Цветолечението на д-р Бах - 5

• 77 103
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, а има ли комбинация, която би помогнала на алкохолик? Видях в заглавната страница, че има цвят, който се дава за отказване на цигарите и ми дойде въпросът : може ли да се помогне на човек, пристрастен към алкохола, с напреднала чернодробна цироза, на крачка от смъртта, но въпреки всичко хитрува и лъже близките си, за да си набави алкохол.
Малко за характера - жена на 56г, депресивна, свръхчувствителна, затворена в себе си, прикрита, интерпретира си думите на околните по негативен за нея начин и ги предъвква дълго време.
 newsm78

# 316
benitta, дали пък не идва периода на зъбите?

# 317
Не съм чела темата, признавам  Blush, тепърва ще го правя. Моля за вашето мнение.
Баща ми има новопроявил се здравословен проблем - упорита, суха кашлица. Страда и от ред други неща като високо кръвно ... Той е твърде недоверчив към алтернативни методи като хомеопатията например (постоянно спорим по въпроса). Не му липсва проницателност обаче и бърз ум. Отказва лечението на конвенционалния лекар (антихистамин и бронходилататор) май вече е наясно, че не води до оздравяване.
Искам да му запиша час при холистичен лекар (да не е хомеопат, няма да отиде да го лекуват с "гола вода") и да направи консултация и за Баховите капки. Как мислите, може ли само с капките да се подобри, ще трябва ли и друг вид лечение? Знам, че всичко това ще се прецени от лекуващия го, но ми трябва и вашето мнение, за да знам към кого да го насоча.

# 318
Ако имате път към София,защо не пробваш при Др Пашкулев.Имаше хубави отзиви в темата.Аз лично не съм била,само капки съм си купувала негови.Успех Simple Smile Hug

П.С.Сещам се и за Петко от аптеки Хера,има такава тема.Но той си предписва хомеопатични.

# 319
  • Пловдив
нещо са ме хванали пак експериментаторските:)
Чудех се за бебето дали не може да и накапвам капките някъде по тялото... Някак ми се струва, че мъничките човечета трябва да са много по-чувствителни и възприемчиви... и да не е необходимо да минават през лигавиците вибрациите на есенциите. Та ме осени идеята да направя комбинацията в шишенце с пулверизатор и да и пръскам по тялото  newsm78
Лошото е, че няма как да отчета резултата, като не съм сигурна в причините за буденето и съответно в комбинацията  newsm78
За сега съм се спряла на Aspen, Mimulus- ако е от страхове, Sclearantus - за бързо сменящите се настроения , Walnut- ако я тревожи някаква промяна и Vervain ако е от някаква превъзбуда от нови умения...
Как ви се струва идеята, а и комбинацията?
За мен за кърма има ли нещо подходящо или комбинацията, която би ме балансирала, ще повлияе и на кърмата newsm78

# 320
Здравейте! Попаднах на тази нова за мен материя - "д-р Бах" и моля, ако някой се е опитвал да лекува заекване при дете, ми пише! И този тел. 0888214483 - за поръчка на капките, актуален ли е?

Последна редакция: нд, 25 сеп 2011, 17:28 от Evterpa

# 321
... моля, ако някой се е опитвал да лекува заекване при дете, ми пише!

Evterpa ,

Заекване заради:
стеснителност   - Mimulus
вътрешно напрежение  - Cherry Plum
недоверие в себе си  - Larch
бързане, висок ритъм   - Impatiens

http://bach-remedies.hit.bg/Bach_kids.htm

...може ли да се помогне на човек, пристрастен към алкохола, с напреднала чернодробна цироза, на крачка от смъртта, но въпреки всичко хитрува и лъже близките си, за да си набави алкохол....

DanMary, при положение, че човекът явно няма желание за промяна, не може особено успешно  Rolling Eyes

# 322
Благодаря esme_bolger, това изпитана рецепта ли е и как да дозирам капките?

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 12:24 от Evterpa

# 323
Здравейте ,момичета,
имам капките и мисля,че сега е момента да си ползвам по предназначение.
Дъщеря ми е на 4 годинки,и досега не е ходила на градини ( с изключение на малък период ,когато ходеше на ясли,но я спрях заради боледуване)
 От 15 септември ходи на предучилищна ,първите 4-5 дни беше добре,но сега е някакъв яд-плач,истерия....аз съм на ръба на нервна криза.Моля ви посъветвайте ме каква комбинация да направя?Изглежда е много стресирана и си е създала отрицателна нагласа към всичко в училището..колкото и  да обяснявам,че е хубаво и т.н. няма ефект. Cry

# 324
Здравейте, имам нужда от съвет. Постоянно имам главоболие, напоследък и непрекъснато виене на свят. Като цяло се чувствам много стресирана и напрегната дори когато няма никакъв повод за това. Чувствам също така апатия, безразличие, имам много амбиции, но сякаш нямам никакво желание да направя нещо по въпроса, за да ги реализирам и накрая се чувствам много подтисната и отчаяна, че те не са станали. Имате ли идея какво е подходящо за мен. Чувствам се така от доста време.

# 325
Здравейте момичета, прочетох цялата тема и малко инфо по темата! Доста е обстойно и доста стаж си трябва, но се надявам скоро да ви стигна(поне малко)! Направих си изборче : beech, cherry plum, Grab apple, Hornbeam, Sclerantus, Wild Rose! Аз съм адски нервен човек, избухлива съм и много викам! А искам точно тези неща да изтрия! Много съм поспалива и не е от детенце тъй като той е перфецтен и спи от ден 1 по 12 часа на вечер, просто аз съм си била цял живот поспаливка, но май напоследък ми липсва малко енергия! А от бременността имам адски сърбеж по краката които е ужасно нещо и в съня си съм си направо съм ги обезобразила а съм млада и слаба и ми липсва да си слагам късите дрешки, такаче ако има и нещо за белечи ще се радвам да ми помогните! Познаваме се и с една от вас ще се радвам на съвет, благодаря предварително!

# 326
  • Пловдив
Аз да дам някакъв отчет  Mr. Green Направих комбинацията в шишенце с пулверизатор. Поразчетох се из чуждите сайтове и се оказа, че не съм открила топлата вода  Mr. Green Някъде го срещнах като съвет за бебетата - да се пръска по чело, зад уши, гушка... Аз пръскам и по китки, коремче и зад коленцата Simple Smile
Направих разтвора с глицерин. Стори ми се удачно за бебе, че и оцета не ми допада много  Mr. Green

# 327
Благодаря esme_bolger, това изпитана рецепта ли е и как да дозирам капките?

Evterpa , това не е рецепта, а различни есенции, в зависимост от причината за заекването.
ти би трябвало да избереш съответната, която отговаря на вашия случай.
"класическата" дозировка е 4х4 (4 пъти на ден по 4 капки), но не е много строга, а по-скоро ориентировъчна.
 Hug

# 328
Цитат
Направих си изборче : beech, cherry plum, Grab apple, Hornbeam, Sclerantus, Wild Rose! Аз съм адски нервен човек, избухлива съм и много викам! А искам точно тези неща да изтрия! Много съм поспалива и не е от детенце тъй като той е перфецтен и спи от ден 1 по 12 часа на вечер, просто аз съм си била цял живот поспаливка, но май напоследък ми липсва малко енергия! А от бременността имам адски сърбеж по краката които е ужасно нещо и в съня си съм си направо съм ги обезобразила
  Thumper, добре си се ориентирала Peace
    за сърбежа(и избухливостта) може да помогне и Holly, Impatiens
    за поспаливостта  Hornbeam, Sclerantus или Olive, ако те уморява грижата за друг(малкия) и от там липсата на енергия
    Това се сещам да добавя Peace
     Евтерпа, рецептата е препоръчана от Барбара Мацарела, предполагам е изпитана Peace

# 329
Здравейте ,момичета,
имам капките и мисля,че сега е момента да си ползвам по предназначение.
Дъщеря ми е на 4 годинки,и досега не е ходила на градини ( с изключение на малък период ,когато ходеше на ясли,но я спрях заради боледуване)
 От 15 септември ходи на предучилищна ,първите 4-5 дни беше добре,но сега е някакъв яд-плач,истерия....аз съм на ръба на нервна криза.Моля ви посъветвайте ме каква комбинация да направя?Изглежда е много стресирана и си е създала отрицателна нагласа към всичко в училището..колкото и  да обяснявам,че е хубаво и т.н. няма ефект. Cry
Хайде моля ви ,помогнете ми! Praynig
Малката от днес е и с Т,която най-верооятно е вследствие на огромния стрес. Cry

Общи условия

Активация на акаунт