Отговори
# 585
Здравейте сладурки  Hug
Много се радвам за положителните резултати и успех на момичетата, на които им предстоят манипулации  Hug
Аз фолиева киселина пиех до 15 седмица.
Витамини не пия, понеже ми казаха, че лятото е периода, в който има най-много витамини и сама ще си ги добавя.
Хубав ден и успешна седмица  Hug

# 586
  • София
       И ние сме на тема детска стая, но пред дилемата комбинирана за момиче и момче или разруха на целия апартамент и преустройване на помещенията, с цел три отделни спални, което особено на този етап ми се струва ........ Ще се радвам да видя още идеи

# 587
Здравейте,

Аз хапвам много плодчета круши,ябълки,банаи.Хапчета никкави от седмица не ползвам.И се чувствам добре.Нося си нош пато ако се наложи,(да не ме чува дявола).ФК пих до преди седмица и я спрях.
Важно е да се чувстваме добре и да хапваме много плодове и зеленчуци.
Вън е слънчево време с гаден вятър.
Хубав ден и позитивни мисли  Hug Hug Hug

# 588
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте и от мен.ТАРА много се радвам,че се появи да ни осветлиш накъде вървят нещата при теб.Радвам се,че всичко е минало перфектно.То страха всеки си го има ама във различни дози.Представям си,като наближи термина какви паранои ще ме обземат ама ще гледам да не им се давам.

# 589
  • Sofia
Здравейте момичета,
виждам, че много сте изписали от петък до сега, ще се опитам да изчета всичко...
За витамините, и аз спрях всякакви витамини и хранителни добавки от 15 седмица насам, според лекаря ми и литературата, не е необходимо, но не знам, не бих давала съвети, защото много зависи и от общото състояние на бременната и от това какво показва кръвната картина.
Хубав и слънчев ден на всички бременелки   bouquet

# 590
dyndla на мен на ЖК по ЗК когато ми мерят кръвното и пулса , винаги кръвното ми е мн ниско(такова си е било цял живот) и съответно пулса 80 или  90 за да се компенсира ниското кръвно , та докторката ми казва да се следя и че пулса не трябва да надвишава 100. Най-добре е да се посъветваш с доктора си.
Колкото до витамините аз пия мама протект и съм доволна.Все пак ясно е че всеки от нас яде много плодове и зеленчуци , но колко от тях са сезонни и истински за да се разчита само на тях да се набавят нужното количество витамини. Аз лично първите три месеца имах и проблеми с язвата си и ядях главно картофи хляб и месо , така че сметнах че искам да пия допълнително витамини.

# 591
здравейте

ваня много ти благодаря за вниманието и съветите,ще се възползвам Hug

за фолиевата киселина преди седмица я спрях и ми изписаха pregnacare +omega  всее  още не съм го взела и се чудя дали да ги взимам.с краско пих матерна и качих доста от тях имам чувството.сега незнам с тези как ще е но ще изчакам още малко докато започна да ги използвам.

днес се появи и главоболие явно е от хремата защото ме боли челото около очите.дано мине скоро
лек ден ви пожелавам и с по-малко притеснения

# 592
На мен още в 13та седмица Д-р Врагалева ми изписа витамините на Милупа, но ми ставаше много зле от тях и ги пих само три дни. На мен все още си ми се гади, сутринта даже пак повръщах, та не знам кога ще почна да пия витамини. Сега като бях на ФМ ми препоръча да си взема соковете на ХИП за бременни. Купих ги преди няколко дни, на тях пише да се пие по 20мл на ден, така и правя. Обаче имам някакъв спомен, че лекарката каза да изпивам по шишенце на два-три дни, но не си спомням точно как беше, затова карам по описанието на опаковката.

# 593
Здравейте момичета Simple Smile изчетох ви и видях че са ви правили какви ли не изследвания МОЛЯ ВИ ако може някой дами каже какви са защото термина ми е на  2 септември а до сега само веднъж са ми взимали кръв за СПИН и тн БЛАГОДАРЯ ВИ предварително Simple Smile

# 594
eniq ,  твърде  вероятно  е да  развиеш  синузит  с тези  болки  в челото  !
 Нагрявай  го  с торбички  със сол! Има  и  един  друг  начин -  правиш  питка  от  брашно ,  черен пипер  и  ракия  -  питка  с големина на монета  от  1 лв , може и по-голяма !  Сплескваш  я и  я слагаш  за 20 мин на челото  между очите , но кожата  преди  това трябва добре да  омазниш  за да  не изгори!  Peace

# 595
titolina, на мен са ми взимали два пъти кръв за ПКК и урина, кръв за СПИН, Васерман и хепатит.  Взимали са ми секрет за микробиология, цитонамазката не съм правила, т.к. имам скорошна и преценихме, че ще я направим към края. Тази седмица пак трябва да пускам кръв и урина за изследвания.
Много странно ми изглежда това, че досега само за СПИН си давала кръв  newsm78

eniq, лекувай се и следи главоболието да не направиш някой синузит, че аз съм с хроничен и това главоболие, което описваш, е характерно за него  Hug

Стелс ме е превалира за синузита  Laughing

# 596
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ТИТОЛИНА записала ли си се на ЖК?По принцип докторите казват какви точно се правят.Това за СПИН-а ти сама ли реши да си го направиш?

# 597
да записала съм се ходя редовно не съм пропускала защото имам един аборт миналата година но освен веднъж кръв др не са ми правили а вас ви чета че са ви взимали околоплоднни течности и какво ли не а уж избрах най добрата акушеро-гинеколожка в града Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 15:10 от titolina

# 598
titolina, на някои от момичетата тук са им взимали околоплодна течност не защото това е стандартно изследване от ЖК, а защото са имали показатели за тези изследвания  ooooh!
В сайта на НОИ има програма Майчино здравеопазване и там подробно е описано в кой месец кое изследване се прави и кое се покрива от здравната каса. Прочети и говори с твоята лекарка, защото на мен ми изглежда доста, хм... несериозно това, че досега си правила изследване само за СПИН.

# 599
Кокетке благодаря ще вида какво пише Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт