Отговори
# 450
Галче, , ти в коя седмица си? 2кг са много малко, и според мен при бременост кг трябва да се следят. Многото кг са опасни както за майката така и за бебето, а същото се отнася и ако качваш малко. Както писах първия път качих само 11кг, оказа се че е имало проблем, който никой не го е забелязал, родих 20 дни преди термина и бебето беше 2,100кг. Трябваше да го сложат на системи, кувьоз и т.н Така че кг са доста важни при една бременост

# 451
raleva в края на 15 седмица и явно всичко си е индивидуално, защото аз с първата бременност също като теб качих само 11кг, родих точно на термин, Диди се роди 3050г, а аз бях с огромно количество околоплодни води Peace
Аз се храня нормално, пия течности, ям когато съм гладна, но няма да тръгна да се тъпча, само защото съм качила по-малко кг Peace

# 452
бенито smile3518 Weary съжалявам миличка,толкова ми стана мъчно като прочетох,толкова пъти съм си мислила за теб през какво си минала и сега отново....Господ да ти даде сили и кураж и стискам палчета(нашите палчета са вълшебни)следващия път да имаш дългоочакваната рожбичка и да си я гушкаш цял живот.много те гушкам Hug Hug Hug

галче аз също се радва че пишеш и се надявам до края да остане така Hug

кокетка наистина доста ниско кръвно,пази се.ако имаш апарат слагай си го в чантата за да можеш и навън да си го мериш за да реагираш навреме.не е шега работа.скорошно оправяне ти желая Hug

за мърдането на корема и аз вече го забелязвам.а пък като пийна кола и даже ако изпия повече от една чаша милото доста започва да ме шутка..явно колата му дава доста адреналин милото,май не трябва да прекалявам.в тази връзка ще ви пусна едно клипче,направо се изумих,моя краско не се е виждал чак толкова ясно Shocked
http://www.facebook.com/video/video.php?v=215840791765376

краско днес пак е зле,тъкмо си мислех че се оправя и цял ден е с 39гр темп,аман от доктори които все разбират.единия казва че АБ действал само на гърлото а на носа не Crossing Arms  другият че неможел да вдига такава тем от носа и "сигурно"е или от зъби или от някакъв вирус....нямам думи #2gunfire  да незнае човек на кой да вярва,а по-добри док от тези тук в благоевград няма...

ами незнам какво друго щях да пиша,забравих си мисълта,тя ми е само в бенито Confused  ще ме извините

# 453
И аз съм в края на 15- та седмица и съм качила 2 кг., мисля, че е нормално, нататък ще продължим да качваме Simple Smile

# 454
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Нормално си е 2кг.Не се шашкайте.

# 455
benito, кураж... Сигурна съм, че е тежко, но вярвам, че и това ще отмине и ще имаш здраво детенце.

poli12, в началото от магнезия ми се гадеше и урината ми беше някак... сгъстена. Но с редовния прием всичко това започна да отшумява.

Днес просто си беше куц ден, и на мен цял ден ми беше едно замаяно, отнесено, все едно бях под вода.

Лека нощ на всички!

# 456
Ралева извинявай но качените килограми нямат никаква връзка проблема при теб явно е бил друг!
Аз качих 5 килограма като почнах да качвам чак след пети месец , бебето се роди в 35 седмица 2630гр. ако бях откарала до термин щеше да стане поне 3 и 500.
Ения и днес Емо вдигна температура мисля че е от зъбите но той не ми е вдигал толкова много . най много 38 ,2 и винаги има хрема когато избиват така че може и от това да е и не са нужни антибиотици .Дано се оправи бързичко!
 Галче радвам се за хубавите новини !

Бенито съжелявам че отново преживяваш това , не знам честно аз не бих издържала толкова много мъка !  Cry

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 00:01 от Милен_ка

# 457
  • Бургас
Да се включа и аз за килограмите.До сега съм качила 8 килограма ,но преди да забременея аз бях 45 кг (165см).Никога не съм качвала толкова много и сега ми е много интересно как ми се променя тялото  Simple Smile Ами аз мога ли да ви задам един тъп въпрос  Embarassed  това мерене на шийката на матката(май така се казваше) как става,в смисъл с ехограф ли се мери или по друг начин.Чета че говорите за това,явно е доста важно,останах с впечатлението,че е тясно свързано с износването на бебчо,но се чудих дали е по ваше желание или се изисква за ЖК.Оф ,извинявайте пак ,но знам ,че няма да ми се смеете много.

# 458
mimisiu ,повярвай ми това е много важен въпрос.Да, трябва да се мери .В началото бъркат и усещат с пръсти дължината,след това и с ехограф.Нормалната дължина е около 4см .Това е отвора към бебето и ако има проблем може да не издържи и да изтекат водите ,да се получи инфекция.За това се стига до серклаж или много лежиш и пиеш хапчета.Това се прави преди всичко когато имаш цервикална недостатъчност,скъсена шийка ,предишни загуби.Дори при Кюретаж се изтънява шийката и се налага горе споменатото лечение.Никога не пренебрегвайте каквито и да било симптоми PeaceАко имаш въпроси питай . Никой въпрос не е глупав .Тук всички сме се родили,но не всички са раждали  Hug

# 459
  • Бургас
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор  Hug Аз другата седмица съм на ЖК и ще поставя въпроса на лекаря си.Иначе АГ-то ми не ме е бъркал до сега,което мислех,че е добре.Въпреки  че е запознат с факта,че съм имала две неуспешни  бременности,до сега не ми е споменавал за това измерване.

# 460
mimisiu ти при кой лекар си?

# 461
Бенито,  Hug

Мамчета, моето кръвно се оказа, че е ужасно ниско - 90/60, направо съм като парцал. Отивам да си взема един душ, после нещо за вечеря и се мушвам в кревата да зяпам филми.

Не се притеснявай и моето е 80/50  Laughing Лекувах го с кафе сутрин и пепси през деня, сега съм малко по-добре.

Съншайн, после ще наваксаме има мегдан, след 6-ти месец се наддава най-много и аз съм на 2 кг до сега.
На мен ми мериха онзи ден шийката с вагинален ехограф.

Момичета, само при контракции ли се пиеше магнезийй?

# 462
Здравейте мамита,

Относно меренето на шийката.Моята доки ме е гледала само на коремен..нищо не е споменавала до сега..трябва ли да се притеснявам Sad Чак на 19.04 съм на преглед..ще взема и аз да я питам!

Относно кг-аз съм +3,5 кг... но пък не ходя редовно до 00, предполагам, че щях да съм качила по-малко, ако всичко беше ок.

Вие как сте със спането, аз спа на лява страна (нали е най-добре), обаче се будя нощем, схванала ми се е цялата лява част, обръщам се на дясната(същата работа). Лягам 5 мин по гръб, като се завъртя после не мога да си поема въздух....а как ми беше удобно да спа по корем...ама сега няма как.. SadSadSad

Галче, много се радвам да те видя, че си отново редовна при нас.. Няма да те пуснем чак до септември...когато ще те пуснем за няколко дена да отсъстващ, защото отиваш да раждаш сладкото бебоче!!!!!!!! Аз съм овенче....заинатила съм се, да знаеш!!!!!!!!

Хубав ден мамита и много положително настроение!!!!!!!!

# 463
Добро утро!
paff,честити  stork-girl
nelimaneva,честити stork-boy
кокетка аз от 6 години съм с това кръвно90/60 и дори вече когато ми е нормално 110/80 значи че съм се ядосала и ми е много лошо.Организмът ми е свикнал с ниското и като изключим че без кафе и шоколад немога всичко си е наред.Пийвай си количка,кафе,шоколад,айрян със сол.Всичко това при мен помага.
За килограмите и аз съм +2 в 15-та г.с.

# 464
Добро утро!  Hug

mimisiu, renka86, да , дължината на шийката на матката трябва да се следи , за да може да се реагира бързо при проблем. Преди година и половина, едно варненско светило така ме стресна, при вземане на цитонамазка ми каза, че имам мнооооого скъсена шийка - това била родова травма от първото раждане. Засега , докторите тук - АГ-то и ехографистите, казват, че няма нищо такова.

За килограмите - до сега в 17 седмица съм качила 5кг., но имам страхооооооотен апетит. До преди 2 седмици пиех витамини и положението беше страшно, главата ми все навряна в хладилника и все ровя ли ровя за нещо за ядене. Crazy След като  ги спрях, положението се нормализира , само малко де Mr. Green
С предната си бременност качих само 12 кг, Ивайла се роди 3550г., НО,  в периода на кърмене/ за 10 месеца/ качих още 8 кг. ooooh!

С една дума, всичко е относително, всеки организъм е различен, всяка бременност е различна, важното е да сме спокойни и да се чувстваме добре . Blush

Общи условия

Активация на акаунт