Отговори
# 600
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Относно ФМ и БХС те са по желание защото се заплащат,но лекарката би трябвало да ти каже,а вече ти да си решиш дали имаш финансовата възможност.

# 601
да записала съм се ходя редовно не съм пропускала защото имам един аборт миналата година но освен веднъж кръв др не са ми правили а вас ви чета че са ви взимали околоплоднни течности и какво ли не а уж избрах най добрата акушеро-гинеколожка в града Simple Smile

И на мен са ми вземали само веднъж кръв, и оня ден втори път, i 2 пъти урина. Иначе другите са друг вид изследвания, които не се поемат от здравната каса и лекарката няма как да те задължи да ги правиш, на мен лякаря ми каза, че ще ме прати, ако види, че има нужда. Важни според мен са Феталната морфология и другото е Биохимичният скрийнинг ( аз обаче не го направих). Според мен, питай най-добре лекарката си като идеш на преглед Simple Smile

# 602
  • София
Прегледи и изследвания http://www.bg-mamma.com/index.php?action=articles;id=24

# 603
да аз я питах тя ми каза че според нея всичко е наред Simple Smile само веднъж ми каза че ако искам мога а си направа изследване за синдрома на Даун но според нея няма смисъл Simple Smile незнам замислям се дали да не разходя до Плевен да видим там лекарите какво ще кажат Simple Smile то без това трябва и да реша къде ще раждам  Thinking

# 604
ТИТОЛИНА тя твоята лекарка е голяма гадателка.Интересно ми е как прецени,че няма нужда да правиш?Според мен най-важното е ФМ,там всичко се вижда.Не дай си Боже нещо да му има на бебчето,то на майката по нищо не и личи.Най-добре си направи ФМ.Там оглеждат всички органи,мерят нухалната гънка,броят пръстчетата и много други неща.Момичета аз от 2 дни усещам нещо особенно във корема си.Не мога да го определя.Сигурно е бебчето?Ама не ми ли е рано или си въобразявам?Ама до сега съм нямала такива признаци.

# 605
аз съм малко скарана със съкращенията какво означава ФМ и къде сте го правили а относно странното ти усещане Ивелина и аз го имах но вече премина в доста силно ритане Simple Smile

а да и да добава последния път ми каза че пред част от бебето има плацента което според мен  не е нормално вие как мислите ? Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 15:16 от titolina

# 606
Здравейте мами!Аз докато се включа то стана време за следобедния чай    food010
Тара,много се радвам,че се появи и носиш добри новини за манипулацията HugТе и резултатите ще бъдат положителни и тогава си взимаш шапчицата и на почивка newsm35      grinning039 photo
Аз днес бях в офиса да си опрявя разни документации и съм малко разочарована.Нещо се опитват да ме е...... #Cussing outАма здраве да е .То се е видяло,че мъжо ще ме издържа Mr. Green(не че не го прави и сега)
Титолина,за да нямаш съмнения, какво ти е правено и какво ще ти правят, седни и поговори с АГ-то си.Знаеш,че всяка еда от нас има досие и там в него има КАРТОН ,където се отбелязват мерки,теглилки,кръвно и т.н и това ,ако нямаш не знам какво да кажа.Тя милата докторица ,ще забрави да ти даде и картата като тръгнеш да раждаш  newsm78
ФМ-Фетална Морфология давам ти пример www.mc-markovs.com/index.php

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 15:34 от diana_val4eva

# 607
Здравейте мили момичета! Отново съм на линия в рамките на 4-те ми работни дни. След това пак ще се отдам на спа и релакс. Починах си добре и заредена с позитивизъм зарових поглед в нашите странички. Позитивизмът прерасна в еуфирия, четейки постовете на Галчето и Евита. Толкова се зарадвах, че Галчето пише отново, а невероятният дух на Евита й донесе така дългоочакваните положителни резултати. Тара също се е включила с усмивка и добри вести. Момичета,   bouquet   bouquet   bouquet !!! Палците ще са стиснати за всички до септември, че и след това. Разбира се, че всяка една от нас има нужда и от доза късмет и много положителна енергия!
И след това видях постовете на Benito и се върнах бързо обратно на земята, че даже и малко надолу. Никакви думи няма да могат да заличат болката й, но си мисля, че толкова много стиснати палчета ще й помогнат за успеха следващия път. И дано той е по-скоро! Benito,  Hug ! Наистина много съжалявам. Моля те, пиши ни където и да сме из форумите! Сигурна съм, че всяка една от нас честичко ще се сеща за теб и ще те мисли.

# 608
  • Sofia
ФМ - ФЕТАЛНА МОРФОЛОГИЯ (ултразвуково изследване на плода)

# 609
Tedi push нашата детска стая е на NEOSET .Предлагат ги в Аквацентър-намира се срещу Метро.
Вече са на 3 години а си стоят като нови.Качеството им е страхотно.

http://www.neoset.bg/index/catalog/catid/8

# 610
И аз да се отчета, бях днес на преглед. Казано на кратко всичко е наред, проверихме всичко както си трябва, явно страха ми е повече на мен и ошашках и някои от момичетата, за което съжалявам. Явно наистина трябва да бъдем по-спокойни и да се наслаждаваме на тези прекрасни месеци.
Дияна, аз последния пък като бях в офиса и на мен ми направи впечатление точно това, ама здраве да е  Simple Smile, колегите бяха много мили ама нещата ми вече бяха преподредени по друг вкус.
Евита, Галче, много позитивизъм струи от вас. Много се радвам, че всичко е наред, а за Галче се убеждавам още веднъж колко е силна.
Ения, на теб ти пожелавам бързо да се оправяш!

# 611
Приветче минавам набързо да почерпя за на мъжа рожденния ден  два дена готвя вече почти съм готова с всичко.
 beer  party023 newsm38

Момичета колкото повече се шашкаме толкова  по зле за нас!Усмихвайте се и се наслаждавайте на бременността.   bouquet

# 612
Миленка да ти е жив и здрав мъжа и много да те слуша.  bouquet

# 613
Ваня,  bouquet благодаря ти.А там тапети дали продават,че те са ми мъката Cry
Милен_ка,Честито ти рожденник! Да ти е жив и здрав , много да те обича и слуша Simple Smile

# 614
керал, много се радвам, че всичко е наред Hug

Милен_ка, честит ти рожденик  bouquet

Титолина и на мен с първата бременност ми вземаха кръв на всяка консултация, както и давах урина. Това си е част от ЖК по ЗК, поговори с лекарката си, защото не ти пуска такива изследвания Peace

А, сега тук  ето какви са изследванията за Онтарио:
11та-12-та седмица – изследване за синдром на Даун - задължително в Онтарио за всички бъдещи майки. Първо ви гледат на видеозон – мери се нещо на вратлето на плода, като в зависимост от дебелината, бременните се разделят на две групи – група с нисък риск от синдром на Даун и група с повишен риск от синдром на Даун. След видеозона – разговор с лекар, който обяснява резултата и ви изпраща на кръвен тест (тук се изследва и за още две генетични аномалии - аненцефалия (липса на главен мозък) и спина бифида (незатворен гръбначен прешлен/и) резултата излиза след седмица. Ако попадате в група с повишен риск от синдром на Даун, ви препоръчват изследване на околоплодните води (амниоцентеза - прави се максимум до 16-та седмица), което можете и да откажете. Единствено при него с точност до 99% се доказва наличие или неналичие на Даун.
17-та седмица – кръвно изследване пак за някаква генетична аномалия
19-та – 20-та седмица – видеозон – измерва се големината на органите (сърце, бял и черен дроб), оглеждат се подробно личицето и гръбначният стълб, разположението на плацентата. Изследването трае около час, до час и половина. Ако видят, ще ви кажат пола на бъдещото ви дете и колко приблизително тежи в момента на изследването.
28-ма седмица – изследване за наличие на захар в кръвта. Карат ви да изпиете шише с много сладък, студен и газиран сок и един час по-късно ви взимат кръв. Много често този тест дава лъжлив резултат – имате високо съдържание на захар в кръвта. Веднага се назначaва второ, по-прецизно изследване. В деня на изследването сутринта не се закусва. Взимат ви кръв, пиете си сокчето, след час от изпиването пак кръв и след още час пак, т.е. бодат ви три пъти през час. Резултата излиза след около седмица.
29-та седмица – бъдещите майки с отрицателно RH се имунизират профилактично. Преди това не се прави изследване за антитела.
34-та седмица – изследване на влагалищен секрет за наличие на бактерия, причиняваща пневмония на бебето при раждането.
37-ма седмица – вагинален преглед за установяване състоянието на шийката на матката.

През последния месец от бременността консултациите са всяка седмица. При преносване обикновено се изчаква 14 дни и тогава се предизвиква раждане. Повечето преносени бебета се раждат до 9-я ден от преносването.

Изследвания за СПИН, Сифилис, Рубеола и Хепатит Б се пускат още при първата среща с лекаря. На мен тогава ми правиха и пап-тест. В случай, че бъдещата майка е с отрицателно RH, кръв се взима и от бащата. Ако и той е с отрицателно RH, не се прави нищо, ако е с положително - в 29 седмица се поставя инжекция, както и още една веднага след раждането.

И аз тези дни нещо съм хремава, но го отдавам на смяната на сезоните и не се лекувам Blush

Момичета, а ягодите трябваше ли да се избягват в големи количества по време на бременност, че имаме около 1кг купени и се чудех дали да ги нападам или само да ги опитам Blush

Общи условия

Активация на акаунт