кое АМ избрахте за вашето бебче?

• 32 827
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
... За Аптамила съм чувала че е мляко създадено по време на втората  световна война и формулата му е така изградена, че да засища децата за 24 часа с едно хранене, до този момент тя не е променена.
...

Обаче някой е забравил да каже това на децата  Crossing Arms

Joy Joy Joy Joy Joy

# 631
~MoDe~, мисля че коментарът ти е насочен към мен, ако не се лъжа.   newsm78
Относно смесването на мляко с пробиотици от аптеката, мисля че дори комбинацията е много добра. Пробиотиците помагат на функцията на стомаха и червата, помагат при алергии, подобряват имунната с-ма. Затова и се смята, че млеката с пробиотици са най-добрите на пазара - в случая това са Хип комбиотик и Лактана Био на българския пазар. Оказа се обаче, че Хип комбиотик не засища добре. Доколкото се информирах и при Лактаната положението е подобно - някои майки писаха, че хранят децата си по 9-10 пъти на ден. Сега съм се спряла на Хумана с пребиотици, които подпомагат действието на пробиотиците и отделно слагам пробиотици в храната. Така се възползвам от хубавите качества на пробиотиците като избягвам нежелателните на млеката, в чиито състав ги има. Поне засега това е моето решение на проблема. За в бъдеще не се знае.

# 632
A_H_I_L_E_A- няма лошо да  даваш отделно пробиотици - но мисля че не е нужно на всяко ядене, а само сутрин. Подпомага работата на стомахчето и също така детенцето да ака редовно  Simple Smile)

# 633
Извинявай,Ахилеа,грешката е моя.Незнам защо реших,че смесваш 2 вида млека. newsm78 smile3538Съвсем съм изтрещяла... Crazy Embarassed И аз от миналата сряда започнах да му давам капки Био Гая и като се замисля оттогава започнаха проблемите с огладняването. newsm78 Да не говорим,че 10 мин. след като му ги дам и повръща. Thinking Сега се замислям,може вече и въображението да ми идва в повече,но ти казваш,че 2-те млека,които са обогатени с пробиотици-Лактана Био и Хип Комбиотик не засищат за дълго.Дали е възможно това да се дължи именно на съдържащите се в тях пробиотици? newsm78 Thinking Днес не съм му давала капките и едва си изяжда обичайното количество-няма рев,спи си по 2 часа като пич. Rolling EyesТи какви пробиотици даваш?Ако искаш пиши на лични,за да не спамим темата,че май натам отиват нещата. Laughing Embarassed

# 634
  • Berlin
Е, как определяте, че едно мляко не засища, че и това да е причина за смяната му?

# 635
ние бяхме на аптамил 4 месеца,от две седмици смених с нутрилон,за мен няма разлика,проблеми с акането нямаме,съставките на двете млека са еднакви,ядем по 120 вместо 150 ,но явно се засища детето ,разликата на млеката е само в цената,едното излиза с около 8 лева по евтино.

# 636
abs,не съм убедена,че наистина не го засища,но имах такива подозрения.А как разбрах-ами преди ядеше по 120 мл на 3-4 часа и беше спокоен през това време.Заспиваше веднага след като се оригне и спеше по 2 часа,а след като се събуди си беше спокоен.От една седмица обаче започна през 2 часа да реве,да не кажа направо,че пищи на моменти.Пробвах да му увелича количеството,но без успех-или повръщаше,или направо буташе биберона.След което заспива и след 2 часа пак рев и пак му давам обичайното количество мляко.И така по цял ден. #Crazy Мерих му Т да не би да е болен нещо,но си е нормална.Сух беше,разхождам го,люлея го-нищо.Не мисля,че бяха и колики,защото му давам инфакол,а когато имаше много силни колики го слагах да лежи по корем върху моя и след 5 минути е заспал.А и това не помагаше.И затова го отдадох на млякото. newsm78

# 637
и аз искам да кажа че с био лактана имахме 9-10 хранения на ден и аз си мислех че си въобразявам обаче явно наистина е така

# 638
A_H_I_L_E_A- няма лошо да  даваш отделно пробиотици - но мисля че не е нужно на всяко ядене, а само сутрин. Подпомага работата на стомахчето и също така детенцето да ака редовно  Simple Smile)
Само 1 път на ден по 1 саше, така си пише на опаковката. Давам Линекс бебе, но от аптеката са препоръчали някакви други и ще ги пробвам и тях - не знам точно как се казват.
Mode ,после като видя какви са другите ще ти пиша и за тях на лични. Все още обаче нямам впечатления понеже от днес почнах тая схема. А дали наистина от пробиотиците се огладнява нямам представа, но може би като се сложат пробиотици в млякото, те заместват част от млечния състав, затова и примерно на Хип количеството за определените месеци беше много по-високо отколкото в другите млека. Предполагам, че ако се изпие това количество, ще се стигне до засищане, но моят син все още не може да изпие такова количество и малко бебета биха могли - 170 мл за втори месец.  Shocked Поне това е моята теория защо АМ с пробиотици не засищат.
А как разбрах, че Хип-а не засищаше - ами така -  по онова време той ревеше само като е гладен и като взе през 2 часа да яде и да си увеличава броя на яденетата, вместо да ги намаля, ми присветна лампичката. А с новото мляко не ги прави тия номера.  Peace

# 639
  • Sunshine state
Ох,много се смях.Тука го обърнахме на Шерлок Хоумс на АМ-то. Joy

# 640
Здравейте  Hug

На Габи й се разстрои стомахчето Sad Стана по воднисто @кото  ooooh! От 2 месеца и нещо сме на Лактана Био и изключвам да е от млякото. Педиатърката каза, че може да е нещо вирусно и сега давам лечебна Хумана (добре, че я яде). От нея пък акото стана зелено...Сега мъжа ми ходи до една аптека, че обичайната не му е по път, за да купи Humana HN, но там го нямало и му казали, че HN+MCT било същото, но аз му казах да не го взима. В нета пише, че второ е за остра диария и само по лекарско предписание. Тия аптекарки са много умни  ooooh!

Много ми е смотано  Tired

# 641
  • Sunshine state
Спокойно,Форестче.Ще мине. Hug

# 642
  • София
HN също е за остра диария и след консултация с лекар. При бебе на 4 месеца всичко е така всъщност. Всъщност аптекарката според мен ви е дала точно хуманата, която трябва да пие детето при диария.

# 643
Pupitka, мерси  Hug

Angel_Dust , разбира се  Peace Вчера звъннах на педиатърката, но щом е казала HN и от вчера това давам не бих рискувала от днес да давам друго, защото за аптекарката са едно и също  Laughing (това го написах и по повод дискусията от кое мляко колко се качва и излишно компетентните продавачки  Crazy)

# 644
  • София
Всъщност не знаеш дали е излишно компетентна, разлика наистина огромна няма в двете млека...както и да е - купете другото щом ще ви е по-спокойно, пък за това питай утре лекарката дали може да го дадеш... Ако не, все някога ще ви влезе в употреба най-вероятно.

Бързо оздравяване желая на мъничето.

Общи условия

Активация на акаунт