Отговори
# 555
Хайде, пак ще ви черпяяяя...днес е световноНЕизвестният ми имен ден, така че хапнете с мен!
Поздрав и за irina* - да си здрава и много късмет и радост!
Ох, и аз вчера се ядосвах доста за колелото, но какво да се прави! Но пък са великодушни, защото поне едно превозно средство са му оставили - до колелото беше тротинетката!
И Теа много обича да й чистим ушите - притваря очи като коте, само дето не мърка...
От вчера пък любимата й игра е да си събува чорапите и да ни се явява боса и щастлива - голям кеф! Ето сега се събу и ми привлича вниманието като ми носи чорапите да й ги обувам, а пък майка й пише ли пише...
Най-после й избиха 7 и 8 зъб и теча от носа спря мигновено - сега очаквам включване при следващите зъбета!
anni2002, много добре те разбирам и дано скоро ти мине! Hug
Ех, дано поне "Витоша" е свободен за 14ти...

# 556
  • София
Ние още не сме  били последния синфлорикс... май има повече от 3 месеца разлика  newsm78 Педиатърката каза, че само чака Коко да е здрав и ще го сложим... тази зима Алекс донесе какво ли не от яслата и Коко беше почти постоянно болен Sad

и ние не сме поради други причини, но между 3-тата и 4-тата разликата е 6 месеца минимум по календар, а Мимето май говори за първите 3 които се бият с разлика минимум 30 и максимум 60 дни.

# 557
Ама то и 4-ти ли има... ние 3-тия не сме били  Embarassed
То ние миналия месец (понеже беше горе долу ОК) бихме хепатитната  ooooh! Назад сме... поне пентаксима успяхме да го бием навреме... като цяло много объкахме ваксинацията... Аз имам доверие на докторката и почти всичко, което каже (изключвам за захранването на Алекс, за нея настояваше по-ранно захранване, поради "недобро" наддаване) изпълнявам.

# 558
Здравейтееее момичетааа,
Честит имен ден Марини Simple Smile
Аз компетентно мнение  или от личен опит за Синфлорикса не мога да дам, защото на нас ваксините ни ги биха редовно. Дори 4ти прием на Синфлорикс беше на 11 месеца. Тогава ми дойде като гръм от ясно небе, но сега осъзнавам, че това е добра преценка на педиатъра – така нямаше ваксина около рожденния си ден и има повече време до тройната ваксина.

За яденето, Бъни, аз й давам твърда храна три пъти на ден, в точно определено време. Не я моля - ако иска - яде. Всичко останало е сукане за приспиване, след събуждане, за успокоение на нервите, от скука, когато се удари, когато е жадна. В тази връзка не иска да пие вода – най-много 25-30 мл ... Все се надявам, че лятото ще пропие  Thinking
А нейните килца преди 2 седмици бяха 8.800 кг и 76см, снети с много рев. И тя е дребна, но колкото толкова. Не е от глад. Енергия си има предостатъчно...
Оххх, как ги разнообразявате децата в тези дъждовни дни  ooooh!
Дайте предложения за някакви образователни и креативни игри, които се харесват на вашите априлчета. Опитвах с един пъзел... тц, една дървена низанка, на която до сега само махаше фигурките и я бях прибрала, вчера като й я дадох се опита и да ги нарежда. Бях много горда, но опитите бяха само 3 и й мина мерака .... За сега има успех само с едно роли. Явно толкова ни е потенциала за сега ..  Simple Smile
А за ходенето, както и яденето, както спането, както и всичко - Всяко дете си е уникално и няма място за сравнение! За това толкова ги обичаме!
Целувки и иии  спокоен ден Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 13:20 от МIMET0

# 559
Mimeto, и аз се чудя за същото с разнообразяването в тия дни  ooooh!

# 560
Здравейте момичета!

Като за добро начало да честитя рождения ден на последните рожденичета начело с Алиска Simple Smile, Ангел-Михаил и първите майски бебчета Калоян и Александър! Да сте здрави и да ви очакват все красиви неща!

Ще се включа в наскоро обсъжданите теми - относно прохождането. И аз съм на мнение, че когато детето само се пусне тогава е най-подходящия момент за него.
Направих наскоро сравнение с едно момченце, което проходи на 10 м. Ами техните походки са почти идентични. А да не говорим, че след година примерно, всички ще тичат може би съвсем еднакво добре Simple Smile

И за нас - Сузинката вече не е кърмаче... доста ми липсва на моменти. Особено когато я приспивам и тя засмуква пръстче. През толкова перипетии с кърменето минахме и тъкмо, когато стана най-хубаво и лесно, трябваше да я отбия.
Успех на кърмещите - дано намерят своят си ритъм Simple Smile
Храненето при нея само преди два месеца беше подобно на Хъни и Данчето. По някакъв магически начин прояде - започнахме да се храним с две лъжички - тя храни мен, аз нея Simple Smile просто хареса храната. Сега млечните и хранения са с кисело мляко (АМ не пожела) Вечеря най-късно в 7:30, заспива изтощена в 8:30 и спинка цяла нощ... ей това беше супер подарък за мен Simple Smile
И последната новинка - Сузуки ще си има сестриче Simple Smile Всичко беше наред при последната ФМ. Имам усещането, че така ще е и при следващите - просто съм невероятно спокойна. Пия и ще си пия магнезий цяла бременност, че имам контракции... и (да стане съвсем манджа с грозде тоя абзац Grinning )на последната консултация взех, че обидих гинеколожката си Grinning пфу, а съвсем не исках... сега ще ходя да замазвам положението някак. Инак трябва да си търся нов лекар, а не ми се ще... С лекарите човек трябва да е много внимателен - това свободната воля не се признава при тях Simple Smile Най-добрата тактика е да козируваш и след това да правиш това, което прецениш...

Мечешки прегръдки!

И Мечо Пууух - тортите са разкошни! Ти си направо априлската Бубулинка(ако я приемем за нарицателно за тортомайстор) Wink

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 12:04 от Nuriii

# 561
Nuriii, браво,смело,с такава малка разлика да са! Hug  bouquet
Марини, честит ти Неизвестен имен ден да си жива и здрави и много да те радват околните ти и да те обичат мноооого!  bouquet

Честит рожден ден и на всички празнуващи,които изпуснах! Да са живи,здрави,усмихнати и големи късметлии в живота! newsm59

За ходенето - и ние не ходим,само за една ръка(нали е голяма не иска за две Rolling Eyes )от време на време на къси разстояния се пуска сама и все по често,но не го броя за прохождането Mr. Green
За кърменето - ние вече не се кърмим,хем ми лиспва хем не- от 29.04,бях на едни масаж детоксикиращ и ми казаха поне ден-два да не я кърмя за да не пие изхвърлящите се токсини и после тя сама не иска цицката,ама тя си е мързеланка и гледа бързо да се нахрани и да бяга на някъде. Кефя се много като чета че май всички,писещи тук кърмят дългооо! това е повече от страхотно!
За рзнообразните игри- и аз чакам предложения,че идеи вече няма Sad

Чакайте да ви кажа тва диване как се катери-значи кошарата и спалнята са на две педи разстояние и тя: хваща се отгоре на кошарата,набира се леко,обляга дупЕто на спалнята (тя е висока)и се катери с краката по кошарата  и се качва на спалнята (мале как го обясних  Crazy ) абе както се ктерят по филмите в тясно пространсто нагоре,сещате ли се?

Лек ден засега от нас!

# 562
  • София
Eлчето няма нет затова ви пиша аз - трябва да го решим бързичко.
1. Барбарони Младост е зает и за 14 и за 15 май
2. Барборани Витоша
възможностите са
:
14.05  събота от 16 часа (може и от 14, но едва ли на някой ще му е удобно тогава)
15.05  неделя от 11 часа или 16 часа

Аз лично клоня към 15.05 от 11 часа. Някой ще води ли и голямо дете освен бебето ?
Честито на Ирините ! Живи и здрави да сте !!!   bouquet  bouquet  bouquet
За 4-тия синфлорикс има значение датата на слагане на първия (явно пак е имало промени в календара Whistling). Поне нашата перидатърка гледа в тефтера кога е сложен първия и вика, а-а-а-а за вас има и 4-ти прием (който е трябвала да се сложи на 12 месеца).  Rolling Eyes Нашият първи е сложен през юни 2010. Rolling Eyes

# 563
Да сменям спешно анкетата, а? И аз съм "за" 15ти, 11ч., но да видим какво ще е мнозинството...
Промених я, но нещо не може да се гласува...Не знам как да го оправя и сега чакам помощ от приятел-модератор! Засега да се броим тук, ако искате!

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 13:26 от marini

# 564
Марини аз не мога да гласувам, виждам само резултата  Rolling Eyes

Иначе на мен май и двата са ми еднакво удобни/неудоби Simple Smile Когато кажете тогава  Peace По принцип Коко спи по 2 пъти на ден, та така в 14.00 ми е най-удобно, но предполагам повечето априлчета не са така поспаливи, та ние ще се водим по мнозинството... демек така или иначе няма да гласувам, ноооо може би и другите виждат така анкетата.

А иначе вие пари събирали ли сте? Аз да не съм изпуснала?

Аз се чудя дали да не взема и Алекс. Само да са здрави ще реша на момента...

# 565
Ако е на 15 няма да можем да дойдем, защото Йоанка има голям  концерт от балета от 10.00 , така че аз съм за 14 Hug

# 566
navail за ваксината намерих това: http://apteka.framar.bg/30016519/%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BB% … D0%B8%D0%BD%D0%B0 Не се споменава максимален период между два приема ... Но най-вярно е лекарското мнение Simple Smile
Бих се радвала много да се запозная с вас, но и Вики спи 2 пъти, изключвам днес(още не е заспала), защото ядох доста шоколад Embarassed

# 567
И дребна спи два пъти на ден, но какво от това...ще се жертва един ден... на мен ми е удобно и двата дни от 11ч....Ако има и други батковци/какички, ще доведа и аз моята хуна. Peace

# 568
Анкетата вече е ОК, така че...гласувайте бързо да не изчезнат и тези часове!

# 569
Честит имен ден на Марини и Ирина!
Гале, подобни подмятания са особено досадни и затормозяващи...До колкото можеш не им обръщай внимание. Всяко дете си има свой ритъм, явно за Страшко общата храна все още не е толкова интересна. В даден момент ще стане, взимайки пример от вас.
Това със солта е абсолютна глупост. Аз от самото начало /7 месец/ храня Йоана с манджи без никаква сол и това не оказва влияние върху апетита й. Когато е в настроение яде, когато не е – демонстративно отказва, а и аз не настоявам. Не знам какъв ви е режимът – но при нас препоръката кърмене и след това твърда храна не проработи. Кърмя винаги след ядене. Няма случай да се е наяла с твърда храна – хапва си по малко и след около половин-един час суче. Виж ако я накърмя само си играе с храната.
Мойта малка дъщеря проходи окончателно на рождения ми ден. Неочакван подарък. По Великден се отпусна и походи малко и след това – все едно нищо не е станало. Но на 3 като се засили това дете...няма спирка. В събота ще правим прощъпулник.
Нури, много се радвам, че си спокойна. Това е едно от най-важните условия за доброто състояние на мама и бебчо. Много позитивни емоции ти желая. Споделяй когато имаш време, какво се случва около вас. Предполагам, че повечето мами се вълнуват Simple Smile
Ваксини – не сме слагали последния синфлорикс, няма и да го слагаме. Много съжалявам, че сложихме и първите приеми. МРП също няма да слагаме за сега.
Игри – при нас за 1 ден е толкова лошо времето, че хич да не може да се излезе, иначе следобед все спираше дъждът. А сега на Йоана още повече не й се стои вътре. Игри, които много я забавляват: „Бабо дай огънче” е фаворит. В една малка кофичка слага разни неща и ги разнася из къщата по моя молба /хайде сега да донесем тук Топчо и Спартак, да ги сложим да спят, хайде да занесем кончето на баба и т.н./, подреждаме дрехи, разглеждаме книжки с животни, от време на време си преговаряме къде е това, къде е онова, как прави котето, как прави кучето, пускам и песни да танцува, давам й една пелена да се крие...
На 15 може и да се вместим, зависи от това кога заспи.
Фро, до колкото разбирам ще се видим на 14. Много ще ми е приятно. Аз още не съм измислила как точно ще подредя програмата около Йоана...
Кърмим се най-малко 2-3 пъти на ден, преди заспиване. Естествено и нощем. Не ми тежи, даже да съм откровена ми е много разтоварващо особено когато пътуваме, сменяме обстановката или съм под пара и не успявам да организирам готвене/хранене на време /признавам си без бой, понякога се случва/.

Весел дъждовен ден на всички. Тук май пак спира дъжда Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт