Отговори
# 465
Добро утро Grinning

И аз да споделя за кръвното и кг.Моето по принцип беше 120/80-бетон,но сега с бременността падна на до 90/50 и е абсолютно нормално за бременна жена.За това получаваме световъртежи и сме отпаднали.На мен не ми дават да го вдигам и ми забраниха кафета,газирани напитки ,сол,оцет и др.
За килограмите до тук съм минус 5 кг Whistling кето добре за мен.С Ева свалих 8 до шестия месец и тогава реално качих 8 кг ,но като ни изписаха бях толкова колкото забременях.Дано и сега  не кача много,че аз по принцип съм заоблена Embarassed
Вечра исках да споделя ,че започнах да усещам бебчо.Много съм щастлива Joy

# 466
Benito съжалявам миличка Hug Hug Hug.Тъкмо щях да кажа,че вече можем да отдъхнем,след като при другите две мами нещата са наред и хоп......Защо се случват такива работи,не е честно!То Hugлкова много деца се раждат нежелани и захвърлени а мамите, които с голяма любов ги чакат,са подложени на това.Просто не е честно! Sad

# 467
Добро утро момичета!!!

И аз съм с ниско,знам също,че не е хубаво и да е много високо.

Кокетке аз имам приятелка,която сега чакаме да роди и тя ходи при Димитрова за късна ФМ и на нея и беше казала да си следи кръвното всеки ден, тъй че явно на това обръща внимание на всяка пациентка. Ако се притесняваш може да ходиш на доплерово изследване малко по късно...

jaded благодаря за отговора. Аз единствено ме мъчи разстроеният стомах ...

Приятен почивен ден!!!
Дано слънцето да изгрее  Whistling

# 468
Добро утро на ранобудните мамчета Simple Smile Аз отивам на язовир за рибка, ама като гледам времето...май ще е само на разходка. Хубав и усмихнат ден ви желая  Hug
П.П. Гълъбина, наистина не е честно, и аз съм си задавала този въпрос през дългите години, докато чакахме да стане чудото...и няма отговор защо е така...

# 469
И аз като Галче не смятам, че кг са нещо на което много да се заглеждаме. Всичко е строго индивидуално. Имам приятелка, която качи общо 7 кг и бебето беше ок, както и 40 кг и всичко пак беше ок. Аз досега съм +6, което мисля че е много, но на мен така ми влияе гадния еутирокс, бях го спряла за повече от година и бях свалила доста кг, но сега нямам избор. Иначе нямам повече апетит от обикновено.
За шийката  - да трябва да се следи, дори тук не го правят по принцип, аз предния път накарах доктора да види. Няма нищо страшно в самия преглед, нито е опасен.
Бенито, не спирам да те мисля  Hug

# 470
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Добро утро, мамчета!
Вчерашния вятър, тук в София, щеше да изпобута блоковете  Shocked Аз излязох за малко навън и очите и ушите ми се напълниха с прахоляк... Дано днес не духа толкова силно, че да се поразходим малко Simple Smile
benito, и от мен имаш една силна  Hug
Koketka, моето "нормално" кръвно също е 90/60, а сега откакто съм бременна е 135/75 и пак ми е добре Simple Smile За ниско кръвно, както са ти казали и другите мами, айрянче със сол - веднага се оправяш!  Hug
vio, приятна разходка и ако хванеш рибки да ни ги покажеш!
Галче, и аз те държа за едната ръчичка и не те пускам от темата до септември  Hug
На мен също не са ми мерили шийката на матката - да питам ли доки?
Аз сега изгълтах едно мляко с нес и изпих един кен кола и чакам да ми се разтупка сърцето, ама много ми се пиеше.
После отивам на фризьор (още не знаем пола)  Heart Eyes
Хубав ден на всички и се усмихвайте!

P.S. Ако има среща на 22-ри, пуснете един линк в темата   bouquet

# 471
  • София
Добро утро
Хайде и аз да се включа по темите за кръвното и килцата .
Моето "нормално" кръвно е 90/70 и имам доста проблеми с него .Не толкова с ниските стойности ,колкото с много близките граници .Достатъчно често ми се е случвало през годините да изравнявам границите и не един и два пъти съм припадала от това .Наистина е много неприятно ,а в последния месец -два почти всеки ден ми пада много рязко ,но за щастие вече имам достатъчно тренинг и го овладявам навреме ,преди да съм се тупнала на земята Simple Smile
Колкото до кг. а съм +10 ама в моя случай това дори е добре . Бях 43 кг .167 висока -общо взето доста кльощава .Та сега както казвам познати съм заприлича на човек вече и всички ми пожелавам после да НЕ ги сваля тези кила а да си остана така ,и много ме ядосват с тези си реплики  newsm61
Спирам да пиша ,че стана мнооооого дълго вече и ви пожелавам успешен ден ,а аз отивам да спя ,че снощи се наложи да ходя на работа и след тази нощна се чувствам като парцал .По-късно пак ще ви навестя

# 472
Добро утро дами,
днес и аз съм на разходка на далече Wink.
За килограмите чак не ми се говори, аз съм плюс 6 почти Confused, а съм си шишкааа и направо ми се плаче, но е поради липса на движения в тия студове дето бяха. Сега обаче почвам яките разходки.
Обаче четох,че за моите седмици е нормално да се усеща пробождаща болка ниско долу, а аз съм така макар хапчетата и гледах да лежа. А то май точно заради това са болките.
Ето текста "Тази седмица или в предстоящите седмици можете да изпитате остра, пронизваща болка в долната част на корема, като най-често се появяват към края на деня. Знайте, че това е нещо нормално."
Само,че честно казано не го разбирам много много и ще помоля ако някой мое да ми го поясни.  bouquet
Приятен ден Simple Smile!

# 473
Васиту болките са от отпускане на матката все пак бебчо става все по голям но нямам идея защо пък вечер трябва да те боли. Пиеш но шпа и почиваш някой вземат папаверин ако е по силна болката.

# 474
Привет и от мен  Hug
Бени много съжалявам мила, чудя се защо трябва да изтърпим чак толкова изпитания докато стигнем до най-хубавото  Cry Бъди силна, ние винаги ще сме с теб и съм сигурна, че следващия път ще успеете да си имате бебче  Hug

Галче, радвам се да те видя отново тук и то с добри новини. Аз умишлено не те махнах от списъка, защото вътрешното ми чувство не позволяваше  Heart Eyes

Моето кръвно е нормално вече 120/80, първата бременност и сега ми е по-ниско, нормално е. Пия повече течности, кафе понякога и кола.

За килограмите за сега съм +2,3кг, но това нищо не значи  Naughty. При всеки е строго индивидуално. Първият път качих 8кг до 8-ми месец и още десет за 8-ия и 9-тия месеци  Crazy

Щийката на матката ми я премери д-р Цолова на първи скрининг-всичко беше нормално, края на месеца ще ходя на втория и тогава ще я помоля пак да я премери.

Да дам отчет от вчерашния преглед, всичко си ни е на ред, изследванията ОК, бебето все още е момиченце  Laughing. Магнезия ще го пия докато свърши опаковката. Нямам никакви неразположения от него, пия Нутри Маг.

Ако не се лъжа Милен_ка ти беше с диабет, може ли на ЛС да ми дадеш малко повече информация кой тип е и как се отразява на бременността. Извинявай ако е много лично не се чувствай длъжна да ми отговаряш. Имам приятелка с тип 1, който й откриха преди няколко години, от година правят опити за бебе, но не се получава, друг проблем в тях не е открит. Благодаря ти предварително  Hug

Хйде хубав ден от мен, аз отивам да чистя  newsm28

Ето я темата за срещичката  Wink

# 475
Добро утро тумбачета Hug
Мадленка,мини и през нас да  newsm28 newsm79 newsm75,че мъжо докато се сети  пришки на устата ми излязоха. Mr. Green
Адмирации за  госпожицата Hug
Ох,щях да пиша нещо ама..... : newsm12

# 476
Казвай адреса, ама първо ще сготвя няколко индийски манджи   chef, че ще имаме гости  Crazy

# 477
Привет и от мен!
Моето кръвно днес се покачи до 100/60, но пак ми е ниско и ми е малко отпаднало. Най - вероятно лошото време ми оказва влияние. Днес поне е събота и мога да си мързелувам колкото искам  Mr. Green

Маринела, и аз имам една позната, която беше много кльощава, та в петия месец беше качила 12 килограма, сега е в края на седмия и каза, че качва средно по 1-2 килограма на месец, т.е. наддава нормално. Явно когато теглото е било ниско, се качват повече килограми в началото, за да може да се осигури нормално развитие на бебето. Но всичко е толкова индивидуално, че едва ли има две жени с идентични случаи.
Иначе аз съм + 4-4,5 кг и мисля, че е нормално с оглед на това, че съм 170 и бях 63-64 кг преди да забременя  newsm78

Васиту, и аз от време на време имам разни пробождания доста ниско долу, някъде в областта на срамната кост, но много бързо преминават и не съм обръщала особено внимание. А то ето какво било.

Syn4o, отивай смело на фризьор. Аз от началото на бременността не съм пропуснала месец без подстригване, а въпреки опасенията на разни роднини, не съм отрязала пишката на бебето  Joy

Диана, те мъжете за такива неща не се сещат. На моя трябва да му напомням няколко пъти, до момента в който повиша тон и оттам ме застрелва със следната реплика "Е трябва ли да викаш, не можеш ли спокойно да ме помолиш"  #Crazy

Мадленка, много ме заинтригува с твоите индийски манджи. Ще споделиш ли какви са, моля  Flutter

Гледам, че си говорите за мерене на шийката. На ЖК ли ви го правят или ходите отделно? На мен досега не са ми я мерили или поне не са ми казвали, че са го правили.

Исках и друго да попитам, но забравих, та като се сетя ще пиша.

Желая ви един хубав ден напук на лошото време  Hug

# 478
Кокетка разбира се  Hug
Ще правя това и това с традиционен басмати ориз. Когато е готово ще пусна и снимки  Wink
Ако има много пощаливи да не четат, ако не ще ми идвате на гости  Hug

# 479
Казвай адреса, ама първо ще сготвя няколко индийски манджи   chef, че ще имаме гости  Crazy
А да ,може по голямо количество ,че нашия гювеч,ще стане има няма след 2 часа newsm61
Кокетка,при нас репликата е "Добре не се ядосвай синътМИ те слуша,а и за къде бързаш "#Crazy
Кокетка,мери се на ЖК шийката с ехограф.Трябва да е около 4 см.Димитрова не ти ли каза  newsm78На ФМ се вижда много добре Peace

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 13:31 от diana_val4eva

Общи условия

Активация на акаунт