Re: ВМ-НВХ 45 ЧАСТ

• 40 194
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
Аз да се повторя ли?

# 31
Ботни, Мма, W'A'S'P'  Laughing, сподели после как ти е ТСХ и какви са ви там стойностите
аз днес се успах, така че утре ще ида да ми пуснат кръвчица

джоя, пиеш ли си тироксина преди изследването?

Не, доколкото знам и не бива, иначе може да повлияе. Не може и кафе, след едно провалено изследване, вече знам  Twisted Evil
И аз утре ще пиша какви са ми стойностите, че тая така ме наплаши, да и се невиди

Ето ми ги резултатите
 FT 3 3.48  pmol/l 3.10-6.30
 FT 4 14.38  pmol/l 11.00 - 22.60
TSH 6.700   mIU/l 0.35 - 5.00  
 ТАТ 19.28  IU/ml до 115
 МАТ - (TPO) 5.44  IU/ml до 34

Може ли толкова високо ТСХ с 0,75мг ел тироксин, и аз се чудя що не слабея м...а му.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 15:07 от joya

# 32
  • софия
много интересно това със стойностите  newsm78
на моята бележка пише 0.3 - 4
ти ли беше с махната жлеза?
аз за да поддържам ТСХ съм с 150мг еутирокс

сори, че спамя темата

# 33
Не, не съм аз, моята била като на 12-годишно Simple Smile
Ужас с тия жлези, и аз сори за спама....

# 34
Минават ли по касата тези изследвания?

# 35
Имам чуденка пак newsm78 newsm78. Имам зелен боб с
мазно пилешко. Това режимно ли е? Или май не е много т. к. има брашно в соса?

# 36
Еми да ти кажа, такива манджи не са много препоръчителни, аз готвя за другите и знам как се правят, освен брашното и олио се слага, запържва се и т.н. а ние не препоръчваме олио, особено топлинно обработено, особено в комбинация с брашното. Виж, ако ти си го направиш и зеления боб и пилешкото са ок, с малко масълце и квасена сметана за сосче, черно пиперче става работата.

# 37
  • софия
сид, за тсх е два пъти годишно по касата.

# 38
Само този хормон ли се поема от каса?

# 39
  • софия
не знам

йеее, днес ми е напълно режимен ден! това не се беше случвало от мнооого отдавна  Embarassed
зак. - кафе със сметана
обяд - 2 яйца, 25-30 гр масло, лъжица зак. сметана и 100 гр сирене
вечеря - шопска салата с яко зехтин, сирене и свински джолан
а, и следобяд две резенчета гауда

я вижте на какво попаднах, списък и състав на Е-тата в храните
http://www.lekove.bg/articles/view/12/276

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 23:12 от shhhh...

# 40
Еми да ти кажа, такива манджи не са много препоръчителни, аз готвя за другите и знам как се правят, освен брашното и олио се слага, запържва се и т.н. а ние не препоръчваме олио, особено топлинно обработено, особено в комбинация с брашното. Виж, ако ти си го направиш и зеления боб и пилешкото са ок, с малко масълце и квасена сметана за сосче, черно пиперче става работата.

Така си и мислех, че не е по режима. Не те разбрах като каза ако си го направя аз какво имаше в предвид. Иначе ще наблегна повече на месото без соса, дано не си объркам режима много. Ще прибАва и повечко зелена салата със зехтин.

# 41
Може да задушиш лука в масло, червен пипер, пиле, боб, магданоз, морков, чушка, домат (настъргани) и малко чубрица и не закашвай (не слагай брашно). Така хем ще е манджа, хем няма да си в нарушение. А може и гореизброеното да сложиш в тава, без предварителна обработка и да го печеш на фурна.
shhhh..., благодаря! Понеже съм с болен мозък и като чета, че някой страда от нещо много бързо решавам, че и на мен може да не ми е наред.  ooooh! За психиатрията съм знам, но съм наследствено обременена. От лекарско семейство съм и за мен една пъпка никога не е просто пъпка.  Mr. Green

За протокола аз съм michelangela simoni с друг ник. Grinning

# 42
  • Sofia
На мен като ми се дояде манджа/нещо със сос/ си правя следното: моркови,чушки, настъргани домати, малко зелен боб,лук, тиквички + някакво месо/най-често пилешко/, подправки,зехтин и си го запичам във фурната.Получава се добре Simple Smile

Абе пържени тиквички в зехтин + млечен сос режимно ли е ?? ... понеже това вечерях  Crazy

# 43
Благодаря за "сосестите" съвети. Златни сте.

# 44
  • софия
зехтина също се скапва при термична обработка
въпреки, че напоследък не спазвам режима съм придобила едни полезни навици от него. за готвене - масло, олио не консумирам почти от година, пържено също (много рядко и с масло). започнах почти всичко да си задушавам в йенска тенджера с масло и сметана.
тиквичките и патладжаните на скара са уникално вкусни, намазвам ги със зехтин с много чесън и копър като ги изпека.

сид, ама напълно те рабирам  Mr. Green. страдах от паническо разстройство и най-редовно си поставях какви ли не диагнози.

Общи условия

Активация на акаунт