Отговори
# 615
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
За първи път чувам,че евентуално трябва да се избягват ягодите.Аз досега три пъти съм яла.Даже днес пак им хвърлих око,но се въздържах.

# 616
Продуктите, които се препоръчват за повишаване на хемоглобина основно са:
Месни продукти: бяло птиче месо, риба, говежди език, черен дроб, сърце;
Зърнени храни: фасул, царевица, грах, елда, леща;
Зеленчуци: пресни печени картофи (добре измити, но небелени), тиква, цвекло, всякакви зеленилки: лапад, киселец и разбира се най-много коприва;
Плодове: червени и зелени ябълки, сливи, банани, нар, праскови, круши, кайсии, земни ябълки, ягоди, дюля;
Сокове: прясно изцедени от нар (дори само по две глътки дневно), цвекло, моркови, сок от червени плодове;
Полезни са още: морските продукти, жълтък, черен шоколад, сушени гъби.

Добре е да се знае също така, че желязото най-добре се усвоява чрез течности и най-вече, ако са комбинирани с продукти с голямо съдържание на витамин C.
Например ако за обяд хапвате черен дроб с коприва е добре да го комбинирате с домати като гарнитура или сок от праскови.
Черният чай възпрепятства усвояването на желязото и при нисък хемоглобин е добре да се замести със зелен чай. Това е от КНИГА

И вчера изядох Галка 600 гр ягоди  Grinning

Ето още за спокойно хапване:. Ягодите са добър източник  на минералите: калий, желязо и магнезий. Богати са и на витамин С, като 100 гр. ягоди покриват препоръчваната доза за деня,фолиева киселина Ягодите съдържат и множество полезни фитохранителни вещества, включително флавоноиди, антоцианидини и елагова киселина

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 16:42 от diana_val4eva

# 617
  • Sofia
Галче, и аз така чух за ягодите, но откакто ми го казаха все повече ми се ядат Simple Smile

# 618
Диде много хубаво си се сетила да напишеш тези нещица.Аз все се въздържах от жълтъка на яйцето,че го обожавам ама снощи се престраших и изядох 2.Легнах си доволна и заспах.Все си въобразявам да не хвана салмонела и такива други глупости.

# 619
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
На една от лекциите за бременни доктора каза: "Защо да не ядете ягоди или мъхести плодове?! Не яжте само, ако сте алергични. Относно това дали бебето ще развие алергии - не се тревожете, докато се роди няма как да знаете." Тоест и да ядете, и да не ядете всичко е генетично определено вече  Peace

# 620
Диде много хубаво си се сетила да напишеш тези нещица.Аз все се въздържах от жълтъка на яйцето,че го обожавам ама снощи се престраших и изядох 2.Легнах си доволна и заспах.Все си въобразявам да не хвана салмонела и такива други глупости.
Joy Joy Joy JoyГладна мечка сън не я хваща hahaha
Сънчо,брагородно ви завиждам за лекцията Hug

# 621
Ама то за алергията има и нещо друго.Не вярвам някой примерно да яде нещо предразполагащо към алергия сутрин,обед и вечер в промишлени количества.Аз съм чувала и за фъстъците,ама на човек му се дояжда.Въпроса е да не се прекалява.ДИДЕ хваща я.Ама с такъв кеф аз си изядох жълтъка,а мъжът ми белтъка.

# 622
hahaha hahaha hahaha hahaha Ив,ама това след като гледахте мача ли? Joy

# 623
За яйцата май трябва да се твърдо сварени, а не рохки. Аз си ям редовно яйца.

Значи ще си отпусна душичката с ягодките. Мерси за инфото, Диде  bouquet

# 624
Да Диде след смешния мач.

# 625
Мили мами, в името на ГОЛЯМОТО ЯДЕНЕ, пък и не мога аз да ям по цял ден, вие да стоите гладни.Та аз съм готова да споделя всичко четено и не прочетено с вас.Ако трябва и меню на лични ще ви пращам Laughing LaughingМадленка ще го готви hahaha

# 626
Аз също редовно ям ягоди, обожавам ги. Не се притеснявайте да ядете каквото ви харесва, момичета.

# 627
Шегаджийка.

# 628
Миленка да ти е жив и здрав рожденника! newsm59 newsm59
tedi push тапети там няма ,само обзавеждане.И аз само в практикер,мюсю бриколаж и дом на тапета съм виждала.
http://www.domnatapeta.bg/catalog.php?id=23

# 629
Хапвайте сега,че после като почнете да кърмите ще има да се облизвате Laughing
На мен ми казаха-хапвай всичко в умерени количества и разделно ако може.Да избягвам сурови меса , риби(аз в момента и печени не ям,но...)и тестени.Наблягам най-вече на спанака и копривата(все такова ми се яде)и пролетна салата с яйца и маслини.Всичко това гони запека.
Благодарско,Ваня Peace

Общи условия

Активация на акаунт