кое АМ избрахте за вашето бебче?

• 32 818
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
  • София
... За Аптамила съм чувала че е мляко създадено по време на втората  световна война и формулата му е така изградена, че да засища децата за 24 часа с едно хранене, до този момент тя не е променена.
...

Обаче някой е забравил да каже това на децата  Crossing Arms

Joy Joy Joy Joy Joy

Уххх мамини сладки............голЕм смЕх,
това което съм написала е само СПОДЕЛЯНЕ мили дами, преживяванията ми, нещата които евентуаааааааааааааално биха могли да помогнат на някоя от вас.
Успехи с млеката...........
klims9   Hug  Hug   Hug

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 08:15 от Vivi

# 646
Момичета, имам нужда от повече информация относно АМ Аптамил.
През последният месец, когато кърмата ми съвсем намаля, дъщеря ми се хранеше основно с него и видимо качи повече. Доколкото знам през първите 3 месеца се качва най-много, но при нас голям прираст имаше през 4 месец, когато хапваше повече Аптамил. Минаваме изцяло на АМ и искам да го сменя възможно най-скоро.

# 647
Мolly,колко качихте през 4-ти месец?

# 648
за Аптамил мога да кажа поне 2-3 гадости.Повече никога ама никога не бих дала това нещо на детето си-ако трябва ще пие козе мляко но не и аптамил.

# 649
Мolly,колко качихте през 4-ти месец?

900 грама

# 650
900гр. ми се струва доста за 4-ти месец.Явно няма да взимам Аптамил.Може пък и да има истина в това,че от него се пълнее повече.Ох,много сложно с тия млека,едните не засищат,а от другите се качва повече.

Иначе ние с Хипа качихме 450гр. през 4-ти месец.През третия използвах Фризолак и тогава наддадохме 600гр.-мисля,че е добре.

Моето бебе е на АМ от самото начало,не съм кърмила.

# 651
  • Sunshine state
Според мен не е патологично много.И ние бяхме качили 800гр. на 4ри месеца.Оттогава нещата се обърнаха.В 5ти не беше качила нито грам,а в 6ти-200гр.Изобщо не мисля,че качването има нещо общо с млеката.Ние сме на Фризолак. Peace

# 652
Ели,не искам да оспорвам,но за да се убедиш сама,отиди в един магазин за млека и сравни отзад на опаковката ккал. на всяко.Ще видиш,че средно те се движат между 66-68,69ккал на 100мл. готово мляко  Peace  Наддаването зависи от ккал,а при различните млека те не са кой знае колко различни  Hug
п.с Наддаване от900гр в 4 месец не е кой знае колко много,че да се притеснявате.Все пак децата не растат по калъп " този месец 300гр,другия 640гр..."

# 653
  • София
това не е показател за нищо, има и деца на кърма качващи по толкова в 4 месец.

# 654
  • Berlin
Абсолютно. Нашият бебок качваше по 1 кг до 4тия м., като до 3ти беше на кърма, след това е на Лактана. Сега мисля, че е качил ок. 500гр.

# 655
Аз се притеснявам за Аптамила,тъй като ни казаха,че бебо има лека форма на рахит.Ще се консултирам с педиатъра относно какво АМ да избера  Peace

# 656
  • София
най-добре Simple Smile

# 657
Аз се притеснявам за Аптамила,тъй като ни казаха,че бебо има лека форма на рахит.Ще се консултирам с педиатъра относно какво АМ да избера  Peace

Като разбира се не пропуснеш да се огледаш в и около кабинета му да не би да се рекламира някое Simple Smile ( и това да повлияе на лекарската препоръка) Wink

# 658
abs,не съм убедена,че наистина не го засища,но имах такива подозрения.А как разбрах-ами преди ядеше по 120 мл на 3-4 часа и беше спокоен през това време.Заспиваше веднага след като се оригне и спеше по 2 часа,а след като се събуди си беше спокоен.От една седмица обаче започна през 2 часа да реве,да не кажа направо,че пищи на моменти.Пробвах да му увелича количеството,но без успех-или повръщаше,или направо буташе биберона.След което заспива и след 2 часа пак рев и пак му давам обичайното количество мляко.И така по цял ден. #Crazy Мерих му Т да не би да е болен нещо,но си е нормална.Сух беше,разхождам го,люлея го-нищо.Не мисля,че бяха и колики,защото му давам инфакол,а когато имаше много силни колики го слагах да лежи по корем върху моя и след 5 минути е заспал.А и това не помагаше.И затова го отдадох на млякото. newsm78

На мен лично повече ми прилича на колики.  Peace
Това, че даваш капки не значи, че няма да има колики. Аз давах капки на всяко хранене и пак до към 5-6 месец имаше колики.  Tired

# 659
  • Berlin
А за Аптамил какви са отрицателните мнения?
Аз мисля, ако се налага да сменям млякото (че му излязоха едни пъпки по коремчето), да взема Милумил, който е от същата фирма.

Общи условия

Активация на акаунт