете се смилат бързо). 4. Яжте плодове и пийте плодови сокове 30-60 минути преди основното хранене. 5. Яжте пълнозърнести, нерафинирани семена и зърнени храни. 6. Яжте повечето храна сурова или приготвена леко на пара. Загряването на яденето над 90 градуса С убива ензимите. 7. Не яжте окислени храни (покафенелите на цвят плодове са започнали вече процес на окисляване). 8. Яжте ферментирали храни. 9. Бъдете дисциплинирани в храненето си. Не забравяйте -вие сте това, което ядете.

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 16:04 от shhhh...

# 57
  • SA

кр. захар е 5.4, което четох че било добра ст-ст за нашия режим.

Извинявам се, че се намесвам в темата, но  W'A'S'P',
ако не те затруднява, би ли дала някакви линкове към информацията, според която тези стойности на кръвната захар са нормални за ВМ-НВД. Интересно ми е как се обяснява тенденцията към високи стойности на кръвната захар при този начин на хранене.

# 58
Хм, това е висока кръвна захар. Да не би да е станала грешка? Диабетиците са на подобен режим, точно за да понижават нивата на кр. вахар. От месо защо ще се вдига.

# 59

от цялата книга ми харесаха съветите
да дъвча много - много - много
и да ям жива храна

и ми стана интересно това за
температурата на тялото и мазнините

когато бях супер-стриктна, глюкозата ми беше 5.11
скоро не съм се мерила

Общи условия

Активация на акаунт