Отговори
# 75
Здравейте момичета! Аз едвам гледам днес, на Емо му започнаха пак да му растат зъбите , почти не сме спали много е крив! Стиснати палчета за всички на които предстоят изследвания и прегледи.
Кокетка този сърбеж е нормален за бременността като вид симптом определено не е приятно.
По принцип количките или са комбинирани или са с летен и зимен кош .
Успех и търпение на всички които се налага да лежат !

# 76
Добро утро от мен  Hug,
Кокетка, аз съм на същото мнение като приятелката ти относно количките- за мен е задължително новороденото да си е в количка за новородени (както им казват зимна количка, а то няма нищо зимно в нея, с напълно легнало положение и добре за гръбчето), а после като може да седи детенцето да си е в седнало положение. Аз лично ползвах Джема на Чиполино до 7 мес, после си купих лятна (лека и се сгъва като чадър) на Бебе Конфорт и досега си я возя в нея. Летният вариант на Чиполиното беше с мек гръб, което е недопустимо за мен, може да доведе до деформации на гръбнака на едно детенце 7-8 месечно, така че гледайте и това като търсите колички. Затова ми се  наложи да купя и 2ра лятна количка.
Иначе относно сърбежа-  наистина може да са стрии, предния път се мажех с Мустела (обринах се), после с Лиерак (по-добре ми подейства), имам малко стрии ,които ми се появиха основно след като родих, като ми се прибра набързо корема. Сега съм взела едно масло за стрии на Икаров и с него. Според моята дерматоложка е важно да се овлажнява кожата, но ако е склонна към стрии спасение няма. Дано да имаме всички повече късмет и по-малко стрии.  Peace

# 77
  • Асеновград
Здравейте и от мен Simple Smile.Много сте бързи, докато се запиша и вече имаме 6 странички. Wink
Новата темичка е страхотна.  bouquet
Момичета и моето бебче, май е мързеливичко още не съм го усетила.В сряда сме на лекар и дано този път разберем пола. Peace

# 78
Ха Здравейте мили мамчета  bouquet
Тара, Евита късмет и всичко ще бъде наред стискам палци Hug
Мадленка изключително оформление както винаги много слънчево, дай Боже само хубави новини в тази прекрасна темичка Praynig
Аз съм се захванала с ремонти и ще сменям дограма, след което естествено ще трябва да боядисвам. Но мисля да се спра дотук че по едно време идеи за нова баня ми дойдоха, ама ще позачакаме Crazy
Кокетка за съжаление това със сербежа може наистина да е от разтягането на кожата аз се мазах като луда защото по принцип имам суха кожа, но кожата ми не понесе това разтягане и си имам стрийки от първия път. Обаче се мажи задължително и може да смениш сапуна с крем душ гел защото какъвто и крем сапун да ползваш те са по-агресивни. Само това мога да те посъветвам, дано ти е от полза  Hug
Хайде хубав ден!  Grinning

# 79
Добре, че не съм само аз с пустия му сърбеж. Иначе си се мажа с олио против стрии, но го спрях, т.к. почна сърбежа. Първото, което ми дойде на акъла е, че съм направила алергична реакция към него. Но явно не е, първо, че нямам никакви обриви и/или зачервявания и второ - дори и да не се мажа - пак ме сърби доста.
Засега, да чукна на дърво, не са ми излезнали стрии, имам едни стари от едно драстично напълняване в тийн годините, последвано от отслабване, които сега, като се поопъна кожата, доста си личат, но за тях доколкото знам няма какво да се направи, т.е. поне не с кремчета, олиа и прочие.

Междудругото, на моето олио за стрии пише, че мазането трябва да продължи 3-4 месеца след раждане. Явно докато се прибере напълно корема, има опасност от стрии.

mmagi, благодаря за обяснението за количките и най - вече що е зимна и що е лятна количка. Бая се чудех, а в един магазин ми казаха, че зимната е за зимата, а лятната - за лятото  Mr. Green. Аз обаче досега не съм виждала новородено в количка, различна от "зимна", но не ми се влизаше в излишни обяснения с тях.

# 80
Евита, thumbsup Всичко ще е наред, сигурна съм! Hug
Пафф, добре дошла!

Аз да не дърпам дявола, но с по едно кафенце ми мина главоболието и сега другите неща не ги усещам вече, боли това-онова, но вече мога да ги търпя Simple Smile
Явно от главоболието съм се изнервяла и за това всичко ми се е струвало така трагично Wink

Цитат
Аз съм се захванала с ремонти....

И аз ще чакам довечера майстор да огледа и започваме...да рушим из жилището, че трябва да гона правим тристаен, няма как Laughing

Аз не съм правила ФМ, ако не се лъжа и преди не съм правила, не ми е казал никой Rolling Eyes Сега като отидем в сряда ще го питам, защо  и какви са му съображенията?! Мисля да направя де, само да минем на преглед.

Аз бебето го усещав по-скоро като някакво бутане, но не и като движения, знам ли, някак странно ми е, не е както преди, но истински движения и ритници малко по-късно май беше Grinning

Хайде ставам, че девойката дава зор нещо около мен да й обърна внимание Wink

Хубав и позитивен ден на всички!
 Hug

# 81
Здравейте мамита,

Кокетка, този сърбеж е от разтягането на кожата---мен ме сърби лявата гърда...незнайно защо само тя-в горната част, и корема ако е минало доста време откакто съм се мазала. Аз мажа засега само с Мустела, като вляза в 5я почвам и Икаров.. Имам си стрии още от 7ми клас...дано сега не се нацепя като тогава..че много грозно SadSad Но за бебинка съм готова на всякакви жертви.

А на момичетата, които имат възможност да почиват, направо им завиждам! Почивайте колкото можете повече!!!!!

Хубав ден на всички

# 82
  • София
Мадленка, страхотно, свежо оформление    bouquet

Евита и Тара, имате и моите стиснати палци  Hug Дано всичко бъде наред !

Аз в сряда или четвъртък ще ходя на БХС - утре като се чуем с доктора, ще се разберем.

Аз спя с 2 от декоративните възглавници от дивана в хола - много ми е добре с тях : едната си я слагам под главата, а другата под корема - гърдите и се чувствам добре с тях. По гръб не ми е удобно - само на една страна спя.

Бебето май все още не съм го усещала както трябва. Преди време имах някакви усещания, за които си мислех, че е бебчето, но сега вече не знам...

Имена все още не сме обсъждали. Пола също не го знаем.

# 83
  • Sofia
Здравейте,
пожелавам прекрасна и слънчева седмица на всички!
За стриите, и мен ме сърби непрекъснато корема, не спирам да се мажа, на мен ми препоръчаха бебешко олио, но ако видя, че не действа, ще го сменя. Засега нямам стрии, но се оглеждам внимателно всеки ден, изпитвам ужас от този дефект на кожата и искрено се надявам да успея да го избегна.
По повод ритането и аз съм в 17та г.с. и още не съм усетила истински моето момченце, вече малко се притеснявам, но бях на консултация миналата седмица и си беше добре, записах си час при Марков за втората ФМ, която се правела м/у 18 и 23 седмица и нямам търпение да отида.

# 84
записче за да мога да ви проследямкраско е много болен и няма да мога скоро да пиша Confused  няма по-лошо нещо от това детето ти да е болничко и да неможеш да му помогнеш Cry

извинявайте за негативния пост Confused

# 85
Здравейте момичета ,
една седмица нямах възможност да ви чета и вие и нова тема сте започнали. Не мога от 2 дена да ви изчета! Надявам се всички да сте наред и да нямате притеснения , ако някоя от вас има тревоги  Hug ! Новата тема е страхотно оформена. Поздравления! Видях ,че има две момичета от Плевен. Добре дошли съгражданки  Simple Smile Сега се връщам да дочитам! Лек и спорен ден на всички!

# 86
Здравейте и от мен Simple Smile)) малко късно се включвам, но няма как трябва да се работи Simple Smile)) на 26.04 и аз съм на ФМ да разберем всичко за бебо:))Преди това на 14.04 сме на контролен преглед и се надявам да имам малко повечко време да влизам да 4ета и пиша с вассс мами Simple Smile)))) Хайде малко да се разходим,че времето не е за изпускане,пък после пак ще пишем Simple Smile))

# 87
Здравейте мамчета:)
Евита, Тара и от мен имате стиснати палци и вярвам, че всичко ще е на ред  Hug
Пафф сега си почивай повечко  Hug
По повод ритането - аз от 10 дена усещам бебчето.
Утре желаещите да присъстват на лекцията в МОЛ София ще се чакаме в 9.50ч. пред централния вход. За сега сме 3, дано да се съберем повече.
Хубав ден и успешна седмица  bouquet

# 88
Здравейте,

Ninche аз в четвъртък съм в Майчин дом ,първо на снимка после на БХС на 14етаж,може да се видим Simple Smile
Времето е разкошно само да опънеш с фрешче и да се наслаждаваш  Grinning Grinning Grinning Grinning
Утре ми се искаше да присъствам но няма как,работа....
Ще разказвате по-късничко  Hug Hug Hug
Хубав и топъл ден  Hug Hug Hug Hug

# 89
Здравейте!!!
Успех на мамите с амниоцентезите Hug Hug Hug
 Днес бях на преглед,просто вече не се сдържах да питаме за пола Embarassed-докторката постанови че е 99 % момченце sling  Май ще трябва да си сменя вързопчето в подписа си Wink
Само че ми каза и нещо,което другите доктори  са ми спестили досега-имала съм доста ниска плацента ooooh! и ако до 3 седмици не се премести сама,иска да ме вземат в болница smile3511   Изпадам в ужас само като си го помисля,след толкова много лекарства,след близо 2 месеца лежане вкъщи само това остана Sad

Общи условия

Активация на акаунт