Семеен бюджет в чужбина-приходи и разходи

• 44 040
  • 512
  •   1
Отговори
# 15
Цитат
Квалифицирани кадри в добри фирми - пак относително - до към 1500-2500€.
Цитат
С 2000 ерво се живее сравнително стиснато и не можеш да си позволиш кой знае какво

Цитат
Но явно в чужбина дори при тези наеми хората получават повече и мога да си позволят да ги плащат и да ми остават пари и за други неща
Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

А сега де!!!! Shocked Може би всеки бъдещ емигрант по дифолт е и фокусник  surpriseuu

Темата е добре замислена, но за момента по-подходящо заглавие е: как да откажем кандидат-емигрантите от намеренията им Wink едва ли ще просъществува дълго, както пише по-горе Thinking
П.П. Не се каня да емигрирам, но може и някой с такава нагласа да влезе да чете.... Shocked Confused

# 16
  • ENGLAND
unadaptable, а ти какво иска да се пише? Елате тук, дават ви веднага големи заплати, живеете на символичен наем, тока и водата са без пари, храната и тя е безплатна, работите малко и през останалото време се чудите на кой остров да идете.
Никъде живота не е лесен.
Като добавка, тук масата живее с кредитните карти и много по-малко са хората със собствено жилище отколкото в България.
Вие, в България май си живеете със супер илюзии за живота в чужбина.

# 17
USA- с уговорката че е изключително! относително,от щат до щат разлика има доста сериозна Наем на 1 стеан апартамент в средна Америка (мидуест) е м-у 400 и 1000$,може и отгоре,често в това се вкл.ток,вода,такси.Храна за 4 души (2 деца) -за около 450,без ресторанти,с готвене и пазаруване на относително прилични продукти,но не био; тел/инет/кабел- от 50 до 200 че и отгоре;кола може да се купи за 500$,застраховки 50/месец; бензин за 1 кола работа-обратно към 120/м; мед.застраховки -200-800$ ;мин.заплащане е мисля към 8 на час в момента..Мисля че средно в нашия щат год.заплата от $ 45 000 за 4 чл/сем се счита за гарантираща относителен комфорт.

Мога само да мечтая за такива цифри в Ню Йорк.
Грубо казано и по наши сметки за едно тричленно семейство около $4000 на месец - наем/жилищен кредит,храна,кола,застраховки,излизания,дрехи и за битие без прекалени глезотии.
Има семейства,на които ще им трябват $10 000/месечно ,други ще се справят и с $2000.Според мен е въпрос на начин на живот,който както е свикнал да живее и най-вече въпрос на доходи.

# 18
unadaptable, цитирала си постова за различни страни и няма как да се направи съпоставка така. Освен това има доста допълнителни информации - данъци, помощи, здравеопазване и т.н.

Затова ми се струва малко трудна темата - поне в този й формат.
Поне да беше само за една държава.

Единственото, с което съм определено съгласна дотук е, че ако и двамата работят няма как да не се оправят Simple Smile

# 19
unadaptable, а ти какво иска да се пише? Елате тук, дават ви веднага големи заплати, живеете на символичен наем, тока и водата са без пари, храната и тя е безплатна, работите малко и през останалото време се чудите на кой остров да идете.
Никъде живота не е лесен.
Като добавка, тук масата живее с кредитните карти и много по-малко са хората със собствено жилище отколкото в България.
Вие, в България май си живеете със супер илюзии за живота в чужбина.
Peace

# 20
Човек ако е кадърен,има дипломи/езикови знания,и комбинира всичко това с голяма доза мотивация,упоритост и търпение,няма причина да не успее в чужбина. Ще започне с малко,с времето ще има все повече.
И като кажете - 'хората живеят с кредитните си карти'.. И какво от това,да не би Господ да им ги изплаща?

# 21
Човек ако е кадърен,има дипломи/езикови знания,и комбинира всичко това с голяма доза мотивация,упоритост и търпение,няма причина да не успее в чужбина. Ще започне с малко,с времето ще има все повече.
И като кажете - 'хората живеят с кредитните си карти'.. И какво от това,да не би Господ да им ги изплаща?

E , te в чужбина все нас чакат .
Те там безработица нямат , всичко им е цветя и рози и само ни чакат да изкласим и ни опъват червената пътека. ooooh!

# 22
Никой не е казал,че само нас чакат.След гореспоменатите от мен плюсове не виждам с какво Х ще е по-добър от Y,само защото на първия паспорта му е на френски,а на другия на български.
Дикриминиращо ми звучи.
Допълнителния личен опит и масата достатъчно успели българи в чужбина,подсилват оптимистичната ми нагласа по въпроса.

# 23
Не, разбира се, никой никого не чака и никъде не размитат за емигранти.

Аз мисля, че темата хич не е лоша. Хубаво е човек да има поне бегла представа от стандарта на страната, града, района, накъдето се е запътил. Ако тръгва с идеята на място да си търси работа и да се издържа първоначално със спестяванията си от българска заплата, е хубаво да знае за какви разходи става въпрос. Не всички са в тази позиция, естествено. За тези, които идват с осигурена работа или стипендия, тези цифри са без значение.

За Щатите специално е хубаво да знае човек, че в градовете, накъдето се запътват едно 80% от БГ емигрантите - Ню Йорк, Лос Анжелис, Чикаго, Маями - стандартът е много висок, докато в по-непопулярните централни щати животът като цяло е значително по-евтин.

# 24
Никой не е казал,че само нас чакат.След гореспоменатите от мен плюсове не виждам с какво Х ще е по-добър от Y,само защото на първия паспорта му е на френски,а на другия на български.
Дикриминиращо ми звучи.
Допълнителния личен опит и масата достатъчно успели българи в чужбина,подсилват оптимистичната ми нагласа по въпроса.

Успели Българи какво означава ?
То аз българин в чужбина Неуспял / в повечето случаи на думи , от уста на уста , някой казал на другия и пр./ почти незнам .
Никой почти не казва, че е мил тоалетни и е сменял подлогата на някоя баба.
Всички са преуспели.

Айде приключвам този въпрос , че оспамих темата с излишни обяснения, ама не се стърпях честно.

# 25
Успял българин за мен е този,който е започнал от малкото,да не кажа нищото,и след време, начина му на живот да не се различава от този на местните.

Спомням си едно предаване за една хотелиерка.Ами жената е започнала като чистачка в хотели,бъхти 15-20 години,спестява максимално,прибягва до кредит,инвестира и сега собствени хотели из Мароко или Тунис,не помня вече.Жената не се срамува да каже,че е мила тоалетни,дори това подсилва успеха й.Та това срамно ли трябва да бъде?

# 26
  • в едно миланско село
Не, разбира се, никой никого не чака и никъде не размитат за емигранти.

Аз мисля, че темата хич не е лоша. Хубаво е човек да има поне бегла представа от стандарта на страната, града, района, накъдето се е запътил. Ако тръгва с идеята на място да си търси работа и да се издържа първоначално със спестяванията си от българска заплата, е хубаво да знае за какви разходи става въпрос. Не всички са в тази позиция, естествено. За тези, които идват с осигурена работа или стипендия, тези цифри са без значение.

За Щатите специално е хубаво да знае човек, че в градовете, накъдето се запътват едно 80% от БГ емигрантите - Ню Йорк, Лос Анжелис, Чикаго, Маями - стандартът е много висок, докато в по-непопулярните централни щати животът като цяло е значително по-евтин.

пък и да не се е запътил, ей така, от 4исто лЮбопитство е интересно къде какви са горе_долу стандартите  Peace

# 27
То всеки има различни критерии за успех. Интересна ми беще тази история за сънародничката която спестила пари като чистачка по хотели, че чак и верига от хотели си купила с 20годишните си сместявания. Аз за 10 години тук и то без да съм работила някога като чистачка не мога да спестя пари. Парите ти стигат колкото да живееш и да си погасяваш кредитите.
Е наистина има и нашенци бизнесмени, но повечето доколкото знам са почнали със спестявания от България, не знам някой да е дошъл тук с един куфар и да е спестил пари за бизнес.
Не знам как е в европейските държави, но много много ме съмнява човек с ниско квалифицирана работа или от социални помощи да може да си позволи кой знае какъв стандарт. Е сега за разните му там гастърбайтери от България, без квалификации и образование може да им се вижда и по добре. То нали ще работищ като келнер в България или в Англия предполагам в Англия ще си по добре. Но и аз смятам че никой здравомислещ човек с прилично образование от България и с възможности за работа няма да тръгне да работи какво да е в чужбина. А приравняването на квалификации нито става автоматично, нито е и лесно, нито пък и ученето е евтино. С други думи подготви се да се върнеш едно 10 години назад и да почнеш от нулата. Който смята че е лесно да заповяда.

# 28
Не е сънародничка, тунизийка или мароканка,работила във Франция чистачка.

# 29
Не искам да кажа че тази история не е вярна. Наистина има много предприемчиви хора, които почват от нулата. Но лично смятам че това е по скоро изключени и въпрос на голям късмет а не правило от което да се водят всички бъдещи потенциални емигранти. Просто човек като решава да емигрира трябва доста добре да си направи сметката, какво ще работи, какво ще получва и нали в крайна сметка си струва лично за него. Но от друга страна ако ти е влязла мухата в главата много е трудно на който и да било да те убеди в противното. В крайна сметка ако има голвмо желание няма невъзможни неща.

Общи условия

Активация на акаунт