Отговори
# 675
Здравейте момичета,
мале колко сте изписали абсурд да наваксам. Сменях дограми вкъщи и бях без интернет и направо сега като видях колко много сте изписали и Crazy
Нищо набързо само видях, че новините на Галчето са страхотни и много се радвам за нея.
На всички останали приятен ден и ще опитамн все пак да наваксам но за мен работната седмица започва днес и е някакъв ад Crazy
Целувки и хубави новини на всички, които чакат такива. Hug  bouquet

# 676
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте голямо писане сте дръпнали нощи.ГАЛЧЕ не съм се съмнявала изобщо,че новините ще са добри.РОНИ честито ще ставаш свекърва.Айде сега и един леко глуповат въпрос към ДИДКА-черв. кръвни телца тромбоцитите ли са?ЖАДЕД много съжалявам мила за споходилото ви нещастие,но да сте живи и здрави всичко ще се оправи.Както сме се разписали Мадленка ще трябва да подготвя нова тема.

# 677
Галче, бях мислено с теб през изминалите седмици. Радвам се, че нещата взеха да се понареждат малко по малко при теб. Иска се много кураж и търпение, а ти показа че ги имаш. Бъди силна!

Джадед, представам си ужаса, който сте изживели. Изроди!!! Ако не се лъжа имаше в предните ни теми и друга майка, която беше преживяла същото неприятно нещо. Бъдете силни и се подкрепяйте, човек губи някои неща, за да отвори път на нови  Simple Smile

Мадленка, без малко да забравя да те похваля за кулинарните вкусотийки. Личи си, че си майсторка!
Чакаме и други снимки.

# 678
Привет на всички тумбачки!

Иве, това което знам за тромбоцитите е,че основно са свързани със съсирването на кръвта и предпазват организма от кръвозагуби при нараняване на съдовете.Това помня от часовете по биология. Blush
Галче, Hugрадвам се за хубавите новини.Представям си ужаса и стреса ,който сте преживяли.Прекланям се пред смелостта ти  bouquet
Джадед,съжалявам за случилото ви се. Sad

# 679
Ив ти направо ме счупи с тоя въпрос Mr. GreenТо аз съм Историк ,ама не пречи да се правя на Биолог LaughingАбе да колкото знам червените кръвни телца  са еритроцитите и зависят от надморската височина от пола и от храната ,а тромбоцитите играят роля при съсирването на кръвта.
Понеже видях,че Мадленка е яхнала метличката съм решила само с факти да се обосновавам.С риск да ми се сърдите снощи след като прочетох поста за кърменето с помоща на Красуна -мама с две деца,чакаща трето- намерих цитата ,но изкаран от контекста на статията.За това ето ви цялата статия за тези ,които обичат да четат.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188569.0
И наистина Мадленка е права, има достатъчно еродирани майки в областта на кърменето.И когато цитирате някой, пишете източника за да се обосновете или поне от къде сте го прочели!

# 680
Здравейте,

Галче,прекрасни новини  Hug Hug Hug
Джадед,много неприятна случка но и те ще си го получат  Hug Hug Hug
Искам вече слънчице и топлинка....
Хубав ден и позитивни мисли  Hug Hug Hug

# 681
Хранителната алергия се среща много по-често в кърмаческа и детска възраст (5-8%), честотата намалява в юношеска възраст, при възрастните засяга около 1-3% от населението. По-голяма вероятност за развитие на хранителна алергия и псевдоалергия има при пациенти с други атопични болести или със заболявания на ГИТ. Рискът за изява на алергия при децата е 50-80% при двама родители с алергия, 20-40% при алергия на един от родителите и 15% при родители без алергия.

При наличие на алергия в семейството най-често на преден план стоят въпросите, свързани с хранителния режим на жената по време на бременност и лактация, как да бъде хранено нейното дете, кога и с какво да се захрани.

Редно е профилактиката на хранителната алергия да започне още по време на бременността. При наличие на генетична предразположеност е възможно още по време на ембрионалното развитие, хранителни алергени от майката (най-често от краве мляко и яйчен белтък) да попаднат в ГИТ на плода и да го сенсибилизират. Докато преди се смяташе, че бременни с атопия трябва да спазват строга хипоалергенна диета, сега преобладава схващането, че това не се налага. Някои проучвания посочват предпазващ ефект на такава диета по време на бременността по отношение на хранителната алергия, но не и по отношение на дихателни и други алергии. Според други не е напълно доказана ползата от избягване на краве мляко и яйца, тяхното ограничаване може да доведе до хранителни дефицити и потенциално да повлияе негативно на теглото на бременната и плода. Отстраняването на фъстъци, ядки, шоколад и някои морски дарове не би довело до неблагоприятни последици. Добре е бременните с алергии да бъдат наблюдавани и при необходимост да се подхожда индивидуално.

Наред с хранителните функции, една от основните задачи на ГИТ е да не допуска до вътрешната среда на организма неразградени чужди протеини. Бариерната защита се осъществява от неимунни и имунни механизми. Физиологично (без участие на имунната система) това става чрез блокиране навлизането на погълнатите алергени от гликокаликса, от движението на ресните на чревния епител и от перисталтиката или чрез разрушаване на попадналите хранителни алергени от солната киселина и пепсина, панкреасните и интестиналните ензими, от лизозомната активност на чревните епителни клетки. Имунологичната защита се осъществява чрез блокиране преминаването на приетите хранителни алергени от антиген специфични секреторни IgA в чревния лумен и чрез отстраняване на преминали гастроинтестиналната бариера хранителни алергени от специфични за хранителния алерген IgA, IgG и фагоцитиращи компоненти на РЕС.

Установено е, че дори при здрави възрастни около 2% от приетите хранителни алергени се абсорбират в имунологично активна форма и може да достигнат до всички телесни органи. Най-бързо това става в тънките черва, колона и ректума, а по-бавно в хранопровода и стомаха. Нормално при здрави хора това не предизвиква алергични реакции, благодарение на т.нар. орална имунологична толерантност. Високата стомашна киселинност и приемът на много храна потискат абсорбцията на хранителните алергени, а консумацията на алкохол и хипоацидитетът имат обратен ефект. Установено е, че при алергични индивиди по-лесно се преодоляват защитните механизми на чревната бариера и се създават условия за бързо преминаване и на по-големи алергени. Освен това се нарушава изграждането на орална толерантност и се стига до реакции на свръхчувствителност при консумацията на хранителни алергени.

Причината за по-честите хранителни алергии в ранната детска възраст е незрялостта на мукозната бариерна функция. През първите месеци след раждането продукцията на солна киселина е силно намалена, а до 2-годишна възраст е ниска и протеолитичната активност на червата. Ресните на чревния епител също не са достатъчно развити структурно и функционално. Затова е силно затруднено свързването на алергените с ресните на чревния лумен и се възпрепятства навлизането им в епителните клетки чрез ендоцитоза и последващото им фагоцитиране. Освен това новородените не притежават в техните екзокринни секрети IgA и IgМ, както и секреторен IgA в слюнката.

Ето и цялата статия  http://invitrobg.com/%D0%97%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/%D0%97 … D0%B5%D0%BD%D0%B5

# 682
Благодаря, момичета  Hug
И на мен това ми беше мисълта, нещата не са едностранни, а и метлата не беше насочена конкретно, просто етърва ми има малко проблеми с кърменето (според мен всичко е на ред) и понеже си е опърничава и не ме слуша особено, а аз им мисля само доброто  Crossing Arms

# 683
Галче, много се радвам. Бях сигурна, че е станала някаква грешка и всичко ще е ОК  Hug
ВЕРОНИКА честито юначе  Hug
jaded много е неприятно това, което ви се е случило, но гледай да не го мислиш и да си по спокойна. Мисли за бебчо  Hug
Хубав ден и дано и слънчице се появи по някое време  Hug

# 684
Аз относно кърменето нямам опит-само слушала и чела,но като захранвах Ева много четох, внимавах и се вслушвах в съветите ,които педи ми даде.Аз съм ЗА късното  захранване  Peace,но всеки сам си преценява Simple Smile

# 685
  • София
Галче, страхотна новина. Нямаше начин просто да е друго яче, тук толкова жени се молехме да е грешка. Прегръщам те! Hug

Да се похваля  вчера дойде новата ни придовивка
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdispla … -Advert-_-Product ,
       а количката още си я чакаме, сега уж за 12.05, какво ли щеше да стане ако не бяхме се сетили толкова отрано, а чакахме последния момент newsm78 newsm78 newsm78

jadet много съжалявам и аз за случилото се, интересното е, че напоследък аз развивам някаква параноя за домашни кражби  и мисля какви ли не варианти за охранителни ролетки, решетки, аларми за през ноща... то все от подобни кретении, които се случват на скоро.  #Cussing out

# 686
  • София
         А относно кърменето и захранването има толкова много литература, теми и тук, и из интернет, педиатърски статии и мнения и какво ли не, така че според мен това не е нещо което ще изчерпим тук и е добре всеки да направи това, което го кара да се чувства най-добре, лично и субективно, след като си изчете каквото го вълнува. Излишно е да превръщаме форума си в бойно поле  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Аз лично кърмих Ева до последния момент, в който можех, замразявах всяка капка кърма и я давах дори и когато правех картофено пюре по-късно, също съм ЗА късното захранване, но при мен и детето си поддаваше и се чувсташе добре по този начин.

# 687
  • Sofia
Здравейте,
да ви се похваля, от днес съм в къщи Simple Smile от години не съм била своодна да разполагам с времето си и сега ми и малко странно, но при всички планове, които имаме преди да се роди моето момченце, едва ли ще скучая, сега си търсим първо диван, на който може и да спим двамата, за да освободим спалнята и да почне рушенето  Simple Smile
Jaded, много е гадно, това което ви се е случило...
Галче, много се радвам за вас, жалко само, че трябваше да минете през този ад, но казват, че за всичко в живота имало причина, отсега нататък, ти пжелавам, само добри новини.
Аз нещо съм се притеснила безпричинно напоследък и все ме е страх за бебо и мисля да отида на еин преглед, за да се успокоя!
Хубав ден, момичета!  Hug

# 688
Здравейте мами, като гледам кооооолко много сте писали няма да мога да наваксам, но...... и така :
Току що се регистирах и започвам с предисторията....: Утре влизам в 19-та седмица, направих си двата биохимични скринига - всичко е наред! От кръвните ми изследвания е видно, че имам ниско ниво на желязо в кръвтта си, та сега пия "Сорбифер" два пъти дневно, също така имам малко бактерии в урината и пия неоринал, стига със лекарствата.
След като влязох в четвъртия месец се чувствам повече от чудесно, като изключим болките в кръста и гръбнака, ноооооо и това ще мине, подуват ми се краката и ръцете, иначе съм супер. От една седмица усещам бебчето как се преобръща и ме побутва, много е приятно  Embarassed.  Аааааа забравих да кажа, че имам два термина, единият по ехограф е на 03.09, а другият по картон /някакви техни си изчислявания/ е на 08.09 - рожденният ми ден, надявам се да не е тогава.
Е за сега толкова, радвам се че съществума толкова всеобширна тема и Ви пожелавам лека и безпроблемна бременност....  preggo smile3504 smile3522 newsm03

# 689
  • varna
iv.elina червените кръвни клетки се наричат еритроцити!

Общи условия

Активация на акаунт