Песен за огън и лед: Игра на тронове - от 17 април по HBO

• 52 181
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Не мисля, поне аз никога не съм виждала.

# 556
  • София
Със сигурност няма засега Peace. Иначе по книжарниците се намират и 4-те томчета, нищо че в сайта са изчерпани - на някой ако му се чете на хартия

# 557
  • София
Искам да попитам някой, който има книгите преведени на български на хартиен носител - преводът, който има в читанка същият ли е, или е фен-превод? Защото аз от читанка чета и на моменти преводът ми се струва кофти стилистично, а и днес забелязах, че има пропуснати непреведени цели пасажи (в сравнение с оригинала на английски, защото и него чета). ooooh!

# 558
  • Атлантис, Галактика Пегас
Днес по телефона от Бард ми казаха че ще има преиздаване на изчерпани томове.  Peace Wink

# 559
  • Разпиляна във въображението
И, стига. Вярно ли има липсващи пасажи?

Кой да питам на лични за нещо? Просто не мога да се сдържа и това е?

Бриен за постоянно ли е грозна?

# 560
Запис Simple Smile Малко късно се включвам, но тази седмица си свалих серийките и ги изгледах. Веднага ме грабна! Сега искам да прочета и книгите Simple Smile

Мириел, радвам се /и не се учудвам/, че се засичаме и тук Simple Smile

# 561
  • София

Joy. Грозна си е, няма как

# 562
  • Mars Hotel
Записвам се и аз. Четох книгите преди повече от 2 години и установявам, че съм забравила много неща.
Сериалът е страхотен, много сполучлива шапка - пускам си я да слушам музиката постоянно. Естествено съм фен на Старките като цяло (не съм оригинална, знам). От книгите много харесвах Кат, макар че никога не можах да я разбера защо остави децата и допусна да се разпръсне семейството така.

# 563
Вчипитления от Еп. 3:
1. Лорд Белиш се е бил на дуел с брата на Нед - Брендън? Заради лейди Кейтлин ли  Shocked (тя избрала Брендън да се бие с Белиш - защо)? Май я е обичал, че и още я обича ... Thinking

2. На кого казват "Кутрето" - на Белиш ли?  newsm78

3. А кой е Петир тогава?  newsm78

Лансел Ланистър - готин е  Wink, за разлика от роднините си изглежда притеснителен. Ама и крал Робърт много му се треска...  Thinking
Джофрито макар и гадинка, показа мислене на държавник, явно има пипе, че и стратег го раздава  Shocked...хлъзгав кат' влечуго...достоен син на...чичо си.  Joy
Аря напредва... в етикета.  Mr. Green Heart Eyes(Баща й я подкрепя  Heart Eyes). Ей, тоя Нед - добър господар/добър човек "Жалко, че не се молите за сина на касапина." Смел, суров, но и справедлив и доблестен мъж  Heart Eyes... харесвам него и семейството му (без гъската Санса, а за жена му не съм решила още какво да мисля...  Thinking). Ренли - брат на крал Робърт, симпатичен изглежда, неамбициозен.  Thinking

# 564
  • София
Петир Белиш, по прякор Кутрето. Все е един човек
Кат е била сгодена за брата на Нед, ама той е убит и Нед я наследява. Кутрето я обича, да. Бил е взет при Тъли като.. забравих думата - поборник ли беше newsm78
ПС - Всъщност е повереник, не знам от къде ми дойде другата дума Mr. Green

# 565
Мерсаж, Нели.    bouquet

Аз след всеки епизод се явявам с конспект-въпросник...да Ви изпитвам. Joy

# 566
Искам да попитам някой, който има книгите преведени на български на хартиен носител - преводът, който има в читанка същият ли е, или е фен-превод? Защото аз от читанка чета и на моменти преводът ми се струва кофти стилистично, а и днес забелязах, че има пропуснати непреведени цели пасажи (в сравнение с оригинала на английски, защото и него чета). ooooh!

На Бард изданията са превод на Валери Русинов. В читанка е ползван именно този превод . Писан е и преводача и е отбелязано, че правата са негови. Сверих преводът на първата страница - еднакви са. Сега и аз ще ги търся в оригинал, щом цели пасажи ги няма... ooooh!

# 567
  • Разпиляна във въображението
Мириел, радвам се /и не се учудвам/, че се засичаме и тук Simple Smile [/color]
Laughing Ами това са ми основните интереси - кино, музика и книги Hug

Joy. Грозна си е, няма как

Е, няма как. То и онзи, на който шепнеше Аря беше грозен, ама се промени Wink

# 568
  • В средата на времето
И аз да се разпиша Simple Smile В момента гледам епизод 3. На мен големият Ланистър много ми прилича на Prince Charming от Шрек  Grinning

# 569
  • София
Е, няма как. То и онзи, на който шепнеше Аря беше грозен, ама се промени Wink
Кой беше този? Припомни ми Peace

Общи условия

Активация на акаунт