Re: ВМ-НВХ 45 ЧАСТ

• 40 207
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, момичета!
Видях, че интересна тема сте подхванали, може ли и аз да се вклиня в дискусията Simple Smile

Мисля, че нивата на кр. захар от експеримента на W'A'S'P' са напълно в норма. Защо задължително обвързвате ниската кр. захар с висок инсулин? Просто организмът й проявява добри компенсаторни възможности, тъй като е напълно здрав! Т.е. при прием на храна инсулинът задължително се покачва, заради повишаването на кр. захар, но това е временно състояние, не постоянно (е, освен ако не дъвчеш нещо непрекъснато). Проблем е когато нивата на кр. захар са завишени (дори и да не надскачат нормалните), но също и инсулинът е постоянно висок. Това е признак, че по една или друга причина, той не работи. Точно това е инсулиновата резистентност.

Ето малко информация, която съм си систематизирала за лична употреба, тъй като имам проблем с щитовидната жлеза и инсулина:

"при тест с обременяване:
IRI-имунореактивен инсулин - нормални граници - 3-24.9
IRI-имунореактивен инсулин -  нормални граници - 3-24.9
IRI-имунореактивен инсулин - нормални граници - 3-24.9

Глюкоза - сутрешна на гладно - нормални граници - 2.7 - 6.2
Глюкоза - 1 ч. нормални граници - 2.7 - 7
Глюкоза - 2 ч. постпрандиално - нормални граници - 2.7 - 7.8"

Този тест показва способността на панкреаса да отделя в нужния момент необходимото количество инсулин, и способността на клетките да го използват, за да усвоят глюкозата.

----------------------------  
Кръвна захар на гладно под 6,1 mmol/l и кръвна захар на 2-ия час под 7,8 mmol/l означава нормален глюкозен толеранс или нормален контрол на кръвната захар; такъв резултат изключва всякакво наличие на диабет или преддиабетно състояние

кръвна захар на гладно над 6,1 и под 7 mmol/l и кръвна захар на 2-ия час над 7,8 и под 11,1 mmol/l означава нарушен (намален) глюкозен толеранс, т.е. съществува лош контрол над кръвната захар, но захарен диабет не е налице;"

Индекс НОМА:
HOMA = (Глюкоза х Инсулин):22.5, където
"Глюкоза" е нивото на кръвна захар на гладно,
"Инсулин" – нивото на инсулин в кръвната плазма на гладно, а
 22.5 – постоянна величина.
HOMA варира от 2 до 15, като по-ниските стойности показват по-добра инсулинова чувствителност. Така например стойности на индекса около 2-2.5 демонстрират висока инсулинова чувствителност и добър гликемичен контрол. Стойности около и над 4 са признак за понижена чувствителност на тъканите към инсулин или инсулинова резистентност. Индекс над 8 обикновено се асоциира с наличието на захарен диабет тип 2.

# 151
  • софия
ехоо, ако имаме именячки в темата да са живи и здрави   bouquet

такава вкусна бърканица си направих...
варени яйца, кашкавал, краставица, зак. сметана, копър, зехтин и оцет  eat

# 152
  • Пловдив
....... Но и аз като теб се надявам, да се включа в групата на яките бабки, хехехе, които и след 50 години ще си обсъждаме проблемите с храненето.

Значи след колко години е срещата да обсъдим Корега-та  hahaha
Сори, не се въздържах  Grinning
Успешна седмица на всички.

# 153
  • SA

Значи след колко години е срещата да обсъдим Корега-та  hahaha
Сори, не се въздържах  Grinning
Успешна седмица на всички.

Joy Joy Минимум след 50-60.

# 154
 wavey

Пиле, впечатляващо инфо!!! Shocked Благодаря, че го сподели...след него, честно казано, кашата в главата ми стана пълна (аз си мислех, че висока кръвна захар = на ниски нива инсулин Embarassed Blush ooooh!) и благодаряние но това, което си писала, реших да не задълбавам толкова, че се вманиачавам, а слава Богу, нямам причини, освен любопитството ми по тези въпроси....

Момичета, стига с тия приказки за 40-те ooooh! Praynig....след няколко месеца кще навърша 39 и ЧЕСТНО ви казвам - чувствам се по-добре, по-енергична, по-спокойна и по-в мир със себе си, отвсякога!!! И сутрин, ЧЕСТНО - нищичко не ме боли! Peace

jul , Корегата ще я обсъждаме, най-рано след 30 години....ааамаха...подранила си! Hug Joy

Успешна седмица, мацки! Hug  bouquet

# 155
...аз си мислех, че висока кръвна захар = на ниски нива инсулин Embarassed Blush ooooh!)

Е, такава зависимост съществува при инсулинозависимия диабет, но това е различно. Там вече възможностите на панкреаса да произвежда инсулин липсват по една или друга причина. Възможно е да се изчерпат и при продължителен и нелекуван диабет тип 2. Тогава кр. захар на гладно е над 7-8. В случая говорим за движение в рамките на нормалното.

Интересно е  Ботнито дали се е консултирала с доктор и какво са й обяснили.

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 14:24 от птица

# 156
Темата не е никак активна за съжаление,никой не пожела да сподели с мен дали прилага зареждаш високовъглехидратен ден.И аз понеже доста време съм в застой реших и направих такъв-резултата един килограм нагоре:(Вече не знам как да процедирам...

# 157
Темата не е никак активна за съжаление,никой не пожела да сподели с мен дали прилага зареждаш високовъглехидратен ден.И аз понеже доста време съм в застой реших и направих такъв-резултата един килограм нагоре:(Вече не знам как да процедирам...
аз колкото пъти съм прилагала такива дни, толкова пъти съм съжалявала - на другия ден съм с 1-2 нагоре, което вероятно е вода, но все пак трудно я свалям, чувствам се подута и апатична... Като единствен "плюс" мога да отчета, че сънят ми става някакси по-непробуден и дълъг... което не знам доколко е плюс.
Затова вече само понякога си позволявам две мои много любими неща - спагети или макарони в един такъв разтоварващ ден, защото са бавни въглехидрати и по-добре ми понасят...

# 158
Аз вкарвам въглехидрат през около 2 дни, защото ако ям цял ден само въглехидрати после става страшно. Така минава м/у капките -  я филийка ,я лъжича ориз....

# 159
Изобщо не му трябва на режима въглехидратно зареждане. Ама изобщо.
Не че не го правя и всеки път после си бия главата. Ей го, вчера - омахах
въглени (пита, вярно, че домашна), шоколад (вярно, че 70%), обаче за-
ранта почнах с главоболие, подута съм днес, гадно ми е  Sick И така до
следващото "въглехидратно" изстъпление. За бой ги правя работите  box

# 160
Повтарям се, но когато ям въглехидрати пове4е от филия или лъжица ориз, или картоф се чувствам като отровена.
Елина , като свикнеш да се храниш  режимно поне една седмица и след това прекалиш с въглехидратите ще разбереш за какво говорим с Асса!

# 161
  • софия
на мен ми трябваше повече време да усетя този ефект, няколко месеца.
а и все още не ми става лошо от една филия, виж ако преям както аз си знам с въглени...
след новогодишните празници например бях като парцал

а тази вече ще се пръсна
сготвих егати странното ядене - тиквички, гъби, морков, пилешко, яко чесън и копър. полято със сметана и масло и изпечено във фурната.
преди това яйца с пресен лук, пържени в краве и кокосово масло  Mr. Green

# 162
Ами и аз да докладвам. Опитах само веднъж от чисто любопитство и с ръка на сърцето си признавам, че съм истински щастлива, че въглехидратите не са ми страст. Е, няма такава гадост както да преядеш с въглехидрати. И махмурлука е за предпочитане даже пред това. Понякога хапвам  черен шоколад.

# 163
Да,определено след въглехидратния ден се чувствах зле.Но като,че ли най-зле ми става от факта,че качих 1 кг,а днес вече трети ден след този ден съм свалила само 0.200гр.И пак съм по-дебела от преди.А като чета как хората правят такова зареждане на 3-4 дни направо се чудя как отслабват.Вече правя почти месец на режима и резултатите са незначителни.Много се колебая да не мина пак на Дюкан-там за месец свалях по около 4кг.А тук не мърдам въобще.Все си мисля,че съм в грешка-няма начин да се чувствам толкова добре нахранена като при този режим и да отслабвам.Поне досега всяко мое отслабване е било съпроводено с известен дискомфорт.

# 164
elinna, и аз съм против това зареждане
много пъти съм го писала тук
и лично съм описвала какво се е случвало в такъв случай, когато съм решила да хапна и аз от храната на моите при даден празничен повод у нас
аз също спя ужасно много след въгл. хранене
даже обикновено едва стигам до леглото, толкова бързо ми се приспива тогава
това е още една причина да го избягвам
сега спя невероятните макс 7ч и се наспивам
преди спях по 12ч и пак ми се спеше

а режимът си иска търпение
сега печелиш доверието на тялото си и лекуваш нанесетените му щети от Дюкан, а и предполагам и други диети
ако въгл ти са в рамките на 5% за деня, както и на хранене, резултат ще има
може да не е веднага, но ще дойде
казвам ти го от собствен опит

аз натворих режимно сладко - lemoncurd
3%В, 6%П, 91%М
През цялото време се работи на водна баня:
* 2 яйца и 1 жълтук се разбиват добре (в оригиналната рецепта тук има и 100гр захар)
* с непрекъснато бъркане се добавя сока от 2 лимона, както и настърганата им кора
* бърка се непрекъснато, докато се сгъсти  и се започва добавянето на маслото парче по парче, като се бърка добре след всяко парче до пълното му разтапяне

съхранява се в стъклена купичка или бурканче в хладилника

Общи условия

Активация на акаунт