Цветолечението на д-р Бах - 5

• 77 096
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Не помогнаха на моето дете капките. Sad Ужасно тъгува на градината и според вътрешното ми усещане е на път да се разболее от стреса. Май ще приключим с градината, рано и е за раздяла явно.
Каква комбинация му даваш ? КОлко е голямо детенцето? Може пък да не е порастнало емоционално още.Дано да намерите правилното решение за момента  Hug и да сте здрави и спокойни  Hug

# 301
temida ,една комбинация ли даваш?- аз сменях почти ежедневно,според нуждите,според ситуациите
колко време  я приема и за пръв път ли приема Бах есенции?-има си някакъв естествен период на натрупване  /това са мои си усещания,не съм ги чела никъде-моите наблюдения,върху моите деца,показват,че след един период от време,в който са получили поне веднъж от почти всички капки,приемали са ги по няколко дни поне...и в последствие,при нужда,когато ги ползвам в комбинация,то съответното цвете някакси е „разпознато“  Rolling Eyes/
 и накрая,но не на последно място- разболяването е емоционално,да!-но,ако ситуацията е подобна на нашата/ моите деца конфликти не са имали преди градината/,то ще трябва да се въоръжиш с търпение,и да си изгради детенце „щит и копие“,или с други думи-да се научи кое е страшно,кое боли,кое е разочарование,и кое не толкова ...  Peace

# 302
Много деца плачат при започване на градина. Дъщеря ми беше изключително срамежливо и неконтактно дете, плачеше от всички - деца и възрастни. Записахме я на градина на 4 години, за да е по-голяма и да разбира, че я оставям там само докато няма кой да я гледа. Първия ден след градина беше като болна, гледаше в една точка, не и се говореше, казваше ни ,че не я обичаме и затова я оставяме там. Тайно плачех и бях на път да я отпиша още след втория ден, но госпожите ме навиха да изчакам още няколко дни. 2 седмици не ядеше нищо в градината, госпожите с голям стаж казаха, че такова чудо не са виждали. Цялата година почти не играеше с никой, но и стана интересно в последствие и свикна някакси. Радвам се, че не се отказах, защото иначе трудно щеше да се престраши да си играе навън с други деца. Така че те съветвам да изчакаш, макар че ако е много малко детето, може би може да отложиш например с година градината.
А относно капките, аз си пия вече от седмица комбинацията, за сега не виждам никакава промяна, но проблема с нервите ми е толкова задълбочен, че сигурно ще ми трябват месеци. Веднъж пих от спешните капки и съм доволна. Започнах да давам комбинация и на дъщеря ми, а мъжът ми попита дали за него няма да има Simple Smile Добре че и той като мен е привърженик на нетрадиционната медицина.

# 303
  • Страната на приказките
Момичета какво се дава, ако имаш чувството, че са те обидили несправедливо, че са те нарочили или че се заяждат с теб? Човекът е изключително чувствителен и докачлив и преживява много някаква забележка, която друг би подминал с лека ръка.

# 304
Цикория?

# 305
тънкообиден или много чувствителен?
едното е от тесногръдие,другото може да е от ниско самочувствие...или от  емоционалност  Thinking

# 306
Момичета какво се дава, ако имаш чувството, че са те обидили несправедливо, че са те нарочили или че се заяждат с теб? Човекът е изключително чувствителен и докачлив и преживява много някаква забележка, която друг би подминал с лека ръка.

Обида поради:
засегната гордост – Heather
силна потребност от внимание – Chicory
с подтиснат гняв и непримиримост  -   Willow
проблеми в контактуване с другите - Water Violet

# 307
  • Страната на приказките
тънкообиден или много чувствителен?
едното е от тесногръдие,другото може да е от ниско самочувствие...или от  емоционалност  Thinking

Ха сега де! Не сам се замисляла за разликата между двете. По-скоро...второто. Емоционалност и ниско самочувствие, май ги има и двете. Но защо тънкообидността е свързана с тесногръдие? То не е ли пак свръхчувствителност?
Момичета, много благодаря за отговорите, отивам да забърквам  Hug

# 308
Семинар: Запознаване с цветните есенции на д-р Бах

01 октомври 2011 г. в 09:30 - 02 октомври в 16:30
Място   ЦЗО Едикта София ул Иларион Макариополски 2

Теми, които ще бъдат разгледани:
История на цветните есенции.
Доктор Бах и холистичния подход в медицината.
Как действат есенциите? Прилики и разлики с хомеопатичното лечение.
Връзки с други терапии. Някои случаи от практиката. Възможности на терапията.
Излекувай себе си с цветните есенции. Практически указания за избор на правилната есенция. Основни начини за приемане на есенциите. Дозировка.
Общи принципи на комбиниране на есенциите.
Цветните есенции в ежедневието:
 - Профилактични аспекти на Баховите есенции.
 - лечение на ежедневни състояния: умствена умора, емоционално
 - напрежение, овладяване на стреса.
 - лечение на членовете от семейството: предписания при деца, при бременност и раждане.
 лечение на растения и животни.
Случаи от практиката. Някои рецепти.
Седемте групи: начално представяне на всяка есенция и отношенията й с
останалите лекове от системата – ключови думи, сравнения и съпоставяне.
Ще бъдат представени, показани диапозитиви, свързани с метода, музика,
оригинални картини на цветята за практическа работа с есенциите.

Водещ д-р Тодор Господинов

За справки и записване ЦЗО Едикта 846 50 91
д-р Тодор Господинов 0887 53 19 33
Цена 95.0 при предварително заплащане (или оставяне на капаро от 30.0 )
115 .0 при заплащане в деня на семинара

# 309
http://www.spisanie8.bg/%D1%80%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0% … %D0%B0%D1%82.html

„Любовта към цветята е един от сигурните пътища към нашето съвършенство."
Източна мъдрост

Притежават ли растенията способности, които наподобяват човешките, и за които ние не знаем? Долавят ли звуци и шумове? Разпознават ли ни когато ги доближаваме? Реагират ли когато ги нараняваме?

Това не са въпроси от днес, а от най-дълбока древност. Поставяни от мъдреци и неуки, от учени и мошеници. Отговорите са били различни, противоречиви, упорито защитавани и яростно оспорвани. Изписаното за тях може да изпълни не една библиотека.

Списание 8 също си зададе някои от тези въпроси. И съвместно със сектор „Криминална психология" на Института по психология при МВР проведе в началото на август уникални, първи за нашата страна експерименти. Извърши проверка на растения с полиграф – известния детектор на лъжата. Защо опитите са съвместно със сектор „Криминална психология"?  И защо с детектора на лъжата? Това ще стане ясно на читателя от следващите страници. Какви бяха впечатляващите резултати от експериментите, ще научите от протоколите на опитите. Тълкуванието им оставяме за вас, но след като прочетете в очерка и историята на една невероятна ферма - как обичта на човека към растенията – и на растенията към човека! - може да създаде плодородни градини в студената пустош.

Драги читатели,
Може би и вие самите имате наблюдения върху удивителните способности на някои растения! Много ще се радваме и ще ви бъдем благодарни, ако ни пишете за това!

- И вие вярвате, че те ви разбират, така ли? – запитах.

- Разбират ме, несъмнено! – отвърна докторът и  продължи да полива цветята си на голямата тераса. Беше я превърнал в невероятна градина и се грижеше за нея от сърце. Всяка сутрин той поливаше цветята и им  говореше с най-мили думи – колко са красиви и колко ги обича.

Тогава аз, младият лекар в малкия град, живеех в неговия дом. Разбира се, в онези години всичко можех и всичко знаех. И се учудвах на твърдението му, че растенията общуват с хората. Отдавах го на неговата сантименталност.

Докторът наистина общуваше с цветята. Казваше, че те знаят кой ги обича, разбират кога е тъжен и се опитват да го ободрят. И веднъж ми довери нещо странно. Бил загубил папка с важна медицинска документация. И бил толкова тревожен, че вечерта влязъл в градината и споделил с  цветята  своята тревога. Започнал да ги полива, говорил им и изведнъж, като светкавица, в съзнанието му просветнало къде е забравил папката! Цветята му помогнали!

Тази история пък съвсем не можех да приема! Пак я отдадох на неговата  сантименталност, а и на случайността. Вярно, спомних си, че някои от  възрастните жени от моя род разговарят с цветята си, наричат ги с най-мили имена и са ми казвали, че цветята познават кога си тъжен и тъгуват с теб. Чиста митология!

Вече доста по-късно промених мнението си. Имаше в тези истории много сантименталност и митология. Но имаше и неща, които не знаехме.

Така започва увлекателното пътешествие в света на растенията. Кое провокира интереса на Списание 8 към темата и какви експерименти проведохме съвместно с Института по психология на МВР - четете само в Септемврийския брой на Списание 8.

# 310
Списание 8 любимото ми  Peace Heart Eyes

# 311
  • Пловдив
Замислих се, дали цветовете могат да са ми полезни за периода на бебката?!?  Rolling Eyes
След връщането ни от море дребното съвсем се промени. Преди това беше бебе като от учебник - хранене на 3 часа, нощна пауза от 5-6 часа, спокоен нощен сън... Вече почти месец съм дежурна с цица на час, на два... и през нощта, без пауза. Не мога да хвана къде е проблема, обаче и не виждам как могат да се определят есенциите.
Въртя в ума си няколко възможни причини...
-на морето изкарах повръщащия вирус и ми намаля кърмата - но с времето увеличих производството, а проблема само в началото малко се подобри.
-На морето спяхме в едно легло - сега нейното кошче е долепено до моето.
-газове
-нещо да я стряска на сън
-Просто период...
...
Каквото и да е не нзма как да го интерпретирам.
на мен ми звучи като да няма спасение  Blush
А има ли нещо за кърма?

# 312
benitta , може би и отговора да е тук..  newsm78
http://xedra.wordpress.com/bf/livingwithbaby/8magicleaps/

# 313
benitta ,аз бих предложила за теб някои неща   Hug
Olive ,Cherry plum- заради силите,които ти трябват,и заради нервното изтощение,което неминуемо имаш
за бебка/така или инъче суче,и ти можеш да ги приемаш/-за газовете/дали от страх,дали от друго  Thinking/- Aspen ,Mimulus
била е подложена на промени наскоро - Walnut

и още нещо-има ли или само съм го изсмукала от контекста  Peace...песимизъм?недоволство?напрежение у теб?  Hug

# 314
  • Пловдив
 Hug
miniemouse, и аз за тези периоди си помислих. Просто така като съвпадна с вируса и връщането от почивката... затърсих по вола  Mr. Green
Mamagemelar, песимизъм няма Simple Smile С каката положението беше такова и по-зле от самото раждането, а на мен май ми хареса с бебе по учебник. За моето изтощение... не го усещам, може би... а напрежение и неудовлетворение... май има такова, макар и не свързано с бебка newsm78 Май трябва преразгледам тези си емоции, може и те да се отразяват.
А тези за бебка аз ли да ги пия или да и ги накапвам примерно на китката newsm78

Общи условия

Активация на акаунт