Цветолечението на д-р Бах - 5

• 77 081
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
  • Добрич
mimkis@ благодаря за линка- болестите и емоциите
esme_bolger и на теб за насоката към книгата на Луиз Хей
Има разминаване между двата източника и за една и съща "болест" има описани коренно различни неща, от първия линк горе долу разбрах коя е есенцията(въпреки, че не усещам да са ми такива мислите, а може би и да не искам да се убедя, че е така наистина). От книгата на Луиз Хей пък не мога да разбера коя точно есенция отговаря за "емоциите ми" според  Thinking
Ползвах за сравнение това http://www.angelfire.com/alt2/subtle_energy_healin/bach_flowers/ … uman_indications/

# 286
 Весси ,всеки автор,според собствените си усещания,възприятия,опитности,дава различни тълкувания,нюанси на цветята
потърси повече от един автор,прочети цялата му /или поне разлисти с препрочитания/ книга,намери този,който ти импонира
аз си имам любимци,така както и всички тук,но това не означава,че техните интерпретации са по-верни от на другите  Peace

# 287
Здравейте, момичета! Не знам как така досега не бях чувала нищичко за тази терапия. Случайно козметичка ме насочи към психолог, използващ цветотераията на д-р Бах. Консултирах се за детето ми и мисля, че вече има ефект. За съжаление, въпросната психоложка е в друг град и ми е трудно да се виждам пак с нея. А тъй като материята ми беше съвсем непозната, нямам представа какви точно капки изписа на сина ми.
Конкретната причина, заради която пиша сега, е че имам нужда и аз да полекувам емоционалното си състояние. Направих си теста, но все пак моля за съвет и от някой по-опитен от мен.
Цветята, на които се спрях след теста са доста и някои трябва да отпаднат : Beech, Centaury, ( Elm - kolebaia se ), Holly, Impatiens, Larch, Oak, Willow, Agremony, Cerato, Gentian.
Депресивна съм, гневна съм, раздразнителна, имам закрепостено мнение по някои въпроси и ме дразнят хората, които не правят нещата по моя начин. От друга страна съм свръхчувствителна и една реплика може да ме разплаче, помня дълго обидите, като ги агравирам и предъвквам. Едно момиче беше писало нещо за майка си, което напълно отговаря за мен:  " тънкообидчива е, често не слуша останалите, схваща погрешно това, което и се говори или пък се извинява за всичко. Има ниско мнение са себе си, но същевременно е много горда( да не тежи на никой и т.н.).
Мисля за консултация с д-р Пашкулев, но другата седмица съм в командировка, ще стане след това. Все пак ми се иска този път да съм по-подготвена когато се консултирам със специалист.
Ще съм благодарна за всяко мнение Simple Smile
Хубави почивни дни Simple Smile

# 288
DanMary, отговаря ти момичето, което си цитрирала Laughing
   от това, което си написла за себе си ми идват наум следните-Holly, Beech, Impatiens,Oak,Cerato,Rock Water(заради, закостенялото мислене). Иначе майка ми е типичен модел на Цикория Peace Прочети за самото цвете, може и там да откриеш нещо. В спиралата има книгите на Пати Аспен, просто си прочети характеристиките на тези, които си посочила. Има специално за жените и терапията на Бах, пак на същата авторка.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 15:41 от mimkis@

# 289
Здравейте!
Нахълтвам с молба - МОЛЯ, който има Реперториума да ми го изпрати, тъй като не успявам да го сваля. Давам имейл на лични.

Благодаря ви Simple Smile

# 290
 Hug Здравейте момиченца-кокиченца!
Аз пак съм тук, за 1-2 седмици съм спряла капките (забравям, несериозна съм, в отпуск съм, или някак си подсъзнателно си усещам, че е време да сменя комбинацията).
Обаче на всички, които се чудят, мога само да кажа, че Те действат! Решила съм да си поръчам целия комплект от д-р Пашкулев, за да мога да си сменям когато каквото си поискам. Ако имам нужда от съвети за комбинациите, ще викам за помощ  Hug

# 291
Цитат
ВЪПРОСНИК
1 Как реагирам на стрес
а) когато съм уморен/а, обикновено се чувствам
б) когато съм болен/на, обикновено се чувствам
в) когато трябва да взема важно решение, обикновено
г) в критични ситуации реагирам по-скоро
д) ако някой ме критикува, обикновено
2. Какво правя, когато трябва да взема решение?
3. Настоящи проблеми
а) какъв е най-големият ми проблем в момента?
б) как се отнасям към него, как се чувствам?
4. Коя е следващата стъпка, която ще направя в живота си?
5. Качеството, което най-много ценя у другите, е..............................
6. Качеството, което харесвам най-малко у другите, е.......................
Сега нека видим как да определим съответните есенции въз основа на отговорите. Нека да разгледаме първия въпрос: "Как реагирам на стреса?" На първо място, причината да бъде зададен
този въпрос е във факта, че когато сме в стрес, съпротивителните ни сили намаляват и истинските ни чувства излизат на повърхността. Ще дам себе си за примеp : когато съм в стрес, често
ставам раздразнителна, което означава, че имам нужда от Слабонога[Impatiens]. Когато съм болна, изпитвам самосъжаление, което означава, че имам нужда от Цикория[Chicory]. Състоянието
Цикория[Chicory] рядко е характерно за мен, докато състоянието Слабонога[Impatiens] е основен проблем в живота ми и личностна характеристика, което означава, че това е една от типичните за мен есенции или мой Есенциален тип.
Да разгледаме втория въпрос: "Какво правя, когато трябва да взема решение?" В реакцията ни на този въпрос се крие отговорът какъв тип характер имаме. Например, дали сме колебливи и
нерешителни? Това изисква Хрущялка[Scleranthus]. Дали решаваме на мига? Това изисква Слабонога[Impatiens]. Дали се опасяваме, че ще вземем грешно решение? Това е Мимулус[Mimulus]. Или непрекъснато искаме мнението на околните? Това изисква Цератостигма[Cerato]. Това, което следва да направите, след като попълните въпросника, е да разгледате описанието на есенциите от Лекция 4 и да откриете подходящата есенция.

Канди Хиленбранд

# 292
здравейте!
без да искам попаднах на тази тема търсейки някакъв лек за агресивното си и нервно 5 годишно дете.Какво ли не съм ползвала.
Имам син на 5 години.Той е много агресивен и нервен.Посяга ни като ни удря много често.Изобщо не ни слуша.Постоянно е нервен.Яко не стане неговото посяга да удря.Много плачем и като ходим на детска градина.От януари 2011 немога да го накарам да ходи на детска градина.Мога ли да използвам тази комбинация или вие ще ми препоръчате нещо за да се успокои.Покрай него и ние станахме нервни.Спокойствието в къщи се наруши

Комбинация за неспокойни, агресивни деца

при вътрешно напрежение 6 Cherry Plum
при силни агресивни чувства 15 Holly
при вътрешна суматоха/ трескаво бързане 18 Impatiens
при чувство за малоценност 19 Larch
при душевни наранявания 29 Star of Bethlehem
при подсъзнателно отчаяние 30 Sweet Chestnut

НАМЕРИХ И ДРУГА КОМБИНАЦИЯ

Джел
•   Жестоки, невъзпитани, раздразнителни деца
•   Имат много ярост, която трябва да изхвърлят навън
•   Ревниви
•   Изпитват завист и злоба
Лоза
•   Лидери (водач на банда)
•   Обичат да имат власт и да управляват другите деца със сила и жестокост
•   Не уважават възрастните
•   Обиждат родителите си и близките си
•   Негативни
•   Ако не им се подчинявате, започват да прилагат физическо насилие
•   Разглезени деца, които смятат, че другите са им длъжни
•   В училище стават много авторитарни и не се подчиняват на учителите
Дива джанка
•   Децата демонстрират пристъпи на гняв, маниакално поведение или фобии
•   Искат да държи всичко под контрол
•   Движат се и подскачат
•   Понякога удрят глава в стената или мебелите
•   Често страдат от аутизъм
•   Заекване
•   Нощно напикаване
•   Плачат и крещят истерично и неконтролируемо
•   Могат да подреждат всичко до съвършенство
•   Деца на крайности
•   Не показват и не споделят своите страхове
•   мълчаливи, не могат да се отпуснат

КОЯ КОМБИНАЦИЯ ДА ИЗПОЛЗВАМ
АКО ДОБАВЯ ЛОЗА В ПЪРВАТА КОМБИРАЦИЯ ЩЕ СТАНАТ 7 БРОЯ ЕСЕНЦИИ.

смятам да поръчам и орех, за дето плаче като ходим на детска градина.
приемам всякакви съвети.
поръчах и спешните капки.
за момента всичко това достатъчно ли е?

# 293
Благодаря ти,  mimkis@    Hug
Виждам, че 5 от изброените от теб цветя съвпадат с предположени от мен  Peace, това затвърждава уверението ми, че те са ми необходими. И ето, че комбинацията ми е почти готова, оставя да доуточня с какво да я завърша   Simple Smile.
Много съм ентусиазирана!
Сега се появяват други въпроси в главата ми - дали има риск да се мине в другата крайност - например - стеснителен, затворен и срамежлив човек, да стане груб, аргоантен и нагъл? Предполагам, че отговорът е "няма такъв риск", но все пак - да си попитам  Simple Smile
Благодаря ви, момичета, че ми отворихте очите за тези нови възможности !

# 294
Здравейте, Hug
имам нужда от вашата помощ, защото не съм много уверена в някои неща.  Praynig

При предстояща продължителна раздяла на дете (4 год. и половина) с майката, колко по-рано е достатъчно да започнат да се дават капките?
Променя ли се комбинацията, когато настъпи раздялата?
Купих 85% глицерин от аптеката, от него слагам 1 супена лъжица в 20 мл. нали?

Спрях се на следната комбинация:
Орех, Червен кестен, Нокът, Лиственица, Лоза, Слабонога, Гарвански лук

Моля, ако имате някави забележки или идеи, да споделите.  bowuu

Благодаря ви от сърце!   bouquet

# 295
reni_4il, от първата комбинация в момента нямате нужда от
18 Impatiens
19 Larch
29 Star of Bethlehem
30 Sweet Chestnut

остави само
при вътрешно напрежение 6 Cherry Plum
при силни агресивни чувства 15 Holly
бих добавила
vine (поради цитираните от теб х-ки), walnut (за да свикне с детската градина), pine (ако много му се карате и вътрешно чувства вина), а и комбинацията холи и пайн е хубава за примиряване със себе си, за прошка. Последно chicory или heather. За последните 2 прочети характеристиките и добави, което повече подхожда, те доста си приличат, май вие сте по-скоро за цикори.

DanMary, няма такава опасност. Ако не е лош и зъл човек, как ще стане от есенциите? Повечето хора са добри по своята същност, обстоятелствата или живота ги карат да бъдат лоши, а пък и лошите хора не се обръщат за помощ към цветни есенции Grinning

Зи, Не разбрах защо включваш Лиственица, Лоза, Слабонога, Гарвански лук. Като не знаем характера на детето няма да можем да дадем съвет. Такива универсални комбинации според мен трябва да бъдат леко изменени според индивидуалния профил на детето. Иначе първите 3 са много добри за евентуална раздяла. Добре е да се почне поне 1 седмица по-рано, в последствие може да се сменя според проблемите и настроенията.

# 296
Момичета, не е точно по темата но до голяма степен е свързано все пак... Предаване с д-р Папазова за холистичната медицина, от която все пак е част и баховата терапия... Надявам се да ме извините ако го намерите за спам...

http://play.novatv.bg/play/253675/?autostart=true

Hug

# 297
very_nice,
благодаря!  Hug

Гарванския лук- емоционален шок, раздяла с родител
Слбонога-"хленчи, мрънка и се гневи, когато не получи това, което иска", за да не хленчи за мама, а да има търпение да изчака завръщането и.
Лиственица- за повече кураж, че ще се справи само и да не се отчайва.
Лоза- за да не се налага и да не се опитва да постига своето с агресия и яд.

Кажете ми, моля, за глицерина- в него се накапват есенциите или се добавя към водата, вместо алкохол?  Embarassed

# 298
Зи,
На мен подхода  към детето "за да не" като превантивна мярка, ми се струва малко в страни от това за което са капките... Те не са да предпазят възрастните около детето от неговите емоционални реакции, а за да помогнат на него самото да преодолее лесно емоционалния си конфликт или състояние...
Гарвански лук според мен е много подходящо. Слабоногата аз поне не я разбирам точно в този аспект за гневенето.. нетърпение да.. но гнева в случая едва ли е точно от нетърпението...
Ти най-добре си понзваш детето, но както е казала  very_nice, трябва да знаем малко повече за характера му, за да помогнем и ние с нещо...
Между другото в такива ситуации ми се струва че е твърде необходима комбинация от какпки за всяка от двете ви.

За глицерина - не съм запозната с прилагането му като консерватн. Бих допълнила само че и някакъв натурален оцет може да бъде използван вместо алкохол.
 Peace

# 299
Не помогнаха на моето дете капките. Sad Ужасно тъгува на градината и според вътрешното ми усещане е на път да се разболее от стреса. Май ще приключим с градината, рано и е за раздяла явно.

Общи условия

Активация на акаунт